محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845332700
جام جم ایام - رویکرد امام در مقابل توطئه انحلال ارتش
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
امام خمینی (ره) از همان ابتدای انقلاب، با بحث انحلال ارتش مخالف بودند و اعلام کردند که باید ارتش باقی بماند، اما نکتهی مهم در سخنرانی امام در پاسخ به طرح این ایده از سوی برخی گروهها این بود که هدف از طرح بحث انحلال ارتش، تضعیف نظامی ایران جهت آمادهسازی حملهی عراق به ایران بود.
بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از مباحثی که مطرح شد، نوع تعامل نظام جدید با دستگاهها و نهادهای باقیمانده از رژیم گذشته بود. یکی از این نهادها، ارتش بود که میتوان گفت از همان 22 بهمن، بحث تداوم فعالیت و یا انحلال آن به یکی از مباحث روز مطرح شد.
در این میان، برخی از گروهکها که نقشی در پیروزی انقلاب نداشتند و در جریان مبارزات مردم توانسته بودند با غارت اسلحهخانهی برخی از پادگانها یا کلانتریها، مجهز به سلاح شوند، از همان فردای انقلاب دم از انحلال ارتش زدند و اعلام میکردند که تداوم فعالیت ارتشی که ساختار آن براساس رژیم گذشته شکل گرفته است، در حکومت انقلاب میسر نیست. مطلب حاضر به ادعای این گروهها و نتایج فعالیتهای آنها در این زمینه میپردازد.
چریکهایی فدایی
چریکهای فدایی خلق از اولین گروههایی بودند که بحث انحلال ارتش را مطرح کرده و اعلام نمودند که باید ارتشی تحت عنوان ارتش خلقی تشکیل شود. بهعنوان مثال، آنها در تجمعی که در اسفند 1357 برگزار کردند، این درخواست را مطرح نمودند. در بخشی از قطعنامهی پایانی تجمع آنها با اشاره به این موضوع که تصفیهی ارتش و نیز جایگزینی امرای قبلی با فرماندهان جدید چارهی کار نیست، آمده است: «ارتش و دستگاههای عریضوطویل اداری که ستونهای رژیم وابسته به امپریالیسم بهشمار میروند، باید هرچه زودتر منحل شوند و ارتش نوین خلق و ارگانهای اداری نوین، که پاسخگوی شرایط نوین هستند، به وجود آیند.»(1)
مهدی تقوی، یکی از اعضای سازمان منافقین، در اسفند 1357 ارتش را بهعنوان یک اهرم امپریالیسم دانسته و گفته بود: «تا انهدام واقعی و قطعی این سیستم، ما نمیتوانیم بگوییم انقلاب تمام شده است...»
منافقین
اما این فقط چریکهای فدایی خلق نبود که طرح انحلال ارتش را دنبال میکرد. در این میان، سازمان مجاهدین خلق (منافقین) هم جزء گروههایی بودند که از همان ابتدای انقلاب، دم از انحلال ارتش میزدند. مهدی تقوی، یکی از اعضای سازمان منافقین در اسفند 1357، ارتش را بهعنوان یک اهرم امپریالیسم دانسته و گفته بود:
«تا انهدام واقعی و قطعی این سیستم، ما نمیتوانیم بگوییم انقلاب تمام شده است. اگر پذیرفتیم که امپریالیسم دقیقاً بهوسیلهی عوامل داخلی است که میتواند به تاراج و غارت خودش ادامه دهد، بنابراین ارتش یکی از اهرمهای قدرتی است که میتواند منافعش را حفظ کند. وی در ادامهی صحبتهایش، اینچنین ادامه میدهد که انتقال سلاح از بازماندگان ارتش شاهنشاهی به ارگانهای مردمی، یک ضرورت انقلابی است.»(2)
آنچه در این میان ضروری به نظر میرسد این است که چرا گروهکهایی مانند منافقین و چریکهای فدایی خلق از انحلال ارتش حمایت میکردند؟ آیا آنها دغدغهی انقلاب و حفاظت از آن را داشتند؟ برای جواب این سؤال، باید به عملکرد این گروهها به جریان ناآرامیهای بعد از انقلاب اشاره کرد. در واقع بعد از انقلاب اسلامی، برخی از گروههای تجزیهطلب، به تحریک آمریکا و رژیم بعث، در نواحی مرزی ایران تحرکاتی را آغاز کردند. این مسئله موجب شد تا پیروان خط امام درصدد خنثیسازی نقش شوم این گروهها برآیند، اما نکتهی جالب مشارکت گستردهی عناصری از چریکهای فدایی خلق و منافقین در جریان این تحرکات ضدانقلابی بود.
بر این اساس، بهخوبی میتوان مشاهده کرد که این گروهها در همان ابتدای انقلاب، وجود هر نهاد منسجمی را که بتواند جلوی فعالیتهای آنها را بگیرد، مانع خود میدانستند، چون احساس میکردند که ممکن است ارتش مانع تحقق اهداف آنها بشود.
برای تبیین این مسئله، باید به غائلهی ترکمنصحرا در اسفند 57 اشاره کرد؛ غائلهای که با تحریک گروههای چپ و چریکهای فدایی خلق شروع شد و هدف آن دامن زدن به حرکت تجزیهطلبانه بود. با این حال، هرچند با پادرمیانی دولت موقت این غائله بهصورت کوتاه آرام شد، اما بعد از مدت کوتاهی، دوباره این گروهها تحرکات خود را شروع کردند. این مسئله موجب درگیری مردم و سپاه با آنها شد. در جریان این درگیری، ارتش هم به کمک مردم آمد تا آرامش را بازگرداند.
همچنین مبارزه با ضدانقلاب در کردستان، یکی دیگر از اقدامات موفق ارتش در سال 58 محسوب میشود. در این زمان، منافقین و برخی از گروههای چپ با فعالیت در کردستان، درصدد آمادهسازی دخالت نظامی عراق به ایران بودند. در این زمان، ارتش به فرمان امام، وارد مسئله شد و نقش بسزایی در آرام ساختن این منطقه داشت. بر این اساس، بهخوبی میتوان متوجه شد که چرا این گروهکها بهدنبال انحلال ارتش بودند.
واکنش امام خمینی (ره) به طرح انحلال ارتش
امام خمینی (ره) از همان ابتدای انقلاب با بحث انحلال ارتش مخالف بودند و اعلام کردند که باید ارتش باقی بماند، اما نکتهی مهم در سخنرانی امام در پاسخ به طرح این ایده از سوی برخی گروهها این بود که هدف از طرح بحث انحلال ارتش، تضعیف نظامی ایران جهت آمادهسازی حملهی عراق به ایران بود:
«شما دیدید که از اولی که این انقلاب به پیروزی رسید، اول قدم این بود که ارتش لازم نیست دیگر، اول حرف آنهایی که تابع سیاستهای خارجی هستند این بود که این ارتش طاغوتی است، این ارتش طاغوتی باید از بین برود. این کلمه را هم رویش گذاشتند که مردم را اغفال کنند! خوب، ما هم میدانستیم که مسئله چیست و اینها میخواهند چه بکنند. از این جهت، ما هم از روز اول این مطلب را محکوم کردیم و گفتیم که ارتش باید باشد... آنها میخواستند که این قدرت را از ایران بگیرند و ارتش را نابود کنند و ارتش برود سراغ کار خودش و ایران بماند بدون ارتش و همچو راحت و آسوده، آقای صدام بیایند هرجا دلشان میخواهد!... باید توجه داشته باشید که اسلام برای ارتش ارج قائل است... و ملت ایران هم که مسلمان هستند و ما هم که بهعنوان یک مسلمان هستیم، ارتش را با کمال قدرت حفظ میکنیم.»(3)
امام خمینی (ره) بعد از این موضعگیری، مخالفت قاطع خودشان را با انحلال ارتش اعلام نمودند و تداوم فعالیت ارتش برای انقلاب اسلامی را ضروری عنوان کردند. این مسئله موجب شد تا حداقل در ظاهر، گروهکها از مطرح کردن بحث انحلال ارتش خودداری کنند.
اما حفظ ارتش در زمان دفاع مقدس چه دستاوردی داشت؟ نیروی زمینی ارتش با پذیرش پدافند در خطوط مقدم نبرد، راه را برای هرگونه نفوذ مجدد دشمن بست و با آماده شدن یگانهای سپاه پاسداران و انجام عملیات ثامنالائمه، مقدمات بیرون راندن دشمن فراهم گردید؛ بهگونهای که قسمت عمدهی سرزمینهای اشغالی ایران آزاد شد و دشمن در خطوط مرزی استقرار یافت. همچنین همکاری و تعامل ارتش با سپاه و بسیج در دوران دفاع مقدس، زمینهساز پیروزی بسیاری از عملیاتها در این زمان گردید.
فرجام سخن
در واقع مروری بر اهداف ضدانقلاب در خصوص مطرح کردن بحث انحلال ارتش، نشان میدهد که آنها از همان ابتدا درصدد بودند تا تمامی نهادها و ساختارهایی را که مانع رسیدن آنها به اهدافشان هستند، منحل یا تضعیف کنند تا در زمانی که اقدامات خود را آغاز میکنند، فردی نباشد که بتواند جلوی آنها بایستاد. بر این اساس، آنها بحث انحلال ارتش را مطرح کردند که با توجه به هوشیاری امام خمینی (ره)، این بحث بینتیجه ماند و با باقی ماندن ارتش، این نهاد منشأ خدمات زیادی در طول دفاع مقدس و مبارزه با ضدانقلاب گردید.(*)
پینوشتها
1. سهراب صلاحی، پژوهشی در تحولات معاصر ایران، تهران، انتشارات دانشگاه امام حسین (ع)، 1386، ص 384-383.
2. محمد جوادیاری، پرسمان انقلاب اسلامی، انتشارات وثوق، 1387، ص 442-436.
3. صحیفهی امام، ج 14، ص 442-443.
منبع:برهان
دوشنبه 31 فروردین 1394 ساعت 19:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]
صفحات پیشنهادی
به مناسبت روز ارتش؛ رویکرد امام در مقابل توطئهی انحلال ارتش
به مناسبت روز ارتش رویکرد امام در مقابل توطئهی انحلال ارتشامام خمینی ره از همان ابتدای انقلاب با بحث انحلال ارتش مخالف بودند و اعلام کردند که باید ارتش باقی بماند اما نکتهی مهم در سخنرانی امام در پاسخ به طرح این ایده از سوی برخی گروهها این بود که هدف از طرح بحث انحلال ارتشاین خبر بروز میشود رویکرد امام در مقابل توطئه انحلال ارتش/ دفاع باشگاه لیورپول از نماز خواندن مسلمانان در آن
این خبر بروز میشودرویکرد امام در مقابل توطئه انحلال ارتش دفاع باشگاه لیورپول از نماز خواندن مسلمانان در آنفیلد مصرف ارز دولتی برای برج سازیگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاریجام جم ایام - روایت همدلی امام (ره) و همسرش
شخصیت سیاسی امام خمینی ره در سال های مختلف حیات ایشان بویژه پس از انقلاب سبب شده بود وجهه بارز شخصیت اجتماعی و رفتارهای خانوادگی رهبر فقید جمهوری اسلامی کمتر معرفی شود بیشترین توجه به این بخش پس از ارتحال امام ره در قالب خاطره گویی نزدیکان صورت گرفت که جنبه های مختلفی را بیاامام از انحلال ارتش جلوگیری کرد/ دشمن با همه تجهیزاتش آسیب پذیر است
امیر دریادار سیاری در مراسم تجلیل از حماسه سازان سهند سبلان و جوشن امام از انحلال ارتش جلوگیری کرد دشمن با همه تجهیزاتش آسیب پذیر است فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت مستکبرین و دشمنان پس از پیروزی انقلاب در صدد انهدام ارتش برای از بین بردن توان دفاعی ایران بودند که امام با نگاهامام(ره) با تدبیر شجاعانه ارتش را به اقیانوس بیکران ملت پیوند زدند/ شعار انحلال ارتش توطئه آمریکایی بود
امیرپوردستان در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران امام ره با تدبیر شجاعانه ارتش را به اقیانوس بیکران ملت پیوند زدند شعار انحلال ارتش توطئه آمریکایی بود فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت 29 فروردین یک روز بزرگ و سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی است روزی که حضرت امام ره باجام جم ایام - مجتهد بزرگی که خود را وقف نهضت امام کرد
مرحوم آیت الله میرزا احمد آشتیانی فرزند آیت الله العظمی میرزا حسن آشتیانی از بزرگترین عالمان تهران در سال های دهه چهل و پنجاه هجری شمسی است وی پس از تحصیل علوم مقدماتی چندی در درس فقه و اصول پدرش حاضر شد پس از رحلت او تحصیلاتش را نزد علمای دیگر دنبال کرد و آنگاه در مدرسه سپهسهمزمان با رژه ارتش جمهوری اسلامی ایران پروازهای فرودگاه مهرآباد و امام خمینی (ره) تا ساعت 11:30 انجام نمیشود
همزمان با رژه ارتش جمهوری اسلامی ایرانپروازهای فرودگاه مهرآباد و امام خمینی ره تا ساعت 11 30 انجام نمیشودهمزمان با روز ارتش جمهوری اسلامی ایران پروازی از فرودگاههای بینالمللی مهرآباد و امام خمینی ره تا ساعت 11 30 انجام نمیشود به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران هجام جم ایام - نقشه قتل محمدعلی شاه و رویکرد روزنامه ها
طرح قتل محمدعلی شاه هنگامی صورت گرفت که همکاری محمدعلی شاه با مشروطیت در اوج خود بود نه تنها رهبران مشروطه بدین واقعیت اذعان دارند بلکه سفیر انگلیس و نه سفیر روس که شائبه حمایت از شاه را ایجاد کند می نویسد با توجه به اینکه در مدت اخیر رفتار خلاف مشروطگی از شاه دیده نشد اینجام جم ایام - امام باقر(ع) و هویت بخشی به فرهنگ شیعه
امامت پیشوای پنجم شیعیان امام محمدباقر ع در برهه ای آغاز شد که جامعه آن روز بیش از هر زمان دیگر چالشهای عمیق عقیدتی و فقهی میان فرقه های اسلامی را یکی پس از دیگری تجربه می کرد با حضور امام باقر ع در این عرصه گام مهم و بسزایی در راستای تبیین آرای شیعیان برداشته شد و جنبش تحسیمدیرکل کمیته امداد امام خمینی قزوین: رویکرد کمیته امداد بر مبانی توانمندسازی جامعه هدف استوار است
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی قزوین رویکرد کمیته امداد بر مبانی توانمندسازی جامعه هدف استوار استمدیرکل کمیته امداد امام خمینی ره استان قزوین گفت رویکرد کمیته امداد امام خمینی بر مبانی توانمندسازی جامعه هدف و شکوفایی استعدادها و خودکفایی استوار است که با جدیت پیگیری میشود بهجام جم ایام - روسها چگونه حرم امام رضا(ع) را به توپ بستند؟
روز دهم فروردین 1291 هجری شمسی آستان قدس رضوی یکی از جنایات نابخشودنی استعمار روس را شاهد بود در این روز بارگاه حضرت ثامنالحجج توسط نظامیان اشغالگر روسیه که درکشاکش نهضت مشروطه برای مبارزه با قیام مردم و سرکوب نهضت به شهرهای ایران تعرض کرده بودند گلولهباران شد مقاله زیر گزاتدبیر شجاعانه امام راحل ارتش را به اقیانوس بیکران ملت پیوند زد/ شعار انحلال ارتش توطئه آمریکایی بود
امیرپوردستان در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران تدبیر شجاعانه امام راحل ارتش را به اقیانوس بیکران ملت پیوند زد شعار انحلال ارتش توطئه آمریکایی بود فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت 29 فروردین یک روز بزرگ و سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی است روزی که حضرت امام ره با تدبیشمخانی در دیدار وزیر خارجه استرالیا: توافق نهایی با ۱+۵ منوط به انجام تعهدات و اتخاذ رویکرد مذاکره و تعامل طرف
شمخانی در دیدار وزیر خارجه استرالیا توافق نهایی با ۱ ۵ منوط به انجام تعهدات و اتخاذ رویکرد مذاکره و تعامل طرف مقابل تحریم آمریکا نماد مخالفت با پیشرفت صنعت و فناوری در ایراندبیر شورای عالی امنیت ملی دستیابی با بیان اینکه توافق نهایی با کشورهای 1 5 منوط به انجام تعهدات و اتخاذ ربه دلیل مراسم رژه ارتش جمهوری اسلامی پروازهای فرودگاه امام خمینی ۲۹ فروردین به مدت ۴ ساعت انجام نمیشود
به دلیل مراسم رژه ارتش جمهوری اسلامیپروازهای فرودگاه امام خمینی ۲۹ فروردین به مدت ۴ ساعت انجام نمیشوددر آستانه فرا رسیدن ۲۹ فروردین و مراسم رژه ارتش جمهوری اسلامی ایران پروازهای فرودگاه بین المللی امام خمینی ره به مدت ۴ ساعت انجام نمیشود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابطجام جم ایام - شاهان قاجار چندتا زن داشتند؟
بنا به گزارشها و اسناد تاریخی برجای مانده دربار شاهان قاجار مکانی برای گردآمدن زنان متعدد بوده است اما هرچه این سلسله به پایان خود نزدیک می شد از تعداد زنان شاهان نیز کاسته می شد زنان فتحعلی شاه اوژن فلاندن در سفرنامه خود می نویسد «منوچهرخان در گرجستان در عنفوان شبابجام جم ایام - خانه کودکی حضرت مسیح /عکس
باستان شناسان در ناصره خانه ای را یافته اند که گمان می کنند خانه کودکی عیسی مسیح باشد قدمت خانه به قرن یکم میلادی باز می گردد و احتمال می رود که حضرت مریم و مسیح در آن زندگی کرده باشند این خانه که با دیوارهایی از نیمی سنگ و نیمی ساروج درست شده است در درون یک تپه سنگی جای داردجام جم ایام - کشف پی سوز 800 ساله در مقبره فردوسی
گمانه زنی باستان شناسی در محوطه جلوخان آرامگاه فردوسی به مساحت حدود 7 هکتار به کشف پی سوز سفالی با لعاب فیروزه ای متعلق به قرون ششم و هفتم هجری قمری انجامید حسین عباس زاده سرپرست هیأت گمانه زنی در محوطه جلوخان آرامگاه فردوسی این خبر را اعلام و تصریح کرد که این طرح با هدف بررسی ع-
گوناگون
پربازدیدترینها