واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحلیل خبرگزاری تاجیکستان از تاکید رئیس جمهور این کشور مبنی بر تقویت امنیت مرزها دوشنبه – ایرنا- امام علی رحمان ، رئیس جمهور تاجیکستان روز گذشته در دیدار با مقامات نظامی و انتظامی این کشور اعلام کرد درصورت ضرورت برای تقویت مرزها و تامین امنیت از نیروهای احتیاطی استفاده شود.
رسانه ای شدن این دیدار و توصیه های رئیس جمهور تاجیکستان این سوال را پیش آورد که مگر خطر و تهدید جدی است که امام علی رحمان چنین تقاضایی کرده است؟خبرگزاری آزادگان تاجیکستان در بررسی این مساله مطلبی را از قلم سپهر کرامت الله منتشر ساخته است.
در این مطلب با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس جمهور تاجیکستان آمده است ؛ برخی کارشناسان خطر حمله داعش به تاجیکستان و دیگر گروه های افراط گرا را دور از ذهن می دانند و گروهی نیز حدس می زدند که روسیه برای تحت نظارت گرفتن مرزهای تاجیکستان این خطر را بزرگ جلوه می دهد اما حالا حرف این خطر در بلندترین دالان های حکومت تاجیکستان صدا می دهد.
صفت برهان اف،تحلیلگر مسایل سیاسی براین باور است که خطر وجود دارد اما، ریشه این خطردرکدام خاک پنهان است،بایدجستجو شود.
وی می افزاید،نیر وهای گویا “اسلامی”همگی فاحشه های دوکشور آمریکا و روسیه بوده و هیچ گاه خواسته خود را ندارند.
صابر،کارشناس امور امنیتی می گوید، حکومت ها در زمان معاصر مسئولیت تامین بی خطری امنیت کشور را بر دوش دارند. از این جاست، که گاهی موضع گیری می نمایند. به گفته او، به دلیل بغرنج بودن وضعیت در شمال افغانستان،وظیفه نیر وهای قدرتی این است که در حالت آماده باش قرار بگیرند اما به ادعای او، حالا تاجیکستان را خطری تهدید نمی کند، لکن ما باید همشیه نیر وهای قدرتیمان را تقویت کنیم چنانکه در همه کشور ها همین طور است. با این حال آنچنان که آزادگان نوشته است ، گروهی از کارشناسان تاکید می کنند، خطرتهدید به مرز های کشور های آسیای میانه بیشتر در مرز ترکمنستان وجود دارد، نه تاجیکستان.
فریدون هادی زاده، کارشناس امور امنیتی در این زمینه می گوید، “گروه های افراط گرا در دو ماه اخیر قصد حمله به منطقه آسیای میانه را ندارند. آنها شاید پس از نیم سال دست به حمله بزنند . در ضمن این نکته را یادآور می شوم ، که بر طبق گزارش رسانه ها طالبان دیروز اعلان کرده که عملیات بهار را با نام “عزم” در مقابل نیر وهای قدرتی افغانستان عملی می کنند. البته، این یک خطر است و باید گفت که در شمال افغانستان طالبان در نزدیکی مرز ترکمنستان با افغانستان جا گرفته اند و خطر حمله به ترکمنستان بیشتر است”.
این کارشناس می افزاید،برای مقابله با این تهدیدها باید، ارتش قوی داشت که از همه جهت آماده باشد.به گفته او، “اول سرباز باید شکمش سیر باشد، دوم نغز خواب رود، سوم لباس خوب داشته باشد و چهارم طلب کنیم، که آمادگی حربی عالی داشته باشد”.
پرویز ملاجانف، کارشناس تاجیک می گوید، بعضاً رسانه های روسیه خطر تهدید را بیش از حد نشان داده، مبالغه می کنند، که در پی این هدف های سیاسی مسکو نهفته است.
ملاجانف می افزاید، “با مرور زمان وابسته به آن ناامنی هایی که در افغانستان به وقوع می پیوندد تهدیدها هم افزایش می یابد. اما این تهدید ها بعضاً با مبالغه در رسانه های روسیه انعکاس می شود. آنها با مقصد های سیاسی کوشش می کنند، مبالغه کنند و حتی با این مبالغه ها به فضای سیاسی تاثیر می رسانند ”.
شایان ذکر است بحث تهدیدات داعش و دیگر گروههای افراطی برای تاجیکستان پس از درگیریهای هفته گذشته نیروهای دولتی و گروههای افراط گرا در بدخشان افغانستان مجدداً در تاجیکستان داغ شده است.
آساق*5* 312*1547
03/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]