تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827717540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازگشت آشفتگي به پاكستان


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بازگشت آشفتگي به پاكستان


آسيا- ترجمه زهرا صدري:
پس از گذشت ۳ ماه از برگزاري انتخابات سراسري در پاكستان و در پي آن برقراري آرامش با استقرار دولت ائتلافي، مجددا كشور پاكستان با آشفتگي سياسي مواجه شده است.

به‌دنبال بحران غذا، تعطيلي صنايع و اعتراضات گسترده عليه قطع برق (12 ساعت در شبانه روز)، اين كشور وارد مرحله جديدي از بحران‌هاي داخلي شده است. همچنين ركود اقتصادي سراسر پاكستان را فرا گرفته است. در كمتر از 3 هفته گذشته، ارزش روپيه در مقابل دلار، به ميزان 5 درصد كاهش يافت. همچنين مبارزه عليه افراط‌گرايان قبيله‌اي نيز تاكنون نتيجه‌اي در بر نداشته است.

سياست‌هاي پاكستان به طور مرتب دچار بي‌ثباتي مي‌شود. دولت ائتلافي جديد به رهبري حزب مردم پاكستان از جانب مطبوعات تحت فشار قرار دارد. رسانه‌ها و بعضي احزاب مانند حزب مسلم ليگ نواز شريف تقاضاي ابقاي قضات ارشدي را دارند كه توسط پرويز مشرف، رئيس جمهوري پاكستان، در نوامبر گذشته بركنار شدند.

حزب نواز شريف به‌عنوان شريك اصلي حزب مردم پاكستان در دولت‌هاي فدرال و ايالتي پنجاب تهديد كرد چنانچه استرداد قضات انجام نپذيرد، خروج از دولت ائتلافي در دستور كار اين حزب قرار مي‌گيرد. دو طرف در ماه مارس توافق كردند كه تا 30 آوريل به تعهدات خود عمل كنند اما پس از برگزاري مجدد مذاكرات، تاريخ 12 ماه مي‌ را براي تحقق اين امر تعيين كردند.

هر 2 حزب به توافق مشتركي دست يافتند تا براساس آن در مجلس تصميم قاطعي درخصوص بازگشت قضات اتخاذ كنند. شريف بر اين نكته اصرار دارد كه كليه تصميمات و مصوبات دولت، مي‌بايست لازم الاجرا باشد. اما آصف زرداري رهبر حزب مردم خواستار جاري شدن قانون اساسي در اين خصوص است.

اين مسئله كه قضات ارشد فعلي در دادگاه عالي اين كشور، قبلا توسط مشرف منصوب شده‌اند و درصورت تحقق تقاضاي استرداد قضات پيشين، زمينه براي بركناري آنها فراهم خواهد شد، به نگراني اصلي زرداري تبديل شده است. به همين دليل وي خواستار حمايت پرويز مشرف و حفاظت ارتش از دولت شده است.

بر طبق تصميم مشرف، انتخاب قضات ارشد بر عهده رئيس جمهوري و وزير دادگستري است. به اين ترتيب كشمكش‌ها بر سر به دست گرفتن قدرت سياسي، تحت پوشش ملاحظات قانوني قرار مي‌گيرد. همچنين افرادي كه خواستار بازگشت قضات با سابقه هستند با اعتراض به روند اجرايي، خواستار اقدام فوري رئيس جمهوري در اين خصوص شدند.

آنها پيش‌بيني مي‌كنند كه اين قضات با سابقه، از عملكرد رئيس جمهوري در اين زمينه خشمگين بوده و به محض بازگشت، او را تحت فشار قرار مي‌دهند و انتخابات وي را غير قانوني اعلام مي‌كنند.

زرداري معتقد است احتمال تضعيف مشرف در آينده وجود دارد اما او قطعا به يكباره از صحنه سياست خارج و يا حذف نمي‌شود. او همچنين اعتقاد دارد كه با رفتن مشرف، اقتصاد پاكستان با ركود بسيار بدي مواجه مي‌شود زيرا فشار آمريكا و ترديد‌ها درخصوص تعهدات پاكستان در مبارزه با افراط‌گرايان، به اين كشور آسيب خواهد رساند.

به همين دليل زرداري به‌دنبال مصوبه قانوني است تا بدين وسيله قضات باسابقه و جديد در كنار هم مشغول به كار شوند و به اين ترتيب قدرت مشرف نيز محفوظ بماند.اما در حال حاضر، اوضاع سياسي پاكستان نسبت به گذشته بحراني‌تر شده است.

آينده ائتلاف

اگر اختلافات درون دولت ائتلافي پاكستان همين طور ادامه يابد، حزب مردم چاره‌ ديگري جز ائتلاف با حزب مشرف نخواهد داشت كه اين اقدام باعث تقويت قدرت مشرف خواهد شد. البته افكار عمومي پاكستان چندان از اين اقدام حمايت نمي‌كنند و ممكن است اين به سرخوردگي مردم از زرداري منجر شود.

economist.com
۸ مي ۲۰۰۸

تاريخ درج: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 18:25 تاريخ تاييد: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 21:33 تاريخ به روز رساني: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 21:32
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن