تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825992712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ماه امشب غیب می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ماه امشب غیب می شود؟
ماه امشب غیب می شود؟
همه شما تا به حال اشکال مختلف هلال ماه را نظاره کرده اید. بعضی شب ها ماه به صورت کامل دیده می شود و بعضی شب ها نیز اصلا دیده نمی شود. اما چرا ماه چنین رفتاری دارد؟ چرا امروز که اول ماه قمری است ما نمی توانیم ماه را در آسمان ببینیم؟ آیا امشب ماه غیب می شود!؟راز به وجود آمدن اهله مختلف ماه در مدار آن و زاویه تابش نور خورشید نهفته است. کره ماه نیز همانند سایر سیارات منظومه شمسی از خود نوری ندارد و نور خورشید را بازتاب می کند. در نتیجه در هر لحظه تنها نیمی از سطح آن روشن است. مانند سیاره زمین که در هر لحظه نیمی از آن روشن (روز) و نیم دیگرش تاریک (شب) است. به همین دلیل چگونگی قرار گرفتن ماه در مدارش باعث می شود که ما آن را به صورت هلال های مختلف ببینیم. حال بیاییم این اهله را از ابتدای یک ماه قمری تا آخر آن به صورت اجمالی بررسی کنیم.هنگامی که ماه در محلی میان خط واصل زمین و خورشید است سطح نورانی ماه دقیقا رو به خورشید و پشت به ما قرار می گیرد در نتیجه ما نمی توانیم آن را ببینیم. در این حالت اصطلاحا گفته می شود که مقارنه ماه و خورشید یا ماه نو رخ داده است. (اول ماه)
اهله مختلف ماه
 با گذشت زمان، ماه در مدار خود جابجا می شود و به نظر می رسد که از خورشید فاصله می گیرد. در این روزها می توانیم  هلال باریک ماه را در افق غربی و در فاصله ای کمتر از 90درجه از خورشید شاهد باشیم. این هلال نازک با سپری شدن زمان ضخیم تر شده تا پس از حدود 7 روز نیمی از سطح روشن آن مقابل ناظر زمینی قرار می گیرد. به این حالت تربیع اول گفته می شود. همان طور که در شکل هم مشخص است در تربیع اول، ماه یک چهارم مدار خود به دور زمین را طی می کند.
اهله مختلف ماه
همچنان با حرکت ماه در مدارش به دور زمین بر بخش روشن ماه افزوده می شود به طوری که 3 یا 4 روز پس از حالت تربیع اول، شکل ماه به حالتی می رسد که حدود سه چهارم سطح آن روشن می شود که به آن تثلیث اول می گویند. پس از گذشت 14 روز از زمانی که ماه در مقابل خورشید قرار داشت (اول ماه) اکنون تقریبا در نقطه مقابل آن حالت بر روی مدارش قرار می گیرد. در این زمان به این خاطر که زمین و خورشید در یک طرف قرار دارند نور خورشید به طور کامل از سمت ماه به زمین بازتاب پیدا می کند، در نتیجه ما می توانیم ماه را به صورت یک قرص کامل نظاره کنیم.
اهله مختلف ماه
از این زمان تا آخر ماه تمام مراحل قبلی به صورت معکوس تکرار می شود. یعنی پس از ماه کامل، تثلیث دوم و سپس تربیع دوم و در نهایت هلال آخر ماه رخ خواهد داد. 
اهله مختلف ماه
نکته ای که قابل توجه است این است که هلال آخر ماه قبل از طلوع خورشید رویت می شود و مکان رویت آن نیز افق شرقی است در حالی که هلال اول ماه بعد از غروب خورشید و در افق غربی رویت خواهد شد. با توجه به در نظر گرفتن نزدیکی ظاهری ماه به خورشید در این ایام و توضیحاتی که در بالا ارائه شد، نور شدید خورشید مانع رویت هلال ماه با چشم غیر مسلح می شود. از طرف دیگر ارتفاع پایین ماه در آسمان و وجود آلودگی های مختلف نظیر آلودگی نوری و هوا باعث می شود هلال ماه خود را از چشم مردم دور نگه دارد. البته تاثیر گرد و غبار محلی را نیز نباید از یاد برد. نکته دیگری که باعث می شود مردم نتوانند در این روزها ماه را مشاهده کنند مدت زمان اندک حضور ماه در آسمان شب است. به طوری که اول ماه اندکی بعد از غروب خورشید غروب خواهد کرد و در آخر ماه اندکی قبل از طلوع خورشید طلوع خواهد کرد.شکل زیر موقعیت و زمان تمام هلال های ماه را به خوبی نمایش می دهد. (برای دیدن تصویر در حالت بزرگتر بر روی آن کلیک کنید.)
اهله مختلف ماه
نکات کنکوری اهله ماه!!  اگر ماه را در طول شب در آسمان نبینیم یا روز اول ماه است یا روز آخر ماه(وضعیت محاق) اگر ماه کامل را در آسمان ببینیم یا روز چهاردهم ماه است یا روز پانزدهم(وضعیت بدر) اگر هلال ماه به سمت غرب بود در 7 روز اول ماه هستیم اگر هلال ماه به سمت شرق بود در 7 روز آخر ماه هستیم منابع:مبانی علمی رویت هلال ماه نونجوم به زبان سادهتنظیم برای تبیان:م.ح.اربابی فر 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 615]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن