تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805355909




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سخنراني دكتر عاملي در همايش ايران و آمريكاي لاتين


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سخنراني دكتر عاملي در همايش ايران و آمريكاي لاتين


روابط فرهنگي- همشهري آنلاين:
رئيس دانشكده مطالعات جهان، در همايش بين‌المللي گفتگوي فرهنگي ميان ايران و آمريكاي لاتين كه روز شنبه ۲۱ ارديبهشت در تالار حنانه اين دانشكده برگزار شد، عصر حاضر را دوره فرهنگ مركزي خواند

دكتر سعيدرضا عاملي با اشاره به اهميت زبان گفت: آنچه همه ملت‌ها و تمدن‌هاي آمريكاي لاتين را به هم پيوند مي‌دهد، مقوله‌اي به نام زبان است. زبان محمل فرهنگ است، زبان فقط يك كد گفتگويي نيست. در رمزگذاري و رمزگشايي يك تعامل اجتماعي صورت مي‌گيرد، در واقع زبان عناصر عميق يك فرهنگ را تشكيل مي‌دهد، اين حوزه با زبان اسپانيايي و زبان پرتغالي به هم متصل مي‌شود.

وي گفت: قطعاً حوزه‌هاي مستقلي در كشورهاي آمريكاي لاتين وجود دارد كه به قلمروهاي جغرافيايي، ديني، فرهنگي، سياسي و اجتماعي اين حوزه بر مي‌گردد. موضوع دانشكده مطالعات جهان اين است كه بتواند اين فهم عميق را نسبت به اين قلمروها پيدا كند.

استاد ارتباطات دانشگاه تهران افزود: واقعيت اين است كه حوزه فرهنگ به مراتب عميق‌تر از حوزه سياست و اقتصاد است. اگر كسي بخواهد جامعه‌اي را عميق درك كند و اگر كسي بخواهد جامعه‌اي و تمدني را تاريخي درك كند، اگر كسي بخواهد علائق و سياست‌هاي فرهنگي آن حوزه را درك كند، نمادها و نشانه‌ها ارزش‌هاي خاص يك قلمرو اجتماعي را درك بكند، بايد به سراغ فرهنگ برود. سياست عنصري موقت است و تابع زمانه، اما فرهنگ عنصري تاريخي است و موضوع يك پيوستگي تاريخي.

وي خاطر نشان كرد: در حقيقت عوامل مختلف باعث شده كه ما از هم دور شويم. تاريخ مسيري را طي كرده كه در دوره‌اي ما با سياست مركزي مواجه بوده‌ايم. دوره‌اي كه سياست كانون همه تصميمات و همه تغييرات بود. بعد از آن به دوران اقتصاد مركزي انتقال پيدا كرديم و شايد بي‌دليل نبود كه گفتمان‌هاي ماركسيسم و سوسياليسم به اقتصاد مركزيت و محوريت بدهند اما امروز جامعه‌شناسان بزرگ و فرهنگ‌شناسان بزرگ بر اين معنا تاكيد دارند كه ما وارد دوره فرهنگ مركزي شده‌ايم. چرا فرهنگ مركزي اتفاق افتاده است و چرا امروز بخش مهمي از واقعيت جهان است و در واقع بخش اميد ماست.

دكتر عاملي افزود: ما در دنياي سياست، خصوصاً سياستي كه به دنبال چپاول و تجاوز است، سياستي كه به دنبال تخريب جهان است، سياستي كه فقط خودش را مي بيند و در قرن هجدهم سخن از «يا با ما هستيد يا بميريد» مي‌گفت و امروز «يا با ما هستيد يا دشمن ما» محور نگاه آن است، سياستي است كه خودش را لكه‌دار و بي‌اعتبار كرده است.

رئيس دانشكده مطالعات جهان، تأكيد كرد: ما در فضايي زندگي مي‌كنيم كه با محوريت فرد توام است، نوعي فردگرايي جدا از خود بزرگ بيني، خود خدايي كردن و... بلكه به اين معنا كه فرد قطع نظر از هنجارهاي جمعي تصميم مي گيرد. اين يك پيروزي بزرگ براي انسان است، كه انسان به مقامي مي‌رسد كه هنجار جمعي لزوما تعيين كننده نگاه او به ديگران نيست.

وي گفت: آگاهان به حوزه ارتباطات مي‌دانند كه ما چه ميزان دچار پارازيت ارتباطي هستيم. رسانه‌هاي جمعي واسطه‌هايي هستند كه انگاره‌ها را توليد مي‌كنند. انگاره‌هاي ذهني تسهيل كننده ارتباط اند، به اين معنا گه نمي‌گذارند انسان فكر كند و باعث مي‌شوند كه ما از طريق آنها، ديگران را درك كنيم.

عضو گروه مطالعات آمريكاي شمالي دانشكده مطالعات جهان اضافه كرد: آن چيزي كه امروز دنيا را به بيراهه كشانده ناشي از بدفهمي‌هاست. بدفهمي‌ها آغاز و بنيان شيطنت‌هاست. اساساً جهل پايگاه شيطان است. شما مي‌بينيد كه درصد بالايي از اروپايي‌هايي كه مي‌خواهند ايران بيايند نوعي ترس پيشداورانه دارند اما هنگامي كه به ايران مي‌آيند تمام تصويرهاي ذهني‌شان به هم مي‌ريزد.

وي اضافه كرد: در ايران يك ميراث تمدني غني وجود دارد، فرهنگ والايي وجود دارد. فكر مي‌كنم در پرتو اين مطالعات ما بتوانيم سوء ارتباطات موجود و سوء فهم‌هايي كه در مورد ديگران وجود دارد را تصحيح و تعديل كنيم و بتوانيم حساسيت‌هايي را كه ساير حوزه‌هاي فرهنگي وجود دارد، خوب درك كنيم.

دكتر عاملي در پايان متذكر شد: در حوزه فرهنگ حساسيت‌هاي زيادي وجود دارد كه در اثر بي‌توجهي به منبع شرارت و دشمني تبديل مي‌شود. شناخت فرهنگ‌ها مي‌تواند زمينه‌ساز ارتباطات سياسي و اقتصادي بهتر جمهوري اسلامي و ساير كشورها باشد.

تاريخ درج: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 17:13 تاريخ تاييد: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 17:27 تاريخ به روز رساني: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 18:44
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن