واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گوهر ناب عفاف -1عفاف؛ گوهر ارزشمند انسانيت
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: بيترديد خوبيها و زيباييها براي فرد و خانواده و جامعه مفيد هستند و زشتيها و بديها نيز به همه زيان ميرسانند، حجاب و در پي آن عفاف كرامتهاي ارزشمندي هستند كه سلامت فرد، خانواده و جامعه را موجب ميشوند، در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) بانوي عفاف، ابعاد مختلف حجاب و عفاف را به صورت اجمال مرور مي كنيم .
در اينكه حرمت و شخصيت زن ، به عنوان يك گوهر گرانبها بايد در حرز باشد جاي هيچگونه ترديدي نيست، حساسيتهاي زن به لحاظ جذابيتهايي كه دارد ايجاب مي كند كه طبق يك سنت تكويني كه در آفرينش موجود است در حجابي قرار گيرد كه مانع از طمع باشد.
اين پيام قانون آفرينش است كه موجودات لطيف را در حصاري از پاكيها حفظ سازيم قرآن حجاب را نحوه اي از احترام گذاردن و حرمت قائل شدن براي زن مي داند كه مبادا دلهاي مريض او را وسيله اي جهت نيل به اهداف شوم خود بدانند.
يكي از امتيازات بشر در مقايسه با حيوانات پوشش است كه با توجه به ويژگيهاي جسماني و غرايز و استعدادهاي او امري لازم است ، حجاب يعني پوششي كه كرامت، عفت و وقار زنان و دختران را تضمين كند و هر چيزي كه اين نظر را تأمين كند حجاب است.
يكي از اهداف مقدس دين اسلام ايجاد يك جامعه سالم و مدينه فاضله اي از نيكيها است و سلامت جامعه منوط به سلامت بانوان است بانواني كه مادر فضيلتها و ارزشها هستند.
بي شك قطعي ترين عامل رشد انسان ميزان ارزشي است كه هر فرد براي خود قائل است در واقع نافذترين عامل رشد رواني و شخصيتي انسان، سطح حرمت خود او است. درجه ارزيابي فرد از خود، حرمت خود خوانده ميشود و در واقع باز خوردي از مورد قبول بودن و مورد قبول نبودن به شمار ميآيد. اين قضاوت در قالب رفتارهاي كلامي و غير كلامي بروز و ظهور يافته و گستره اي است كه فرد خود را در آن پهنه توانا، مهم، موفق و با ارزش و يا ناموفق و بيارزش ميداند .
انسان بر خوردار از حجاب و عفاف، با دور نگهداشتن خود از دسترس ديگران، سطح ارزشمندي خود را ارتقا ميبخشد . بيترديد اگر همگان اين مفهوم را به طور كامل درك كنند، اعمال و رفتاري شايسته جايگاه انساني خود داشته و خود و ديگران را از گزند آسيب مصون خواهند داشت .
خانواده با اهميت ترين نهاد اجتماعي است. خانواده كانون عشق و اميد و تحقق آرزوهاي آدمي و مركز تولد و پرورش نسل بشر است، به گونه اي كه هيچ جامعه اي نميتواند بدون خانواده پايدار بماند. در معارف الهي خانواده مهمترين جايگاه پرورش انسان است.
قرآن كريم همسران را لباس يكديگر ميداند و بدين ترتيب نقش هر يك را معين ميكند. زن و شوهر نزديكترين افراد به يكديگرند و چون لباس، يكديگر را از آفات و آسيبها حفظ ميكنند.
عفاف از ضرورتهاي سامان يافتن چنين بنيادي است و بيحجابي با آن تعارض آشكار دارد، زيرا بي قيدي در پوشش، بي قيدي در احساس را در پي دارد و تأمين نيازهاي شعلهور، بنياد خانواده را نشانه ميرود.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]