واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از پاسداشت یعقوب توکلی مورخ و نویسنده/2
مورخی؛ مطابق با مولفههای تاریخنگاری انقلاب اسلامی
مجتبی سلطانی احمدی گفت: توجه به مؤلفههاى تاریخ نگارى انقلاب اسلامى از دیدگاه امام خمینى(ره) از ویژگىهاى آثار و فعالیتهاى یعقوب توکلى در حوزه تاریخ نگارى انقلاب اسلامى است.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، سی و چهارمین عصرانه فارس، با پاسداشت یعقوب توکلی مورخ و استاد حوزه و دانشگاه برگزار شد. در این پاسداشت محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، حاج قاسم تبریزی مورخ، محمد قربانی استاد دانشگاه، همسر و فرزند آقای توکلی، یاسر عسگری تاریخپژو و پژوهشگر و مجتبی سلطانی احمدی نویسنده برگزار شد. مجتبى سلطانى احمدى در این مراسم اظهار داشت: توجه به مؤلفه هاى تاریخ نگارى انقلاب اسلامى از دیدگاه امام خمینى(ره) از ویژگى هاى آثار و فعالیت هاى یعقوب توکلى در حوزه تاریخ نگارى انقلاب اسلامى ایران است.
نویسنده کتاب پژوهشنامه انقلاب اسلامى ایران گفت: تعامل دوستانه، تشویق و میدان دادن به جوانان مؤمن انقلابى در حوزه تاریخ نگارى انقلاب اسلامى از دیگر ویژگى هاى مهم یعقوب توکلى است. ایشان تعامل مداوم و سازنده اى در جهت روشنگرى و تبیین ماهیت و واقعیت تاریخ انقلاب اسلامى با جوانان انقلابى به ویژه تشکل هاى دانشجویى دارد.
این نویسنده ادامه داد: خود من ورودم به حوزه تاریخ نگارى انقلاب اسلامى را مرهون تشویق و حمایت هاى یعقوب توکلى، رحیم نیکبخت و على شجاعى صائین هستم. نویسنده کتاب نامه نیمه خرداد در ادامه این نشست افزود: یعقوب توکلى در آثار و سخنرانى هاى خود تلاش محققانهاى در جهت آشکار کردن تحریفهاى بخشى از جریان به اصطلاح روشنفکرى در تاریخ نگارى نهضت اسلامى دارد و به خوبى همسویى و همکارى بخشى از این جریان را با سیاست هاى ضد اسلامى و ضد وطنى پهلوى اول و دوم نشان مى دهد و علل و چرایى وقوع نهضت اسلامى را در چارچوب گفتمان اسلام سیاسى بیان مى کند.
نویسنده کتاب تاریخ شفاهى زندگى و مبارزات شهید صادق امانى گفت: در میان آثار یعقوب توکلى " سبک شناسى تاریخ نگارى معاصر " و " کنکاشى در تاریخ نگارى معاصر" از اهمیت ویژه اى برخوردارند. همچنین کتاب " عقاب علیه شیر " ایشان نیز که بررسى گزینه هاى روى میز آمریکا علیه ایران اسلامى است قابل توجه است. سلطانى احمدى گفت: اولین اثر یعقوب توکلى " اسلام گرایى در مصر " است. این کتاب را ایشان در سن 25 سالگى نوشت و به تبیین ظهور و بروز اسلام سیاسى در مصر پرداخت. ایشان در آن سن حتى به ملاقات چهره هایى چون ایمن الظواهرى رفت.
نویسنده کتاب تاریخ شفاهى زندگى و مبارزات شهید مهدى عراقى همچنین گفت: دو اثر مهم دیگر از یعقوب توکلى در آستانه چاپ قرار دارند که جزو آثار ارزشمند محسوب مى گردند. یکى از آن ها " خاطرات سمیر قنطار " مبارز مشهور لبنانى و دیگرى " جستارهایى در تاریخ نگارى معاصر " است.
این پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلامى در پایان گفت: برگزارى نکوداشت در قالب عصرانه هاى ادبى در خبرگزارى فارس براى چهره هاى فرهنگى اقدامى شایسته است که به سهم خود از دوستان خبرگزارى تشکر مى کنم. یاسر عسکری تاریخپژوه و محقق در این مراسم اظهار داشت: نخستین ویژگی یعقوب توکلی سادگی،تواضع و فروتنی مثالزدنی ایشان است. سابقه آشنایی من با جناب استاد توکلی به مصاحبهای درباره جریانشناسی تاریخ انقلاب میرسد که در دفتر مجله سوره و به پیشنهاد آقای جلیلی سردبیر سابق نشریه برگزار شد. آنچه در همان زمان و هم اکنون برایم جذاب است سادگی و بیالایشی است که ایشان دارند. وی افزود: دومین ویژگی آقای توکلی تکلیف محوری ایشان است و این ویژگی به خواستگاه وی که حوزه علمیه است برمیگردد و طبیعی است که برای حفظ و صیانت از اسلام سر از پا نشناسد و عمر و زندگی خود را وقف صیانت از اندیشه و تاریخ انقلاب کند. عسکری ادامه داد: آقای توکلی از نویسندگان و پژوهشگرانی است که دغدغه دارند زمانی که مساله و مشکلی از جامعه میبینند احساس نیاز میکنند کاری از دست ایشان بربیاید انجام دهد به طور مثال 7-6 سال پیش مقالهای از ایشان منتشر ش که به خطر فروپاشی خانواده متذکر شده است. این موضوع قبل از این که بحث سبک زندگی و توجه خانواده از سوی رهبر معظم انقلاب به صورت سیاست کلان فرهنگی اعلام شود ایشان تذکر داده بودند است. وی افزود: به طور مثال آقای توکلی به مساله دانشآموزان و احساس خطری که برای هویت آنان کرده است پیشقدم شده است و کتاب مفصلی درباره جنبش دانش آموزی ایران نوشتهاند. این تاریخپژوه ادامه داد: چهارمین ویژگی آقای توکلی روحیه شاگردپروری ایشان است که یکی از خصوصیات مثبت و ارزشمند این مورخ است خوشبختانه ما اساتید انقلابی و دلسوز در عرصه تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب کم نداریم.اما یکی از وجود تمایز ایشان، همین روحیه تربیت نیرو و شاگرد پروری است. عسکری گفت: خوشبختانه الان نزدیک به 7-6 سالی است که استاد به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه قم هستند و به شخصه دیدم که چقدر برای دانشجویان ارزش قایل هستند و سعی میکنند منابع متعدد با نگرشهای متعدد را به شاگردان و دانشجویان معرفی کنند. انتهای پیام/
94/02/08 - 11:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]