واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در جلسه شوراي شهر اهواز؛ تخريب 25 خانه در منطقه حصير آباد بررسي شد شوراي شهر: خانههاي تخريب شده حكم تخريب كميسيون ماده 100 شهرداري را نداشتند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
شهرداري منطقه هفت اهواز با حكم دادستاني، 25 واحد مسكوني غير مجاز واقع در خيابان سوم حصيرآباد را تخريب كرد. روز گذشته در شصت و سومين جلسه علني شوراي اسلامي شهر اهواز، خانوارهايي كه منازلشان در اين اقدام تخريب شد براي اعتراض و پيگيري وضعيت خود در شورا حضور يافتند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خوزستان - در اين جلسه كه در محل شوراي اسلامي شهر اهواز برگزار شد، حمادي، عضو شوراي شهر اهواز، اظهار داشت: عدهاي از شهروندان به علت مشكلات فراوان، با بياطلاعي از قانون و تحت فشارهاي مالي، خانههاي بلوكي در حاشيه شهر ساختهاند. هرچند اين افراد، بدون اجازه شهرداري و قانون، اين عمل را انجام دادهاند ولي شهروند ايراني هستند، در زمان جنگ تحميلي در صحنه دفاع حضور داشتهاند و بعضي از اين خانوادهها جنگ زدهاند.
وي افزود: اين افراد بايد از پيش تفهيم ميشدند كه احداث اين منازل، غير قانوني و زميني كه در آن زندگي ميكنند متعلق به شهرداري است. متاسفانه با بلدوزر، خانهها را بر سر آنها خراب كردهاند و حرمت خانوادهها رعايت نشده است. اين مسئله از نظام جمهوري اسلامي بعيد است كه ماموران شهرداري در نيمهشب و با اين ميزان خشونت چنين رفتاري با هموطنان خود داشته باشند.
اين عضو شوراي شهر اهواز گفت: اگر احداث منازل در حاشيه شهر غير قانوني است بايد پرسيد كه چرا به اين منازل غير قانوني، اشتراك برق، آب، گاز و تلفن داده ميشود؟
وي ادامه داد: متاسفانه اين حادثه در زمان برگزاري امتحانات فرزندان اين خانوادهها رخ داده است و بايد اين موضوع رعايت ميشد.
حمادي خاطرنشان كرد: اين افراد مشكلات فراوان و محروميت بسيار دارند و از روي ناچاري تخلف كردهاند. هيچكس در جايي كه اين خانوادهها زندگي ميكردند، نميتواند زندگي كند.
به گزارش خبرنگار ايسناي خوزستان، رمضان منجزي، ديگر عضو شوراي شهر اهواز، در اين جلسه تصريح كرد: رسيدگي نكردن اصولي به وضعيت مناطق حاشيهاي موجب شده تعدادي از خانوادهها در اهواز بيخانمان شوند هر چند پيش از اين نيز بيخانمان بودهاند. اعتراض شوراي شهر اهواز به تخريب منازل مسكوني غير مجاز از سوي شهرداري و تلاش شورا براي جلوگيري از تخريب اين منازل، بيانگر اين نيست كه تخلفي انجام نشده است، ما نيز طرفدار متخلفان نيستيم. ما از تخلف بيزاريم، شهر را نميتوان با تخلف اداره كرد و هركس كه در چهارچوب و در پناه قانون زندگي ميكند بايد به قانون احترام بگذارد.
وي افزود: هيچكس واقعا نميخواهد قانون شكني كند ولي در بعضي موارد، قانونگذار و مسئولان، مردم را به نوعي مجبور به تخلف ميكنند. اين افراد، از روي اجبار و نداشتن سرپناه اين تخلف را انجام دادهاند.
وي خاطرنشان كرد: از دولت انتظار است كه در حل مشكل حاشيه نشيني اهواز تحرك داشته باشد. هر چند مردم از شورا انتظار رفع اين معضل را دارند ولي رسيدگي به حاشيه شهر، به عزمي ملي نياز دارد. تا دو سه سال پيش، اهواز دومين شهر كشور از نظر حاشيه نشيني بود ولي طبق آمار جديد، از نظر حاشيه نشيني نخستين شهر كشور است. عزم ملي بايد حاشيهنشيني را ساماندهي كند.
عضو شوراي شهر اهواز گفت: براي تخريب حاشيه شهر اهواز نخست بايد يك كمپ احداث شود و خانوادههاي بيخانمان شناسايي شده و جايگاهي در اختيار آنها قراداده شود. امروز، خانوادههايي كه منزلشان تخريب شده است بايد كجا زندگي كنند؟ تا كنون حتي يك چادر نيز در اختيار اين خانوادهها قرار نگرفته است تا اثاثيه خود را در آن قرار دهند. اعتراض ما به شهرداري نيست. شهرداري كار قانوني خود را انجام داده هر چند كه مواردي در اين قضيه به چشم ميخورد كه متاسفانه جاي تذكر دارد. هيچكدام از خانههاي تخريب شده در خيابان سوم حصيرآباد، حكم تخريب كميسيون ماده 100 شهرداري منطقه 7 شهرداري اهواز را ندارند و براي هيچكدام از آنها حكم تخريب صادر نشده است.
وي عنوان كرد: از دولت و مسئولان كشوري و استاني ميخواهيم كه مسئله حاشيهنشيني اهواز را سرسري نگيرند. 20 تا 30 درصد جمعيت شهر اهواز به نوعي با حاشيهنشيني دست به گريبانند و اين مشكل به بررسي كلي، مطالعات بيشتر و تهيه امكانات وسيعتر نياز دارد.
منجزي اظهار داشت: زمينهايي كه در اكثر مناطق اهواز مورد تصرف قرار گرفتهاند متعلق به شهرداري نيست. اين زمينها، متعلق به اداره مسكن و شهرسازي و در اختيار دولت است. متاسفانه همه هجمهها شهرداري را هدف قرار ميدهند و تقصيرها به گردن شهرداري گذاشته ميشود در حالي كه كمترين جرم و تقصير به گردن شهرداري است. قطعا دولت در اين ماجرا مقصر است و بايد فكري بينديشد.
به گزارش خبرنگار ايسنا در خوزستان، حجتالاسلام و المسلمين سيدرضا فلاحي مقدم، عضو شوراي شهر اهواز نيز در اين جلسه گفت: بارها به مجموعه شهرداري تذكر داده و تقاضا كردهايم كه همه اعضاي شورا در جريان تصميماتي كه در شهرداري گرفته ميشود و اتفاقهايي كه در شهرداري رخ ميدهد قرارگيرند. بسياري از اعضاي شوراي شهر از تصميم قبلي شهرداري مبني بر تخريب منازل مسكوني در حصير آباد مطلع نبودهاند. در حادثه مشابه پيشين كه در منطقه كوي فرهنگيان رخ داد، از شهردار خواستيم كه اعضاي شورا را در تصميمات اين چنين كه آثار اجتماعي سختي براي شورا به وجود ميآورد، در جريان بگذارند زيرا شورا نخستين پناهگاه مردم است و مردم براي حل مشكلاتشان به نمايندگان خود مراجعه ميكنند. از شهرداري خواسته بوديم كه تصميمات خود را از قبل با شورا هماهنگ كنند، ولي متاسفانه بيشتر اعضاي شورا هيچ اطلاعي از اين تصميم شهرداري نداشتهاند.
وي ادامه داد: به مسئولان شهرداري تذكر ميدهيم در اتفاقات بعدي ما اعضاي شورا در ميان مردم و جزو معترضان هستيم و اگر مردم تجمعي كنند قطعا ما در ميان مردم خواهيم بود. معنا ندارد كه چنين تصميم بسيار ناگوار گرفته شود و شورا از آن بيخبر باشد. هر چند اين تصميم صددرصد قانوني است ولي دوران بلدوزر و تخريب به پايان رسيده است. اين چه ادبياتي است كه با آن با مردم برخورد ميكنيم؟
فلاحي مقدم بيان كرد: اگر قرار است خانه كسي را خراب كنند بايد نخست به عاقبت زندگي اين فرد فكر كنند. اگر ميخواهند مشكل حاشيه نشيني مردم را حل كنند ابتدا بايد به فكر سكونتگاه جديد آنها باشند و حداقل امكانات براي آنها فراهم شود. آيا در اين حادثه فكر شده بود كه زنها و بچهها در نيمه شب بايد به كجا بروند؟
وي افزود: هر چند كه اين كار قانوني بوده و روال معمول آن طي شده و حكم دادستاني در مورد آن صادر شده بود ولي مسئولان شهرداري بايد نسبت به تخريب منازل مسكوني و عواقب اجتماعي آن احساس مسئوليت كنند.
اين عضو شوراي شهر اهواز ادامه داد: از شهردار پرسيديم چرا اعضاي شورا را در جريان اين تصميم قرار نداديد؟ ايشان اظهار داشت "فرماندار و دادستان و مسئولان مستقيم من در جريان بودهاند". با اين حال اعضاي شورا در جريان نبودهاند و قطعا ما چنين اتفاقاتي را تحمل نخواهيم كرد.
وي تصريح كرد: مردم حق استفاده از همه مواهب شهري را دارند، هر چند موافقيم كه كار آنها در احداث منازل غير مجاز، غير قانوني بوده است و بايد در زمينه آن فكري كرد زيرا شهر به مديريت نياز دارد. تاكيد ميكنيم كه مسئولان وقت شهرداري در چنين ساخت و سازهايي بيتقصير نبودهاند. جاي پاي بعضي از مسئولان محلي مناطق شهرداري در چنين تخلفاتي وجود دارد و خود آنها مردم را به سمت ساختن واحدهاي مسكوني غير قانوني راهنمايي ميكنند. بعضي از مسئولان شهرداري براي مردم محدوده مشخص ميكنند تا آنها شبانه ساخت و ساز كنند و پس از آن از اين كار چشم ميپوشند.
فلاحي مقدم اضافه كرد: اگر مسئولاني كه اين خطاها را انجام ميدهند به موقع مجازات شوند شهرداري هيچگاه مجبور نخواهد بود از بلدوزر استفاده كند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]