تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834317681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نقش عربستان در تربیت نسل جدید مسلمانان ویتنام/ تاثیر مالزی بر چامی ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش عربستان در تربیت نسل جدید مسلمانان ویتنام/ تاثیر مالزی بر چامی ها کوالالامپور – ایرنا - نابسامانی وضعیت اقتصادی و فرهنگی مسلمانان ویتنام از اقوام چام به حدی است که بسیاری از جوانان این قوم مجبور به مهاجرت به مالزی و ادامه تحصیل در این کشور شده اند.


کمبود کادرهای دینی و ائمه مساجد و مدارس دینی در ویتنام سبب شده است مسلمانان ویتنام به سمت مؤسسات دینی مالزی برای دریافت کمک حرکت کنند و در این میان از نوع نگرش های دینی آنها متأثر شوند.
علی اکبر ضیائی، کارشناس مسائل بین المللی اسلامی - منطقه شرق آسیا با بررسی وضعیت مسلمانان ویتنام نوشت: این مسلمانان به صورت سنتی شافعی مذهب و از نظر اعتقادی اشعری هستند و از این جهت با مسلمانان مالزی اشتراک کامل دارند.
وی روز یکشنبه در مقاله ای که در اختیار ایرنا قرار داد، معتقد است تفاوت مسلمانان ویتنام و مالزی در این مساله است که عربستان و تفکرات سلفی و افراط گرائی دینی در بدنه مؤسسات دینی مالزی رسوخ کرده و قشری از جوانان مسلمان مالزیائی به سمت و سوی این نوع تفکرات گرایش پیدا کرده اند و هدایت فکری مسلمانان نوپای ویتنام که تازه از فشارهای کمونیسم رهائی یافته اند در دست سازمان ها و مؤسساتی از مالزی افتاده است که روابط دیرینه فکری با "رابطة العالم الاسلامی" عربستان دارند.
وی در بررسی خود نوشت: بیشتر بودجه و کادرهای آموزشی این سازمان های مالزیایی را عربستان تأمین می کند. شورای هماهنگی دعوت اسلامی منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه مالزی نیز با حمایت و سازماندهی رابطة العالم الاسلامی عربستان تأسیس و راه اندازی شده است.
وی نوشت: مبلغان متعددی از سرزمین چام ویتنام به مالزی مسافرت و مشکلات و مسائل دینی خود را با مؤسسات تبلیغی مالزی حل و فصل می کنند، غافل از این که بسیاری از این مراکز مالزیائی از آداب و رسوم سنتی اسلامی فاصله زیادی گرفته اند و به مذهب سنتی خود یعنی شافعی و اعتقادات اشعری چندان پایبند نیستند.
این کارشناس مسائل بین المللی اسلامی - منطقه شرق آسیا، استاد عبدالرحمن ابراهیم را یکی از این مبلغان چام ویتنام معرفی کرد که در جمعیت اسلامی شهر هو شی مینه ویتنام به تبلیغ دینی می پردازد و در سال 2011 به شورای هماهنگی دعوت اسلامی شرق آسیا و اقیانوسیه در مالزی مراجعه می کند تا زمینه را برای اعزام مبلغان مالزیائی به ویتنام و آموزش قرآن کریم فراهم کند.
وی نه تنها در شهر هو شی مینه ویتنام به آموزش های معمول اسلامی و سخنرانی می پردازد، بلکه علاقه ویژه ای به تربیت نسل جوان چام بر اساس روش های مدرن آموزشی دارد و به همین علت از هر فرصتی برای اعزام دانش آموزان خود جهت ادامه تحصیل در مدارس مالزی استفاده و عموما آنها را به ترنگانو و دانشکده انسانیه در کداح اعزام می کند.
دانشکده انسانیه در کداح از جمله مراکزی است که تحت نفوذ حزب اسلامی پاس مالزی است و تعداد زیادی از اساتید رشته های دینی و عربی از فلسطین و مصر را بکار گرفته و نسبت به مواضع وحدت گرایانه در امت اسلامی نیز حساسیت خاصی داشته و حتی یکی از اساتید دینی خود را به اتهام نداشتن موضع خصمانه علیه تشیع به علت حمایت از وحدت شیعی و سنی اخراج کرد.
ضیائی در این مقاله تاکید دارد جوانان چام ویتنام به جای فراگرفتن اصول دینی اهل سنت با مبانی افراط گرایانه سلفی آشنا می شوند و برای تبلیغ این نوع افکار به منطقه خود یعنی چام بازمی گردند و به نوبه خود چالشی را در میان مسلمانان بومی شافعی بوجود می آورند و با تقسیم بندی ویتنام به دارالحرب و دارالاسلام و معرفی سلفیه به عنوان اسلام راستین به تکفیر بخش عمده ای از مسلمانان چام می پردازند.
براساس آمار در حال حاضر 40 دانش آموز ویتنامی در مدرسه دارالسلام در شهر کوالا اوبای، مدرسه قرآنی در کوبانگ پوجوک و مدرسه مظاهرالعلوم در منطقه بوکیت پایونگ در ترنگانو مالزی به تحصیل می پردازند.
شش دانش آموز دیگر ویتنامی نیز به مدرسه دارالتحفیظ قرآن در دارالسلام پیوسته اند.
این کارشناس مسائل بین المللی اسلامی - منطقه شرق آسیا ، یکی از مأموریت های استاد عبدالرحمن را پیداکردن سازمان ها و مؤسساتی اعلام کرد که بتوانند دانش آموزان چام ویتنام را برای ادامه تحصیل کمک کنند.
براساس اطلاعات ضیائی، این استاد ویتنامی به مقامات مالزی گفته است که هنوز تعداد زیادی از جوانان چام علاقمند به تحصیل در مالزی هستند و کودکان چام برای فراگرفتن دین مجبور هستند به مساجد و نه مدارس دینی در ویتنام فرستاده شوند. به همین علت وی درخواست کمک بیشتری برای آموزش مسلمانان چام به سبک مدارس و دانشگاههای مالزی کرده است.
وی گفته است که جوانان مسلمان در شهر هو شی مینه برای آشنائی با اسلام مجبورند به مسجد بروند و به سبک سنتی به سخنرانی های دینی گوش فرادهند و از تحصیلات دانشگاهی و مدارس دینی مدرن محرومند.
شورای هماهنگی دعوت اسلامی شرق آسیا و اقیانوسیه با تمرکز بر جذب مسلمانان چام برنامه های متعددی را برای بانوان چامی نیز تدارک دیده و تعدادی از فعالان زن ویتنامی را برای گذراندن دوره های تخصصی آموزش دینی به کوالالامپور دعوت کرده است.
این شورا برای ترویج افکار دینی در میان مسلمانان ویتنام کنفرانس های بین المللی را سازماندهی می کند که از جمله آنها کنفرانس سال 2011 در کوالالامپور بود که تعدادی از نخبگان ویتنامی نیز در آن شرکت کرده بودند.
ضیائی نوشت: استاد عبدالرحمن برای برنامه ریزی فعالیت های آموزشی خود در مالزی مجبور شد همه ائمه ویتنامی که در سالهای گذشته در مالزی دوره دیده اند را برای این طرح سازماندهی کند و از آنان برای توسعه نفوذ مالزی در ویتنام بهره گیرد.
شورای هماهنگی دعوت اسلامی شرق آسیا و اقیانوسیه به موضوع آموزش های دینی مردم چام در ویتنام و هم در مالزی اهتمام دارد و در اوائل سال 2010 یک دوره تربیت امام در مسجد جامع المسلمین شهر هو شی مینه برای تربیت 27 امام سازماندهی کرد. در سال گذشته میلادی نیز دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی دوره ای آموزشی را برای 12 نفر از کشورهای ژاپن، تایلند، ویتنام، میانمار، فلیپین، کامبوج و صباح ترتیب داد.
آساق**1611



06/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن