تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دورترین مردم ار خداوند عزّو جل در روز قیامت سرکشانِ متکبّر هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826063209




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نياز به نسخه ايراني براي اختلاف خانوادگي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نياز به نسخه ايراني براي اختلاف خانوادگي


آسيب‌ها- اكرم پوررنگ نيا:
چندي است كه افزايش آمار جدايي، همگان را به تفكر واداشته است.

و هرازگاهي با ترجمه متني از موسسه يا استادي از كشوري بيگانه، روش‌هايي براي پيشگيري از متاركه، اعم از عملي يا قانوني پيشنهاد مي‌شود، ولي بحث اين است كه آيا تحقيق و بررسي‌اي كه با فرهنگ خاص كشوري ديگر صورت مي‌پذيرد، نسخه‌اي مناسب براي مداواي درد زناشويي و در كنار هم زيستن و با هم بودن در اين كشور و با اين فرهنگ و آداب و رسوم است؟

آيا مي‌توان جوان اروپايي يا آمريكايي را كه به محض شناخت خويشتن از خانواده جدا شده، كسب درآمد كرده و شخصا زندگي را تجربه كرده است، با جواني ايراني كه از طفوليت زير سايه پدر و مادر پرورش يافته و از تجربيات آنان استفاده كرده و حتي اكثرا هزينه تحصيل خود را نيز از آنان دريافت داشته، مقايسه كرد؟

آيا ازدواج روستايي را كه زن و شوهر بر سر سفره عقد و پس از محرم شدن با يكديگر آشنا مي‌شوند يا ازدواج شهري را كه حداكثر چندي به عنوان نامزد و با نظارت خانواده به شناخت يكديگر پرداخته‌اند يا چندگاهي بدون نظارت فاميل دزدانه يكديگر را ملاقات و قرار ازدواج گذاشته‌اند، مي‌توان با روابط آزاد در كشورهاي بيگانه مقايسه كرد؟

مسلما مقايسه بسيار است و مشكلات زندگي زناشويي، با آداب‌ورسوم خاص ما با درگيري‌هايي كه زن‌ و شوهري در كشوري ديگر دارند متفاوت است.ما هنوز در مسير ازدواج اختلافاتي- در مورد مهر و چند‌وچون آن و دخالت فاميل در مورد ميزان مهريه‌اي كه طرفين تعيين مي‌كنند و موكول به استطاعت مي‌شود و تقابل آن با جهيزيه‌اي كه زوجه قبل از ورود خود به منزل همسر آينده منتقل مي‌كند و نحوه برگزاري مراسم عقد و عروسي- داريم كه در بسياري از كشورها محلي از اعراب ندارد.

بايد انديشيد و چاره‌جويي براي ازدواج‌هايي كرد كه حتي دومين آن در حدود 60 درصد با ناكامي مواجه مي‌شود (همشهري شماره 4503 مورخ 12/12/86) و به راستي چيست منشا اين گريزي كه مي‌بايست به آرامش و سكون در كنار يكديگر بدل مي‌شد؟

اگر چه استفاده از تجربيات ديگر كشورها در مواردي بسيار با ارزش است ولي الگويي است كه بر جسم و جان زوجين اين سرزمين جاي نمي‌گيرد و توان حل مشكلات را ندارد.
بايد تحقيق بسيار كرد تا دستور‌العمل‌هايي يافت براي اين پيرانه فرهنگ كه از يكسو به خرمشهر و از سوي ديگر به خراسان و آذربايجان با فرهنگ‌هاي متفاوت و خاص خود مي‌رسد.

بايد از طفوليت آغاز كرد كه پدر چگونه با فرزند يا همسر خويش راه حل مشكلات پيش آمده را مي‌جويد و يا در بسياري موارد اصولا خانواده را دخالتي در يافتن راه حل نيست و تنها پدر است كه به عنوان رئيس خانواده تصميم‌‌گيري مي‌كند و ديگر اعضا سر مي‌نهند به اراده‌اي كه دخالتي در آن نداشته‌اند و اين خود الگو و مدلي براي زندگي آينده فرزند خانواده و به تبع آن فرهنگي براي جامعه مي‌شود.

نگاهي به پرونده‌هاي موجود در دادگاه‌هاي خانواده، بيانگر اين است كه در اكثر موارد زن از عدم پرداخت نفقه و خرج و مخارج روزمره زندگي نگران است و يا از ازدواج دوم همسرش كه موجبات عدم‌امكان ادامه زندگي را فراهم كرده و عدم قدرت اثبات عسروحرج خويش كه بدينوسيله بتواند راه جدايي را هموار كند و يا فرزندي كه به طرفيت پدرش دادخواست مطالبه نفقه تقديم كرده است. ملاحظه مي‌شود دردي كه مرد و زن ايراني در زندگي زناشويي متحمل مي‌شوند يا موجب قطع زندگي زناشويي و جدايي آنان مي‌گردد، كاملا خاص اين مرز‌وبوم و فرهنگ آن است و لازم است چاره كار را در درون همين اجتماع و همين فرهنگ جست.

درد را بايد در دل جامعه پيداكرد، مشكلات زناشويي را بايد در درون اين جامعه يافت و رنج‌هاي ديرينه را كه اندك‌اندك به زخم‌هاي التيام‌ناپذير بدل شده است،‌شناخت، آنگاه درمان آن را مطابق با فرهنگ اين مرز‌وبوم، براي جواناني كه هرروزه با هياهو و تقتيده و كف بر لب آورده به دادگاه‌هاي خانواده مراجعه مي‌كنند، تجويز كرد و نسخه‌اي پيچيد كه شايد منطبق با درد يكي از زوجين باشد و او را درمان كند و يا كمي تسكين دهد تا چاره درد با فرصت و فراست بيشتري ممكن شود.

تاريخ درج: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 11:13 تاريخ تاييد: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 14:07 تاريخ به روز رساني: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 13:24
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن