واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین سالگرد درگذشت امام جمعه فقید سنندج برگزار شد سنندج - ایرنا- نخستین سالگرد درگذشت ماموستا حسام الدین مجتهدی امام جمعه فقید سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، روز یکشنبه در مسجد النبی(ص) سنندج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا در این آیین معنوی که نماینده ولی فقیه، استاندار و جمعی از مدیران کل و روسای ادارات ، نهادها و فرمانده هان نظامی و انتظامی و اقشار مختلف مردم استان کردستان حضور داشتند یاد و خاطره امام جمعه فقید سنندج گرامی داشته شد.
ماموستا ˈحسام الدین مجتهدیˈ امام جمعه فقید سنندج شنبه ششم اردیبهشت سال 93 در سن 90 سالگی در یکی از بیمارستان های تهران درگذشت.
ماموستا عبدالرحمان خدایی امام جمعه سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در این آیین با برشمردن صفات و ویژگی های شخصیتی مرحوم مجتهدی از وی به عنوان مجتهدی فرزانه و وارسته و مردم دار یاد کرد و گفت: مرحوم مجتهدی عالمی عامل به علم بود و نبودش مردم منطقه را با لطمات زیادی روبرو کرده است.
امام جمعه موقت سنندج نیز در این آیین گفت: مجموعه اخلاق حسنه پیامبر اکرم(ص) مانند شادی، خندان بودن، برخورد صمیمی با مردم، نداشتن کبر و غرور و بدگویی از مردم در مرحوم مجتهدی وجود داشت.
ماموستا سید محمد حسینی افزود: مرحوم مجتهدی صادقانه به مردم منطقه و نظام جمهوری اسلامی خدمت کرد و منادی و محور وحدت بین مسلمانان منطقه بود.
ماموستا سید احسن حسینی دیگر امام جمعه موقت سنندج نیز در سخنانی گفت: مرحوم مجتهدی مورد وثوق و اطمینان مردم منطقه بود و هرکسی ناراحتی داشت با حضور در بیت ماموستا مجتهدی، ناراحتیش از بین می رفت.
وی مرحوم مجتهدی را عالمی انقلابی و دلسوز مردم ،بخصوص جوانان دانست و گفت: وی دوست دار مردم کُرد و کردستان بود.
در این آیین کتابچه ای که دربردارنده ویژگی های شخصیتی مرحوم ماموستا مجتهدی بود در بین حاضرین توزیع شد.
ماموستا حسام الدین مجتهدی عالم فرزانه، روحانی مصلح و فاضل و فقیهی متقی و وارسته در سال 1303 در سنندج متولد شد، وی فرزند ملا محمد صدیق مجتهد از نسل سلیمان بگ بانه است که سلسله نسب آنان به مشایخ کاک ذکریا بر می گردد.
آن عالم گرانقدر در سنین کودکی به تحصیل علوم اسلامی و فنون حوزوی پرداخت و در سن 19سالگی مراتب علمی و مدارج تحصیلی تا اخذ مقام افتاء و اجتهاد را طی نمود.
وی از آن پس راه طولانی و طاقت فرسا را برای کسب علوم جدید در بر می گیرد و سرانجام با مرگ مولانا عبدالعظیم جدش در سال 1327 هجری شمسی ضمن تالیف و تحقیق شخصا اداره مدرسه دینی جد بزرگوارش را که تاکنون نسل به نسل هزاران طلبه را تربیت و پرورش داده است بر عهده می گیرد و اندکی بعد به عنوان قاضی شرع شوافع در اصول فقه، برگزیده می شود و در فنون بلاغت و صرف و نحو به چهره ای مشهور از حیث وجهه علمی تبدیل می گردد.
اجرا در رادیو گام بعدی بود که ملا حسام الدین مجتهدی با توجه به قدرت نطق بالایی که داشت برای توسعه و نشر اسلام و پاسخگویی به استفتائات شرعی و ابهامات اهل سنت مناطق کردنشین ایران پای در آن نهاد.
ماموستا مجتهدی در حوزه ادبیات کلاسیک و تاریخ نیز بسیار توانمند بود.
ماموستا حسام الدین مجتهدی از سال 83 به عنوان امام جمعه سنندج منصوب شد و از سال 90 نیز به عنوان منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری حضور داشت.
ولایت مداری، تلاش برای ایجاد وحدت بین مسلمانان شیعه و سنی از فعالیت های بارز این عالم ربانی بود.ک/4
1904/3033
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]