واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: برنامههاي متنوع آموزش و پرورش در هفته كتابرييس اداره فرهنگي اداره كل امور تربيتي وزارت آموزش و پرورش از برنامههاي اين اداره در هفته كتاب خبر داد و گفت: آموزش و پرورش برنامههاي متنوعي را براي اجرا در مدارس كشور پيشبيني كرده است كه بخشي از اين برنامهها به صورت كشوري در تهران برگزار خواهد شد.
عباس رمضاني در گفت و گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار داشت: به مناسبت هجدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، وزارت آموزش و پرورش اقدام به برپايي چهارمين جشنواره سال دانشآموزي با حضور دانشآموزان مؤلف سراسر مدارس كشور ميکند كه دوشنبه (24 آبان ماه) همزمان با روز كتاب و دانشآموز در سالن همايشهاي كتابخانه ملي برگزار ميشود. رييس اداره فرهنگي اداره كل امور تربيتي وزارت آموزش و پرورش تصريح كرد: اين جشنواره با هدف شناسايي، پرورش و هدايت استعدادها و خلاقيت دانشآموزان نوقلم مدارس و ترويج فرهنگ كتابخواني و پژوهش بين آنان و جذب دانشآموزان به فعاليتهاي حوزه كتاب و كتابخانه برگزار ميشود.
در اين راستا براساس بخشنامهاي كه به ادارات آموزش و پرورش كل استانهاي كشور ارسال شده، دانشآموزان مؤلف، شناسايي شدهاند و آثار آنان به دبيرخانه جشنواره كتاب سال دانشآموزي ارسال شده که پس از داوري و بررسيهاي هم جانبه، آثار برتر و منتخب دانشآموزان به عنوان كتاب سال دانشآموزي در مراسمي كه روز دوشنبه (24 آبان ماه) همزمان با روز كتاب و دانشآموز در سالن همايشهاي كتابخانه ملي برگزار خواهد شد، از صاحبان آثار تجليل بعمل خواهد آمد. رمضاني افزود: برنامه ديگري كه به صورت كشوري به مناسبت هفته كتاب برگزار ميشود، تقدير از دانشآموزان برتر كتابخوان مدارس سراسر كشور است كه بر اساس آن طي چهار مرحله مدرسه، منطقه، استان و كشوري و براساس فرم ارزشيابي، دانشآموزان فعال كتابخوان، شناسايي و سرانجام بهترين دانشآموزان در اين حوزه به وزرات آموزش و پرورش معرفي شدند كه تعداد دانشآموزان برتر كتابخوان از هر استان چهار نفر (2 دختر و 2 پسر) در مجموع 124 نفر ميشود كه از آنها در برنامه جشنواره كتاب سال دانشآموزي تقدير و تشكر خواهد شد.
وي ادامه داد: تجليل از معلمان منتخب طرح كتابخانه كلاسي، از ديگر برنامههايي است كه در اين جشنواره به آن پرداخته خواهد شد. رييس اداره فرهنگي اداره كل امور تربيتي وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان كرد: كتابخانه كلاسي عبارت است از يك قفسه در ابعاد 100 در 80 سانتيمتر كه با توجه به فضاي هر كلاس در كنار تخته سياه يا جاي مناسب ديگر كلاس درس دانشآموزان مقطع ابتدايي نصب ميشود و بين 100 تا 200 جلد كتاب مناسب، داخل آن قرار ميگيرد. اين كار سبب ميشود تا دانشآموزان كودك و نوجوان دوره ابتدايي از نزديك،كتابها را ببينند و با آنها انس و الفت پيدا كنند. همچنين علاوه بر امانت گرفتن كتاب از معلم كلاس و مطالعه در منزل توسط دانشآموزان، معلم نيز ميتواند در راستاي محتواي آموزشي كلاس از كتابها بهرهبرداري كند.
رمضاني بيان داشت: در سال تحصيلي 90 ـ 89 با اعتباري كه پيشبيني شده، تعداد 11 هزار و 110 كتابخانه كلاسي در مدارس ابتدايي تشكيل خواهد شد كه تاكنون از ميان 260 هزار كلاس ابتدايي حدود 120 هزار كلاس داراي كتابخانه كلاسياند. همچنين براي توسعه و تقويت اين طرح در مدارس كشور براي نخستين بار طي فرآيند چهار مرحلهاي از سطح مدرسه تا حوزه ستادي، معلمان فعال اين طرح شناسايي خواهند شد و از تعداد 124 نفر از آنان در تهران و در روز كتاب و دانشآموز در هفته كتاب، تجليل به عمل خواهد آمد. رمضاني در پايان گفت: ساعت 30/9 صبح روز دوشنبه (24 آبان ماه) كه به نام روز كتاب و دانشآموز نامگذاري شده است، زنگ كتاب و كتابخواني در تمامي مدارس كشور به صدا در خواهد آمد و در اين مراسم علاوه بر قرائت پيام دكتر حاجي بابايي، وزير آموزش و پرورش به مناسبت روز كتاب و دانشآموز، دانشآموزان و معلمان مراسم ويژهاي در مدارس شرکت خواهند کرد. منبع: خبرگزاري کتاب ايرانتنظيم: مريم فروزان کيا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]