واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جولان «پایداری» در شیراز و مشهد
شیراز، شهر پرهیاهوی یکی، دو ماه گذشته این بار میزبان مدیران دولت احمدینژاد بود.
روز نو : شیراز، شهر پرهیاهوی یکی، دو ماه گذشته این بار میزبان مدیران دولت احمدینژاد بود.
بی آنکه هیاهویی بلند شود، موتوری به راه بیفتد و به روی کسی گوجهای پرتاب شود... مرتضی تمدن و مهدی کلهر، به همراه ٦٠ نفر از مدیران سابق دولت احمدینژاد پنجشنبه گذشته در محل هیأت سوارکاری ورزشگاه حافظیه شیراز تشکیل جلسه دادند و به رایزنی درباره انتخابات آتی مجلس پرداختند. به گزارش سایت «خبر پارسی» این گردهمایی با حمایت مدیرکل تربیت بدنی استان فارس برگزار شده و مهمترین میهمانان آنها، مهدی کلهر مشاور رسانهای احمدینژاد، مرتضی تمدن، استاندار تهران در دور دوم ریاستجمهوری احمدینژاد و سرهنگ ابراهیم عزیزی، فرماندار دولت احمدینژاد در شیراز بودند. جلسه شیراز در حالی برگزار شده که بهتازگی «مشهد» هم به کانون توجه پایداریها تبدیل شده است.
سعید جلیلی مشهدیتبار این روزها روی مشهد حساب ویژهای باز کرده است. مشهد و شیراز گویا این روزها به مسیر خط «پایداریها» تبدیل شدهاند.
از ابعاد جغرافیایی و جمعیتی این دو شهر که صرفنظر کنیم - که خود البته ظرفیت بالقوهای برای فعالیتهای انتخاباتی تلقی میشود- مرجع تبدیلشدن این دو شهر به محور فعالیتهای انتخاباتی پایداریها شاید از رویکردهای انتخاباتی پدر معنوی این جریان باشد. انتخابات ریاستجمهوری ٩٢ اولین وزنکشی جدی پایداریها در فضای سیاسی کشور بود. آنها که از رقابتهای مجلس نهم و در اعتراض به حمایتهای احمدینژاد از مشایی شکل گرفته بودند، در رقابتهای ریاست جمهوری یازدهم خود بهخاطر تندروی و کندروی و حمایت از سعید جلیلی و کامران باقریلنکرانی دچار شکاف شدند.
این مسئله را هم آیتالله مصباحیزدی کلید زد. آن هنگام که حمایت قاطع خود را از کامران باقریلنکرانی، وزیر بهداشت دولت نهم اعلام و او را کاندیدای اصلح معرفی کرد. این در حالی بود که شاخه تهران جبهه پایداری بر حمایت از سعید جلیلی پافشاری داشت.
اینگونه بود که شاخههای قم و تهران جبهه پایداری عملا شکل گرفت. باقریلنکرانی که خاستگاهش شیراز است، از گردونه رقابت حذف شد. بعد از آن بود که آیتالله به ناگزیر از جلیلی حمایت کرد. رقابتهای ریاستجمهوری بدون آنکه حاصلی برای پایداریها داشته باشد به پایان رسید. اما این آخر کار این جریان سیاسی نبود. نمایندگان این جریان در مجلس تحرکات تندی را علیه رئیسجمهوری و وزاری او درپیش گرفتند. از کارشکنی در مسیر رأی اعتمادها گرفته تا تهدیدهای هرروزه به سؤال و استیضاح از وزیران. آنها در نهایت هم موفق شدند تا فرجیدانا را وزارت برکنار کنند.
مشهد در حلقه پایداری
جالب اینجاست که تمامی نمایندگان شهر مشهد از جمله کریمیقدوسی تا پژمانفر و از قاضیزاده تا حسینزادهبحرینی همگی از اعضای پایداری محسوب میشوند.
به گزارش ایلنا، همین وحدت رویه سبب شد تا انتخاب استاندار خراسان به پروسهای طولانی تبدیل شود، تا جایی که در نهایت گزینه مورد تأیید اصولگرایان والی خراسان شد. برادر جلیلی نیز که نقشی محوری در ستاد انتخاباتی او داشت٬ به مشهد رفت تا قطعهای دیگر از پازل وحدت اصولگرایان در مشهد تکمیل شود. اما این تنها استانداری خراسان نیست که در دست اصولگرایان مشهدی است.
تمامی ٢٥ عضو شورای شهر مشهد از فهرست جبهه پایداری بودند، به طوری که شهرداری مشهد هم به صورت کامل در اختیار اصولگرایان قرار گرفته است. همین اکثریت اعضا سبب شد تا یکی از بازوهای قدرت از تهران به مشهد منتقل شود و شورایعالی استانها نیز از دست چمران به دست یکی از اعضای شورای شهر مشهد بیفتد. در کنار مشهد اما شیراز هم پایگاه مناسبی برای پایداریهاست.
منصوبان این جریان هنوز پستهایی را در این شهر در دست داشته و از هرگونه تغییر ممانعت به عمل آوردهاند. البته شیراز شاهد برخوردهای تندی هم با اصلاحطلبان بوده است؛ از عدم برگزاری برخی نسشتها و سخنرانیها گرفته تا برخورد اخیر تندروهای این جریان با علی مطهری. شیراز خاستگاه باقریلنکرانی است، اگرچه خبری از او در رسانهها نیست اما بعید است که خود را از فعالیتهای بازگشت به قدرت دور نگه داشته باشد و چه بسا جلسه مدیران احمدینژادی در شیراز را برنامهریزی کرده باشد.
به هر روی هم شیراز به واسطه باقریلنکرانی و هم مشهد به واسطه جلیلی به کانونهای رایزنی پایداری و احمدینژادیها برای بازگشت به قدرت بدل شدهاند. این استراتژی اگر از سوی قم طرحریزی شده باشد، به نظر میرسد که شاخه پایداری تهران باید خود را با آن همسو کند. در غیراین صورت شاخه قم همچنان به تکنوازی خود ادامه خواهد داد. پرهیز از حضور در جلسات وحدت اصولگرایانه یک نمونه از این تحرکات است.
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]