تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815619388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف سازه‌هاي معماري در کهنک سربيشه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۲۸ب.ظ)
کشف سازه‌هاي معماري در کهنک سربيشه موج - فصل دوم کاوش در محوطه باستاني کهنک سربيشه - خراسان جنوبي به کشف سازه هاي معماري، قطعات سفال، خرابه هاي يک آسياب و نشانه هاي وجود دو کوره آجرپزي انجاميد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد فرجامي، سرپرست هيأت کاوش در محوطه باستاني کهنک سربيشه، با اعلام اين خبر تصريح کرد: ترانشه کاوش آموزشي به ابعاد 10×10 متر در بخش‌هاي مياني محوطه متمايل به سمت جنوب محوطه ايجاد شد که با ادامه کار به دليل وسعت زياد ترانشه، ابعاد آن به 5×10 کاهش يافت.
به گفته وي، در اين کاوش دانشجويان باستان‌شناسي دانشگاه بيرجند در 2 گروه تقسيم‌ شده و هر گروه در يک بخش 5×10 متر مشغول به کار شدند.
فرجامي خاطرنشان ساخت که در کاوش‌هاي صورت گرفته در اين ترانشه سازه‌هاي معماري مربوط به قرون سوم و چهارم هجري و دوران ميانه اسلامي و قطعات سفال مربوط به اين دوران به‌ دست‌ آمده است.
اين باستان‌شناس تصريح کرد: با توجه به کاوش‌هاي انجام‌ شده مي‌توان گفت اولين استقرارهاي ايجاد شده در اين محوطه استقرارهاي دايمي و ثابت مربوط به قرون سوم و چهارم هجري بوده که بعد از مدتي تخريب و در بخش‌هاي مياني محوطه، سازه‌هاي مربوط به قرون مياني اسلامي ايجادشده است.
به گفته فرجامي، در سونداژ لايه‌نگاري که در بخش جنوبي ترانشه 10×10 متر ايجاد شده بين لايه استقراري اوليه و لايه‌هاي معماري مربوط به قرون ميانه اسلامي يک وقفه زماني مشاهده مي‌شود که بر روي اين لايه سازه‌هاي دوره سلجوقي ايجاد شده است.
سرپرست هيأت کاوش در محوطه باستاني کهنک سربيشه اظهار داشت: با پايان استقرار در دوره سلجوقي کم‌کم محوطه دچار رکود شده و سکونت‌هاي فصلي يا موقت تنها در بخش‌هاي غربي محوطه مشرف‌به روستاي کهنک ايجاد و از زمين بخش‌هاي شرقي و مياني محوطه به‌عنوان زمين کشاورزي استفاده‌ شده است.
به گفته اين باستان‌شناس، در دوره‌هاي پاياني استقرار استحکاماتي در بلندترين بخش محوطه؛ يعني تپه‌اي که در بخش غربي وجود دارد ايجادشده که تا اواخر دوره تيموري سرپا بوده و بعدازاين دوران قلعه دچار تخريب‌شده است.
فرجامي تصريح کرد: در بررسي‌هاي سطحي در اين محوطه آثار سازه‌هاي معماري مربوط به قرون مياني اسلامي خرابه‌هاي يک آسياب مربوط به دوره قاجار نشانه‌هاي وجود دو کوره آجرپزي در محدوده قابل‌ مشاهده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن