واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عربی پرس: هراس آل سعود از خلق هویت ملی حقیقی در شبه جزیره تهران - ایرنا - پایگاه خبری عربی پرس نوشت: تازمانی که آل سعود درمقابل تغییرات داخلی مقاومت کند شبه جزیره عربستان با هرج و مرج روبروست، و اگر این هرج و مرج های متراکم شده به یک انفجارمنجرشود، دروازه ای را به روی شهروندان عربستان برای خلق یک هویت ملی حقیقی بازمی کند.
بر اساس این گزارش، دلایل بسیاری برای تفسیرحماقت آل سعود درحمله وحشیانه به ملت یمن برشمرده می شود اما درخصوص نقش اوضاع داخلی عربستان، وضعیت ملت و رژیم سیاسی و سیستم حکومت خودکامه این کشور که اهمیت آن از دیگرعوامل کم ترنیست سخنی گفته نمی شود.
درمورد سیستم حکومتی عربستان، آل سعود با مشکلاتی درمسیربازسازی رژیم روبروست، هرچند که مخالفت ها تاکنون به اندازه ای نبوده است که بتواند تهدید بزرگی را متوجه خاندان آل سعود کند ولی همین مخالفت های اندک نشانه ای ازمشکلات بنیادینی است که سیستم حکومتی عربستان با آن مواجه است.
عربی پرس نوشت: این مشکلات بیشتر ناشی از زیاده روی غارت ثروت کشور عربستان، حرکت در زیر فرمان غرب، افزایش فضای امنیتی در تعامل با ملت و بکارگیری روش های منقرض شده در رفتار با مردم عربستان است.
هربار که ساکنان عربستان، کشور و حکومت خود را با کشورها و حکومت های همجوار مقایسه می کنند درمی یابند که در ارتباط با رفتار حکومت با آن ها مشکلاتی وجود دارد بویژه در دوره حکومت عبدالله که از زمان بیماری شاه قبلی یعنی فهد آغازشد، این مدت دوره ای برای فرار از انجام تغییرات و اصلاحات جدی بود.
عربی پرس افزود:حکام عربستان در این دوره فقط به حیله هزینه درآمدهای کشور متوسل شدند ولی این کار بدون برنامه ریزی علمی و جدی و بدون ابزارهای نظارتی انجام شد. این اقدام با افزایش اختلافات درخاندان حاکم همراه بود تا اینکه حاکم کنونی یعنی سلمان وارد شد و همه پیشینیان خود که در بخش های مختلف حضور داشتند را در یک کودتای نرم از صحنه خارج کرد.
عربی پرس نوشت: این تغییرات به منظور تسلط کامل برتمام پایگاه های متنفذان ثروتمند صورت گرفت و تعیین جوان بی تجربه ای مانند محمد بن سلمان به عنوان رییس دیوان پادشاهی و وزیردفاع که مهر پادشاه را نیز دردست دارد نیز درهمین راستا بود. حتی گفته می شود که انجام ندادن تغییراتی در وزارت خارجه به منظور نگه داشتن فرزندان فیصل نبود بلکه برای مدیریت کردن سیاست خارجی از قصر پادشاهی بود. طوری که برخی ازدیپلمات های آمریکایی اعلام کرده اند که عادل الجبیر سفیرآل سعود درآمریکا مستقیم با قصر پادشاه در ارتباط است و درپایان هر روز گزارشی را به دفتر سعود الفیصل ارسال می کند و سیاستمداران ، دیپلمات ها و شخصیت های عربی که این روزها تجاوز به یمن را رصد می کنند، اختلاف نظرهای اعضای هیات حاکمه عربستان را به وضوح مشاهده می کنند.
این پایگاه خبری افزود: مشکل دیگر جامعه عربستان افزایش نفوذ جریان سلفی در دو بخش تبلیغی و جهادی آن است. یک سال و نیم پیش برخی از مشایخ جریان سلفی بحثی را درمورد ضرورت افزایش سطح تبلیغ و بسیج عمومی براساس انگیزه های دینی و به منظور مقابله با جریان های مخالف چه دربخش جریان های جهادی و چه دشمنان خارجی مطرح شد. بسیاری از این مشایخ نامه ای را برای شاه عربستان ارسال کردند و پس از آن همایش ها و نشست هایی برگزار شد و بودجه های هنگفتی برای حمایت ازسازمان های متولی منابر و مدارس دینی اختصاص یافت و از این شیوه برای ازبین بردن نگرانی حکومت و وادار کردن مردم به اطاعت ازحکام به عنوان ولی امراستفاده شد.
عربی پرس نوشت: از سوی دیگر جریان جهادی احساس کرد که آل سعود مانع طرح توسعه طلبانه آن هاست و این جریان به خوبی می دانست که پیروزی آن ها در اشغال پایگاه های نفوذ در خارج ازعربستان بدون دست یافتن به سرزمین حرمین شریفین کامل نمی شود به همین خاطر این گروه های جهادی ده ها هزار عضو خود را راهی کشورهای شبه جزیره عربستان و مناطق مجاور آن کردند.
آل سعود که اکنون خطر آن ها را درک کرده بود، مجبور شد در قرار دادی بزرگ بسیاری از آن ها را برای کشته شدن به خارج ازشبه جزیره عربستان صادرکند. ولی این نگرانی باردیگر دامن خاندان آل سعود را گرفته است و هنگامی که آن ها ازخطری درجنوب کشورسخن می گویند منظورشان انصارالله نیست بلکه تروریست های دست پرورده ای است که خود ایجاد و تقویت کرده اند و دربرخی مناطق یمن مستقرشده اند.
اما گویا طرف هایی این نگرانی آل سعود را تحریک کردند و به آن ها پیشنهاد داده است که باید برای فرار از مشکلات داخلی، خانوادگی، سیاسی و مشکلاتی که با جریان های تندرو دینی دارند باید یک تعصب در ملت ایجاد کنند و یا جنگی را آغازکنند که بتواند نشانه های یک هویت ملی را ترسیم کند.
عربی پرس نوشت: با آغاز تجاوز به یمن، آل سعود ماشین رسانه ای خود را به گونه ای مدیریت کرد که شهروندان گمان کنند که در مقابل یک معرکه ملی قراردارند، آن ها درطول سال های گذشته توانسته بودند شهروندان را مجبور به پذیرش این موضوع کنند که ایران دشمن اصلی آن هاست. در تجاوز به یمن نیز از اظهارات شهروندان عربستان چنین برمی آید که حاکمیت توانسته است آن ها را به سکوت وادارکند و کسانی که سوالی در این مورد دارند نیز نه تنها از ترس حکومت بلکه از ترس مردم زبان دردهان نگه داشته است. هرچند که در شبکه های اجتماعی جنجالی در مورد دستاوردهای این تجاوز برپا شده است اما اعتراض های جدی در مورد دستاوردهای این تجاوز در داخل عربستان شنیده نمی شود.
ممکن است جنجال کاربران شبکه های اجتماعی، حکومت عربستان را وادارکند که به منظور یافتن پاسخی در مورد نتایج و دستاوردهای این جنگ، حداقل برای ارایه به کسانی که این اقدام را تایید و یا حمایت کردند، خود را بیشتر در باتلاق یمن غرق کند.
با همه این ها، آل سعود هنگامی که دریابند که این تجاوز هیچ دستاوردی نداشته است و کشورهایی که تاکنون هم پیمان و خادم خود می دانستند آن ها را ترک کردند به زودی می دانند که چه حماقتی کرده اند.
غربی ها نیز از آل سعود و اندیشه های آن ها به تنگ آمده اند و تنها حقیقت دربرابرحاکمان عربستان این است که تغییرات گسترده ای را در داخل ایجاد کنند و تازمانی که درمقابل تغییرات داخلی مقاومت کنند شبه جزیره عربستان با هرج و مرج روبروست، البته اگر این هرج و مرج های متراکم شده به یک انفجارمنجرشود، دروازه ای را به روی شهروندان عربستان برای خلق یک هویت ملی حقیقی بازمی کند.
خاورم**6116**1010
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]