محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844433728
-نسل کشی ارامنه؛ مساله ترکیه این نیست + عکس
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
جام جم آنلاین گزارش می دهد نسل کشی ارامنه؛ مساله ترکیه این نیست + عکس صد سال از نسل کشی، کشتار یا قتل عام ارامنه (بنا به روایت های متفاوت از آن حادثه) به دست ترکان عثمانی در حالی می گذرد که این موضوع اکنون با سیاست های غلط ترکیه تبدیل به ابزاری سیاسی نه تنها در دست ارمنستان به عنوان شاکی اصلی در این حادثه تاریخی، بلکه برای برخی دیگر از کشورهای خشمگین از آتش افروزی ترکیه در منطقه شده است.
به گزارش جام جم آنلاین، امروز جمعه چهارم اردیبهشت 1394 خورشیدی (24 آوریل 2015 میلادی) صدمین سالروز حادثه ای تاریخی است که نام آن هر چه باشد؛ کشتار، قتل عام یا نسل کشی در فجیع و ضد انسانی بودن آن تردیدی نیست. کشتار ارامنه اولین قتل عام نژادی قرن بیستم به شمار می رود و همه ساله روز 24 آوریل سالروز این حادثه اندوهبار تاریخی است، هرچند یادبود امسال تفاوت های عمده ای با سالیان گذشته با توجه به وضعیت سیاسی ترکیه در منطقه و همچنین تایید گسترده نسل کشی ارامنه به دست ترک های عثمانی از سوی 20 کشور دنیا از جمله کشورهای مطرح اروپایی مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا و روسیه دارد، اگر چه شخصیت هایی مانند باراک اوباما رییس جمهور آمریکا نیز هستند که همچنان از به کاربردن لفظ نسل کشی درباره این حادثه تامل برانگیز تاریخی اجتناب می کنند، در عین حال، امسال بیش از هر سال دیگری رنگ و بوی سیاسی این حادثه تاریخی احساس می شود و به نظر می رسد تایید نسل کشی از سوی کشورهای تعیین کننده اروپایی به منزله کوبیدن آخرین میخ بر تابوت پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا باشد. همین دو هفته پیش بود که وزارت خارجه ترکیه نماینده واتیکان را در آنکارا احضار کرد تا مراتب نارضایتی خود را از استفاده اصطلاح نسل کشی ارامنه از سوی بالاترین مقام دینی مسیحیان اعلام کند و با این حال، زمانی که پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان از حادثه مذکور با اصطلاح «نسل کشی» یاد کرد، بسیاری از ناظران سیاسی قانع شدند که اروپای مسیحی به هیچ وجه رغبتی برای پذیرفتن عضویت ترکیه غیر مسیحی در بافت خود را ندارد.
امروز بسیاری از رسانه های مطرح جهان، مراسم یادبود نسل کشی (به روایت ارمنستان) یا کشتار (به گفته ترکیه) را مستقیما از ایروان پایتخت ارمنستان به صورت زنده گزارش کردند و به تصویر کشیدند. برآورد گزارش های ارمنی ها از تعداد کشته های آن فاجعه تاریخی، بیش از یک و نیم میلیون نفر است این در حالی است که ترکیه می گوید آن حادثه ناشی از یک جنگ قومی بود که 300 و 500 هزار کشته در هر دو طرف ارمنی و ترک بر جای گذاشت.
آمار کشته های مذکور به فاصله سال های 1915 تا 1917 باز می گردد. گزارش های تاریخی مربوط به آن حادثه می گویند که دولت عثمانی ارمنی ها را مجبور به ترک دیار و طی مسیرهای چند صد مایلی در دل صحرا کرد.
گفته می شود دولت عثمانی حتی به ارمنی های رانده شده اجازه برخورداری از آب و غذا را هم نداد. بسیاری از ارمنی ها در این سرگردانی با گرسنگی و تشنگی جان باختند. در فاصله سال های 1894 تا 1896 میلادی، دوره معروف به «کشتارهای حمیدیه» آغاز شد؛ دوره ای که گفته می شود در آن، عبدالحمید دوم پادشاه عثمانی قبایل کردی را تحریک کرد تا به روستاهای مسیحی نشین حمله برند.
گزارش ها تصریح می کنند که در فاصله جنگ جهانی اول، ترک های عثمانی با همدستی عشایر کرد صدها روستای ارمنی نشین شرق ترکیه را در تلاشی برای تغییر دموگرافیک (ترکیب جمعیتی) این مناطق با این بهانه که روستاییان ارمنی با روس ها و همچنین انقلابیون ارمنی همکاری دارند، کشتار کردند. آنها برخی روستاییان را نیز به عنوان «باربر» در ارتش عثمانی به کار گرفتند و بعد از مدتی اعدام کردند.
در 14 آوریل سال 1915 عثمانی ها صدها شخصیت ارمنی را در استانبول گرد آوردند و در میدان های شهر اعدام کردند. این کار پس از آن صورت گرفت که عثمانی ها به خانواده های ارمنی دستور دادند دارایی های خود را در آناتولی رها کرده و به صدها هزار خانواده سرگردان در قالب کاروان هایی بپیوندند که بی هدف راه کوه و بیابان را بدون غذا و لباس در پیش گرفتند. 75 درصد این قافله های مرگ در کوه ها و بیابان ها تلف و بقیه در بیایان بادیه الشام زمینگیر شدند.
اگر چه 24 آوریل 1915 را روز نمادین کشتار ارامنه به دست ترک های عثمانی نامگذاری کردند اما بنابر اسناد موجود حتی در دوره مصطفی کمال آتاتورک تا سال 1922 نیز این زنجیره کشتارها ادامه یافت. در سپتامبر 1922 نیروهای ترکیه وارد شهر ازمیر شدند و عملیات تسلط بر شهر با کشتار وسیع ساکنان ارمنی و یونانی همراه شد. همه محله های شهر در آتش سوخت و کشتار 7 روز تمام ادامه یافت. 100 هزار کشته حاصل سرکوبی بیرحمانه در ان هفته سیاه بود.
ترکیه با وجود گذشت دهه های متمادی از آن کشتارها آن حادثه را مصداق نسل کشی سازمان یافته نمی داند و با وجود دعوت های مکرر بین المللی برای اذعان به این امر، آنکارا چنین استدلال می کند که علت مرگ و میر گسترده ارمنی ها کوچاندن آنها و شرایط نامناسب جنگی بود که به نوبه خود آثار غیر انسانی بر جای گذاشت نه نسل کشی به دست ترک های عثمانی. ترکیه در این مساله تا حدی بر موضع خود پافشاری کرد که در سال 2005 ماده 301 قانون ترکیه تصویب و به موجب ان اذعان به قتل عام در ترکیه، جرم شناخته شد.
اگر چه فاجعه نسل کشی یا کشتار ارامنه به هر دلیلی که رخ داده باشد قابل تعمق، فجیع و ضد انسانی است اما این یادبود حالا برای بسیاری از دولت های ناراضی از سیاست این روزهای ترکیه به ویژه در سیاست خارجی بیشتر از آنکه عبرتی تاریخی باشد به نظر می رسد ابزاری سیاسی برای اعمال فشار بر آنکارا است. حمایت دولت ترکیه در چند ساله اخیر از اقدامات تروریست های داعش در منطقه با هدف تحقق منافع خود یا بنا بر نظر برخی رصدگران اوضاع، زمینه سازی برای برپایی امپراتوری عثمانی جدید، باز هم تداعی کننده اشتباه تاریخی کشتار ارامنه یا حوادثی از این دست در طول تاریخ است. حملات گروه تروریستی داعش که علاوه بر کشتار هزاران انسان بی دفاع در عراق و سوریه طی دو سه سال اخیر به نابودی میراث تمدنی عظیم بین النهرین نیز کمک کرده است یک برگ شرم آور دیگر را در کارنامه این روزهای سیاست خارجی ترکیه جای داده است.
بیراه نیست که در گزارش های مربوط به گرامیداشت یاد درگذشتگان حادثه کشتار ارامنه برای اولین بار بعد از دهه ها، همگرایی حول محور محکومیت ترکیه شدت می گیرد و به عنوان نمونه، همزمان با انتقاد ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه از نسل کشی ارامنه و تصریح بر لزوم ایجاد ائتلاف هایی با هدف جلوگیری از تکرار حوادث مشابه، جنگنده های روسی در آسمان ارمنستان به پرواز در می آیند.
ترکیه امروزی خود را وارث ترکان عثمانی می داند و به کشتارهایی از این دست نیز از سوی نیاکان خود معترف است. مساله ترکیه در حال حاضر قبول یا نپذیرفتن مسئولیت تاریخی آن کشتار سازمان یافته و بزرگ نیست بلکه موضوع این است که با وجود چنین سابقه ای که حالا به ابزاری سیاسی در دست دیگران برای اعمال فشار بر آنکارا مبدل شده، دولت عدالت و توسعه ای اردوغان نمی خواهد از آن تجربه تلخ تاریخی درس بگیرد و همچنان با حمایت از آتش افروزی های منطقه ای به ویژه در سوریه و عراق، برگه های سیاه دیگری نیز به تاریخ خود می افزاید. مساله تاریخی ترکیه و ارمنستان در موضوع نسل کشی یا کشتار ارامنه موضوعی قابل حل است اما معضل اینجاست که ترکیه عدالت و توسعه برخلاف نام حزب حاکم و با وجود اینکه شعار به صفر رساندن تنش با همسایگان را راهبرد سیاست خارجی خود اعلام کرده، هنوز این موضوع را درک نکرده است که آن کس که در خانه شیشه ای نشسته است به دیگران سنگ اندازی نمی کند. جام جم آنلاین- جواد ارشادی
 
جمعه 4 اردیبهشت 1394 ساعت 20:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]
صفحات پیشنهادی
عکسی از حجاب زنان ایران در مجلس نمایندگان ترکیه
60 درصد زنان ترکیه حجاب اسلامی دارند عکسی از حجاب زنان ایران در مجلس نمایندگان ترکیه به گزارش سرویس کشکول جام نیوز یک نماینده مجلس ترکیه از حزب لاییک جمهوریخواه خلق CHP در اعتراض به سیاست های دولت اسلامگرای رجب طیب اردوغان با یک پلاکارد در جلسه مجلس حاضر شد به گزارش ساسترلينگ در حال قليان کشيدن! (عکس)
استرلینگ در حال قلیان کشیدن عکس رحيم استرلينگ ستاره ليورپول پس از مشکلاتي که پس از عدم توافق با ليورپول براي تمديد قرار داد ايجاد کرد حال با انتشار عکسهايش در حال استعمال قليان حواشي جديدي به وجود آورد به گزارش "ورزش سه" روزنامهها و خبرگزاریهااین خبر بروز میشود مالهکشی حادثه جده توسط یک ضدانقلاب/ سخنرانی ۳۰ سال پیش ظریف در آمریکا+عکس
این خبر بروز میشودمالهکشی حادثه جده توسط یک ضدانقلاب سخنرانی ۳۰ سال پیش ظریف در آمریکا عکسگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس برخی اخبار رسانههای دیگر را هر روز در سعکس: دیدار رییس جمهور ترکیه با رهبری
عکس دیدار رییس جمهور ترکیه با رهبری آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه عصر امروز سه شنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد ایسنا تابناک آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه عصر امروز سه شنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامعکس/ تجمع اعتراضی به سگ کشی با اسید
عکس تجمع اعتراضی به سگ کشی با اسیدتاریخ انتشار يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۱۱ گروهی از اعضای انجمن های حمایت از حیوانات و دوستداران محیط زیست از استان های مختلف کشور در اعتراض و انتقاد به سگ کشی دیروز شنبه مقابل ساختمان شهرداری شیراز تجمع کردند اخیرا فیلمی کوتاه در شبکهترکشی که در بدن اسلامزاده یادگار ماند اولین فیلم و عکسها از مستندساز زخمی شده به دست داعش
ترکشی که در بدن اسلامزاده یادگار مانداولین فیلم و عکسها از مستندساز زخمی شده به دست داعشمحسن اسلامزاده مستندساز جوان کشورمان در حالی برای اولین بار بخشی از فیلم جدیدش و تصاویر مربوط به آنرا در اختیار فارس قرار داده که هنوز یک ترکش آرپیجی داعشیها در بدن او وجود دارد به گزارتجمع معترضان به سگ کشی در شیراز (عکس)
تجمع معترضان به سگ کشی در شیراز عکس روز نو تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶ ۴۵اکبر عبدی پس از مهاجرت به ترکیه + عکس
اکبر عبدی پس از مهاجرت به ترکیه عکس مصاحبه اکبر عبدی بازیگر سینمای ایران با شمایل جدید با رسانه ترک که به شهر آنالیای ترکیه مهاجرت کرده است آفتاب تاریخ انتشار ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۹احداث عجیبترین ورزشگاه فوتبال در ترکیه + عکس
احداث عجیبترین ورزشگاه فوتبال در ترکیه عکس تیم فوتبال بورسا اسپور ترکیه اعلام کرده است که ورزشگاهی به شکل یک تمساح سبزی غول پیکر احداث خواهند کرد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران به نقل از میرور انگلیسی ایده ساخت این ورزشگاه جالب به لقب این باشگاه برمیگرددسگکشی با اسید در شیراز!/عکس
سگکشی با اسید در شیراز عکس پیمانکارانی که در ازای تحویل لاشه هر قلاده سگ 15 هزار تومان دریافت می کنند و حتی از سوزاندن جسم نحیف یک توله سگ با اسید هم دریغ نمیکنند روز نو پیمانکارانی که در ازای تحویل لاشه هر قلاده سگ 15 هزار تومان دریافت می کنند و حتی از سوزاندن جسم نحیف یاکبرعبدی پس از مهاجرت به ترکیه!/عکس
اکبرعبدی پس از مهاجرت به ترکیه عکس مصاحبه اکبر عبدی بازیگر سینمای ایران با شمایل جدید با رسانه ترک که به شهر آنالیای ترکیه مهاجرت کرده است اکبرعبدی پس از مهاجرت به ترکیه منبع آرمان دوشنبه 31 فروردیننگرانی ترکیه از شناسایی نسل کشی ارامنه
نگرانی ترکیه از شناسایی نسل کشی ارامنهتاریخ انتشار چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۵۷ موضوع نسلکشی ارامنه توسط ترکیه و به رسمیت شناختن آن از سوی جامعه بینالملل فرصتها و چالشهای زیادی را برای هر دو طرف به همراه خواهد داشت به گزارش تسنیم هر ساله با نزدیکپلاکارد عجیب در انتقاد به سگ کشی!+عکس
پلاکارد عجیب در انتقاد به سگ کشی عکس تصویر زیر مربوط به تجمع گروهی از اعضای انجمن های حمایت از حیوانات در اعتراض و انتقاد به سگ کشی در شیراز است تصویر زیر مربوط به تجمع گروهی از اعضای انجمن های حمایت از حیوانات در اعتراض و انتقاد به سگ کشی در شیراز است یکی از تجمع کنندگان پلاکتروریست معروف سوری در ترکیه+عکس
تروریست معروف سوری در ترکیه عکستاریخ انتشار چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۱۷ با انتشار تصاویر حضور «زهران علوش» فرمانده گروه تروریستی جیش الاسلام در استانبول از حضور این تروریست برجسته سوری در ترکیه پرده برداشته شد به گزارش ابنا دولت ترکیه تاکنون نسبت به خبر حضآیتالله مکارم شیرازی: نمیخواهیم مساله تحریم عمره را پیش بکشیم، اما آیا باید به هر قیمت رفت و به هر ذلتی تن د
آیتالله مکارم شیرازی نمیخواهیم مساله تحریم عمره را پیش بکشیم اما آیا باید به هر قیمت رفت و به هر ذلتی تن داد آیتالله ناصر مکارمشیرازی به حادثه ناگوار فرودگاه جده واکنش نشان داد و گفت ما نمیخواهیم مساله تحریم عمره را پیش بکشیم اما آیا باید به هر قیمت رفت و به هر ذلتی تنواکنش پانته آ بهرام به ماجرای سگ کشی/عکس
واکنش پانته آ بهرام به ماجرای سگ کشی عکس پانته آ بهرام در واکنش به سگ کشی در شیراز نوشت روز نو به گزارش روز نو پانته آ بهرام در واکنش به سگ کشی در شیراز نوشت آنها سگ ها را در شیراز نکشتند انسانیت است که بدجور زوزه میکشد تاریخ انتشار ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۵تروریست معروف سوری در ترکیه(عکس)
تروریست معروف سوری در ترکیه عکس شناسهٔ خبر 2540062 چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۳ مجله مهر > دیگر رسانه ها با انتشار تصاویر حضور زهران علوش فرمانده گروه تروریستی جیش الاسلام در استانبول از حضور این تروریست برجسته سوری در ترکیه پرده برداشته شد ابنا نوشت دولت ترکی-
گوناگون
پربازدیدترینها