پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850724054
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روابط زن و مرد از نگاه پناهيان
به گزارش «برنا»، حجتالاسلام عليرضا پناهيان با حضور در جمع تعدادي از دانشجويان دانشگاه اميركبير به سخنراني درباره رابطه زن و مرد پرداخت.
وي در اين سخنراني ابراز اميدواري كرد، زماني بتوان در جامعه، راحتتر و شفافتر از امروز، درباره ارتباط زن و مرد و ازدواج آنان صحبت كرد. پناهيان يكي از ابعادي كه در ارتباطهاي قابل تصور بين زن و مرد، چه در قالب ازدواج و آشنايي و چه رابطههاي ديگري چون رابطه پدر و دختر و خواهر و برادر و ارتباطهاي اجتماعي وجود دارد، بعد عرفاني و معنوي اين ارتباط دانست كه به آن توجهي نشده و مغفول مانده است.
بنا بر اين گزارش، در ادامه اين جلسه به دو بعد ديگر رابطه بين زن و مرد پرداخت؛ بعد عاطفي و مادي(جنسي) كه «برنا» مشروح اين سخنان را بدين شرح براي مخاطبان خود منتشر ميكند:
عاشقان لببسته در مقام شهدا هستند
حجتالاسلام پناهيان درباره رابطه بين زن و مرد اظهار داشت: در بعد عاطفي رابطه بين زن و مرد اشتباه بزرگِ بينالمللي به نام «عشق» رخ داده است. خدا بين زن و مرد «جاذبهاي» قرار داده و در قرآن فرموده است: «و جعل بينكم مودة و رحمه...». مودت آن است كه با زبان ابراز ميشود و محبت آنچه با چشم منتقل ميشود. خدا بين ما و اهل بيت(ع) مودت را واجب كردهاست. محبت به اهل بيت(ع) بايد ابراز شود؛ مثل زماني كه براي امام حسين(ع) سينه ميزنيم.
خدا بين زن و مرد هم مودت قرار داده است. اين به دو معنا است؛ نخست اينكه اگر به همديگر محبت پيدا كنند، حتما به هم ابراز خواهند كرد. دوم آنكه اگر رابطهاي بين زن و مرد برقرار شد، بايد به هم محبتشان را ابراز كنند. در روايت داريم كه زن و مرد بايد قربان صدقه يكديگر بروند.
پناهيان به نامه امام(ره) به همسرشان اشاره كرد و ادامه داد: اين طور روابط از سفارشهاي دين اسلام است. رابطه عاطفي بين زن و مرد از جنس محبت ابراز شدني است؛ محبتي كه بايد ابراز شود و با اين ابراز شدن تقويت شود.
گاه محبتي از جنس مخالف در دل شخص ميافتد و نميتوان كاري كرد. اين محبت تا زماني كه ابراز، تقويت و به معصيت نكشانده نشد، چيز بدي نيست. شخص نبايد به دليل وجود اين محبت، خود را معصيتكار تلقي كند. حتي در روايات داريم اگر كسي محبت شخصي در دلش افتاد و از ابراز، ميدان دادن و عشوه آمدن نابجا پرهيز كرد، در مقام شهدا وارد صحراي محشر ميشود. محبت بين زن و مرد بايد ابراز شود، اما به تازگي اين محبت با كلمهاي به نام عشق اشتباه شده است.
حجتالاسلام پناهيان به معناي عشق در بعد عرفاني پرداخت و گفت: عشق در معناي عرفاني، به ويژه آنچه در زبان فارسي رواج پيدا كرده و معنايش عاطفهاي است كه تمام دل انسان را تسخير كند. مصداقش رابطه عاطفي بين زن و مرد قرار گرفته است و عامل توليد بزرگترين نفرتها و استرسها در رابطه زن و مرد قرار گرفته است.
انسان ظرفيتي دارد كه در ادبيات عرفاني به آن عشق و در ادبيات قرآني «اشدُ حبً...» (شديدترين محبتها) ميگويند. اين شديدترين محبتها هيچگاه بين دو انسان به شكل معمولي و عادي شكل نميگيرد. هيچگاه ظرفيت رابطه زن و مرد در شديدترين رابطه عاطفي و عاشقي به جايي نميرسد كه بالاترين درجه و هيجان محبت را ايجاد كند. بين زن و مرد ميتواند بهترين رابطهها را متصور شد، اما عشق را نه!
آن عشقي كه ميگويد:
به تيغم گر زند دستش نگيرم
وگر تيرم زند منت پذيرم
عشقي كه ميگويد:
گر از درت براني گر نزد خود بخواني
رو كن به هرچه خواهي، گل پشت و رو ندارد
اين عشق را نميتوان در رابطه بين زن و مرد متصور شد. رابطه زن و مرد در عاطفيترين شكلش، اصلا اجازه گفتن چنين چيزي را نميدهد: رو كن به هركه خواهي گل پشت و رو ندارد.
رابطه زن و مرد اين است كه هر دو براي هم و با هم باشند. عشقي كه ما در ادبيات فارسي داريم در رابطه بين زن و مرد امكان داشتن، وجود ندارد. در برخي از حادثهها و داستانپردازيها، فداكاري است كه البته اين فداكاري ميتواند در رابطه بين پليسي كه براي نجات دادن كودكي اقدام ميكند و جانش را به خطر مياندازد، هم وجود داشته باشد.
عشق غربي يا توهم عاشقي!
كلمه عشق آسيبهاي زيادي به رابطه بين زن و مرد زده است. نخست بايد از اين قضيه آسيبزدايي كرد. اين آسيب هم نقشه صهيونيستهاست كه در فرهنگ مسيحيت و جوامع ديگر، اين وضعيت را پديد آورند كه مفهوم عشق و عاليترين نوع عاطفه در رابطه بين زن و مرد ديده شود و تجلي و خلاصه آن هم در رابطه جنسي باشد. نخستين اثر مخرب آن (كه اگر در ابطه بين زن و مرد بالاترين عاطفه را انتظار داشته باشي) اين است كه در مقام برقراري ارتباط دچار اشتباه ميشويم.
وي با آوردن نكات بالا، يكي از مخربترين و بحران آفرينترين حالت رابطه بين دو جنس را انتظار برآورده شدن كمبود محبتها دانست و تصريح كرد: بسياري از افراد رابطه عاطفي بين زن و مرد را محل ارضاي كمبودهاي عاطفي خود ميدانند. من در مقام مشاوره، روبهرو شدم با جوانهايي كه از همسر يا دوست خود انتظاراتي دارند كه ناشي از كمبودهاي عاطفيشان در خانواده است. اين بحرانآفرين است، در مقام انتخاب دچار انتخابهاي عجولانه ميشوند، كسي را انتخاب ميكنند كه حتي مورد پسندش هم نيست. به خاطر كمبود عاطفهاي كه دارد اولين جرقههاي عاطفي، آتشي در جانش مياندازد كه منجر به انتخاب نادرست ميشود. دومين عارضه اين است كه اولين جرقههاي نامرادي منجر به ايجاد تنفر ميشود؛ مثل مردهايي كه رابطههاي عاطفي با زنها برقرار ميكنند و بعد او را به دور مياندازند.
وي در ادامه علت سرد شدن رابطه بين زن و مرد در خانوادههاي مذهبي و بالا بودن آمار بالاي طلاق در كشور را اينطور عنوان كرد: آنها از يكديگر، بدون دليل، انتظار عشق دارند. زن و مرد بايد به همديگر وفادار باشند، براي هم گرم شوند و دللرزه بگيرند. اگر عشق يعني شديدترين محبتي كه قلب انسان را احاطه ميكند، پس بايد براي عشق كلمه ديگري پيدا كرد تا زن و مرد وجودشان با يك عشق مشترك گرم شود كه عاليترين نوع ارتباط اين است؛ هر دو چيزي را دوست داشته باشند كه در حد پرستش به آن عشق بورزند. آيا اين دو عيب يكديگر را تا آخر عمر خواهند ديد؟ آيا از هم جدا خواهند شد؟
دومين آفت تصور اشتباه در رابطه عاطفي و عشق قرار دادن اين رابطه، اين است كه توقعات زن و مرد از يكديگر زياد شده و زود هم از يكديگر متنفر و حتي بدون دعوا از هم جدا ميشوند. با تعابيري چون: رابطه من با تو سرد شده است، براي هم عادي شدهايم... چون برايش عادي شده بزرگترين اشتباه را انجام داده است، زيرا او براي هيجاني كه با عشق اشتباه گرفته شده، با او ارتباط برقرار كرده است.
وي ادامه داد: در يك ازدواج و رابطه عاطفي متعادل، بين زن و مردي كه كمبود محبت ندارند، جايگاه عشق را اشتباهي نگرفتهاند، انتظار نابجا از عاطفه يكديگر ندارند، ديده ميشود كه آن دو چقدر زيبا به همديگر محبت دارند و از اين محبت لذت ميبرند و مايه آرامش همديگر هستند. زن و مردي كه در عين محبتي كه به هم دارند نميگويند: يا همه يا هيچ، يا عشق من را تأمين ميكني يا از كوچكترين عيبهاي تو نميگذرم، يا بيعيب هم باشي از تو تنفر پيدا خواهم كرد! اين شيوه آدمهايي است كه كمبود محبت دارند.
حجتالاسلام پناهيان، مخربترين جريان را در رابطه زن و مرد فرهنگ منحط غربي دانست و ادامه داد: ببينيد در غرب چيزي از عشق باقي مانده است؟ چرا در غرب همجنس گرايي بازار پيدا ميكند، زندگي سرد و تنها شده، ازدواج و رابطه همسري در حد نياز مادي پايين آمده است. آنها كه بيشتر از هر كسي دم از عشق ميزدند، پس چرا عشق بينشان رواج پيدا نكرد!
وي تأكيد كرد: بايد پيش از ازدواج، كمبود محبتها را سامان داد، وگرنه با ذرهاي محبت خيلي داغ ميشوي و وقتي تازگياش كه از بين برود، يخ ميكني كه در هر دو صورت ايجاد بحران ميكند. زنها در با اين قضيه مسلطتر برخورد ميكنند. چون در خانه بيشتر محبت ميبينند و بايد هم اين طور باشد. رابطه عاطفي بين زن و مرد را بايد معقول نگاه كرد.
شعار برابري زن با مرد، آغاز انحراف
در بعد مادي(جنسي) رابطه بين زن و مرد بايد بدانيم كه اين رابطه يك معصيت بزرگ نيست. عدهاي ابراز كردن نياز جنسي را جرم تلقي ميكنند. اسلام به اين نياز مثل نياز به خوردن و آشاميدن نگاه ميكند.
پناهيان در بخش ديگري از سخنان خود، با بيان جملات بالا درباره نياز جنسي ادامه داد: چرا اصرار ميكنم نگاه به نياز جنسي بايد يك نگاه متعادل باشد؟ خوب همان گونه كه نتوانستم خود نياز جنسي را كاملا تشريح كنم، نميتوانم دليل اين را بگويم كه اين نگاه چرا بايد متعادل و معقول باشد. جزييات نياز جنسي آقايان و خانمها در چه مقولهاي است؟ چه كسي مديريت ميكند؟ مديريت توسط خانمها به چه شكلي است؟ مديريت آقايان به چه شكلي است و بايد درست برخورد شود... بدتر آن است كه درباره رابطه عاطفي زيادهگويي كنيم و آن را آميخته كنيم با معصيتي كه نامش نياز جنسي است، نتيجه چه خواهد شد؟ انسانها را گروه گروه بيدين ميكند. انسان دچار معصيت و گناهزدگي خواهد شد.
وي در رابطه بين زن و مرد به عنوان همسر، كه الگوي رابطهاي است كه در بقيه روابط هم قابل رويت است به اختلاف بين زن و مرد اشاره كرد و افزود: وقتي ميخواهيد اين رابطه را در مقام ازدواج يا هرگونه رابطهاي تعريف كنيد، نخست به اختلافهاي زن و مرد در مقام ارتباط توجه كنيد. به اين اختلاف كه توجه شد كليد طلايي دستتان ميآيد كه با آن در ازدواج و تربيت كودك بسيار موفق خواهيد شد. بالاترين بهره را از ازدواج خواهيد برد و به زيباترين شكل نياز جنسي در اين رابطه برطرف و رابطه عاطفي در آن، تأمين خواهد شد. اين كليد طلايي را با تمام جسارت عرض خواهم كرد؛ كليدي كه فرهنگ غرب، سعي كرده آن را دفن كند و اين همه بدبختي را پديد آورد.
مسلمانها هم گاه، مرعوب فرهنگ غرب، اين اختلاف بين زن و مرد (كليد طلايي) را پنهان ميكنند، به بهانه مساوات بين آن دو. ارزش زن و مرد با هم برابر است، اما هر كدام نيازهاي متفاوتي دارند. نياز را پنهان ميكنند كه بگويند اسلام بين زن و مرد فرقي قايل نيست! نتيجهاش اين ميشود كه بسياري از احكام ديني را نميتوانيد تبيين كني. بچهها هم در خانهاي كه اين كليد طلايي وجود ندارد، بد تربيت ميشوند. اين كليد طلايي اگر قفل ارتباط بين زن و مرد را باز نكند، ميتوان آثارش را در بچهها ديد. اگر اين كليد نباشد، بيديني رواج پيدا ميكند و انسانها دچار كمبود محبت ميشوند.
حركت بر مبناي كليد
رابطه بين زن و مرد (ابعاد عرفاني آن را كنار ميگذاريم) مگر نبايد نياز عاطفي و مادي را برطرف كند؟ اگر اين كليد نباشد، اين نيازها به خوبي برطرف نخواهد شد. مردها پس از ازدواج، هرزگي و زنها پس از ازدواج (درصورت نجابت) دچار بيماريهاي اعصاب و روان خواهند شد. وقتي زن و مرد در قاعده اين كليد طلايي حركت نكنند، دچار اين مشكلات خواهند شد.
پناهيان اضافه كرد: در بخش نخست اشاره شد كه اين رابطه ابعاد عرفاني دارد كه بايد به آن فكر كرد. گفتيم دو بعد مادي و عاطفي هم دارد. در بعد مادي (جنسي) مبالغه شده در معصيت تلقي كردن اين نياز. جرأت نميكنم برخي امور را بازگو كنم(!). برطرف كردن نياز جنسي در برخي شرايط و موارد (كه توضيح نميدهم) ثوابي دارد كه در خوردن و آشاميدن نيست. در بعد مادي رابطه زن و مرد نگاه افرطي معصيتگونه كه به آن ميشود، بايد تعديل شود. در بعد عاطفي نيز افراط و زيادهرويهايي كه ناشي از كمبود محبت است، بايد برطرف شود تا رابطهاي معقول شكل گيرد. براي ايجاد اين رابطه معقول بايد به كليد طلايي توجه شود.
فرماندهان حقوقي و فرماندهان عاطفي
حجتالاسلام پناهيان ادامه داد: اين كليد در انواع و اقسام ارتباطها كاربرد دارد كه توضيح آن بماند. اما در باب ازدواج و گفتوگوي پيش از آن كاربرد فراواني دارد. مرد از زن چه انتظاري و زن از مرد چه انتظاري دارد؟ پاسخ به اين پرسش يكسان نيست. نميتوان گفت مرد از زن انتظار دارد كه زن او را دوست داشته باشد و بعد بگوييم زن از مرد انتظار دارد كه او را دوست داشته باشد. اگر بخواهيم دقيق توضيح دهيم، مردان بايد به فطرت خود دقت داشته باشند، خانمها هم همينطور.
زن دوست دارد توسط يك مرد مورد محبت قرار گيرد؛ محبتي كه قلبش به آن مطمئن باشد. نتيجه اين محبت هم چيزي جز نوازش نيست. ولي مرد از زن انتظار دارد مورد اطاعت صميمانه قرار گيرد. در اين صورت، مردي كه فرمانده حقوقي است و زني كه فرمانده عاطفي، در كنار همديگر به تعادل ميرسند. مادر به فرزندان بايد بگويد: از پدر خود اطاعت كنيد تا عاليترين تعادل در اين خانواده شكل گيرد. فرزندان بدون تربيت و تعليمات مذهبي خاص، به متعادلترين وضعيت و اوج خلاقيت و شكوفايي ميرسند. در مقابل، پدر بايد به بچهها بگويد: به مادر محبت كنيد. پدر بگويد مبادا دل مادر بشكند و مادر بگويد مبادا غرور پدر بشكند. اينها تعابير گوناگون كليد طلايي است.
زن بايد غرور مرد را حفظ كند و مرد عاطفه زن را. گاه زنها در مديريت بسيار هوشمندترند؛ مثل پادشاهان قديم كه وزير هوشمندشان به خوبي ميدانست چطور اقتدار پادشاه را حفظ و او را مديريت ميكنند. زن زيرك؛ زني است كه اگر خواست مردش را اداره كند، او را در موقعيتي از سلطنت قرار دهد.
زن ريحانهاي است كه نبايد دلش را شكست
پناهيان دو حالت طبيعي در رابطه بين زن و مرد قائيل شد و ادامه داد: زن دو نقش را براي مرد بازي ميكند، مرد هم دو نقش براي زن؛ اينها تعابيري از همان كليد طلايي است. زن در ارتباطش با مرد، گاهي حكم مادر اين پسر را دارد و گاه حكم دختر اين پدر. هم در رابطه همسري هم در رابطههاي آزاد. اگر غير اين دو باشد، از طبيعت خود خارج و دچار بحران هستند و از زندگي لذت نميبرند.
گاه زن دوست دارد مثل مادر، نوازشگر مردي باشد كه حتي از خودش مسنتر است. بسياري از اوقات ديده شده دختري بيشتر از آنكه تشنه محبت پسري باشد، به خاطر دلرحمي با او ارتباط برقرار كرده، تقاضاي محبت پسر را ديده و حس مادري و زنانهاش جوشيده است ( اينكه در محدوده شرع اين عمل فساد است يا نه، بحث ديگري است). البته مردها نبايد رندي كرده و از حس مادري دخترها سوءاستفاده كنند!
پناهيان در همين زمينه افزود: گاه هم همين زن دوست دارد براي مرد دختري باشد و او را جاي پدر خود ببيند؛ پدري كه دختر را مورد نوازش و محبت خود قرار ميدهد. اصلا رابطه زن و مرد را نميتوان مساوي تلقي كرد! برعكس اين رابطه براي مرد صادق است. گاه مرد دوست دارد مانند پدري كه دختر را اداره ميكند فرمان دهد و گاهي مثل پسري تمناي محبت و نوازش از مادر را دارد.
وي تصريح كرد: پدر و پسر هر دو بايد غرورشان حفظ شود. هيچ مادري حق ندارد طوري به پسرش محبت كند كه غرورش شكسته شود و هيچ پدري حق ندارد دل دختر خود را بشكند. پيامبر اكرم(ص) سفارش فرمودند: به دختران خود بيش از پسران محبت كنيد. زن نياز به اين عاطفه دارد.
فلسفه بسياري از احكام جاري بين زن و مرد كه در آن تبعيض ميبينيد، همين قاعده است: زن از مرد عاطفه ميخواهد و مرد از زن اطاعت. اين رابطه قطع شده است و زن و مرد به صورت مساوي به هم علاقه دارند! رابطه بسيار شكننده، گيج كننده و دروغي. در سريالها هم به وفور ديده ميشود كه زني جلوي ميليونها بيننده غرور مردي را ميشكند. دعواي نمكي بين زن و مرد اصلا بد نيست، اما رسانه بايد دعواهاي زيبا نشان دهد. دل زن نبايد شكسته شود، غرور مرد همينطور. حكم مو و شانه را دارد. شانه سخت است و مو نرم، اما شانه شيارهايي دارد كه تعامل بين شانه و مو را هنگام شانه كردن برقرار ميكند. كليد طلايي اين است كه مرد در مقام مرد بودن بداند زن از او چه ميخواهد، زن در مقام زن بودن هم همينطور.
بنا بر اين گزارش، پناهيان خطاب به زنها گفت: خانمها بدانند راهي كه مردها به زنها ظلم نكنند، اين نيست كه به او بگويند رئيس نباش، به آنها بگويند رئيس باش و وقتي او خود را در موقعيت رياست ديد ظلم نخواهد كرد، وگرنه اگر مرد رئيس زن نباشد و ذليل او باشد، نه تنها ظلم خواهد كرد، بلكه خيانت هم ميكند. چاره اينكه زني حق خود را از مردي بگيرد (عاطفه و دل او را) اين نيست كه زن بر مرد سيطره داشته باشد. نميگويم رئيس زن باشد يا مرد. يك نوع رياست براي زن است و يك نوع ديگر براي مرد. رياست حقوقي كه كارش با فرماندهي و اطاعت سامان پيدا ميكند براي مرد، و رياست عاطفي كه مرد بايد تمام عمر مواظب باشد كه مبادا دل همسر خود را بشكند را به زن.
وي افزود: مرد نبايد بنشيند با زن مذاكره كند، بايد ببيند از چه چيز دلش ميشكند و از آن پرهيز كند. نبايد از گل نازكتر به زن گفت و او را ريحانهاي تلقي كرد كه بايد لطافت روحي او حفظ شود، در عين حال زن غيرت و محكمي مرد را هم ميخواهد. اميدوارم از كليد طلايي رابطه زن و مرد (توجه به اختلافات بين اين دو) بهره برده و البته از آن سوءاستفاده نكنيد.
حجتالاسلام عليرضا پناهيان در پايان سخنان خود، زنها را از اطاعتهاي بي چون و چرا و نابجا نهي و تصريح كرد: توجه خانمها را به سودجويي در جامعه جلب ميكنم كه تنها يك شيرمرد ـ مقام معظم رهبري ـ به آن اعتراض كرد؛ آنه م منشي شدن زنها در ادارات است. با اين تفكر كه زن اطاعتپذير است. زن يك اطاعتهايي (نه اطاعت مطلق) را دوست دارد از مرد داشته باشد و از اين طريق ارضا ميشود، اما همين زن كه استعداد بعضي اطاعتها را راحتتر دارد، در ادارات مورد سودجويي قرار گرفته و وقتي به خانه ميرود به او ميگويند: از مرد خود اطاعت نكن! پررو ميشود.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان-به گزارش باشگاه جواني برنا، حجتالاسلام عليرضا پناهيان با حضور در جمع تعدادي از دانشجويان دانشگاه امير کبير به سخنراني درباره ...
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان-به گزارش باشگاه جواني برنا، حجتالاسلام عليرضا پناهيان با ... نتيجهاش اين ميشود که بسياري از احکام ديني را نميتوانيد تبيين کني.
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان-به گزارش باشگاه جواني برنا، حجتالاسلام عليرضا ... زن در ارتباطش با مرد گاهي حكم مادر اين پسر را دارد و گاهي حكم دختر اين پدر. ... ديده و ...
روابط زن و مرد از نظر پناهيان گاهي اوقات محبتي از جنس مخالف در دل شخص ميافتد و ... اما محبت بين زن و مرد بايد ابراز شود كه اخيرا اين محبت با كلمهاي به نام عشق اشتباه ...
حکم شرعی نگاه زن به مرد-منبع :سایت ایت الله صافی نگاه زن به مرد س 560 ـ دانش آموزان و دانشجويان دخترى كه در ... روابط زن و مرد از نگاه پناهيان - اضافه به علاقمنديها ...
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان گزيده سخنراني جالب و درخور توجه حجتالاسلام پناهيان درباره بعد عرفاني رابطه زن و مرد را در گزارش "در عشوه و کرشمه زن براي مرد هم جلوه ذات ...
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان به گزارش باشگاه جواني برنا، حجتالاسلام عليرضا پناهيان با حضور در جمع تعدادي از دانشجويان دانشگاه امير کبير به سخنراني درباره ...
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان-به گزارش باشگاه جواني برنا، حجتالاسلام عليرضا ... گزيده سخنراني جالب و درخور توجه حجتالاسلام پناهيان درباره بعد عرفاني رابطه زن و ...
روابط زن و مرد از نگاه پناهيان-به گزارش باشگاه جواني برنا، حجتالاسلام عليرضا پناهيان با حضور در جمع ... وي در اين سخنراني ابراز اميدواري کرد زماني بتوان در جامعه، ...
تهدید در روابط دختر با دختر یا پسر با پسر کمتر است. نکته دیگر که ... روابط زن و مرد از نگاه پناهيان وي ادامه داد: در يک ... کاملا گیج شدهام و نمیتوانم تصمیم بگیرم.
-