واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير امور خارجه در همايش روابط عمومي ها( ۲و اخر)/ چراغ راهنماي سياست خارجي ايران ، مشخص است
سياسي. وزارتخانهها و سازمان ها. وزارت امور خارجه. وزير
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران ، اصول سياست خارجي ايران را روشن و چراغ راهنماي آن را مشخص خواند و تاكيد كرد كه تغيير رويكرد دولت نهم در حوزه سياست خارجي به اين معنا نيست كه اصول سياست خارجي تغيير يافته است.
منوچهر متكي عصر روز شنبه در ادامه سخنانش در دومين همايش ملي روابط عمومي دستگاههاي اجرايي، در سالن اجلاس سران در تهران افزود: اصول سياست خارجي ايران برگرفته از انقلاب اسلامي، قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و فرمودههاي امام راحل و مقام معظم رهبري است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، متكي با اشاره به تغيير رويكرد دولت نهم در حوزه سياست خارجي گفت: اين تغيير رويكرد براي يافتن راهكارهايي است كه ما را به آن اهداف برساند.
وزير امور خارجه اظهار داشت: بديهي است، اگر رويكرد سياست خارجي در رابطه با غرب، موضوع هسته اي، خودكفايي، توازن در روابط خارجي به لحاظ اقتصادي و سياسي پس از مدتي ما را به اهداف نرساند، عقل ايجاب ميكند كه در رويكرد تغيير ايجاد كنيم.
وي خاطرنشان كرد: مردم ايران در دولتهاي گذشته، شاهد رويكردهايي در عرصه سياست خارجي از جمله رويكرد صميمانه بودند اما از پيروزي انقلاب اسلامي تا سالهاي متمادي شاهد تغيير نگاه از نظر عملكرد و رويكرد نبوديم.
متكي با اشاره به اتهامات برخي كشورها عليه ايران در خصوص سلاح كشتار جمعي ، حقوق بشر، تروريسم و مخالفت با روند موجود در خاورميانه تصريح كرد:
رويكردي كه در دولتهاي گذشته اتخاذ شد، موجب نشد تا اين اتهامات حذف شود و تغييرات به نحوي بود كه لبخند ميزدند يا نميزدند.
** معنا ندارد براي احقاق حق هستهاي به ديگران التماس كنيم
وي با بيان اينكه دولت نهم رويكرد گذشته را تغيير داد و قاعده بازي را به گونهاي ديگر تنظيم كرد، گفت: معنا ندارد براي احقاق حق هستهاي خود در حالي كه ۳۷سال عضو ان پي تي هستيم، به ديگران التماس كنيم.
وزير امور خارجه ادامه داد: در مرداد ماه سال ۸۴كه ماههاي پاياني دولت گذشته بود، يك بسته پيشنهادي به ايران ارايه شد كه همه چيز به جز حق هسته اي ايران در آن لحاظ شده بود.
وزير امور خارجه ايران با مقايسه شرايط آن زمان با دوران فعلي خاطرنشان كرد: آن زمان رييس سازمان انرژي اتمي ايران درخواست كرد كه كشورمان ۲۰ سانتريفيوژ براي كارهاي تحقيقاتي داشته باشد اما با رويكرد جديد جمهوري اسلامي ايران امروز هزاران سانتريفيوژ داريم.
متكي با يادآوري اينكه پذيرش حق هستهاي ايران از طريق دوستي و مذاكره ممكن نشد، افزود: ما پذيرش حق هستهاي را به طرفهاي مقابل تحميل كرديم و آنان نيز اين موضوع را به عنوان يك واقعيت پذيرفته اند.
وي در عين حال گفت: البته هيچ كار و هدف بزرگي بدون هزينه و بها نيست اما ما تلاش كرديم كمترين هزينه و بها را در حفظ حقوق ملت داشته باشيم.
** وزارت امور خارجه، چشم بينا و ديده بان نظام است
وزير امور خارجه در ادامه سخنانش از اين وزارت به عنوان چشم بينا و ديده بان نظام جمهوري اسلامي نام برد و گفت: سعي كردهايم با بكارگيري آخرين فناوريها در عرصه اطلاعات و ارتباطات، نمونه شايستهاي از دستگاه ديپلماسي در نظام اسلامي را ارايه كنيم.
متكي امسال را سال چيدن محصول سه سال فعاليت دولت نهم معرفي كرد و افزود:
وزارت امور خارجه حوزه اطلاع رساني را با جديت بيشتر در دستور كار خود قرار داده است.
وي تصريح كرد: اگر حوزه اطلاع رساني، عملكرد واقع بينانه را ارايه ندهد ممكن است افكار عمومي بر اساس حدس و گمانها و تحليلهاي غيرمستند شكل بگيرد و اين جفا به خدمات مخلصانه و شبانه روزي است كه صورت ميگيرد.
وزير امور خارجه با اعلام اينكه اين وزارتخانه در سال گذشته بيش از ۱۲ هزار مورد اطلاع رساني انجام داده است، خاطرنشان كرد: اين اطلاع رساني مبتني بر اعلام ملاقاتهاي مقامات وزارت خارجه، سفرا، مقامات خارجي، تماس تلفني، سخنراني در مجامع مختلف، سفرهاي و نشستهاي منطقهاي و بينالمللي از طريق چاپ مقاله و نامه در رسانههاي خارجي و ساير موضوعات كاري وزارت امور خارجه بوده است.
متكي افزود: اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه با اطلاع از آخرين تحولات و كسب مواضع ضمن بيان عملكرد واقعي دستگاه ديپلماسي با در نظر گرفتن ملاحظات سياسي و خط قرمزها پاسخگوي شايستهاي براي سوالات، پيشنهادات و انتقادات سازنده بوده است.
وي، نقش خبر و اطلاع رساني را در هدايت افكار عمومي انكارناپذير توصيف كرد و افزود: از آنجا كه خبر ماهيتي ابزاري دارد اگر در دست انسانهاي زياده خواه قرار گيرد ميتواند وسيلهاي براي قلب واقعيتها باشد كه نمونه آن رسانههاي وابسته به قطب استكباري است.
متكي خاطرنشان كرد: اگر اين ابزار در دست انسانهاي شايسته قرار گيرد، مي تواند به شكل دهي مثبت به افكار عمومي منجر شود.
وزير امور خارجه ايران در بخش ديگري از سخنانش به موضوع ديپلماسي عمومي پرداخت و اظهار داشت: اگر چه اين نوع ديپلماسي در حوزه سياست خارجي كاربرد دارد اما ميتواند در حوزه اطلاع رساني نيز به كار رود.
متكي از اعتماد عمومي به عنوان بزرگترين سرمايه اجتماعي و از سازمانهاي مردم نهاد و موسسات دولتي و عمومي به عنوان ابزارهاي مهم در شكلگيري افكار عمومي ياد كرد و گفت: در اين صورت به چرايي تلاش دولتها در همراهي افكار عمومي با سياست هايشان پي ميبريم.
وزير امور خارجه،جايگاه و نقش روابط عموميها را در ارايه چهره شفاف و واقعي از يك سازمان به مردم مهم و اساسي ارزيابي كرد و نقش روابط عمومي ها را در مسير تصميمگيري مهم خواند.
وزير امور خارجه يادآور شد: اهميت روابط عمومي تا حدي است كه مقام معظم رهبري بارها بر آن تاكيد داشته و از مسوولان خواستهاند تا اطلاع رساني در خصوص عملكرد دستگاهها را بيش از پيش انجام دهند.
وي ضرورت توجه به محتوا، مخاطب، ابزار و شيوه ارايه پيام را مورد تاكيد قرار داد و فن بازي يا استراتژي، انتخاب موضع با توجه به شرايط و مقتضيات ، شناخت مشكلات در حوزه ستادي، ساختاري و اهداف را در زمينه اطلاع رساني و روابط عمومي ضروري برشمرد.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]