واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: درخواست رئيس جمهور ازمردم:با دريافت يارانه هاتا6ماه آينده هزينه جديدبراي خودتان ايجادنکنيدبخش سياسي- رئيس جمهور معتقد است که نگفتن زمان اجرايي شدن طرح هدفمند کردن يارانه ها به نفع طرح است.به گزارش خبرآنلاين، در ادامه سرخط و مهم ترين بخش هاي قسمت آخر مصاحبه محمود احمدي نژاد با شبکه يک تلويزيون را بخوانيد:
-برخي اين سوال را ميپرسند که چرا دقيقه زمان اجراي اين طرح را نميگوييد-به اندازه دو سال مصرف کشور چاي داريم-نگفتن زمان به نفع طرح است -تا پايان سال400هزار واحد مسکن مهر آماده مي شود -کاهش خدمات دستگاهها را به بهانه اجراي هدفمندي نميپذيريم-جايي براي افزايش آنچناني قيمتها وجود ندارد-ممکن است عدهاي با هدفمند کردن يارانهها به خاطر اينکه از من خوششان نميآيد مخالفت کنند مخالفان اين طرح خيلي کم هستند. اما آن تعداد کم هم دو انگيزه دارند؛ يا انگيزه آنها سياسي است که در اين صورت دولت هر کاري کند با آن مخالفت خواهند کرد. برخي افراد زماني به من نامه نوشتند و بر اجراي چنين طرحي تاکيد داشتند اما امروز مخالفت ميکنند. انگيزه بعدي سوء استفاده است. عدهاي ميخواهند سروصدا کرده و شلوغ کنند تا سود خود را در چرخه اقتصاد ببرند که مقابله با اينها در دست مردم استسياستهاي دولت در حوزه مسکن پس از هدفمند کردن يارانهها*برنامهها براي مسکن همچنان ادامه خواهد داشت. تا پايان امسال 400 هزار واحد مسکن مهر آماده خواهيم کرد تا شهريور سال آينده هم اين رقم به يک ميليون واحد خواهد رسيد و در اين زمينه مشکلي وجود ندارد. *در زمينه حمل و نقل شهري نيز بعضي شهردارها کمک ميکنند و اگر دستگاهي بخواهد با هدفمند کردن يارانهها در خدمات دادن مثلا در حوزه حمل و نقل رفتارش را تغيير دهد، ما نخواهيم پذيرفت؛ چراکه در همه زمينهها حساب و کتاب کامل را داريم. دولت هر سال به تمام شهرداريهاي کشور کمک ميکند و طبيعي است که با هدفمند کردن يارانهها بخشي از هزينههاي شهرداريها افزايش مييابد که دولت يا همزمان يا با چند روز تاخير آن را جبران خواهد کرد. اما اينها نبايد بهانهاي شود که خدمات به مردم کاهش يابد و يا بگويند که عدهاي کار نميکنند. *هدفمند کردن يارانهها 25 سال است که در کشور مطرح است و در چند قانون برنامه ديده شد، اما دولتها به هر دليلي آن را اجرا نکردند.*امروز تفاهمي بين مجلس و دولت ايجاد شده و من هم از اين جا از نمايندگان مجلس تشکر ميکنم که در اين زمينه همکاريهاي خوبي با ما داشتند. اين طرح يک طرح ملي است و همگان به ضرورت آن پي بردهاند و دولت مصمم به اجراي آن است.
*مخالفان اين طرح خيلي کم هستند. اما آن تعداد کم هم دو انگيزه دارند؛ يا انگيزه آنها سياسي است که در اين صورت دولت هر کاري کند با آن مخالفت خواهند کرد. برخي افراد زماني به من نامه نوشتند و بر اجراي چنين طرحي تاکيد داشتند اما امروز مخالفت ميکنند. انگيزه بعدي سوء استفاده است. عدهاي ميخواهند سروصدا کرده و شلوغ کنند تا سود خود را در چرخه اقتصاد ببرند که مقابله با اينها در دست مردم است. مردم نبايد به شايعههايي مانند اينکه بگويند يک کالا، مثلا چاي ناياب شد، توجه کنند. چگونه چنين ميشود. ما هماکنون به اندازه دو سال مصرف کشور چاي داريم. دولت در زمينه هدفمند کردن يارانهها اطلاعرساني ميکند و صداوسيما هم به خوبي آگاهيبخشي ميکند. من هم مرتب در خدمت مردم هستم. *برخي اين سوال را ميپرسند که چرا دقيقه زمان اجراي اين طرح را نميگوييد، من در پاسخ ميگويم که اين هم طبق برنامه است، تا تبعات اجراي اين طرح به حداقل برسد تا آن عده قليل که به دنبال فضاسازي براي خود هستند ممکن است بهانه کنند و کالا را انبار کنند. مثلا ممکن است يک در هزار رانندهاي باشد که بخواهد 100 ليتر بنزين ذخيره کند تا چند وقت ديگر از بنزين ارزان قيمت استفاده کند اما چنين کاري خطرات فراواني را به همراه خواهد داشت اين در حالي است که ما همه يک ملت هستيم و با هم حرکت ميکنيم. ممکن است عدهاي با هدفمند کردن يارانهها به خاطر اينکه از من خوششان نميآيد مخالفت کنند *اگر به همان شيوه قبل بنزين توزيع ميشد، هماکنون ما 115 ميليون ليتر در روز بنزين مصرف ميکرديم در حالي که اکنون اين رقم 65 ميليون ليتر است. اين در حالي است که نه از سفرهاي مردم کاسته شده است نه مشکلي براي مردم ايجاد شد. ممکن است عدهاي با هدفمند کردن يارانهها به خاطر اينکه از من خوششان نميآيد مخالفت کنند. اشکال ندارد که از من خوششان نيايد اما بدانند که اين طرح مال کشور و ملت است و استفاده بهتر از منابع و عزت و پيشرفت براي اين کشور است و همه بايد کمک کنيم که به اهدافمان برسيم. برخي اين سوال را ميپرسند که چرا دقيقه زمان اجراي اين طرح را نميگوييد، من در پاسخ ميگويم که اين هم طبق برنامه است، تا تبعات اجراي اين طرح به حداقل برسد تا آن عده قليل که به دنبال فضاسازي براي خود هستند ممکن است بهانه کنند و کالا را انبار کنندچند توصيه به مردم*ميخواهم چند توصيه را به مردم در ارتباط با بحث هدفمند کردن يارانهها داشته باشم. دولت افزايش هزينههاي ناشي از هزينه نيروي انساني را تامين کرده و ميکند و بقيه بخشها را نيز پشتيباني ميکند و مثلا براي قيمت کالاها با توجه به حمايتي که دولت ميکند جايي براي افزايش آنچناني قيمتها وجود ندارد. *در مرحله اول براي دو ماه هشتاد هزار تومان در حساب مردم قرار داده شده است، براي برخي رقم هشتاد هزار تومان رقمي نيست، البته اميدواريم به جايي برسيم که براي تمام مردم دنيا هشتاد هزار تومان چيزي نباشد، برخي نيز بزرگواري کردهاند و انصراف دادهاند ولي براي عده زيادي رقم هشتاد هزار تومان رقم زيادي است؛ ماهي 40 هزار تومان براي هر فرد. *ما خانوادههاي 22 نفره و 24 نفره در ايران داريم، البته تعدادشان آنچنان زياد نيست ولي خانواده هشت نفره و 9 نفره زياد داريم و با توجه به رقم 40 هزار تومان براي هر نفر، رقمي حاصل ميشود که بايد دانست که چگونه از اين پول استفاده کرد.
*در اين مورد چند خواهش دارم؛ اينکه مردم تا شش ماه علاوه بر هزينهها و مصرفي که اکنون دارند، تقاضاي جديدي تعريف نکنند، مثلا نگويند پول که آمده برويم پرده يا يخچال خانه را عوض کنيم، شما چندين سال تحمل کردهايد شش ماه هم رويش و در واقع اجازه دهيد بازار با يک آرامش تعادل خود را حفظ کند و روند معمول حفظ شود. *با اين پول ميتوانيد سرمايهگذاري در بورس به صورت کوتاه مدت و دراز مدت بکنيد و در واقع خانوادهها بنشينند و صحبت کنند که چگونه اين پول را هزينه کنند. *از روزي که قيمت کالاها تغيير ميکند از چند ساعت قبل از آن محدوديت برداشت از پول واريز شده از بين ميرود. *مردم براي استفاده مناسب از اين پول برنامهريزي کنند. اين پول براي بخش وسيعي از جامعه بيش از افزايش هزينههايي است که رخ ميدهد. در خرج پولي که به حسابها ريخته ميشود، خانوادهها صرفهجويي کنند. اگر پدر و مادرها صلاح ميدانند و شرايط خانواده اجازه ميدهد بخشي از اين پول را براي آينده بچهها پسانداز کنند.البته ممکن است براي برخي از خانوادهها اين امکان وجود نداشته باشد. *در واقع مردم پنج، شش ماه اجازه دهند که اين طرح به صورت مناسب جا بيفتد و خواهيم ديد که اتفاقي نميافتد. *موقعي که قرار بود سهميهبندي صورت بگيرد برخي فکر ميکردند که چه اتفاقي ميافتد، دنيا به آخر ميرسد! آشفته بودند، ولي چه شد؟ *ما به گونهاي محاسبه و برنامهريزي کرديم که حداقلهاي ممکن را افزايش دهيم و اتفاق عجيبي رخ نميدهد و در واقع اين يک گامي است که مردم مصرفشان را کنترل کنند. مردم پنج، شش ماه اين پول را کنترل و مديريت کنند و اگر در گوشهاي اخلال ديدند و مشکلي ديدند همکاري کنند، به همکاران ما اين موضوع را اطلاع دهند تا مشکل حل شود. در اين مورد چند خواهش دارم؛ اينکه مردم تا شش ماه علاوه بر هزينهها و مصرفي که اکنون دارند، تقاضاي جديدي تعريف نکنند، مثلا نگويند پول که آمده برويم پرده يا يخچال خانه را عوض کنيم، شما چندين سال تحمل کردهايد شش ماه هم رويش و در واقع اجازه دهيد بازار با يک آرامش تعادل خود را حفظ کند و روند معمول حفظ شودکساني که ما را تحريم کردهاند، اشتباه ميکنند*ملت ما از اين مرزها عبور کرده است و ديگر دست آنها به دامن ملت ما نميرسد. آنقدر دروغ درباره ايران گفتهاند که خودشان هم باور کردهاند. فکر ميکنند ايران يک بيابان است و مردم همه گرسنهاند و در شرايط بدي زندگي ميکنند. اينان وقتي به ايران ميآيند تازه به هوش ميآيند و ميفهمند که چه خبر است.
*اينان نميخواهند واقعيتهاي ايران را ببينند. تحريم ايران مسخرهترين تصميم سياسي اين سياستمداران دنياست. اينان ايران را نميشناسند. ايران خيلي بزرگتر از آن است که در فکر اينها بگنجد. ملت ما يک ملت صاحب تمدن و درونزاست و از آب و خاک انرژي توليد ميکند و دومين ذخاير انرژي دنيا را هم دارد. آنها به توان، ادبيات و علم ما نياز دارند و چارهاي جز گفتوگو با ما ندارند. امروز هم که ميگويند بياييد با هم گفتوگو کنيم ما به آنها گفتهايم که حاضريم که گفتوگو کنيم اما در يک چارچوب مشخص. گفتوگوي ايران با گروه 1+5*ما اهل گفتوگو در شرايط عدالت و احترام هستيم و اين موضوع را اعلام کردهايم و معتقديم که بايد عدالت و احترام در گفتوگوها رعايت شود البته از آنها نيز خواستهايم که نظراتشان را در مورد برخي از مسائل بيان کنند. اگر مثلا آنها قوانين را نميپذيرند، با آنها گفتوگو ميکنيم؛ اما شکل گفتوگو با کسي که قوانين را ميپذيرد، با کسي که قوانين را نميپذيرد متفاوت خواهد بود.تنظيم براي تبيان: عطاالله باباپور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]