تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805735556




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طفره مسئولان از استخدام معلولان


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: طفره مسئولان از استخدام معلولان


رفاه‌و خدمات- فرزانه حبوطي:
قانون جامع حمايت از حقوق معلولان چندي است به تصويب رسيده، اما نه‌تنها بسياري از دستگاه‌هاي مسئول از اجراي موادي از آن چون استخدام معلولان سر باز زده و طفره مي‌روند بلكه برخي حتي از مفاد اين قانون نيز بي‌اطلاع هستند. مقاله زير اين موضوع را مورد بررسي قرار داده است.

شغل شما چيست؟ شاغل هستيد يا بيكار؟ كارمند، كارگر يا شغل آزاد؟ لابد تاكنون به دفعات بسيار زيادي با اين‌گونه سؤالات برخورده‌ايد. وقتي پاسخ هميشگي شما به اين سؤالات گزينه بيكار باشد، چه حسي خواهيد داشت؟

حال در نظر بگيريد؛ استعداد بسيار خوبي در رشته تحصيلي خود داريد اما به‌علت معلوليت و محدوديت‌هاي جسمي و حركتي، توانايي‌هاي شما ناديده انگاشته شود، آنگاه تمام انگيزه‌هاي خود را براي داشتن آينده‌اي روشن، سرد و بي‌روح خواهيد يافت. نداشتن شغلي مناسب به معناي پايان زندگي نيست اما ايجاد فرصت‌هاي شغلي براي تمامي افراد بالاخص معلولان باعث تابش انرژي مثبت و خودباوري در اراده آنها خواهد شد.

هر انساني در راستاي نيل به اهداف متعالي فردي و اجتماعي همچنين تأمين نيازهاي زندگي بايد تلاش كند و بنا به استعدادها و علائق خويش در حيطه شغلي مناسب به فعاليت بپردازد. حال، افراد معلول با نيازهاي ويژه و خاص در زمينه ايجاد فرصت‌هاي شغلي چه سهمي دارند؟

آيا در جامعه براي اشتغال معلولان آن‌گونه كه بايد تلاش مي‌كنيم؟ آيا به استعدادهاي بالقوه اين قشر از جامعه توجه مي‌شود يا به محض ديدن محدوديت‌هاي جسمي و شرايط ظاهري فرد معلول، از استخدام و ارائه شغلي مناسب به آنها منصرف مي‌شويم؟
همان‌گونه كه مي‌دانيد يكي از مهم‌ترين بندهاي شانزده‌گانه قانون جامع حمايت از معلولان ماده 7 است با اين مضمون: دولت موظف است جهت ايجاد فرصت‌هاي شغلي براي افراد معلول تسهيلات ذيل را فراهم كند:

الف) اختصاص حداقل سه درصد (3) از مجوزهاي استخدامي (رسمي، پيماني، كارگري) دستگاه‌هاي دولتي و عمومي اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات، شركت‌ها و نهادهاي عمومي و انقلابي و ديگر دستگاه‌هايي كه از بودجه عمومي كشور استفاده مي‌كنند، به افراد معلول واجد شرايط.

ب) تأمين حق بيمه سهم كارفرما توسط سازمان بهزيستي كشور و پرداخت آن به كارفرماياني كه افراد معلول را به كار مي‌گيرند.

ج) پرداخت تسهيلات اعتباري به واحدهاي توليدي، خدماتي، عمراني و صنفي و كارگاه‌هاي توليدي حمايتي در مقابل اشتغال افراد معلول به ميزاني كه در قوانين بودجه سالانه مشخص مي‌شود.

د) پرداخت تسهيلات اعتباري خوداشتغالي (وجوه اداره شده) به افراد معلول به ميزاني كه در قوانين بودجه سالانه مشخص مي‌شود.

هـ) پرداخت تسهيلات اعتباري (وجوه اداره شده) جهت احداث واحدهاي توليدي و خدماتي اشتغال‌زا به شركت‌ها و مؤسساتي كه بيش از 60 درصد سهام و سرمايه آنها متعلق به افراد معلول است.

و) اختصاص حداقل 60 درصد از پست‌هاي سازماني تلفنچي (اپراتور تلفن) دستگاه‌ها، شركت‌هاي دولتي و نهادهاي عمومي به افراد نابينا و كم بينا و معلولان جسمي- حركتي.

ز) اختصاص حداقل 60 درصد از پست‌هاي سازماني متصدي دفتري و ماشين‌نويسي دستگاه‌ها، شركت‌ها و نهادهاي عمومي به معلولان جسمي- حركتي.

همان‌گونه كه در بندهاي ماده 7 قانون نيز بدان اشاره شده است پست‌هاي سازماني متصدي دفتري و ماشين‌نويسي همچنين كارهاي اداري اعم از اپراتور تلفن براي معلولاني با محدوديت‌هاي جسمي- حركتي همچنين افراد نابينا و كم بينا مناسب‌تر است درصورتي كه اكثر سازمان‌ها و شركت‌ها حتي جهت ارائه اين‌گونه شغل‌‌ها نيز به معلولان سرباز مي‌زنند.
با پيشرفت علم و فناوري و ايجاد شبكه‌هاي جهاني و استفاده مستمر از اينترنت و دسترسي آسان‌تر به دنياي بيرون، امروزه مي‌توان راهكارهاي بيشتري براي ايجاد شغل به مردم دنيا ارائه داد. ما مي‌توانيم با بررسي راه‌حل‌هاي مناسب و برنامه ريزي‌هاي دقيق‌تر، دست به ايجاد شغل و كاردرمنزل براي معلولان واجد شرايط بزنيم.

لذا مي‌توانيم براي معلولاني با محدوديت‌هاي جسمي-حركتي بيشتر كه براي حضور در محيط كار مشكلات فراواني دارند از طريق ارتباط با شبكه جهاني اينترنت، رايانه و حتي انواع ديگر حرفه‌هاي هنري به ايجاد شغل در محيط خانه اقدام كنيم كه هم آسان‌تر است هم از مشكل رفت‌وآمد و مسائل مختلف عبور و مرور شهري مصون است.

با توجه به بندهاي اين ماده درمي‌يابيم حتي حق بيمه كارفرماياني كه افراد معلول را به‌كار گيرند نيز تأمين خواهد شد و به واحدهاي توليدي، خدماتي، عمراني و صنفي و كارگاه‌هاي توليدي حمايتي در قبال اشتغال افراد معلول و تسهيلات اعتباري ارائه خواهد شد.

همچنين لازم است حداقل 3درصد از مجوزهاي استخدامي كشور به معلولان اختصاص يابد. با وجود اين بندها و ماده‌ها به ضرورت امر اشتغال معلولان پي مي‌بريم، اما چقدر براي اين امر ضروري اهميت قائل مي‌شويم؟ آيا اين قوانين فقط در حد قانوني تصويب شده باقي خواهد ماند يا اينكه در قبال اجراي آنها مسئوليت پذير هستيم؟

در تبصره يك اين ماده بدين نكته نيز اشاره شده است كه كليه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات و شركت‌هاي دولتي و نهادهاي عمومي و انقلابي مجازند تا سقف مجوزهاي استخدامي سالانه خود، افراد نابينا و ناشنوا و معلولان ضايعات نخاعي واجد شرايط را راساً به‌صورت موردي و بدون برگزاري آزمون استخدامي به كار گيرند.

آيا واقعاً تمامي سازمان‌ها و مؤسسات بدين قوانين عمل مي‌كنند؟ درصورتي كه به‌نظرمي‌رسد اكثر مؤسسات و شركت‌ها هنوز اطلاع كافي نسبت به بندهاي قانون جامع حمايت از معلولان ندارند و اگرهم اطلاع كافي دارند هنوزگاهي اوقات در عمل كردن بدين قوانين كوتاهي مي‌كنند.

در تبصره ديگري از اين ماده گفته شده سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور موظف است 3 درصد از مجوزهاي استخدامي سالانه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات دولتي، شركت‌ها و نهادهاي عمومي و انقلابي را كسر و در اختيار سازمان بهزيستي كشور قرار دهد تا نسبت به برگزاري آزمون استخدامي اختصاصي براي معلولان واجد شرايط با همكاري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور اقدام و معلولان واجد شرايط پذيرفته شده را بر حسب مورد به دستگاه مربوطه معرفي كند.

همچنين گفته شده است سازمان بهزيستي كشور مجاز است در قالب اعتبارات مصوب خود، صندوق فرصت‌هاي شغلي براي معلولان و مددجويان بهزيستي ايجاد كند. در مورد ارائه وام‌هاي خوداشتغالي نيز سازمان بهزيستي خدمات بسياري ارائه مي‌دهد اما همين مسئله نيز هنوز به‌طور مناسب جا نيفتاده است.

زيرا من خودم به‌عنوان يك معلول جسمي-حركتي با توجه به رشته تحصيلي‌ام نرم افزار كامپيوتر اقدام به دريافت وام خوداشتغالي كردم اما متأسفانه مسئولان مربوطه اعلام داشتند مقدار اين وام در حد خريد يك دستگاه رايانه است لذا از خواسته خود صرف‌نظر كردم. درصورتي كه سقف وام خوداشتغالي براي يك فرد جهت ايجاد شغلي مستقل بسيار بالاتر از اين ميزان است.

بزرگ‌ترين مانع اجراي اين قوانين، كمرنگ بودن احساس مسئوليت برخي سازمان‌ها و مؤسسات است. اگر همگي سعي كنيم به جاي توجه به ظواهر امور به باطن قضايا بپردازيم و استعدادهاي بالقوه فرد را به‌دليل محدوديت‌هاي جسمي‌اش ناديده نپنداريم، به‌طور حتم قسمت عمده‌اي از مشكل اشتغال معلولان حل خواهد شد.

داشتن آينده‌اي روشن و رسيدن به قله‌هاي سعادت در گرو استفاده صحيح از استعدادها و توانايي‌هاي هرفرد و تقويت حس خودباوري است. يكي از مهم‌ترين نكته‌هايي كه در حس خودباوري افراد به‌خصوص اقشار معلول اهميت بسزايي دارد داشتن شغلي مناسب و تلاش در حيطه استعداد و علايق است.

تاريخ درج: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 10:17 تاريخ تاييد: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 10:53 تاريخ به روز رساني: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 10:50
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 388]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن