واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش علمي كاربردي پيرامون زعفران در مشهد برگزار شد
داخلي. علمي. اقتصادي. زعفران.
همايش علمي كاربردي با عنوان "زعفران داروي جادويي هزاره سوم" با حضور كارشناسان و متخصصان دانشگاهي خراسان رضوي روز يكشنبه در مشهد برگزار شد.
رييس صندوق توسعه صادرات زعفران هدف همايش را ارايه نتايج يافتههاي تحقيقاتي و علمي بر روي زعفران و مواد موثره آن به ويژه اثرات و خواص درماني گياه بر روي بيماريهاي مختلف توسط محققان ژاپني در اين حوزه عنوان كرد.
علي شريعتيمقدم افزود: در پي تفاهمنامه اواخر پارسال با "دانشگاه چيبا" ژاپن، تحقيقات كاربردي بر روي خواص دارويي زعفران انجام شد و آن دانشگاه اقدام به بررسي مواد موثر و كاربردهاي دارويي آن كرد.
وي اظهار داشت: استفاده از زعفران به عنوان يك افزودني مناسب براي سلامتي مد نظر اين دانشگاه ژاپني بوده است.
او گفت: اين همايش توسط صندوق توسعه صادرات با همكاري دانشكدههاي پزشكي و داروسازي و معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مشهد و مركز همكاريهاي خاورميانه ژاپن، سازمان بازرگاني و با حمايت سازمان توسعه تجارت ايران برپا شد.
يكي از پژوهشگران دانشگاه چيبا نيز در اين همايش با بيان اينكه توليد زعفران در ژاپن خيلي زياد نيست گفت: اين توليد در حد ۱۰۰كيلوگرم است كه عمده آن در يكي از شهرهاي آن كشور انجام ميشود.
پروفسور "آكيكازو آندو" با اشاره به اينكه ايران طي سالهاي گذشته با توليد ۲۲۰تن زعفران ۹۶درصد توليد زعفران جهان را داشته و دارد افزود:
اين توليد هر چند سال گذشته به ۶۷درصد رسيد اما ايران همچنان عمدهترين توليدكننده زعفران جهان است.
وي اظهار داشت: با وجود اين در ژاپن كسي زعفران را به نام ايران نميشناسد لذا بايد در اين حوزه كار جدي صورت گيرد.
او به بازده پايين توليد زعفران در هكتار به روشي كه توسط ژاپنيها توليد ميشود اشاره و بيان كرد: بايد اين ظرفيتهاي بالاي توليد در ايران با استفاده از روشهاي جديد توليد بالفعل شده و بازده توليد افزايش يابد.
وي گفت: زعفران از آبان ماه تا فروردين ماه به صورت نشا بر روي زمين است و از اواخر فروردين نشا زعفران به داخل انبارهاي تاريكي برده شده و تا اواخر شهريور در همان مكان باقي ميمانند.
او افزود: شهريور ماه اين نشاها از انبار خارج و به داخل اتاق شكوفه كه در آن شرايط حرارتي هم كنترل شده منتقل ميگردد و گل ميدهد.
وي اين روش را بسيار مفيد خواند و گفت: در عين آنكه گل زعفران در اين شرايط از گرما و سرما و اثرات نامطلوب باران در امان است و خراب نميشود ميتوانيم حداكثر بازده توليد را هم داشته باشيم.
اين استاد دانشگاههاي ژاپن تمركز گلهاي توليد شده بر روي طبقات مشخص در يكجا را هم در چيدن و جمعآوري سريع گلها و صرفهجويي در زمان و هزينه كشاورز بسيار موثر دانست.
وي افزود: از سويي نشاهاي زعفران فقط شش ماه بر روي زمين هستند و در اين فاصله ميتوان از زمين براي كاشت محصولات ديگر چون برنج استفاده كرد.
او با توجه به اهميت زعفران در حوزه درماني و خواص درماني بسيار ارزشمند اين گياه بر كاشت صحيح و درست و حفظ كيفيت آن تاكيد كرد.ك/۲ ۶۶۰/۵۸۹/۶۶۳/۲۷۱۳
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]