واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سخنان وزیر کشور وتلاش برای تغییر صحنه - حجت مرتجی* تهران - ایرنا - سخنان دیروز وزیر کشور درمجلس برداشت های مختلف درپی داشت. «عقب نشینی»، «پوچ»، «طرح سربسته موضوع پول های کثیف» ، «باد هوا» و «بی اساس بودن ادعای پول های کثیف» در شمار این برداشت های متفاوت رسانه ای است.
وزیر کشور پیش از برگزاری این نشست درنامه ای به رییس مجلس درخواست برگزاری جلسه غیرعلنی کرده بود تا به گفته وی «ارقام واعدادی که درمجلس ارایه می شود مورد سو اسفتاده دشمنان نشود».
هیات رییسه مجلس این درخواست وزیر کشور را قبول نکرد ونایب رییس اول مجلس که اداره جلسه را برعهده داشت از وزیرکشور خواست تا هرآنچه را دراین زمینه وجود دارد به طور شفاف وروشن بیان کند وحتی خواستار معرفی نام افراد شد.
به نظر می رسد آنچه رحمانی فضلی درجلسه علنی بیان کرد با آنچه که وی می خواست درجلسه غیرعلنی مطرح کند وگفته بود طرح آن موجب " سو استفاده دشمنان از ارقام واعداد" می شود تفاوت داشته باشد و قاعدتا وی آن مباحث را که می تواند "مورد سو استفاده قرار گیرد" در جلسه علنی مطرح نکرده است.
جا دارد که هیات رییسه مجلس با برپایی جلسه غیر علنی زمینه طرح " اعداد وارقام " مرتبط با موضوع ودیگر مباحث احتمالی را به وزیر کشور بدهد.
بخصوص این که اکنون برخی نمایندگان از ورود پول های کثیف به عرصه انتخابات سخن گفته اند.
حسینی صدر نماینده خوی گفته است فردی که پول های هنگفتی به رحیمی معاون اول دولت احمدی نژآد داده در حال حاضر ستاد انتخابات تشکیل داده است .
عوض حیدر پور نماینده شهرضا نیز گفته است که مسئولان دولت سابق وعده تامین هزینه های انتخاباتی را به برخی افراد برای نامزدی در انتخابات مجلس داده اند .
وی افزود: برخی مسئولان دولت سابق می گفتند ما استاد دانشگاه هستیم و بعد از پایان کار دولت به کار معلمی خود می پردازیم . حال این سئوال پیش می آید که یک معلم دانشگاه چگونه می تواند این هزینه ها را تامین کند.
به گفته حیدرپور هرینه میلیاردی ساختمان ولنجک که بسیار فراتر از توان مالی یک استاد دانشگاه است از کجا تامین شده است .
همچنین محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان گفته است که برخی فرمانداران دولت سابق به نامزدهای جدید الورود تضمین تایید صلاحیت و حمایت مالی می دهند و از آنها تعهد کتبی می گیرند .
وی از افرادی سخن گفته است که همه دارایی زندگی شان مبلغی متوسط است و این روزها در حوره های انتخابیه که قصد نامزدی دارند کمک میلیونی می کنند.
وزیر کشور درسخنان دیروز خود بارها در زمینه ورود پول های کثیف به صحنه سیاست هشدار داد، در زیر به چند نمونه از اظهارات وی اشاره می شود.
•"اگر به موضوع پول های کثیف توجه نشود یقین بدانید که این پول ها به همه حوزه ها نفوذ خواهند کرد تا با جلب حامی منافع وقدرت کسب کنند".
• "اگر گردش نا سالم مالی مواد مخدر درهر حوزه ای ازجمله سیاست بروز کند منجر به فساد وقدرت گرفتن عوامل قاچاق در مناسبات خواهد شد".
•"به عنوان مسوول حوزه مبارزه با مواد مخدر هشدار دادم اگر مواظبت نکنیم این ها قصد ورود به حوزه قدرت را خواهند داشت".
•"اگر قراراست کسی دراین زمینه ( ورود پول های مواد مخدر به سباست) صبحت کند همان قوه قضاییه است. انتظارم ازمجلس وقوه قضاییه این است که با این موضوعات اساسی مقابله کند".
•"بنده سئوالی دارم ... آیا به روند هزینه های انتخابات درکشور نظارت وکنترلی وجود دارد؟ آیا قدرتمندان وسود جویان به دنبال استفاده از این مساله هستند؟ بنابراین معتقدم باید با اقدامات جدی جلوی پول های کثیف گرفته شود".
•"... درکمیته امداد افرادی بودند که 27 هزار خودرو وارداتی رابه اسم این افراد وارد کشور کردند از فبیل پورشه ، برای این که مالیات به گمرک ندهند... شرکت هایی به ثبت رسیدند که یک کد آدرس به ثبت رسیده وکد پستی 99 درصد شرکت های ثبت شده یک رقم بوده است. این باعث شده تا حدود 200 میلیارد دلار مالیاتی را که کشور می توانسته دریافت کند، نگیرد... اینها گریزگاههای مالی کشور است که نه تنها به خزانه وارد نمی شود، بلکه در مسیر خود فساد را ایجاد می کند".
•"می توانیم درقالب لایحه یا طرح مورد رسیدگی قرار دهیم که منشا ومنبع کلیه هزینه های انتخابات کاملا مشخص باشد".
همانطور که دراظهارات وزیر کشور مشخص می شود، وی به صراحت از وجود پول های کثیف حتی در نهادهای انقلابی سخن گفته و ابراز نگرانی می کند تا این پول ها وارد عرصه قدرت و انتخابات نشود.
حتی وی آنجا که درخواست" ارایه لایحه وطرح درباره منشا ومنبع کلیه هزینه های انتخابات " را مطرح می کند نشانگر آن است که دراین زمینه خلا وجود دارد وتاکنون نظارتی وجود نداشته است.
اگر برخی نمایندگان مجلس انتظار داشتند که وزیر کشور در صحن علنی نام چند نفر را بیان کند وآنها را به استفاده پول های کثیف در عرصه قدرت متهم کند، طبیعی است همان طور که رحمانی فضلی گفت در حیطه اختیارات قوه قضاییه قرار دارد.
با پیگیری های قوه قضاییه ورود پول های کثیف در عرصه قدرت درجریان پرونده محمد رضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد مطرح شد وآن توزیع بیش از یک میلیارد تومان پول درمیان گروهی از نامزدهای اصولگرا در انتخابات مجلس بود که سرانجام آن محکومیت بلند پایه ترین مقام درسال های پس از انقلاب در دولت مدعی پاکدستی بود.
ابوترابی فرد نایب رییس مجلس نیز تاکید کرد که مجلس از تمامی اقدامات قضایی واجرایی برای مبارزه با فساد وپول های کثیف حمایت می کند .
سخنان دیروز رحمانی فضلی نباید زمینه ای برای پاک کردن صورت مساله پول های کثیف ودستاویزی برای حمله به رسانه ها قرار گیرد.
برخی جریان های سیاسی تلاش می کنند واقعیات مطرح شده از سوی رحمانی فضلی درسایه " عذرخواهی " مشاهده نشود وبا متهم کردن رسانه ها صحنه را تغییر دهند.
**1415
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]