واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بزرگداشت چهارمين سالگرد درگذشت صابري فومني در شهرستان فومن
داخلي. فرهنگي. بزرگداشت.
مراسم بزرگداشت چهارمين سالگرد درگذشت كيومرث صابري فومني (گلآقا) روز چهارشنبه در شهرستان فومن برگزار شد.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان گيلان در اين مراسم گفت: با توجه به ابعاد شخصيتي، آثار ارزنده و فعاليتهاي جاودان "كيومرث صابري فومني"، جا دارد انديشههاي وي در جامعه امروز گسترش يابد.
بهگزارش خبرنگار ايرنا، حجتالاسلام و المسلين"حميد پورعيسي" با برشمردن ويژگيهاي شخصيتي ناب گل آقا، گفت: وفاداري به انقلاب، منحرف نشدن از اصول و چارچوب ارزشهاي اسلامي، داشتن دانش متناسب با تخصص و گسترش اين دانش در عرصه فرهنگ و قلم از شاخصههاي مختص اين شخصيت ارزنده ايراني است.
وي افزود: پرداختن به انديشهها و آثار مفاخري هم چون گل آقا در تضمين آينده جوانان كشور موثر است و موجب پويايي و شادابي جامعه اسلامي ميشود.
وي زنده نگهداشتن ياد و خاطره و تبيين آثار گلآقا براي جامعه را از سوي مسوولين فرهنگي استان گيلان، يك وظيفه دانست و خواستار راهاندازي و تشكيل دبيرخانهاي منسجم در راستاي شناساندن ومعرفي آثاروعقايد اين شخصيت ارزنده و طنزپرداز بزرگ ايران اسلامي شد.
فرماندار فومن نيز دراين مراسم ضمن پاسداشت ياد و خاطره كيومرث صابري، گفت: بايد از عقايد بلند و انديشه فرهنگي،اجتماعي و سياسي اين شخصيت بزرگ در راستاي تحقق اهداف وي كه چيزي جز راه حق و حقيقت نبود، در جامعه بهره گرفت.
"كريم شعباني" افزود: گل آقا واقعيتهاي جامعه را در قالب هنر مطرح مي كرد و قلم خود را فداي چيزهاي روزمره نكرد و اين امر مهم، براي اقشار جامعه الگويي آموزنده است.
وي هم چنين گفت: شهرستان فومن با افتخار، براي راه اندازي دبيرخانهاي منسجم در راستاي معرفي و شناساندن عقايد و آثار گل آقا براي افراد جامعه و زنده نگهداشتن افكار ناب مرحوم صابري فومني، اقدام خواهد كرد.
بهگزارش ايرنا، در اين آيين هم چنين "جمشيد عباسي" و "عبدالله پوراحمد خسته دل" از شاعران استان گيلان در ارتباط با عظمت كار گل آقا و تاكيد بر اشاعه ديدگاه مرحوم صابري فومني در جامعه امروز، اشعار خود را قرائت كردند.
مراسم ياد شده با شركت جمعي از مسوولين و دوستداران فرهنگ و هنر استان گيلان، نماينده مردم فومن در مجلس هشتم، ديگر مسوولين و اقشار مختلف مردم در تالار حضرت سيدالشهدا(ع) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اين شهرستان برگزار شد.
بهگزارش ايرنا، كيومرث صابري فومني هفتم شهريور ماه سال ۱۳۲۰در يكي از روستاهاي صومعهسرا در غرب مركز استان گيلان در خانوادهاي مذهبي چشم به جهان گشود.
پدرش كارمند اداره دارايي و مادرش از معدود زنان باسواد روستا بود كه بعد از فوت پدر به مكتبداري پرداخت.
كيومرث صابري در كنار شاگردي دكان خياطي، تحصيل را ادامه داد و در ۱۸ سالگي در روستاي كسماي صومعهسرا معلم شد.
وي در سال ۱۳۴۰در رشته سياسي دانشكده حقوق تهران قبول شد و در سال ۱۳۴۵شعرهايش در مجله توفيق با امضاي "گردن شكستهي فومني" چاپ ميشد.
البته اولين نوشتههايش در سالهاي ۱۳۳۶تا ۱۳۳۹در مجله اميد ايران به چاپ رسيده بود.
فومني در سال ۵۸به اولين مسووليت دولتي خود يعني مديركلي دفتر آموزش بازرگاني وحرفهاي وزارت آموزش و پرورش رسيد كه با سرآمدن دوره دولت موقت، دوره مدير كلي او هم پايان يافت.
اما هنگامي كه دوست صميمي او يعني شهيد رجايي به نخست وزيري و رياست جمهوري رسيد، صابري به مشاورت فرهنگي نخست وزير و رييس جمهوري منصوب شد، ولي شوق نوشتن و قلم، بر قدرت سياسي پيروز شد و در سال ۶۲از مشاغل سياسي كناره گرفت.
او ميگفت: به هيچ جناحي وابسته نيستم و سعي ميكنم با مردم و انقلاب به صداقت رفتار كنم، اينها و بسياري از مسائل ديگر موجب ميشود تا با همان لحن محكمي انتقاد كنم كه يك موافق حمايت و جانبداري ميكند، با اين همه من هم از تير اتهام جان سالم به درنبردهام، بارها به مقابله بامن برخاستهاند ، اما من كار خود را كردهام.
گشايش ستون "دوكلمه حرف حساب" در روزنامه اطلاعات و طنز جسورانه او نام "گلآقا" را بر سر زبانها انداخت.
سفر او به حج در سال ۱۳۶۳و نوشتن ستوني طنز باعنوان داستانهاي جعفرآقا در خبرنامه اين سفر، او را پس از بازگشت از حج، به كار كردن روي طرح اين ستون واداشت كه درنهايت ۲۳ديماه سال ۶۳عنوان "دو كلمه حرف حساب "و نام مستعار "گل آقا" را براي خود برگزيد و طنزهايش را در روزنامه اطلاعات به چاپ رساند.
طنز سياسي كه تقريبا از سال ۵۹به اين سو تعطيل شده بود، با شكلگيري اين ستون طنز دوباره احيا شد.
موسسه فرهنگي گلآقا علاوه برانتشار هفتهنامه گلآقا، نشريات بچهها گلآقا و ماهنامه گلآقا را نيز منتشر ميكرد كه صابري فومني شعرهاي طنز و كاريكاتورهاي مجموعههاي منشتر شده را بهصورت كتابهايي نيز منتشركرده بود.
وي همچنين چهار جلد از دو كلمه حرف حساب را به صورت كتابي درآورده بود.
اولين شماره هفتهنامه گلآقا در ۲۳دي ۱۳۶۹منتشر و آخرين شماره آن در سيزدهمين سال انتشار در سال ۸۱صورت گرفت و پس از آن ديگر منتشر نشد و صابري فومني بنا بهعلتي كه اعلام نكرد، انتشار اين نشريه را متوقف كرد.
او قول داده بود عاقبت روزي دليل تعطيل كردن هفتهنامه را به شرطي كه عمري باقي باشد، بگويد كه اجل به او مهلت اين كار را نداد.
وي در صبحگاه روز ۱۱ارديبهشت سال، ۸۳بعلت بيماري كم خوني چشم از جهان بربست.ك۴
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 410]