واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزيرفرهنگ وارشاداسلامي : جنس فرهنگ وهنر لطيف است
فرهنگ و هنر. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
محمد حسين صفار هرندي در نشست سه شنبه شب با دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع)گفت: جنس فرهنگ و هنر جزو امور زمخت نيست و بلكه از جنس لطيف است و در برنامه ريزيها اين لطافت را بايد درنظرگرفته شود.
وي در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان اين دانشگاه از اعتقاد به عنوان حلقه اتصال هنرمند با هنرش ياد كرد و افزود : فرهنگ و هنر عرصه اي نيست كه با سفارشسازي بتوان آن را به پيش برد.
وي در پاسخ سووال دانشجويي كه پرسيد بعد از پيروزي دولت نهم انتظار داشتيم كه در عرصه فرهنگ و هنر با تغير و تحول روبرو شويم ، استراتژي شما دراين عرصه چيست ؟ گفت:
مجلس شوراي اسلامي براي يك وزارتخانه احكامي صادر ميكند كه بايد طبق آن برنامه پيش برود. همچنين شوراي انقلاب فر هنگي احكام صادر ميكند و بالاتراز ازهمه اينها مقام معظم رهبري است كه ايشان را فوق استراتژي مي دانيم.
صفارهرندي دستوركار دولت نهم را رجوع به ارزشهاي فراموش شده انقلاب و چيزهايي كه به مرور زمان كمرنگ و از مسير خود منحرف ميشد ذكر كرد و افزود : نتيجه عملي فرهنگ سالم ، پرورش انسانهاي سالم و ايجاد ذهن و دل پاك است.
وي حيطه تدابير وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي را در حوزههاي مطبوعات ، انتشارات و سينما دانست و ضمن تاكيد بر لزوم گام برداشتن در مسير ايجاد آثار سالم افزود : حركت دولت نهم از بدو كار براي رسيدن به چنين مطلوبي آغاز شد.
وزيرفرهنگ و ارشاد اسلامي اظهارداشت: در عرصه فرهنگ و هنر قرار است مسيري را
مقتدرانه اما با تاني گام برداريم و با اجرايي شدن تدابير مورد نظرمان در اين عرصه شاهد رشد مثبت خواهيم بود.
وي درموردپرسش يكي از دانشجويان در خصوص خط مشي هنر سينما در دولت نهم با مقايسه وضعيت اين سينما در دو دوره قبل و بعد از روي كار آمدن دولت جديد بدون متهم كردن اهالي سينما تصريح كرد : مسيري كه در گذشته پيموده شد جايي براي قشرهاي متدين و جامع گرا نبود.
صفارهرندي افزود : در دولت قبل يك موج از فيلمهاي دختر و پسري راه افتاده بود و مضامين خانوادگي و اخلاقي از اين هنر دور شده بود كه بخشي از آن سلبي بود و بايد جلو آن گرفته ميشد.
وي اظهارداشت : در دولت نهم وارث ساخت فيلمهايي بوديم كه خود در جريان ساخت آن نبوديم و به تدريج كه وارد دورهاي شديم كه تاثير ما در اين سينما بيشترشد مجوز اكران داديم و به جايي رسيديم كه مجوز ساخت هم داديم.
وزير فرهنگ وارشاد اسلامي افزود: در جشنواره فيلم سال گذشته، هيات داوران فيلمهايي را كه داراي مساله بودند به جشنواره راه ندادند و فيلمهاي سالم وخوبي چون اواز گنجشكها، فرزند خاك ، به همين سادگي و چند فيلم ديگر از همين دست در جشنواره به نمايش درآمد.
صفار هرندي در پاسخ به سوال يكي ديگر از دانشجويان كه از وزيرارشاد پرسيد : ايا فكر ميكنيد فرهنگ در دولت نهم مظلوم واقع شده است يا نه ؟ گفت : كاري كه دولت نهم در مواجهه با فرهنگ كرده است نتيجهاش كاملا متفاوت با دولت قبلي بوده است، الان هيچ نمايشي بدون بررسي دقيق از نظر مقولههايي چون بدآموزي و غيره به روي صحنه نميرود تا جامعه در معرض آسيب قرار نگيرد.
وي فرق ميان نمايشگاه كتاب امسال با سالهاي گذشته را در پر محتوا بودن نمايشگاه امسال با عرضه ۲۵۰هزار عنوان كتاب ذكر كرد و گفت: تمامي بازديدكنندگان نمايشگاه كتاب امسال از پر محتوا بودن ان زبان به تمجيد گشوده اند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص مطبوعات نيز اظهار داشت: در مورد مطبوعاتي كه در موضوعات اساسي ، كفرگويي به مقدسات ، سخيف نويسي و تصاوير ناباب وارد شدهاند سرسوزني مماشات صورت نگرفته است.
وي در تاييد سخنان خود گفت: در پايان سال گذشته هيات نظارت بر مطبوعات مجوز هشت نشريه را لغو كرد كه اين راي قطعي و برگشت ناپذير است.
صفارهرندي در جواب سوال دانشجويي كه پرسيد بسياري از موسيقيهايي كه شنيده ميشود غيرمجاز است، اين موسيقيها چگونه مجوز پخش ميگيرند؟ گفت:
وزارت ارشاد تنها جاي قانوني مسوول ارايه مجوز موسيقي است و سازماني چون صدا و سيما هم براي پخش موسيقي بايد از معاونت هنري اين وزارتخانه مجوز بگيرد.
وي افزود : با پيگيري موسيقيهايي كه شنيده ميشود، دريافتم كه برخي از اين موسيقيها يا در دولت قبلي مجوز گرفتهاند و يا اينكه مجوز تقلبي دارند كه در اين صورت با آنها برخورد شده است.
تصاوير مرتبط
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]