تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830702360




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخاطراتي كه «حيات» را تهديد مي‌كند!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مخاطراتي كه «حيات» را تهديد مي‌كند!
نویسنده : علي خدايي بيجاري 
در اولين روز «هفته زمين پاك» كه روز چهارشنبه دوم ارديبهشت‌ماه و مصادف با 22 آوريل آغاز مي‌شود، زهرا جواهريان مديركل توسعه پايدار و اقتصاد محيط‌زيست سازمان حفاظت محيط‌زيست آماري تكان‌دهنده از پسماند‌ها و زباله‌هاي گرد آمده و پسمانده انسان‌هاي مصرف‌گراي امروز ارائه كرد؛ آماري كه در واقع به مثابه هشدار و زنگ خطري جدي و در عين حال خاموش تلقي مي‌شود، چراكه از شواهد موجود برمي‌آيد كه مردم و مسئولان – به مانند روال و رويه گذشته- عكس‌العمل خاصي به اين هشدار نشان نداده و از كنار آن گذشتند.
جواهريان با بيان اينكه ظرفيت‌زيستي پذيرش پسماند 13 ميليارد هكتار جهاني است. در حالي كه ما 20 ميليارد هكتار جهاني از اين ظرفيت استفاده مي‌كنيم، يعني براي پسماندهاي خود به بيشتر از 5/1 برابر كره زمين احتياج داريم.
بي‌شك اين آمار، آينده‌اي نامطلوب را براي مردم كره زمين متصور است و در اين ميان كشورهايي كه قاطبه مردم درك درستي از معضلات زيست محيطي ندارند و هركس بنا به دلخواه و سود و صرفه خود با طبيعت و محيط‌زيست رفتار مي‌كند، بي‌شك اولين قربانيان معضلات خودساخته‌اي چون پسماند و زباله، جنگل‌زدايي، بيابان‌زايي، آلودگي آب و خوان‌آب‌هاي زيرزميني، آلودگي هوا و... . هستند.
به راستي چرا انسان سرنوشتي چنين غم‌انگيز را براي خود رقم زده است؛‌ سرنوشتي كه بنا به گفته جامعه‌شناسان، مورخان و برخي از ديرين‌شناسان، كه سير زندگي بشر را تا به عصر مدرن و مدرنيته پي گرفته‌اند، در واپسين دوره‌هاي خود به گونه دردناكي رقم خواهد خورد. بدين صورت كه آنها گفته‌اند در ابتداي عصر پيشرفت و تكنولوژي، بشر آنقدر سرمست از ابداعات و اختراعات خود است كه به محيط‌زيست و مكان و مأواي زندگي خود، هيچ التفاتي نمي‌كند يا اصلاً متوجه تغيير غيرطبيعي محيط نخواهد شد. بنابراين مشكلات چنين انسان‌هايي هر روز عميق‌تر و عميق‌تر مي‌شود تا در نهايت به بي‌توجهي‌هاي او به چاهي  عميق  تبديل و آن چاه عاقبت انسان مدرن زياده‌خواه را در كام خود خواهد برد و نيستي و تباهي او را رقم خواهد زد.
به اين صورت كه امروزه مظاهر چنين مدعايي به تدريج در حال عيان شدن است. چرا معضل پسماند (كه در كشور ما بلاتكليف مانده) معضلي قائم به خويش نيست. به اين مفهوم كه با فزوني يافتن حجم پسماندها و زباله، گذشته از آزار زايدالوصفي كه انسان بايد متحمل شود، منابع آب و خوان‌آب‌ها و سفره‌هاي زيرزميني را نيز به واسطه ترشح شيرابه‌ها، آلوده مي‌كنند. ضمن آنكه آلودگي هوا و توليد گاز‌هاي گلخانه‌اي را نيز سبب مي‌شوند.
با اين حساب، زباله‌ها گذشته از حجم انبوهي كه به لحاظ مساحت اشغال مي‌كنند، چند عنصر حياتي براي حيات بشر را نيز تحت‌الشعاع خود قرار داده و نابود مي‌كنند، عناصري چون آب (از طريق نفوذ شيرابه‌هايي كه از زباله‌هاي مدفون به سفره‌هاي زير زميني رسوخ مي‌كنند) و هوا (از طريق توليد گاز‌هاي گلخانه‌اي و ايجاد بوي بد و تحمل‌ناپذير) و نابودي گونه‌هاي گياهي و جانوري (به واسطه رها‌سازي كيسه‌هاي نايلوني و پلاستيكي در طبيعت و زيستگاه‌ها) كه به گونه‌اي تداوم حيات آنان لازمه زندگي بشر به شمار مي‌رود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن