واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
روش جدید تدریس به طلاب در حوزه علمیه امیرالمومنین (ع) رشت
حوزه علمیه بینالمللی امیرالمومنین (ع) رشت به دلیل استفاده از روش جدید تدریس «ارائه درس و انتقال دادهها» به طلاب در کشور شاخص معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، گیلان دارای حوزههای علمیه با قدمت بیش از 500 ساله است که امکانات زیستی و تحصیلی برخی از آنها در آستانه تخریب قرار دارد و تعدادی نیز قابل استفاده نیست در حالی که این استان در گذشته و حال ستارگان درخشان دینی و خادمان برجسته مذهبی فراوانی در کارنامه خود دارد. فاز نخست حوزه علمیه بینالمللی امیرالمومنین (ع) رشت در مهر ماه سال 92 فاز نخست با حضور آیتالله جعفر سبحانی یکی از مراجع تقلید عظام مورد بهرهبرداری قرار گرفت و به اذعان بسیاری از جمله بزرگترین و مدرنترین حوزههای علمیه خاورمیانه است.
افتتاح این حوزه علمیه بزرگ و مدرن گیلان را به پایگاه پرورش عالمان دینی و تربیت مبلغان دینی برای عالم اسلام و کشورهای آسیای میانه با جمعیت مسلمان قابل توجه تبدیل میکند.
حوزه علمیه امیرالمومنین (ع) رشت با پذیرش طلاب داخلی و خارجی از مهاجرت طلاب و دینپژوهان گیلانی به حوزههای علمی کشور جلوگیری میکند.
این مدرسه در زمینی به مساحت 40 هکتار و با زیربنای 71 هزار متر مربع بنا شده که دو فاز دیگر آن به زودی راهاندازی میشود و در صورت تکمیل فاز 2 و 3، این حوزه ظرفیت پذیرش 2 هزار طلبه را خواهد داشت که در نوع خود بینظیر است. در فاز نخست حوزه امیرالمومنین (ع) رشت حدود 150 طلبه از 20 کشور آسیای میانه و 300 طلبه از داخل ایران پذیرش میشوند و اکنون این حوزه به دلیل استفاده از روش جدید تدریس به طلاب جزو حوزههای برتر کشور قرار گرفته است.
حجتالاسلام سید کاظم موسوی استاد حوزه علمیه گیلان برای نخستین بار موفق به استفاده از روش جدید تدریس طلاب در حوزه امیرالمومنین (ع) رشت شد و در گفتوگو با خبرنگار فارس استفاده از شیوه جدید تدریس در این حوزه را به صورت آزمایشی عنوان کرد. وی با بیان اینکه حدود دو دهه مشغول فراگیری علوم اهل بیت (ع) در حوزههای علمیه هستم، تصریح کرد: 6 سال نخست تحصیلاتم را در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در تهران بودم و بیش از 10سال در حوزه علمیه قم حضور داشتم و به فراگیری علوم حوزوی پرداختم.
مدرس حوزه بینالمللی امیرالمومنین (ع) رشت ادامه داد: پس از اتمام سطح و کارشناسی ارشد در دانشگاه تصمیم گرفتم برای تدریس به زادگاه خود یعنی گیلان بیاییم.
وی گفت: تدریس در یکی از بزرگترین و بینظیرترین حوزههای علمیه در خاورمیانه یعنی حوزه علمیه بینالمللی امیرالمومنین علی (ع) رشت نصیب بنده شده است زیرا از همه جهات نسبت به دیگر حوزهها متفاوت و ممتاز است.
موسوی با بیان اینکه حوزه امیرالمومنین (ع) نوپا است، خاطرنشان کرد: باید با همدلی و تلاش بسیار و با توکل به خداوند متعال به سوی اهداف عالی این حوزه حرکت کنیم.
وی به روش جدید تدریس خود برای طلاب اشاره کرد و گفت: روشی که برای تدریس طلاب از آن استفاده میکنم حرکت کوچک در راستای رسیدن به همان اهداف بزرگ میباشد.
این استاد حوزه علمیه روش جدید خود را در ارائه درس و انتقال دادهها به طلاب دانست و متذکر شد: در این روش مطالب و دادههای درسی در کلاس درس برای طلاب عزیز مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: این روشی نوپا و جدید بوده و به صورت آزمایشی در حوزه علمیه امیرالمومنین (ع) رشت استفاده میشود و اکنون از این روش باری چند درس از جمله کتب صرف، نحو و نیز بخش صناعات خمس «منطق» بهکار میرود.
موسوی استفاده از این روش را دارای مزایایی بسیار دانست و یادآور شد: دیدن مطالب علمی و خشک درس در قالب شکیل و زیبا یکی از مزایای این روش است.
وی ایجاد نشاط و عدم خستگی در کلاس را مزیت دیگر روش مذکور عنوان کرد و گفت: فهم بیشتر و دقیق مطالب و تنوع در ارائه دروس نیز از خوبیهای دیگر استفاده از این روش تدریس است
که البته اشکالات و انتقاداتی نیز بر کار بنده وارد بوده و با توکل برخدا، تلاش بیشتر و حمایت دوستان سعی بر برطرف کردن آنها خواهم داشت.
این استاد حوزه علمیه از حمایت همه جانبه آیتالله قربانی نماینده ولی فقیه در گیلان قدردانی کرد. انتهای پیام/2300/و40
94/01/30 - 12:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]