واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۱:۱۸ب.ظ)
تأسيس 374 خانه سلامت در سراهاي محله تهران موج - در تهران 374 سراي محله و خانههاي سلامت تأسيس شده است که اين خانهها داراي 10 کانون شامل کانون سالمندان، جوانان، مادر و کودک و معلولان هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلاموالمسلمين ميثم امرودي در مراسم افتتاحيه نشست بينالمللي مؤلفههاي اجتماعي مؤثر بر سلامت، بابيان اينکه نخستين گام شهرداري تهران در زمينه سلامت، ارتقاي سياستهاي اجتماعي بوده است افزود: شهرداري تهران سعي داشته است تا افراد آسيبديده و يا در معرض آسيب را تحت پوشش خدمات بهداشتي قرار دهد بر اين اساس براي هر خانه سلامت يک شوراي سلامت محله تعريف و تشکيل شده که در اين خصوص مصوبات زيادي اجراشده است.
معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با اشاره به اقدامات شهرداري تهران در راستاي حفظ سلامت شهروندان گفت: حفاظت از سلامت را نميتوان وظيفه يک ارگان يا سازمان دانست و ضروري است که تمام برنامهها از مسير سلامت عبور کند.
امرودي با اشاره به قشربندي در سلامت، اظهار کرد: همان طور که در جامعه ازنظر دسترسي به منابع، تفاوت وجود دارد در سلامت نيز دو قشر غني و فقير وجود دارد و اقشار شهري مانند زنان، کودکان و سالمندان و محرومان اقتصادي آسيبپذيرتر از ديگران هستند؛ چراکه در معرض آسيبهاي جسمي و رواني نيز قرار دارند.
وي ادامه داد: درگذشته سلامت به معناي فقدان بيماري بود، اما؛ امروزه رفاه کامل رواني جسماني اخلاقي و اجتماعي باعث تغيير شناخت، رويکردها و راهبردها در اين حوزه شده است که هدف عمده در اين رويکرد آموزش، ارتقا سطح سلامت جامعه از طريق پيشگيري است و شهرداري از يک سازمان خدماتي به يکنهاد اجتماعي تغيير رويکرد داده است؛ زيرا به دنبال تأمين سلامت اجتماعي هستيم.
معاون امور اجتماعي شهرداري تهران با اشاره به اجراي طرح سنجش عدالت در شهر، گفت: در سالهاي 2008 و 2011 دو دوره از اين طرح را در تهران اجرا کرديم و سومين دوره اين طرح را نيز در حوزههاي سلامت اجتماعي، روحي، اخلاقي و جسمي در دستور کارداريم.
وي با بيان اينکه تحقق عدالت نه تنها امري انساني بلکه يک وظيفه ديني است، گفت: سلامت به عنوان يکي از مهمترين ارکان عدالت نزد مردم، جامعه مدني و دولتها جايگاه خود را يافته است.
حجتالاسلام امرودي افزود: در جهان امروز تأثير و تأثر ميان شاخصههاي سلامت و ساير مؤلفههاي اجتماعي و اقتصادي تأمين سلامت را به يکي از زمينههاي مهم توسعه تبديل کرده است و محروميت در برخورداري از سلامت موجب تشديد نابرابريهاي اجتماعي و پيامدهاي نامطلوب خواهد شد.
وي يکي از اقدامات شهرداري تهران در زمينه سلامت را بهرهگيري از سياستهاي پيشگيرانه عنوان کرد و گفت: براي آگاهيبخشي و آموزش، خانههاي سلامت در شهرها مستقرشده که اقدامات عملي در راستاي اصلاح سبک زندگي شهروندان را انجام ميدهند ضمن اينکه معتقديم ارتقاي سلامت جز با توانمندي مردم حاصل نميشود.
معاون شهرداري تهران در پايان ارتقا و توسعه زيرساختهاي شهر را گام سوم در زمينه سلامت شهر دانست و گفت: در اين زمينه اقداماتي مانند افزايش فضاهاي ورزشي و اصلاح وسايل حملونقل عمومي را انجام داديم.
امرودي بابيان اينکه مسأله سلامت در کشور ما پيچيدگيهاي خاصي دارد، افزود: از همين رو از سازمانهاي بينالمللي انتظار همکاري داريم و حداقل انتظار ما اين است که در زمينههاي مختلف، مسوولان حوزه سلامت احساس تنهايي نکنند. عدالت در سلامت نبايد به اصلاح ملي و منطقهاي محدود شود، بلکه اين موضوع بايد جهاني باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]