واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير نفت گفت در ۱۰۰سال گذشته حدود ۶۵ميليارد بشكه نفت در كشور استخراج شده است
اقتصاد
وزير نفت كشورمان اعلام كرد: در ۱۰۰سال گذشته حدود ۶۵ميليارد بشكه نفت در كشور استخراج شده است .
به گزارش خبرنگار ايرنا ،غلامحسين نوذري روز دوشنبه در نخستين جشنواره صنعت مهندسي نفت كه در دانشگاه اميركبير برگزار شد ، افزود: در آغاز هزاره سوم تمامي ارزيابيها نشان ميدهد تا ۵۰و ۶۰سال آينده نفت و گاز به عنوان مهمترين منبع تامين انرژي در جهان محسوب ميشوند.
وي تاكيد كرد: ارزش حياتي نفت نشان ميدهد كه براي كشورهايي كه در پي توسعه هستند ، تا چه حد حائز اهميت است.
وزير نفت يادآور شد: كمتر از دو دهه آينده جغرافياي عرضه و تقاضاي نفت و گاز در جهان تغيير ميكند و بسياري از كشورهايي كه هم اكنون صادركننده هستند ، به واردكننده تبديل خواهند شد.
نوذري در ادامه تصريح كرد، نگاه جهان در آينده به خاورميانه معطوف خواهد شد. زيرا ۶۴درصد ذخاير نفت و ۴۰درصد ذخاير گاز جهان در اين منطقه وجود دارد.
به گفته وي، ايران با ۱۲۸تريليون مترمكعب گاز و ۱۳۰ميليارد بشكه نفت دومين توليدكننده نفت و گاز در ميان كشورهاي اوپك است و دومين كشور از نظر ذخاير گاز در جهان محسوب ميشود.
وزير نفت گفت: امروزه در خاورميانه شاهد هستيم ، آمريكا در كشورهايي كه داراي ذخاير غني نفت و گاز هستند يا پايگاه نظامي دارد و يا به طور مستقيم آن كشورها را اشغال كرده است.
نوذري نفت را موتور محرك توسعه در كشور عنوان كرد و گفت: ذخاير غني نفت و گاز به عنوان موتور محرك توسعه محسوب ميشوند و با دارا بودن ذخاير غني از اين مواد در كشور نقش عمده آنها در اقتصاد مشخص ميشود.
وي چالشهاي مهم صنايع نفت و گاز را در كشور نيروي انساني مناسب و افزايش ظريف بازيافت نفت عنوان كرد و يادآور شد: هر دو اين موارد به يكديگر مرتبط هستند .
وي با اشاره به افزايش قيمت نفت در سالهاي اخير گفت:امروزه با افزايش قيمت نفت به ۱۲۴تا ۱۲۷دلار به ازاي هر بشكه، بسياري از مخازني كه برداشت از آنها توجيه اقتصادي نداشتند ، داراي توجيه اقتصادي شده اند.
وي تصريح كرد: امروزه براي توسعه طراحي، كار مهندسي و عمليات استخراج اين منابع نياز به نيروي انساني متخصص و ماهر است.
به گفته وزير نفت، رقابت اصلي بين شركتهاي بزرگ نه در بازاريابي ، بلكه در جذب نيروي انساني متخصص است.
نوذري تاكيد كرد: هر مقدار كه در تربيت نيروي انساني و همچنين در توسعه صنعت نفت سرمايهگذاري شود ، بازهم توجه به اين موارد ضروري است.
وي گفت: حدود ۴۵۰ميليارد بشكه ذخاير نفت در زير زمين وجود دارد كه هيچ وجدان بيداري به مسئولان اين اجازه را نميدهد كه اين ذخاير در زير زمين باقي بماند.
وي در ادامه افزود: براي استخراج ذخاير نفت نياز به پژوهش و كار و تلاش زيادي است و بايد اين سرمايه ملي را به نحو شايستهاي برداشت كنيم.
وي رويكرد اقتصادي بر پايه دانش محوري را رويكرد اساسي در چشم انداز توسعه عنوان كرد و گفت: ضروري است تعامل ميان دانشگاه و صنعت وجود داشته باشد و اين پيوند بايد به شكل ارگانيك باشد.
نوذري يادآور شد: در بخش پتروشيمي سرمايهگذاري هاي مهمي در حال انجام است.
وزير نفت كشورمان در ادامه تاكيد كرد ، صنعت نفت به عنوان بخش دولتي دانشكدههايي را براي آموزش نيروي انساني تاسيس كرده است تا به امر پژوهش در زمينه نفت و گاز كمك كند.
نوذري با بيان اينكه بسياري از صنايع كشور متعلق به دو تا سه دهه قبل است ، افزود : امروزه صنعت نفت نياز به كاهش هزينه دارد و از اين رو ضروري است دانش روز در اين صنعت به كار گرفته شود.
وي هدف از دستيابي به علم را پاسخ به نيازهاي جامعه عنوان كرد و گفت: با استفاده از علم همچنين بايد گامهاي ارزشمندي در جهت توسعه صنعت و جامعه برداشت .
وزير نفت اظهار داشت : سال گذشته سه تريليون و ۲۰۰ميليارد تومان از صنايع داخلي كشور انواع تجهيزات براي توسعه صنعت نفت و گاز كشور خريداري شد.
نوذري آمادگي وزارت نفت را براي ارتقا مجموعه دانشكدههايي كه تاكنون سرمايهگذاري كرده ، اعلام كرد و گفت : مسئولان وزارت نفت همه نوع همكاري براي ساختن ايران با نگاه به داخل و با هدف توسعه و تعامل صنعت و دانشگاه پيگيري ميكنند.
وي در پايان پنجاهمين سالگرد تاسيس دانشگاه امير كبير را به اساتيد و دانشجويان اين دانشگاه تبريك گفت و براي تمامي انها آرزوي توفيق كرد.
نخستين جشنواره صنعت مهندسي نفت به مدت دو روز در دانشگاه امير كبير ادامه دارد.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]