واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ارتش لبنان تهديد به مداخله كرد
خاورميانه- همشهري آنلاين:
ارتش لبنان اعلام كرد كه آماده است تا در صورت تداوم درگيريها و منازعات ميان گروههاي مسلح متخاصم در كشور براي برقراري آرامش مداخله كند.
به گزارش بي بي سي يك سخنگوي ارتش لبنان اظهار داشت كه ارتش به عنوان يك نيروي منسجم آماده مقابله با خشونتها است و براي مقابله با خشونتهاي فردي يا گروهي بر اساس قانون حتي به زور نيز متوسل خواهد شد.
در راستاي همين برنامه نيروهاي ارتش صبح سهشنه (24 ارديبهشت) به صورت كامل در مناطق بحرانزده اين كشور مستقر شدند.
در همين حال به گزارش شبكه خبري الجزيره، به رغم استقرار ارتش در بيروت، طرابلس و جبل، صبح امروز منطقه طرابلس در شمال لبنان شاهد درگيريهاي خشونت آميز و مسلحانه بين طرفداران احزاب موافق و مخالف دولت لبنان بود كه به مجروح شدن 6 تن در منطقه جبل محسن منجر شد.
به گزارش بي بي سي در خلال درگيريهاي اخير در لبنان دستكم تا كنون 60 تن كشته شدهاند. بنا بر اين گزارش هماكنون حضور جدي نيروهاي مسلح در بيروت، شمال تريپولي و كوهاي جنوب غرب مشرف به بيروت كاملا مشهود است.
از سوي ديگر حسين الخليل، معاون سياسي دبير كل حزب الله لبنان درگفتوگو با شبكه المنار تصميمگيريهاي اخير دولت لبنان در خصوص بركناري مسوول امنيتي فرودگاه بيروت و شبكهي مخابراتي حزبالله لبنان را غير قانوني و به منزله اعلام جنگ آشكار عليه مقاومت دانست. به گزارش ايسنا، وي اين تصميمات را نقض اصول ملي و توافقنامه طايف دانست و بر ادامه تحصنهاي معارضان جهت احقاق حقوقشان و اقدامات دولت غيرقانوني لبنان تاكيد كرد.
الخليل خاطرنشان كرد: تحصنهاي مدني و مسالمتآميز جهت رويارويي با تصميمگيريهاي غير قانوني دولت كه تحت حمايتهاي خارجي انجام ميشود، حق مسلم لبنانيها است و جريان حاكم لبنان با حساب باز كردن بر وعدهها و پيشنهادات طرفهاي خارجي دچار اشتباه شده است.
وي ادامه داد: تحصنهاي معارضان كاملا مسالمتآميز بود و جريان حاكم بار ديگر در حساب و كتابهايش كه تحت توصيهها و سفارشهاي آمريكا و حتي دخالتهاي اسرائيل صورت ميگيرد، دچار اشتباه شد و تصور كرد كه با به خشونت كشيدن اين تحصنها و كشتن و يا مجروح كردن چند تن از تظاهركنندگان ميتواند معارضان را به خانههايشان بازگرداند.
معاون سياسي دبير كل حزبالله لبنان تاكيد كرد: معارضان با هدف حمايت از وحدت و اصل مشاركت به خيابانها آمدهاند و تا زماني كه اين امر تحقق نيابد تحصن نيز ادامه خواهد داشت.
وي افزود: اهداف جنگ عليه مقاومت به طور كامل آشكار است و دولت سنيوره پيش از اين نيز به طور پنهاني عليه حزبالله و سلاح آن كارشكني كرده بود، اما اين بار جرات يافته به صورت علني آنچه را كه تاكنون پنهان ميكرده، آشكار نمود.
الخليل تصريح كرد: در اين خصوص كه سلاح مقاومت اساس مشكل ما با دولت لبنان است با سنيوره موافقيم . او به واقع در تلاش است تا روياي آمريكا را مبني بر ايجاد لبناني بدون مقاومت محقق سازد تا از اين پس اسرائيل به راحتي بتواند با دست درازي به خاك لبنان شكستهاي گذشتهاش را در برابر مقاوت جبران سازد.
معاون سياسي دبير كل حزب الله لبنان گفت: ارتش تنها مكلف و مسئول كنترل امنيت كشور است و معارضان نيز از حضور شبه نظاميان در خيابانهاي بيروت جلوگيري كرده و كنترل پايتخت را به دست ارتش سپردند، اما به تحصنهاي مسالمتآميزشان كه در واكنش به تصميمهاي دولت غير قانوني لبنان صورت ميگيرد، ادامه خواهند داد تا دولت را وادار به صرف نظر از تصميماتش و روي آوردن به مذاكره كنند.
وي افزود: مردم لبنان بايد بدانند كه اساسا مشكل ما و آنها با حزب حاكم است كه كشور را عرصهي اجراي عزم و اراده آمريكا كرده و سعي دارد لبنان را به جنگ داخلي بكشاند. الخليل تصريح كرد: حزب حاكم در تلاش است تا مقاومت و ارتش لبنان را با يكديگر درگير سازد كه اين امر به نابودي كشور منجر خواهد شد.
وي همچنين تاكيد كرد كه حزب الله لبنان از تلاشهاي بيطرف كشورهاي عربي جهت كمك به لبنان و حل بحران آن استقبال ميكند.
طلال ارسلان، از وزيران سابق لبنان نيز در يك كنفرانس خبري از احزاب سياسي لبنان در منطقهي جبل خواست تا سلاح خود را به ارتش تحويل دهند.
وي تاكيد كرد كه به نمايندگي از سوي رهبران معارض لبنان جهت ممانعت از ايجاد آشوب و درگيري و همچنين كمك به استقرار نيروهاي ارتش در مناطق درگير تلاش ميكند.
ارسلان از شبه نظاميان وابسته به وليد جنبلاط، رهبر دروزيهاي لبنان خواست تا به اين مساله پايبند بوده و از درگيريهاي مسلحانه خودداري كرده و سلاحشان را به ارتش تحويل دهند.
وي ضمن ابراز حمايت از مقاومت لبنان لغو تصميمهاي اخير دولت را آغاز راه براي بازگرداندن اوضاع طبيعي به كشور دانست.
ميشل عون، رهبر مارونيهاي لبنان نيز در يك كنفرانس خبري از دولت سنيوره خواست تا پيش از ورود هيات ميانجيگري كشورهاي عربي به لبنان استعفا دهد.
وي تاكيد كرد: معارضان ترجيح ميدهند تا قبل از ورود هيات عربي به لبنان كه قرار است روز چهارشنبه وارد بيروت شوند، دولت سنيوره استعفايش را اعلام كند. عون تصريح كرد: حوادث اخير لبنان نتيجهي تصميمگيريهاي نادرست دولت نامشروع لبنان است.
وي افزود: معارضان بيش از اين نيز نسبت به تصميمگيريهاي دولت لبنان با در اختيار داشتن تنها 11 وزير هشدار داده بود و اين بار اين تصميمگيريها اوضاع لبنان را به چنين بحراني كشانده است.
عون تصريح كرد: بحران لبنان از سال 2002 و به دليل اقدامات غيرقانوني دولت آغاز شده و راهكار حل وفصل بحران فعلي نيز احترام به اصول قانوني و تشكيل دولت متحد ملي است و در صورت ادامهي موضعگيريهاي فعلي دولت، مردم مجبور به برگزاري انتخابات پارلمان و پس از آن انتخابات رياست جمهوري و تشكيل دولت جديد خواهند شد.
رهبر مارونيهاي لبنان انجام مذاكرات را به عنوان اصل تفاهم به دور از هر گونه برخورد خواستار شد. وي خاطرنشان كرد كه توافقنامه به وجود آمده بين جريان ملي آزاد كه خود وي رياستش را برعهده دارد با حزبالله لبنان تا ابد ادامه خواهد داشت.
عمر كرامي، نخستوزير اسبق لبنان نيز بر پافشاري احزاب معارض نسبت به اصول و خواستههايشان مبني بر تحقق مشاركت ملي تاكيد كرد. وي افزود: سياستهاي حزب حاكم و تلاش اين حزب جهت تحقق اهداف شخصي و حزبي موجب پيچيدگي امور در لبنان شده است. كرامي تصريح كرد: ما هرگز نميگذاريم كه كشور به جنگ داخلي كشيده شود.
وي از لبنانيها خواست تا به مذاكرات عاقلانه روي آورده واز پيوستن به آشوبها و فتنهگريهاي حكومت غيرقانوني لبنان خودداري كنند.
از سوي ديگر 12 كشور عضو سازمان ملل متحد متشكل از آلمان، عربستان، امارات، مصر، اسپانيا، آمريكا، فرانسه، انگليس، ايتاليا، اردن، كويت و قطر موسوم به گروه دوستان لبنان به علاوهي دبير كل اتحاديه عرب، دبير كل سازمان ملل متحد و شوراي اروپا با صدوربيانيهاي توقف هر چه سريعتر درگيريها در لبنان و انجام انتخابات بيقيد و شرط رياست جمهوري در اين كشور بر اساس طرح اتحاديه عرب را خواستار شدند.
بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد نيز بار ديگر خشونتها در لبنان را محكوم كرده و از طرفهاي ذيربط خواست تا براي دستيابي به راهكاري جهت خروج اين كشور از بحران به مذاكره روي آوردند.
انگليس و آلمان نيز در بيانيههاي جداگانه خشونتها در لبنان را محكوم كرده و حمايتشان را از رايزنيهاي كشورهاي عربي جهت حل بحران اين كشور اعلام كردند.
زلماي خليل زاد، نماينده دائم آمريكا در سازمان ملل نيز تاكيد كرد: از شوراي امنيت مي خواهم به دليل درگيريهاي اخير لبنان تدابيري را عليه حزبالله و همپيمانانش اتخاذ كند.
منابع خبري نيز اعلام كردند كه به دنبال خروج عبدالعزيز خوجه، سفير عربستان در لبنان از اين كشور كه روز دوشنبه از طريق دريا لبنان را به مقصد قبرس ترك كرد، سفارت عربستان در بيروت بسته شد.
نتايج يك نظرسنجي درمصر نيز كه از شبكه تلويزيوني الجزيره پخش شد، نشان ميدهد كه اكثريت مردم اين كشور دولت سنيوره را به دليل فراهم كردن شرايط جهت دخالتهاي محرمانه آمريكا و اسراييل در لبنان و منطقه عامل بحران اخير در لبنان ميدانند.
بر اساس اين نظرسنجي مصريها معتقدند كه سنيوره بايد از وابستگي به قدرتهاي خارجي دست برداشته وحزبالله را به عنوان حزب مقاومت به رسميت بشناسد.
در ادامه واكنشهاي جهاني، جرج بوش رئيسجمهور آمريكا با حمله به حزبالله از كمك به دولت لبنان خبر داد. وي در گفـتوگو با بي بي سي مدعي شد كه حزبالله لبنان عليه مردم اين كشور عمل كرده و قصد دارد بي ثباتي در لبنان بوجود آورد.
تاريخ درج: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 17:12 تاريخ تاييد: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 23:26 تاريخ به روز رساني: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 23:15
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]