تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830912615




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لازمه صيانت از بهداشت و سلامت مردم مشخص بودن توليت است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۲:۱۳ب.ظ)
وزير بهداشت: لازمه صيانت از بهداشت و سلامت مردم مشخص بودن توليت است موج - وزير بهداشت با بيان اينکه موفقيت کامل طرح تحول نيازمند يک تا دو دهه زمان است افزود: براساس سياست هاي کلي سلامت، ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري براي داشتن نظام سلامت موفق الزاماتي نياز است که توليت نظام سلامت يکي از مهمترين اين الزامات است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سيد حسن هاشمي که در دوازدهمين همايش علمي کاربردي پزشکان عمومي سراسر کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: به جرأت مي‌توان گفت که بخش عمده‌اي از الزامات مانند منابع که نقش بسيار مهمي در هزينه کردها دارند در اختيار ما نيست.
وزير بهداشت با اشاره به اينکه سياست‌گذاري براي بيمه‌ها در بخش دولتي و خصوصي خارج از وزارت بهداشت انجام مي‌شود اضافه کرد: ارائه‌دهندگان خدمات هرروز بايد نگران اين باشند که آيا خدماتي را که در حال حاضر ارائه مي‌دهند تا پايان ماه يا سال بعد در ليست حمايتي وجود دارد يا خير؟ آيا هزينه خدمتي را که ارائه داده‌اند پرداخت مي‌شود؟ به‌موقع است؟ کسوراتي شامل آن مي‌شود يا خير؟
دکتر هاشمي همچنين از وضعيت نامناسب توليت در بخش بهداشت در مقايسه با درمان ابراز نگراني کرد و گفت: وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هاي متعددي مانند صداوسيما و رسانه‌ها که درزمينهٔ بهداشت روان و رفتارسازي مي‌توانند اثر مثبت و يا منفي داشته باشند، همچنين صنعت و به‌ويژه در بخش خودروسازي، دخانيات و بخش کشاورزي که غذاي مردم را تأمين مي‌کند مي‌توانند در جهت ارتقا يا تخريب بهداشت عمومي جامعه نقش‌آفريني کنند.
وزير بهداشت با اشاره به اينکه توليت وزارت بهداشت در سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري، برنامه پنجم توسعه و حتي در برنامه‌هاي سوم و چهارم توسعه نيز به‌طور غيرمستقيم در نظر گرفته‌شده است افزود: لازمه صيانت از بهداشت و سلامت مردم، اين است که متولي سلامت مشخص باشد و ديگر دستگاه‌ها مقيد به هماهنگ کردن برنامه‌هاي خود با دستگاه متولي سلامت باشند.
وزير بهداشت اظهار داشت: در عرصه کلان، پزشک عمومي سنگ بناي تمامي خدمات در حوزه بهداشت و درمان و رکن اساسي نظام سلامت کشور است اما معتقديم هنوز تعريف مشخصي از پزشک عمومي در کشور وجود ندارد.
دکتر هاشمي افزود: طي سه دهه گذشته تأکيد بر تخصص گرايي بوده و آموزش را تبليغ کرده‌ايم و مردم را هم به همين سمت سوق داده‌ايم به‌نحوي‌که در حال حاضر، مردم متقاضي استفاده و بهره‌مندي از خدمات متخصصين هستند درحالي‌که در نظام‌هاي موفق دنيا اين‌گونه نيست و ارائه خدمات از سطح پايه و پزشک عمومي صورت مي‌گيرد.
وي تأکيد کرد: ادامه دادن اين رويه امکان‌پذير و همچنين مقرون‌به‌صرفه نيست و بايد اين مسير را تغيير دهيم که البته اين تغيير رويه با سختي‌ها و هزينه‌هايي همراه است ضمن اينکه متقاعد کردن سياست‌گذاران در داخل و بيرون جامعه پزشکي کار راحتي نيست.
وزير بهداشت همچنين خاطرنشان کرد: متقاعد کردن سياست‌گذاران کشور درباره شنيدن حرف‌هاي جامعه پزشکي دشوار است چراکه حاضر نيستند حرف‌هاي واقعي و سالم ما را بدون قضاوت يا پيش‌داوري بشنوند و سخت‌تر از آن، اين است که بتوانيم بي‌پرده و زير يک سقف از مشکلات مردم با خودمان صحبت کنيم و خودمان را در بوته نقد بگذاريم چراکه ما پزشکان در حال حاضر دچار مقاومتي شده‌ايم که گوشمان را بر مشکلات مردم و هرگونه انتقاد بسته‌ايم.
دکتر هاشمي با تأکيد برا اين‌که يک سياست بايد يک دهه اجرا شود و به نتيجه برسد تا بتوان درباره اثرات آن قضاوت کرد افزود: بايد از دانش بشري و تجارب بين‌المللي براي اجراي برنامه‌ها بهره برد اما بايد توجه داشت که اهميت دادن به ظواهر و مسيرهاي زودبازده براي سياست‌هاي کشور آفت است.
وزير بهداشت ادامه داد: گاهي به‌صورت متوهمانه، هاله‌اي از تقدس را پيرامون خود ترسيم مي‌کنيم که باعث مي‌شود برخي سياست‌گذاران و کساني که به تريبون‌ها دسترسي دارند اين رفتار را به‌کل جامعه پزشکي تعميم دهند.
دکتر هاشمي گفت: بدون توجه به آموزش، نمي‌توان از برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، و بهره‌مندي از راهنماي باليني صحبت کنيم، و هم‌زمان با تأکيد بر منافع مردم بايد بر منافع نيروي انساني متخصص تأکيد داشته باشيم ضمن اينکه در حوزه آموزش بايد تغييرات جدي در وزارت بهداشت صورت گيرد و با رويکرد ارتقا خدمات به مردم همراه باشد.
وزير بهداشت تصريح کرد: نيروي انساني تخصصي و ارائه‌دهندگان خدمات امروزه نقش اساسي در عرصه‌هاي مختلف مانند پزشکي، صنعت، خدمات دارند و نمي‌توان از مردم صحبت کرد و از ارائه‌دهنده خدمت صحبتي به ميان نياوريم و عکس اين قضيه نيز صادق است.
دکتر هاشمي يادآور شد: من عضوي از جامعه پزشکي هستم اما ازنظر مسؤوليت در دولت، امين مردم هستم.
دکتر هاشمي افزود: خوشبختانه دولت تدبير و اميد بعد از دهه‌هاي مختلف، سلامت را سرلوحه کار خودش قرارداد و اميدوارم که اين مسير ادامه داشته باشد چراکه سلامت مردم امر بسيار مهمي است و باعث خوشحالي جامعه پزشکي نيز شده است.
وزير بهداشت درعين‌حال خاطرنشان کرد توجه به امر سلامت نبايد از مسئله اصلي به فرعي تبديل شود که طبق شناختي که از اين دولت دارم اين اتفاق صورت نمي‌گيرد.
وزير بهداشت با تأکيد بر اهميت توجه دولت به بخش سلامت اظهار داشت: نظام سلامت هنوز هم از بيماري‌هاي مزمني رنج مي‌برد که آسيب‌شناسي شده است و راه‌حل‌ها نيز مشخص‌شده است.
دکتر هاشمي با ابراز رضايت و سپاسگزاري از دولت و مجلس به خاطر توجه به حوزه سلامت گفت: درگذشته که سلامت، جزء اولويت‌هاي دولت و بودجه عمومي نبود طبيعي بود که حقوق مردم و همچنين حقوق ارائه‌دهندگان خدمات تأمين نمي‌شد.
دکتر هاشمي تأکيد کرد: باوجود موفقيت‌هايي که از يک سال و نيم گذشته در اجراي طرح تحول نظام سلامت داشته‌ايم اما همچنان به ارتقاء نياز داريم چراکه درزمينهٔ سلامت عقب‌ماندگي‌هاي زيادي داريم.
دکتر هاشمي در بخش از سخنان خود گفت: در همه دنيا بخش سلامت هزينه‌بر است و بيشترين بودجه اختصاصي و گردش مالي مربوط به حوزه سلامت است درحالي‌که نفت و گاز و نيز صنايع دفاع در رتبه‌هاي بعدي قراردادند.
وزير بهداشت ادامه داد: با توجه به اينکه جامعه به سمت مسن شدن مي‌رود و همچنين شاهد پيشرفت روزافزون پزشکي هستيم و روش‌هاي تشخيصي، درماني و جراحي جديد ارائه مي‌شود طبيعي است که در اين حوزه بايد هزينه کرد
وزير بهداشت با انتقاد از کساني که هزينه کرد در بخش سلامت را به‌مثابه از دست دادن منابع و "در چاه ريختن منابع" عنوان مي‌کنند تأکيد کرد: اين سخن نوعي عوام‌فريبي است چراکه اگر از ابتدا تعرفه‌هاي بخش دولتي را به‌جاي سرکوب کردن ارتقا مي‌داديم و همچنين بر بخش خصوصي نيز نظارت دقيق داشتيم اين‌گونه شاهد فاصله در دريافت خدمات نبوديم، مقايسه ارائه خدمات در بخش دولتي و خصوصي نشان مي‌دهد که علاوه بر زيان ده بودن بيمارستان‌هاي دولتي درگذشته هيچ‌گونه پيشرفتي در ارتقا خدمات نداشته‌ايم.
دکتر هاشمي با اشاره به سفر اخير خود به استان گيلان تصريح کرد: در اين سفر به‌ندرت بيمارستاني را مشاهده کردم که عمرش کمتر از 70 سال باشد، تعداد تخت‌ها عليرغم فرسوده بودن کم بود، اورژانس‌ها شلوغ بود و مراکز خصوصي تنها در مرکز استان وجود داشت در بقيه نقاط اين استان بخش خصوصي حضور نداشت بنابراين بايد هزينه کرد.
وزير بهداشت تأکيد کرد: اگر در شعار مي‌گوييم محور توسعه، نيروي انساني است، منظور نيروي انساني سالم است و براي سلامت اين انسان بايد هزينه کنيم و توسعه دانش، سلامت، امنيت، صنعت و کشاورزي نيازمند انسان سالم است که اين باور در سياست‌گذاران بايد به‌مرورزمان به وجود آيد.
دکتر هاشمي در ادامه به تشريح اجراي طرح تحول سلامت پرداخت و گفت: بيمه شدن همه ايرانيان يک آرزوي ديرينه بود که با اجراي طرح تحول سلامت انجام شد و اميدواريم که ارزش بيمه‌ها و دفترچه‌هاي آن به مرحله‌اي برسد که ديگر نيازي به رابطه مالي بين پزشک و بيمار نباشد.
وزير بهداشت همچنين از کاهش پرداختي از جيب مردم در طول اجراي طرح تحول سلامت را يکي از مهم‌ترين اقدامات وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: مراجعه مردم به بيمارستان‌ها با مشکلات بسيار زيادي مانند تهيه البسه، انجام آزمايش‌ها و نيز خريد تجهيزات و دارو توسط بيمار و يا همراهانش همراه بود که باعث ايجاد فساد در حاشيه برخي بيمارستان‌ها شده بود.
دکتر هاشمي افزود: مردم در پرداخت هزينه‌هاي درماني خود با مشکلاتي روبرو بودند که دولت به اين موضوع توجه ويژه کرد و در اين زمينه، هزينه پرداختي بيمار در بخش‌هاي بستري در مناطق شهري به 6 درصد و در مناطق روستايي به 3 درصد رسيد.
وزير بهداشت در ادامه گفت: مي‌دانيم که بيشترين ميزان پرداختي مردم در بخش سرپايي است اما هنوز راه زيادي در پيش است و يکي از موانع آن، شرايط دولت است به‌گونه‌اي که از سال 91 به بعد درآمدهاي دولت به‌شدت کاهش پيدا کرد علاوه بر آن با کاهش قيمت نفت و تحريم‌ها هزينه‌ها افزايش مي‌يابد اما تمام تلاش خود را براي برطرف کردن اين مشکلات به کارخواهيم گرفت.
دکتر هاشمي با ابراز رضايت از کمک‌هاي دولت به بخش سلامت و رضايتمندي بالاي اقشار مختلف جامعه از اجراي طرح تحول سلامت گفت: به پزشک عمومي و خانواده در شهرهاي کمتر از 20 هزار نفر توجه ويژه‌اي داشتيم و براي اولين بار است که همه مراکز بهداشتي در سراسر کشور از پزشک برخوردار هستند ضمن اينکه به گسترش بهداشت عمومي، پوشش خدمات بهداشتي و در آينده‌اي نزديک به پوشش خدمات درماني در حاشيه شهرها توجه داريم.
وزير بهداشت افزود: از زمان آغاز طرح تحول سلامت تعداد زيادي از همکاران در بخش دولتي مشغول به کار شدند يکي از اقدامات مناسب دولت علاوه بر توجه به پزشکان عمومي، توزيع پزشکان متخصص در قالب طرح خدمت در کشور بود.
دکتر هاشمي با بيان اينکه برخي از پزشکان عمومي يا متخصص که در مناطق محروم توزيع‌شده‌اند ابراز نارضايتي مي‌کنند، افزود: واقعيت اين است که کشور براي تحصيل تمام افراد از محل ماليات و درآمد عمومي هزينه کرده است و بدون اينکه مديون بيماران باشيم نمي‌توان گفت پزشک خوبي هستيم و طبيعي است در مناطقي که نياز است بايد به ارائه خدمت بپردازيم.
وزير بهداشت همچنين از توزيع 4 هزار نفر متخصص در کشور خبر داد و گفت: قرار است هرسال، در کشور توزيع متخصصان را داشته باشيم و اگر تحمل داشته باشيم در يک بازه زماني سه تا چهارساله مشکل به حداقل خواهد رسيد و کلينيک‌هاي ويژه افزايش پيدا خواهد کرد.
دکتر هاشمي خطاب به پزشکان عمومي خاطرنشان کرد: برخي از پزشکان عمومي نگران بودند که راه‌اندازي کلينيک‌هاي ويژه از مراجعه مردم به اين پزشکان بکاهد اما مطالعاتي که انجام‌شده است نشان داد در بهترين نقاطي که پوشش کلينيک‌هاي ويژه وجود داشت تنها 8 درصد کاهش مراجعه داشته‌ايم.
وزير بهداشت اظهار کرد: در بحث نظارت نيز نبايد به‌طور يک‌طرفه قضاوت کرد، در گام سوم طرح تحول سلامت، تعرفه‌ها در بخشي از خدمات پزشکي به‌عنوان "حق العلاج" اصلاح شد که متأسفانه از اين اقدام به‌عنوان تخصيص منابع به پزشکان تبليغ شد که يک دروغ واضح است.
دکتر هاشمي گفت: زماني که براي جراحي يک لوزه کمتر از پول آژانس يعني 18 هزار تومان يا براي عمل سزارين در بخش دولتي 30 هزار تومان پرداخت مي‌شود و حق العلاج آن‌هم شش ماه يا يک سال بعد پرداخت مي‌شود طبيعي است که بيمار مجبور است با پيچيدگي‌هاي بيشتر، سال‌ها بعد در مراکز خصوصي با تعرفه‌هاي غيرقابل‌دفاع عمل بشود و اين همان سرکوب کردن بخش دولتي و نارضايتي از آن است.
وزير بهداشت بيان داشت: گسترش و دسترسي به خدمات يکي از اهداف طرح تحول سلامت بود اما معتقديم در مقايسه با بقيه فارغ‌التحصيلان، طرح نيروي انساني قابل دفاع نيست و به‌صورت نيست که اگر حقوق را سه يا چهار برابر کنيم مشکل ما در نقاط محروم حل شود.
دکتر هاشمي ضمن انتقاد از سهميه‌بندي‌هاي متعدد سال‌هاي اخير افزود: براي حل اين معضل بايد ظرفيت‌ها را تا حدي تنظيم کنيم که به سهميه آزاد آسيبي وارد نشود، بومي گزيني را اجرا کنيم و دانشگاه‌ها موظف شوند به نيازهاي خود را در يک محدوده زماني ده‌ساله برطرف کنند همچنين ممکن است در قالب اين طرح، در عوض اجبار در ارائه خدمت، نياز براي ارتقاي مهارت‌ها باشد بنابراين اصلاح طرح نيروي انساني ضروري به نظر مي‌رسد.
وزير بهداشت گفت: باوجود مشکلات زياد، طرح تحول سلامت را آغاز کرديم و ادعا نمي‌کنيم که بدون اشکال هستيم پس محتاج نقد، راهنمايي و کمک هستيم و اولين وزارتخانه‌اي هستيم که برنامه‌هايش را در بوته نقد قرار داده است و 15 ارديبهشت‌ماه سال جاري به مدت دو روز جلسه نقد طرح تحول سلامت را برگزار خواهيم کرد.
دکتر هاشمي با ابراز اميدواري نسبت به آينده کشور تأکيد کرد: بايد براي توسعه کشور تلاش زيادي کنيم و دولت در مسير افزايش تعامل حرکت مي‌کند و با نگاه خردمندانه، با کشورهاي دنيا ضمن حفظ عزت مداري، مشکلات مردم را کاهش مي‌دهد.
وزير بهداشت اظهار اميدواري کرد همچنان که کشور در مسير عقلانيت در حال حرکت است در بخش سلامت که همواره با مشکلات زيادي همراه بوده است و در صورت عدم توجه طي دهه‌هاي بعد جامعه را با مشکل مواجه مي‌کند، بتوانيم مشکلات جامعه پزشکي و همچنين مردم را براي دريافت خدمات به‌تدريج کاهش دهيم.
دکتر هاشمي در پايان نيز يادآور شد:"اميد"صرفاً يک شعار در اين دولت نيست بلکه در همه زندگي ما ابتدا به خداوند بزرگ و سپس به همت و نگاه مردم جاري است چراکه مردم عزيز خيلي جلوتر از نخبگان قرار دارند و قدرشناسي نعمتي است که خداوند به مردم داده است اميدواريم در حوزه سلامت، قدردان زحمات شما پزشکان باشيم و شما نيز قدرشناس محبت‌هاي مردم عزيز کشور باشيد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن