واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
مهاجرت ماهیان «رودکوچ» از دریا/ فصل تخم ریزی شروع شد
شناسهٔ خبر: 2536987 یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
استانها > مازندران
ساری - صید ماهیان استخوانی در مازندران با همه تلخی ها و شیرین هایش به پایان رسید و فصل کوچ ماهیان از خزر که به ماهیان رودکوچ مشهور هستند به سمت رودخانه ها برای تخم ریزی شروع شد. به گزارش خبرنگار مهر، از ۱۵ مهرماه هر سال فصل صید ماهیان استخوانی در دریای مازندران شروع می شود و صیادان مازندرانی تا پایان روز جمعه گذشته تورهایشان در دریا پهن بود. فصل صید امسال برای صیادان مازندرانی خوش بود و دریا روی خوشی به آنان نشان داد بگونه ای که امسال سرانه درآمد هر صیاد ۱۳ میلیون تومان بوده است. شیرینی کار صیادی دل به دریا زدن و رزق و روزی را از عمق آبها طلب کردن است و به گفته متولیان امر، امسال صید ماهیان استخوانی رشد داشت و مجموع درآمد صیادان بیش از ۷۰ میلیارد تومان بوده و بیشترین صید ماهیان کفال بوده که ۸۲ درصد رشد داشته است. سال قبل ۴۵ میلیون قطعه ماهیان سفید تکثیر و رها سازی شد که امسال حدود ۶۷ میلیون قطعه بچه ماهی سفید بصورت طبیعی و غیرطبیعی بازسازی و رهاسازی می شود. فصل صید به پایان رسید وفصل بیکاری صیادان مازندران شروع شد و برخی از آنان که از استانهای دیگر برای صید به مازندران آمده اند به دیار و زادگاه خویش می روند.
حسین کشاورز از صیادان مازندرانی که سالهای سال به کار صیادی می پردازد می گوید: فصل صید امسال نسبت به پارسال بهتر بود و الحمدالله سفره و تورهای صیادان خالی نبوده است. وی با اشاره به اینکه ۱۳ سال به کار صیادی می پردازد، بیمه را تنها دلخوشی صیادان به اشتغال در این کار سخت و زیان آور می داند و می گوید: بیشتر صیادان به خاطر بیمه و استفاده از مزایای آن به کار ماهیگیری اشتغال دارند تا شاید روزی بتوانند از آن بهره مند شوند و تابستان و بهار به کارگری مشغولیم و پاییز و زمستان به کار صیادی می پردازیم.وی افزایش حق بیمه را از جمله مشکلات برشمرد و گفت: در فصلی که بیکار هستیم بیمه صیادی نیستیم و باید بصورت اختیاری بیمه مان را بپردازیم و ادامه دهیم تا قطع نشود. محمد میرازیی صیاد دیگر اردبیلی که سالهاست در کرانه خزر در فصل صید به ماهیگیری می پردازد، بالا بودن حق بیمه صیادی را از جمله مشکلات برشمرد و گفت: درفصل غیر صید به چوپانی می پردازیم و در این فصل دلمان برای دریا و دوستانمان تنگ می شود.
وی درباره بیماری شایع صیادان گفت: روماتیسم، دیسک کمر و ... از بیماریهایی است که صیادان از ان رنج می برند و بسیاری از ماهگیران همواره گرفتار بیمارستان و دارو و درمان هستند. این صیاد همچنین با اشاره به کوچ ماهیان به رودخانه ها گفت: متاسفاه آلودگی دریا و رودخانه شرایط زیست را از ماهیان می گیرد و بیشتر رودخانه های مازندران به کانال هدایت فاضلاب تبدیل شده است. میرزایی با عنوان اینکه، آلودگی آبهای رودخانه و دریا بر سلامت ماهیان نیز تاثیر منفی دارد ادامه داد: به عنوان نمونه، بیماری ماهیان کفال در سالجاری به ضرر صیادان نیز تمام شد و سبب افت صید آن شد. جمال یوسفی صیاد ۵۰ ساله مازندرانی با اشاره به اینکه جوانان دیگر اقبالی به کار صیادی ندارند می گوید: شغل صیادی بسیار طاقت فرساست که نیاز به حمایت بیشتر مسئولان امر نیاز دارد. وی برداشت های غیرمجاز حوزه بالادست و انتقال چوب و درختان شکسته از کانال رودخانه به دریا را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: همواره در تورهایمان بجای ماهی شاهد، گیرکردن چوب، تنه درخت قطع شده و ... هستیم.این ماهیگیر بیان داشت: چوبهای درختان تاکنون تورهای زیادی را پاره کرد و از بین برده است و این نشان از تخریب حوزه های بالادست دارد که باید از آن جلوگیری شود.حسن حبیب نژد مدیرکل شیلات مازندران می گوید: فصل صید امسال خوب بود و میزان صید رشد داشت. وی با اشاره به صید بیش از چهار هزار تن انواع ماهیان استخوانی می گوید: بیشترین گونه های ماهیان صید شده کفال بوده است که رشدی بیش از ۸۰ درصدی داشته است. وی با اشاره به اینکه بیشتر ماهیان دریای خزر رود کوچ هستند از مردم و حاشیه نشینان رودخانه خواست تا از آلوده کرده رودخانه بپرهیزند.
صید غیرمجاز دو هزار تن ماهیوی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۴ هزار تن صید رسمی و مجاز توسط شرکتهای پره استان انجام شده که افزایش حدود ۲۳ درصدی صید ماهیان استخوانی از دریای مازندران را نشان میدهد و عمده گونه صید شده هم مربوط به کفال ماهیان است، ضمن اینکه میزان ماهی صید شده توسط صیادان غیرمجاز نیز تاکنون حدود ۲ هزار تن برآورد میشود.این مسئول با بیان اینکه برنامهریزی برای تکثیر بچه ماهی سفید پیش از آغاز فصل صید سال ۹۴ انجام شده است، گفت: طبق برنامهریزیها و برآوردها قرار است در سال جاری حدود ۵۵ میلیون قطعه بچه ماهی سفید که به صورت نیمهمصنوعی تکثیر میشود به دریا رهاسازی شوند، علاوه بر این تعداد قرار است امسال ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید با تکثیر طبیعی به روش شیلگذاری در رودخانههای استان تولید و رهاسازی شوند که تعداد رهاسازی بچه ماهی سفید در دریای مازندران از سوی شیلات مازندران را به ۶۵ میلیون قطعه افزایش خواهد داد. سال گذشته عملیات شیلگذاری در چهار رودخانه استان انجام شد اما امسال این عملیات با کمک و همکاری جامعه صیادی در ۹ رودخانه استان انجام و ضمن اینکه تکثیر بچه ماهی برای گونه خاویاری هم انجام میشود، علاوه بر این برای ماهی کپور هم قرار است اقداماتی در زمینه تکثیر بچه ماهی انجام شود. چهار هزار و ۲۰۰ صیاد در قالب ۵۳ شرکت تعاونی صید پره با ماهیگیری در دریای خزر خداحافظی کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]