واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگداشت روز فيلمنامهنويس/فيلمنامه چراغ راه رسيدن به عمارت سينماست
مدير عامل خانه سينما در مراسم بزرگداشت روز فيلمنامهنويس با اشاره به نگاه نه چندان جدي به فيلمنامه در سينماي ايران، فيلمنامه را چراغ راه براي رسيدن به عمارت سينما دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز فيلمنامهنويس عصر روز چهارشنبه 25 ارديبهشت با حضور اعضاء كانون فيلمنامهنويسان و جمعي از هنرمندان در خانه سينما برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم كه اجراي آن را كامران ملكي به عهده داشت، فرهاد توحيدي رئيس كانون فيلمنامهنويسان خانه سينما يادداشتي درباره روز فيلمنامهنويس و همزماني آن با بزرگداشت فردوسي براي حاضران خواند و در ادامه فرشاد حقيقي قطعات موسيقي همراه با شاهنامهخواني كردي اجرا كرد.
فريد مصطفوي فيلمنامهنويس قديمي سينماي ايران تقدير شد
سپس نوبت به سيدرضا ميركريمي مدير عامل خانه سينما رسيد كه وي درباره روز بزرگداشت فيلمنامهنويس گفت: من اين روز را به صنف فيلمنامهنويسان و حسن انتخاب آن را همزمان با بزرگداشت فردوسي تبريك ميگويم. فردوسي به نوعي اولين فيلمنامهنويس ايران است.
وي افزود: متاسفانه در سينماي ايران به فيلمنامهنويسي جدي نگاه نميشود. در حالي كه فيلمنامه چراغ راه رسيدن به عمارت سينماست. البته سرمايهگذاران فعال در اين حوزه نيز نگاه درست به مقوله فيلمنامه ندارند. در صورتي كه در كشورهاي خارجي پروژههاي سنگين سينمايي مراحل پيشتوليد و فيلمنامهنويسي طولاني دارند و به اين بخش اهميت ويژه ميدهند.
ميركريمي خاطرنشان ساخت: اميدوارم كانون فيلمنامهنويسان در آينده يكي از صنوف پرقدرت باشد. بعضيها معتقدند مشكل ما رد فيلمنامه است، اما من چنين اعتقادي ندارم. فيلمسازان بايد به فيلمنامهنويسان توجه كنند. اميدوارم اين شتابزدگي كه ما هماكنون براي ساخت يك فيلم در سينما داريم تبديل به امنيت و آرامش خاطر شود تا زمان بيشتر براي فيلمنامه و پيشتوليد صرف كنيم.
در ادامه ابراهيم فروزش درباره اهداء كارت عضويت افتخاري كانون فيلمنامهنويسان به عباس كيارستمي گفت: همكاري من با كيارستمي از سالها قبل از ساخت فيلم "نان و كوچه" آغاز شده بود. اين افتخار من بود كه فيلم "كليد" را با فيلمنامه ايشان ساختم. هوش سرشار و ذهن سيال كيارستمي آثاري را به وجود آورد كه ما شاهد آن بوديم.
از آنجا كه كيارستمي در حال حاضر خارج از كشور است، كارت عضويت افتخاري او در كانون از سوي توحيدي و ميركريمي به فروزش تقديم شد و سپس حسين ايري مدير داوري كانون فيلمنامهنويسان سينماي ايران در ادامه درباره سيستم داوري اين كانون توضيح داد.
وي گفت: ما نميخواهيم در تقابل با جشنواره فجر و جشن خانه سينما قرار بگيريم و هدف ما نگاه تخصصي به فيلمنامهنويسي و جنبههايي از اين فن است كه در جشنهاي ديگر مورد توجه قرار نميگيرد. داوريها در دو بخش اقتباسي و غيراقتباسي برگزار ميشود و داوران در سال 87 فيلمهاي به نمايش درآمده را بررسي ميكنند و پنج فيلم را نامزد دريافت جايزه ميكنند.
در ادامه مراسم بزرگداشت روز فيلمنامهنويس داوران كانون شامل مينو فرشچي، گلي امامي، حسن مهدويفر، ايري، هوشنگ گلمكاني، محمدرضا تختكشيان، فرزاد موتمن، سعيد شاهپوري و علياكبر قاضينظام معرفي شدند و پژمان لشگريپور دبير جشنواره جم از توحيدي، حسين ترابي، شادمهر راستين و حبيب احمدزاده داوران اين جشنواره تقدير كرد.
احمد طالبينژاد مدير مسئول نشريه "هفت" هم در بخش قدرداني از ماهنامه "فيلمنگار" گفت: امروز در مراسم از عصبانيترين و خستهترين فرد براي صحبت دعوت كردند. البته علي معلم نيز در سالن حضور دارد و با من همراه است. دوستان در تلاشند تا مشكل ما را برطرف كنند. جاي "فيلم نگار" در سينماي ايران خالي بود و خوشبختانه اين نشريه هرگز از اين حوزه خارج نشد.
معلم نيز در اين باره گفت: "فيلم نگار" به مجموعه سينماي ايران كمك كرد و نقش جدي در اين زمينه داشت. در حال حاضر سينماي ما به جايي رسيده كه جنبههاي مختلف آن نيز صاحب نشريه شدند و اين از حضور سينمادوستان در ايران خبر ميدهد. معتقدم برخلاف جريان فعلي مجموعه سينماي ايران ادامه حيات خواهد داد.
نصرتالله تابش مدير مسئول "فيلم نگار" در ادامه گفت: ما در اين نشريه سعي كرديم به عزت فيلمنامهنويسان اضافه كنيم و اين كار را با تعصب انجام داديم. ما سعي كرديم فيلمنامهنويسي جايگاه مستقل در سينما داشته باشد. با بررسي دورههاي مختلف جشنواره فيلم فجر متوجه شديم فيلمنامههاي ما رشد كرده است.
ابوالحسن داودي هم در بخش نكوداشت فريد مصطفوي فيلمنامهنويس قديمي سينماي ايران گفت: آشنايي من با مصطفوي به 32 سال پيش برميگردد. من كارم را به شكل جدي با او آغاز كردم. اولين فيلمنامهام "شب تنهايي" را با او نوشتيم كه البته به دليل اصلاحيههاي زياد كه از طرف تلويزيون به فيلمنامه خورد، آن را نساختيم.
وي افزود: مصطفوي در فيلمنامهنويسي حركت رو به جلو داشت و هرگز به دليل توجه به مسائل معشيتي مسير كارش را تغيير نداد. خوشبختانه در فيلم "زادبوم" فرصتي پيش آمد باز با هم كار كنيم و از اين امر خوشحالم. در ادامه با حضور ترابي و داودي از مصطفوي تقدير شد و در پايان مراسم فيلم "فردوسي و مردم" ساخته ترابي به نمايش درآمد.
در مراسم بزرگداشت روز فيلمنامهنويس چهرههايي چون كمال تبريزي، فريدون فرهودي، ايرج طهماسب، جابر قاسمعلي، حسين قناعت، حبيب رضايي، پيمان قاسمخاني، بهاره رهنما، محمد بزرگنيا، سعيد رحماني، مهدي صباغزاده، محمدهادي كريمي، سيروس تسليمي و هرمز هدايت حضور داشتند.
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]