واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخبگان برنامه نویسی جهان در راه تهران؛ سومین دوره مسابقات بین المللی برنامه نویسی بیان به مرحله نهایی رسید تهران-ایرنا-مرحله نهایی سومین دوره مسابقات بین المللی برنامه نویسی بیان روز جمعه (11 اردیبهشت) با حضور برترین های برنامه نویسی جهان در هتل آزادی تهران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، علی قدیری مدیر برگزاری مسابقات بیان روز دوشنبه در یک نشست خبری با بیان اینکه مراحل مقدماتی این مسابقات با حضور 10 هزار و 266 برنامه نویس از 104 کشور جهان برگزار شده است، اظهار داشت:آمار شرکت کنندگان این دوره که از 39 کشور اروپایی، 34 کشور آسیایی، 15 کشور آمریکایی، 14 کشور آفریقایی و دو کشور از اقیانوسیه هستند که نسبت به دور قبلی بیش از دو برابر افزایش داشته است.
دبیرسومین مسابقات برنامه نویسی بیان با اشاره به اینکه شرکت کنندگان از 343 دانشگاه کشور در این دوره از مسابقات شرکت کرده اند افزود:50 درصد شرکت کنندگان در مقطع کارشناسی، 30 درصد در مقطع دبیرستان، 10 درصد کارشناسی ارشد، دو درصد دوره دکتری، سه درصد دیپلم و پنج درصد دانشجوی دوره کاردانی هستند.
قدیری اظهار داشت:مرحله انتخابی سومین دوره مسابقات برنامه نویسی بیان 27 مهرماه گذشته با رقابت بیش از سه هزار شرکت کننده ایرانی و خارجی برگزار شد و در پایان، 20 برگزیده خارجی و 20 برگزیده ایرانی به مرحله نهایی مسابقات راه یافتند.
وی افزود:دو برنامه نویس از ژاپن،دو برنامه نویس از چین و یک برنامه نویس از روسیه به ترتیب رتبه های اول تا پنجم این مسابقات را کسب کردند.
قدیری گفت:البته طبق مقررات مسابقه 20 برگزیده برتر از 20 کشور به مرحله نهایی مسابقات راه یافته اند؛ یعنی از هر کشور فقط یک نفر به جمع برگزیدگان راه می یابد اما به منظور فراهم شدن امکان حضور و کسب تجربه برنامه نویسان ایرانی در یک رقابت سطح بالای بین المللی 20 نفر اول برنامه نویسان ایرانی نیز به مرحله نهایی راه می یابند.
قدیری فاکتورهای "خلاقیت"، "دقت"، "سرعت" و "مهارت" را از جمله معیارهای امتیازآور برای شرکت کنندگان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه زبان برنامه نویسی برای شرکت کنندگان آزاد بود خاطرنشان کرد: زبان برنامه نویسی C از محبوبیت بیشتری در بین شرکت کننگان برخوردار بود از طرفی زبان های برنامه نویسی مانند Virsual Basic، Java، Python، Pascal، Delphi، Ruby، ، Perl
Lisp، Scala ، Drlang نیز استفاده کرده اند.
قدیری با بیان اینکه رقابت های علمی برنامه نویسی یکی از عوامل مهم در رشد و تعالی برنامه نویسان محسوب می شود گفت: تا قبل از برگزاری مسابقات این چنینی تنها راه رقابت با برنامه نویسیان صاحب نام جهانی برای ایرانیان شرکت در مسابقات جهانی بود که هر سال فقط برای تعداد انگشت شماری امکان پذیر بود. اما مسابقات برنامه نویسی بیان امکان برگزاری مسابقات علمی در سطح جهانی را فراهم کرده است.
قدیر خاطرنشان کرد: به گفته مسوولان مسابقات، میزان اشتراک برگزیدگان مسابقات برنامه نویسی بیان با برگزیدگان مسابقات معتبر دنیا (codejam گوگل، codeforces، hackercup فیسبوک، Topcoders) و مدال آوران مسابقات جهانی المپیاد کامپیوتر به بیش از 50 درصد می رسد. حداقل 18 نفر از نفرات برگزیده مسابقات برنامه نویسی بیان دارای مدال المپیاد جهانی کامپیوتر بوده اند و یکی از نفرات برگزیده مسابقه دارنده 6 مدال طلا و یک مدال نقره در المپیاد جهانی کامپیوتر است.
وی افزود: همچنین 6 نفر از 20 نفر برتر مسابقه codejam گوگل در زمره رتبه های برتر مرحله میانبر سومین دوره مسابقات برنامه نویسی بیان بوده اند.
علمی(3)**9190**1440
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]