تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820448057




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

1 خرداد 1389 / 8 جمادی الثانی 1431 / 22 می 2010


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
1 خرداد 1389 / 8 جمادی الثانی 1431 / 22 می 2010
1 خرداد 1389 / 8 جمادی الثانی 1431 / 22 می 2010

1) آغاز به كار "هيئت‏هاي مؤتلفه اسلامي" با نظارت حضرت امام خميني(رحمة الله علیه) (1342ش): پس از وقايع مربوط به لايحه انجمن‏هاي ايالتي و ولايتي در سال 1341، دسته‏هاي گوناگون مردمي تشكيل گرديدند كه در صدد مبارزه با رژيم شاه بودند. افراد و اعضاي اين گروه‏هاي مردمي، از مسلمانان ناب و خالص ولي اكثراً فاقد تجربه سياسي و سازماندهي و حتي معلومات كافي و عميق مذهبي و اجتماعي بوده و به كمك‏هاي فكري و تعليمات ديني و سياسي و سازماندهي نياز داشتند. اين گروه‏ها طي جلساتي با هم آشنا شده و با نظر و تصويب حضرت امام خميني(رحمة الله علیه) ، استاد شهيد مرتضي مطهري و چند تن ديگر از شخصيت‏هاي روحاني، متكفّل هدايت و تغذيه معنوي آنان كه از آن پس، هيئت‏هاي مؤتلفه اسلامي خوانده مي‏شدند، گرديدند. همگامي مؤتلفه با حوزه علميه قم و مبلّغان و ائمه جماعات، نيروي عظيم مردم مسلمان ايران را، پشت سَرِ امام و مراجعِ ديگر، وارد ميادين مبارزه كرد. مهم‏ترين اقدام اين هيئت‏ها، ترور و اعدام انقلابي حسنعلي منصور، نخست وزير سرسپرده رژيم پهلوي و عامل تصويب قانون ننگين كاپيتولاسيون و تبعيد حضرت امام به تركيه بود. اغلب اعضاي جمعيت مؤتلفه، پس از پيروزي انقلاب، جذب حزب جمهوري اسلامي شدند. در ساليان بعد جمعيت موتلفه اسلامي موجوديت خود را حفظ كرده است.

2) آغاز محاصره اقتصادي ايران توسط آمريكا و اروپا (1359ش): پس از پيروزي انقلاب اسلامي، دولت آمريكا به دخالت‏هاي خود در امور داخلي ايران ادامه داد. در آبان 1358 كه شاه ظاهراً براي درمان به آمريكا رفت، روابط جمهوري اسلامي با آمريكا بسيار بحراني شد. ملت ايران ضمن محكوم كردن اقدامات آمريكا به دليل حمايت از رژيم محمد رضا پهلوي، خواستار استرداد وي جهت محاكمه شدند، اما آمريكا اين درخواست را رد كرد. به دنبال رد اين خواسته و نيز در پي افزايش مداخلات آمريكا در امور داخلي ايران، سفارت آمريكا در 13 آبان 1358 به تصرف دانشجويان پيرو خط امام درآمد و كليه كاركنان آن به گروگان گرفته شدند. در پي تسخير لانه جاسوسي آمريكا در تهران، شيطان بزرگ كه به ايران پس از انقلاب اسلامي، به چشم همان ايرانِ زمان رژيم ستم‏شاهي مي‏نگريست، و به دنبال شكست‏هاي سياسي، تبليغاتي و نظامي خويش براي رهايي گروگان‏ها، در اول خرداد 1359، به حربه تحريم اقتصادي توسل جست؛ اما از همان آغاز، شكست چنين توطئه‏اي روشن بود. از اينرو آمريكا به كمك بازار مشترك اروپا، داد و ستدهاي اقتصادي ايران را تحريم كرده تا ايران را منزوي سازند. ولي گذشت زمان نه تنها ايران را گوشه‏گير نساخت، بلكه باعث شد تا ايران بيشتر از قبل روي پاي خود بايستد. همچنين شركت‏هاي متعدد اروپايي و حتي آمريكايي كه از تحريم ايران متضرّر شده بودند، خواهان ارتباط اقتصادي و همكاري‏هاي دوجانبه بوده‏اند. استقبال شركت‏هاي خارجي براي همكاري با ايران به اندازه‏اي بودكه آنان به تحريم ايران توجهي نكردند و در نتيجه بُعد منفي اين تحريم گريبان غرب را گرفت.

3) روز بزرگداشت "صدرالدين محمدقوام شيرازي" معروف به "ملاصدرا" : صدرالدين محمد شيرازي مشهور به صدرالمُتِألّهين و ملاصدرا در نهم جمادي الاولي سال 980 ق در شيراز به دنيا آمد. سنگ بناي علمي و اخلاقي ملاصدرا در محضر درس شيخ بهايي، عالم كم نظير دوران صفوي بنانهاده شد و تكميل اين بناي معنوي در محضر دانشمند نامي و استاد بزرگ، ميرداماد، صورت گرفت. ملاصدرا، درايه، رجال، فقه و اصول را از شيخ بهايي؛ فلسفه، كلام، عرفان و علوم ذوقي را از ميرداماد و علوم طبيعي، رياضي، نجوم و هيئت را از محضر حكيم ابوالقاسم ميرفندرسكي از علماي نامدار زمان فراگرفت. وي سپس بر مسند تدريس تكيه زد و ضمن آشنايي با فلسفه اشراق و مكتب مَشّاء، به تدوين حكمت متعاليه پرداخت. ملاصدرا با تركيب چهار مكتب مهم عرفاني، فلسفي و ديني شامل مشاء، اشراق، عرفان محيي‏الدين عربي و آموزه‏هاي ديني اسلام، حكمت متعاليه را بنيان نهاد و تأثيري شگرف و غيرقابل انكار بر فلسفه اسلامي گذاشت. وي در اين مكتب كوشيده است عرفان و فلسفه دين يا به سخن ديگر، تهذيب نفس و برهان عقلي و وحي را در يك مجموعه هماهنگ، تركيب و يگانه سازد. ملاصدرا تلاش كرد تا در پرتو معرفت عرفاني و فلسفه عقلاني، تفسيري ديگرگون از دين دست دهد. از اين حكيم الهي بيش از چهل عنوان كتاب به يادگار مانده كه اسفار اربعه مهم‏ترينِ آنهاست. سرانجام اين عالم رباني و فيلسوف اسلامي، پس از عمري پربار، در سال 1050 ق در هفتاد سالگي در شهر بصره عراق دارفاني را وداع گفت و در همان شهر به خاك سپرده شد.

4) آغاز هفته معدن 5) روز بهره‏وري و بهینه سازی مصرف

6) شهادت محمد بروجردی فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء 1362 ش : اول خرداد 1362هجري شمسي: محمد بروجردي فرمانده قرارگاه حمزه سيدالشهدا براثر انفجار مين به شهادت رسيد. بروجردي در جواني براي آموزشهاي نظامي و فراگيري فنون چريكي عازم سوريه ولبنان شد.و بعد از آن به نيروهاي تحت فرماندهي شهيد چمران پيوست . شهيد بروجردي بعد از فرمان امام خميني(رحمة الله علیه) ) براي سركوبي ضد انقلابيون عازم پاوهو سپس كردستان شد گفتني است كه همه ساله كنگره سرداران شهيد استان تهران36000شهيد سپاه تهران به پاس قدرداني از مقام والاي اين عزيزان برگزار مي شود.

7) تولد محسن بدیع پیشگام صنعت لابراتوار فیلم در ایران 1368 ش

8) بستری شدن امام خمینی (رحمة الله علیه) در بیمارستان قلب جماران 1368 ش 5) 9) اول خردادماه سال1376هجري شمسي: علامه حجت الاسلام انصاري لاهيجي بدرود حيات گفت.ايشان پس از كسب درجه اجتهادازسفر نجف به ايران بازگشت وتا مدتي در جلسات درس آيت الله تنكابني شركت مي جست . از آيت الله لاهيجي نوشته هاي بسيار در زمينه هاي اخلاقو عرفان باقيست. 5) 10) تولد "ابوالقاسم شاطبي" اديب، فقيه و قاري معروف(538 ق): ابوالقاسم قاسم بن فيرة بن ابي‏القاسم شاطبي شافعي، معروف به امام القُرّاء(پيشواي قاريان) و از اساتيد ادب و علوم قرآني در قرن ششم هجري بود. او علاوه بر اصول قرائت و تجويد، در تفسير، حديث، نحو، لغت و علوم عربي يگانه‏ي روزگار و استاد زمانِ خود به شمار مي‏رفت. شاطبي علي‏رغم اين كه از نعمت بينايى محروم بود ولي از كثرت ذكاوت و زيركي، تمامي حركات، سخنان و افعال و رفتار خود را طوري مي‏نمود كه حاضرين مجلس، اصلاً متوجه‏ي نابينايى او نمي‏شدند. شاطبي علاوه بر مراتب علمي، بسيار زاهد، صالح، متقي و داراي اخلاق پسنديده بود. بدون ضرورت حرف نمي‏زد، از مرض‏هاي بسيار سخت، اصلاً شكايت نمي‏كرد، بدون وضو قرآن نمي‏خواند و در مجلس قرائت، با كمال وقار و متانت مي‏نشست. از آثار مهم او علاوه بر حِرزُالاماني، دو قصيده‏ي لاميّه و رائيّه در علم قرائت است كه شهرت دارد و در قرون بعد، شرح‏هايي بر آن‏ها نوشته شده است. ابوالقاسم شاطبي در 28 جمادي الثاني سال 590 ق در 52 سالگي درگذشت و در قاهره مدفون گرديد. 5) 11) درگذشت "ابن‏يمين فريومدي" شاعر معروف خراساني(769 ق): امير محمود بن امير يمين الدين طغرايى فريومدي خراساني معروف به ابن يمين، اديبي فاضل، شاعري قانع و زاهدي عارف بود كه در سال 685 ق در فريومد در خراسان به دنيا آمد. او همراه با قيام سربداران بر ظلم و جور زمانه شوريد و در اين اثنا، ديوان شعرش گم شد. ابن يمين شاعري قصيده سرا و مداح بود ولي هنر وي بيشتر در سرودن قطعات اجتماعي و اخلاقيِ سودمندِ وي است كه شهرت بسيار دارد، چنان‏كه بايد او را بعد از انوري، بزرگ‏ترين شاعر قطعه‏سرايِ پارسي دانست. اشعار وي مشتمل بر اخلاق و نصايح، عزت نفس، دوري و مذمت چاپلوسي و مدح ناكسان بوده است. ابن‏يمين به هنگام مرگ 84 سال داشت.

12) تولد شيخ "محمدتقي بهلول" از دانشمندان معاصر(1328 ق): شيخ محمدتقي بهلول، خطيب و واعظ شهير اهل خراسان، در گناباد به دنيا آمد. پس از تحصيلات مقدماتي نزد پدر دانشمندش، به سبزوار رفت و به ادامه‏ي تحصيل پرداخت. همزمان به وعظ و خطابه روي آورد و در اندك زماني در اين فن به مهارت دست يافت. پس از واقعه‏ي كشف حجاب توسط رضاخان، در اجتماع عظيم مردم مشهد در مسجدگوهرشاد عليه رژيم پهلوي سخنان تندي بيان كرد كه به عكس العمل رژيم و كشتار تعداد زيادي از زائران حرم رضوي انجاميد. از آن پس از مشهد متواري گرديد و راهي افغانستان شد. از آن جا كه سياست افغانستانِ آن روز، در راستاي سياست ايران بود، حكام افغان براي اين كه روابط دو طرف به تيرگي نگرايد، بهلول را زنداني كرده و بيش از 30 سال در زندان نگاه مي‏دارند. بهلول پس از آزادي، به ايران، مصر، عراق و ديگر كشورهاي عربي رفته و پس از پيروزي انقلاب اسلامي، وارد جمهوري اسلامي ايران مي‏شود.  13) ارتحال عالم جليل القدر "شرف الدين عاملي" (1377ق): سيدعبدالحسين شرف الدين عاملي در سال 1290 ق در كاظمين ديده به جهان گشود. سال‏هاي ابتدايى حيات خويش را در كنار پدر به فراگيري ادبيات عرب، صرف، نحو، لغت، معاني و... گذراند. آيات عظام شيخ الشريعه‏ي اصفهاني، آخوند خراساني، سيدمحمدكاظم يزدي از جمله اساتيد ايشان بودند و مورد تاييد آن‏ها قرار گرفت. شرف الدين در سال 1322 ق راهي جبل عامل لبنان گرديد و به ارشاد مردم و تدريس همت گماشت. وي در سال 1330 ق علما و رهبران جبل عامل را به قيام عليه فرانسويان فراخواند و فتواي جهاد صادر كرد. اين مبارزه، مشكلات فراواني براي او به وجودآورد كه ايشان در راه آرمان خويش، تحمل نمود. سرانجام روح قدسي سيدعبدالحسين شرف‏الدين در در 88 سالگي از حجاب تن رهايي يافت و به ملكوت اعلي پرواز كرد. بدن پاك ايشان با تجليل فراوان در كنار استادش، سيدمحمدكاظم يزدي، در صحن مطهر اميرالمؤمنين(علیه السلام) دفن گرديد. مهم‏ترين كتاب شرف‏الدين "المُراجعات" در كلام و عقايد نام دارد.

5) 14) 22ماه مي سال 1927ميلادي: چالز ليندر برگ خلبان امريكايي بايك فروند هواپيما از فراز اقيانوس اطلس گذشت وسپس در پاريس فرود آمد.ليندبرگ نخستين خلباني بودكه اين پرواز را باموفقيت به پايان رسانيد . بعد از اين پرواز شهرت جهاني بدست آورد.و فاصله امريكا واروپارادر32 ساعت طي كرد. 5) 15) 22ماه مي سال1990 ميلادي: وزيران خارجه دو كشور يمن شمالي و جنوبي در اعلاميه اي مشترك اتحاد دو يمن را اعلام كردند.و جمهوري واحد يمن را تشكيل شد.در پي اين تحولات سرهنگ علي عبدالله صالح رئيس جمهور يمن شد . اتحاد دو يمن بيش از هر چيز به سبب تغييراتي بود كه براثر اعمال سياست پروسترويكا در كشورهاي سوسياليستي از جمله يمن جنوبي پديد آمد. 5) 16) تولد "ژراژ دو نِرْوال" شاعر معروف فرانسوي (1808م): ژرار دو نِروال، شاعر فرانسوي در 22 مه 1808م در پاريس به دنيا آمد. وي در 16 سالگي اولين مجموعه از اشعار خود را منتشر كرد و سال بعد، فاوْسْت اثر معروف يوهان گوته اديب شهير آلماني را به زبان فرانسه ترجمه كرد. با اين حال، نروال از بيماري عصبي رنج مي‏برد و اين بيماري باعث بستري شدنش در آسايشگاه و متلاشي شدن خانواده‏اش گرديد. نروال پس از بهبودي، سفر بزرگ خود را به مشرق زمين آغاز كرد. وي در اين سفر به يونان، مصر، سوريه، لبنان و قسطنطنيه رفت و سفرنامه زيبايى درباره آن نگاشت. نروال از زماني كه به بحران‏هاي عصبي و اختلال‏هاي روحي دچار شد، شخصيتي رمانتيك و تقريباً غيرواقعي يافت. متناوباً دچار حمله عصبي مي‏شد و در آسايشگاه‏هاي مختلف به سر مي‏برد. آثار او در فواصل دوره‏هاي بيماري و بهبود از روح تب‏آلود و اضطراب‏هاي درون او حكايت دارد. اين آثار و اشعار، از زيباترين و در عين حال از مبهم‏ترين اشعار زبان فرانسوي است كه جاذبه شعري و موسيقي كلام آن در ذهن خواننده نفوذي خاص بر جاي مي‏گذارد. نروال در طي سال‏هاي بعد، آثار متعددي عرضه كرد و به شهرت و موفقيت زيادي دست يافت. وي در ادبيات به عنوان يكي از بنيان‏گذاران سبك سورئاليسم شناخته مي‏شود. سور رئاليسم شيوه‏اي ادبي است كه از سال 1920م در فرانسه پيدا شد و مانند مكتب‏هاي ديگر دامنه نفوذ خود را به هنرهاي ديگر گسترش داد. اين مكتب كوشش مي‏كند تا جبر منطقي و قانون عليّت را ويران كند. شكستن سدها و گشودن بندها و به عبارت ديگر عصيان در برابر همه چيز، محرك باطني سورئاليسم است. سور رئاليسم، خود، كاري ذهني است كه مي‏خواهد با زبان يا قلم يا وسيله ديگر، جريان واقعي عملِ تفكر را بيان كند. طرفداران اين مكتب براي برانگيختن و بيرون كشيدن واقعيت كه در اعماق ضمير پنهان آدمي مدفون شده است، چند وسيله عمل، پيشنهاد مي‏كنند كه ساده‏ترينِ آنها، نوشتن خود به خود است. منشاء اين مكتب را بيش از هر جاي ديگر بايد در شعر جست‏وجو كرد زيرا سورئاليست‏ها مي‏كوشند تا از راه شعر بر اذهان تسلط پيدا كنند. اصول اين مكتب عبارتست از: هزل، رؤيا و ديوانگي. آثار نروال او را شخصيتي مبهم و آميخته از عناصر گوناگون نشان مي‏دهد. در غالب آثارش، روشنايى و تاريكي درهم مي‏آميزد. از نروال آثار متعددي برجاي مانده كه از ميان آنها، سيلوي، اورليا و اوهام، خوانندگان فراوان پيدا كردند. وي در آثار ديگر خود مانند سفر به شرق، ده سال تجربه و مطالعه را با تخيل درهم آميخته و از منابع عظيم رؤيا و عدم ادراك و بي‏ارادگي بهره گرفته است. ژرار دو نروال سرانجام در 26 ژانويه 1855م در 47 سالگي به عمر خود پايان داد.

17) درگذشت "ويكتور هوگو" شاعر و نويسنده مشهور فرانسوي (1885م): ويكتور هوگو، درخشان‏ترين شخصيت ادبي فرانسه در قرن نوزدهم، در 26 فوريه 1802م در شهر بزانسون فرانسه به دنيا آمد. وي در ابتدا وارد عرصه ادبيات گرديد و پس از مطالعه آثار بزرگان، مقام ادبي مهمي به دست آورد. وي در 25 سالگي به عضويت آكادمي فرانسه پذيرفته شد و هم‏زمان به عنوان نماينده به پارلمان فرانسه راه يافت. هوگو در زمان حكومت ناپلئون سوم، به دليل مخالفت با سياست‏هاي مستبدانه وي از صحنه سياست دور افتاد و نزديك به 19 سال در تبعيد به سر برد. در همين دوران بود كه ويكتور هوگو، رمان‏هاي ماندگار خود را خلق كرد. هوگو را مي‏توان مروج و پيشاهنگ مكتب رمانتيسم در اين دوره دانست چرا كه اين مكتب به وسيله او به اوج شكوفايى و رشد رسيد. براساس مكتب رمانتيسم، قواعد و سنت‏هاي كلاسيك، مانع درك طبيعت، لذت بردن از آن و بيان آن بود. اين مكتب به برتري احساسات و تخيل بر عقل باور داشت و معتقد بود كه هنرمند بايد بدون هيچ قيدي به بيان احساسات خود بپردازد. هوگو، طرفدار آزادي در هنر بود. وي در اشعار خود از موضوعات مختلفي سخن رانده و از همه صورت‏ها و اشكال هنري بهره گرفته است؛ از سروده‏هاي حماسي تا هجوگويى و مرثيه. در اشعار او، مضاميني چون تضاد نيكي و بدي، وجدان و بي‏وجداني و روشنايى و تاريكي مدنظر قرار گرفته است. ويكتور هوگو محبوب‏ترين نويسندگان زمان خود به شمار مي‏آمد. اين محبوبيت تاحدي به سبب تبعيد وي كه رنگي افسانه‏اي به خود گرفته بود و به سبب وضع سياسي زمان بود كه او را مظهر حكومت تازه معرفي مي‏كرد، مربوط مي‏شد. هم‏چنين به سبب حساسيت و ادراك او در برابر احساس‏هاي بشري كه بيشتر با محروميت‏ها و ناكامي‏هاي بشر ارتباط مي‏يافت. هم‏چنين به سبب فصاحت بيان كه در عين حال از سادگي برخوردار بود و به سبب نبوغ پرثمر و تنوع استعداد. ويكتور هوگو طرفدار اصلاحات به نفع طبقات محروم و رنجديده بود. مسئله بزرگ از ديدگاه او بي‏عدالتي است كه از آن به عنوان بدي ياد كرده است. زندگي هوگو به رغم ماتم‏ها و بدبختي‏هاي خانوادگي و به رغم تبعيدها، زندگي پيروزمندانه‏اي بود، برخوردار از سرنوشتي استثنايى با مفاخر فوق العاده. هوگو مظهر درخشان ملت جمهوري‏خواه بود. خطابه‏هايش در موارد مختلف، انعكاس وسيعي به همراه داشت و هر روز بر افتخار او افزوده مي‏گشت. ويكتور هوگو در سال‏هاي پاياني عمر مورد احترام و ستايش عمومي بود به طوري كه در جشن تولد هشتاد سالگي او، شش‏صد هزار تن از مردم پاريس و شهرهاي ديگر فرانسه براي تهنيت و گراميداشت او در برابر خانه‏اش گرد آمدند. بينوايان، مردي كه مي‏خندد، كارگران دريا، ناپلئون كوچك، گوژپشت نوتردام و روح انسان از معروف‏ترين رمان‏هاي ويكتور هوگو مي‏باشند. ويكتور هوگو سرانجام در 22 مي 1885م در 83 سالگي در اوج محبوبيت و شهرت درگذشت و پس از تشييعي با شكوه در پاريس به خاك سپرده شد.

18) انحلال "كمينترْنْ" يا كمونيست بين‏الملل توسط استالين رهبر شوروي (1943م): بعد از پيروزي انقلاب روسيه و روي كار آمدن كمونيست‏ها، ايجاد و برقراري نهضت سوسياليسم جهاني در دستور كار سران مسكو قرار گرفت. در اين زمينه در سال 1919م كُمينْتِرْنْ به معناي كمونيست بين‏الملل تشكيل شد. شكل‏گيري اين ساختار علاوه بر آنكه از نظريه "صدور انقلاب" نشأت مي‏گرفت، به تحركات و تحريكات دول غربي به ويژه انگلستان و فرانسه باز مي‏گشت. اين مسائل باعث گرديد تا حزب كمونيست شوروي براي مشاوره و برنامه‏ريزي جهت مبارزه با مشكلات و نيز ايجاد هماهنگي، به كمينترن روي آورد. دهه 1920م شاهد اوج‏گيري قدرت كمينترن بود اما در نيمه دهه 1930م و پس از ناكامي در گسترش انقلاب و برقراري نهضت جهاني سوسياليسم، سياست مبارزه جويى كنار گذاشته شد. در نيمه ماه مه 1943 و در اوج جنگ جهاني دوم، مقامات شوروي با اطلاع از بدگماني متتفقين در مورد توسعه مباني و انديشه‏هاي كمونيسم، براي دادن اطمينان خاطر به آنها تصميم به انحلال اين سازمان گرفتند. مقامات شوروي در نهايت در 22 ماه مه 1943م انحلال كمينترن را اعلام كردند. در واقع سران كرملين با اين عمل خود قصد داشتند. به جهانيان وانمود كنند كه از ترويج عقايد اشتراكي در كشورهاي ديگر دست كشيده‏اند و سياست تنش‏زدايي در پيش گرفته‏اند. اين مسئله هم‏چنين از اختلافات داخلي در احزاب كمونيست و نيز عقايد تروتسكي كه به انقلاب جهاني پاي‏بند بود ناشي مي‏گرديد.

19) درگذشت "والْتْ ديزني" شخصيت برجسته و معروف سينماي كودكان (1966م): والْتْ ديزني، شخصيت برجسته سينماي كودكان و مبتكر فيلم‏هاي انيميشن، در پنجم دسامبر 1901م در شيكاگو در امريكا به دنيا آمد. وي پس از اتمام تحصيلات متوسطه و دانشگاه، موفق به اخذ مدرك دكتراي علوم و هنرهاي زيبا گرديد و از آن پس وارد عرصه سينما شد. در اين زمان بود كه اولين فيلم صامت او به نمايش گذاشته شد و با تمسخر تماشاچيان مواجه گرديد. اما ديزني با تلاش مداوم خود توانست تا اواخر دهه 1930، فيلم سه بچه خوك و گرگ بزرگ را بسازد و مشهور گردد. اصلي‏ترين محصولات والت ديزني در سال‏هاي بعد مشتمل بر فيلم‏هاي كارتوني بلند و شخصيت‏هاي كارتوني بود. دنياي والت ديزني بيشتر به سبب شخصيت‏هاي ساده و دلپسندي است كه در فيلم‏هاي خود خلق كرده است. او تمام تلاش خود را در راه تعليم و تربيت صحيح نسل آينده به كار مي‏بست و سعي مي‏كرد تعليم و تربيت را به وسيله سرگرم كردن مردم در فيلم‏هايش به آنها بياموزد. ديزني كوشيده است تا موسيقي را در قالب تصاوير متحرك تفسير كند. وي بعد از جنگ جهاني دوم، به ساختن فيلم‏هاي مستند و مهيّجي از طبيعت و زندگي حيوانات دست زد كه برخي از آن‏ها شهرت جهاني يافتند. ديزني يكي از مؤثرترين انسان‏هاي زمان خود بود و داستان‏هاي هنگام خواب كودكان و برجسته‏ترين قصه‏هاي كودكان را به بهترين وجه جان بخشيد كه تا سال‏ها در اذهان بسياري از مردم باقي ماند. فيلم‏هاي او مورد پسند رده‏هاي سني گوناگون از كودكان خردسال تا سالخوردگان فرتوت قرار مي‏گرفت و همگان از ديدن آن‏ها لذت مي‏بردند. والت ديزني را بزرگ‏ترين فيلم‏نامه نويس، تهيه كننده، كارگردان، نقاش، دكوراتور، چهره‏پرداز و هنرمند عصر خود ناميده‏اند و او بود كه پديده شگرفي از هنر هفتم يا سينما را به معرض ديد گذاشت. وي بيش از 430 فيلم ساخت و 37 جايزه اسكار دريافت نمود. والت ديزني سرانجام در 22 مه 1966م در 65 سالگي در نهايت شهرت درگذشت. سفيد برفي، هفت كوتوله، خرس‏هاي قطبي و پروفسور فراموش‏كار از جمله آثار مهم اوست. پس از مرگ او، شركت ديزني به عنوان يكي از بزرگ‏ترين شركت‏هاي رسانه‏اي جهان شناخته شد و جام امپراتوري تلويزيوني را دريافت نمود. 5) 20) روز ملي و اتحاد دو يمن (1990م): در پي نشست دو جانبه وزراي خارجه دو كشور يمن شمالي و جنوبي و در يك اعلاميه مشترك، اتحاد دو يمن در 22 مه 1990م اعلام شد. به اين ترتيب اين دو كشور، تحت عنوان جمهوري يمن، بار ديگر كشوري واحد تشكيل دادند و اعضاي پارلمان مشورتي دو كشور، قانون اساسي يمن واحد را به اتفاق آراء تصويب كردند. پس از اين تحولات، سرهنگ علي عبداللَّه صالح، به عنوان رئيس جمهور يمن متحد انتخاب شد. اتحاد دو يمن بيشتر متأثر از تمايل مردم دو كشور به اتحاد و هم‏چنين تغييراتي بود كه بر اثر اعمال سياست فضاي باز سياسي صورت گرفت. در سال 1914م، در پي قراردادي ميان امپراتوري عثماني و انگليس، يمن جنوبي از يمن شمالي، جدا شده بود. يمن كشوري است واقع در جنوب غربي آسيا و در حاشيه جنوبي شبه جزيره عربستان با 555/000 كيلومتر مربع وسعت و در همسايگي عربستان واقع است. جمعيت يمن بيش از 18 ميليون نفر است كه اكثريت آنها مسلمان و عرب بوده و به زبان عربي صحبت مي‏كنند. پيش‏بيني مي‏شود كه جمعيت يمن تا سال 2025م در حدود 39 ميليون نفر خواهد بود. پايتخت يمن شهر صنعا و از شهرهاي مهم آن عدن، مكلا و حديده است. واحد پول يمن، ريال و نظام سياسي حاكم بر آن جمهوري چندحزبي با دو مجلس قانون‏گزاري است. 22 مه 1990م سال‏روز اتحاد بين دو يمن شمالي و جنوبي روز ملي يمن نام گرفته است. 5) 21) تولد لارنس الیویر بازیگر انگلیسی (1989-1907) /ن
#سرگرمی#





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن