واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاتماندو دره مرگ/ تله مرگ در بافت های فرسوده نپال دهلی نو – ایرنا- گروه بین المللی «خطر جغرافیایی» که در زمینه کاهش ریسک زمین لرزه در کشورهای درحال توسعه مطالعه می کند از مدت های پیش منطقه دره کاتماندو را به عنوان یکی از خطرناک ترین مناطق جهان از نظر خطر تلفات در صورت وقوع زلزله ارزیابی کرده بود.
به گزارش ایرنا، براساس ارزیابی های این گروه بین المللی،کاتماندو به واسطه قرار گرفتن بر روی یکی از فعالترین گسل های جهان از سوی این گروه به عنوان دره مرگ نام گرفته است .
براساس گزارش این گروه بین المللی استفاده از مصالح ساختمانی غیر استاندارد ، ساخت و سازهای بی رویه،استانداردهای پایین و افزایش جمعیت از دیگر عواملی است که سرپناها را تبدیل به تله های مرگ کرده است .
این گروه در جدیدترین گزارش خود نوشت: احتمال کشته شدن در زلزله برای فردی که در کاتماندو زندگی می کند 9 برابر بیشتر از فردی است که در اسلام آباد و تقریبا 60 برابر بیشتر از فردی است که در توکیو زندگی می کند .
در ارزیابی های این گروه آمده است که کاتماندو به دلیل رشد جمعیت و ساختار قدیمی و غیر استاندارد خانه ها بیشتر در ریسک خرابی در صورت وقوع زلزله قرار دارد.
احداث ساختمان های چند طبقه با استفاده از مواد و وسایل ارزان و با مقاومت پایین و استفاده از وسایل سنگین در داخل ساختمان ها باعث شده که مقاومت بناها به حداقل برسد و ساکنان این منازل بیشتر درمقابل زلزله آسیب پذیر باشند.
کارشناسان این گروه بین المللی می گویند: تعداد زیادی از مجروحان و فوت شدگان زلزله و حوادث ناشی از آن مربوط به تخریب و سقوط مصالح ساختمانی بوده است .
بیشتر خانه ها در روستاهای نپال به صورت سنتی با آجر و چوب و بدون رعایت کمترین استاندارد ایمنی بنا شده است که در مقابل کمترین لرزشی فرومی ریزد.
نپال با داشتن فرهنگ قدیمی و غنی یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که نوسازی ساختمان ها و استفاده از مصالح مقاوم برای بسیاری از مردم شهرها و روستاها در مواردی غیر ممکن است و این امر باعث شده که مردم مناطق دور افتاده با چوب،خشت و آجر و بدون در نظر گرفتن استحکام بنا به صورت سنتی اقدام به ساخت منازل کنند.
براساس گزارش هندوستان تایمز، بیشتر ساختمان هایی که در زلزله روز شنبه نپال کاملا تخریب شده دربافت های سنتی قرار دارد و ساختمان های مدرن کمترصدمه دیده است .
اکنون با تخریب وسیع زیرساخت ها در نپال این سوال مطرح می شود که آیا این کشور می تواند بار دیگر مرمت شود.
یکی از بزرگترین منابع درآمد این کشور از طریق صنعت توریسم است که با وجود خرابی های گسترده، بسیاری از کشور های خارجی سفر شهروندان خود را به این کشور متوقف کرده اند.
وجود اختلافات سیاسی و فساد نیز از جمله موانع دیگر بر سر راه رشد و مرمت این کشور است.
برخی از کارشناسان هزینه بازسازی زیر ساخت های این کشور را بیش از پنج میلیارد دلار ارزیابی می کنند که تامین چنین مبلغی برای دولت فقیر نپال بسیار دشوار است و نیاز به کمک جهانی دارد.
براثر زلزله مرگبار 7.8 ریشتری روز شنبه نپال که در 80 سال گذشته بی سابقه بوده تاکنون بیش از چهار هزار و 400 نفر جان خود را از دست دادند.
*آساق*2 *267*1600*1579
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]