واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اولین مقام ارشد ایرانی در EPC سخنرانی کرد در پایان جلسه، چنین به نظر می رسید که برای حاضران سخنان متکی تازگی داشت و قابل تامل بود چه آنکه در میان تبلیغات پر دامنه رسانه های غربی، تشریح مواضع ایران، به همان اندازه که برای مخاطب ایرانی تکراری است برای مخاطبان غربی ولو نخبگان و سیاستمداران نو و بدیع است.
وزیر امور خارجه ایران اولین مقام عالیرتبه کشومان است که در مرکز سیاست اروپایی سخنرانی کرد. او صبح امروز در این مرکز راهبردی اروپایی حاضر شد و در یک صبحانه کاری، با اعضای این مرکز به گفت و گو نشست؛ سخنرانی کرد و به پرسش های "رک" آنها پاسخ های "صریح" داد.به گزارش خبرنگار اعزامی عصر ایران به بروکسل، منوچهر متکی در این نشست کوشید دیدگاه های ایران را به زبان منطق به اروپاییان منتقل کند و از این رو، در سخنانی که به زبان انگلیسی بیان داشت ماجرای هسته ای ایران، نقش کشورمان در حل بحران های منطقه ای، مساله فلسطین، حقوق بشر و ... را تشریح کرد.متکی در این سخنرانی، بسیار حرفه ای عمل کرد، به ویژه وقتی یکی از حاضران از هولوکاست گفت ، وی توپ هولوکاست را به زمین اروپا بازگرداند و دولت های وقت اروپا را عامل جنگ جهانی و مردم اروپا را قربانی آن دانست.وقتی سخن از غزه به میان آمد، غمگنانه سخن گفت و فلسطینیان را همانند حاضران در جمع، انسان هایی دانست که حق دارند زندگی کنند و از زندگی خود لذت ببرند.وقتی هم خبرنگاری خواست شیطنت کند و جو جلسه را تغییر دهد، متکی جواب کوتاهی داد و خبرنگار، دیگر هیچ نگفت. خبرنگار گفت: آقای وزیر! از شما در جلسه پارلمان اروپا، چهار بار سوالی از سوی خبرنگاران مطرح شد ولی شما جواب ندادید. من برای بار پنجم می پرسم...! متکی نیز با لبخند خطاب به خبرنگار گفت: ولی مثل اینکه فراموش کرده ای در جلسه پارلمان اروپا، هیچ خبرنگاری حضور نداشت!با این سخن متکی، خبرنگار سر به زیر انداخت و همه حاضران به خنده افتادند.در پایان جلسه، چنین به نظر می رسید که برای حاضران سخنان متکی تازگی داشت و قابل تامل بود چه آنکه در میان تبلیغات پر دامنه رسانه های غربی، تشریح مواضع ایران، به همان اندازه که برای مخاطب ایرانی تکراری است برای مخاطبان غربی ولو نخبگان و سیاستمداران نو و بدیع است. می توان گفت که سفر متکی به بروکسل که پایتخت اروپا محسوب می شود، بر این پایه و اساس استوار بوده که بتواند در دیدار با سیاستمداران، نخبگان و رسانه ها سخن ایران را مستقیم و صریح به گوش آنها برساند.در اینجا بی مناسبت نیست به معرفی اجمالی مرکز سیاست اروپایی که میزبان متکی بود بپردازیم: معرفی اجمالی مرکز سیاست اروپایی European Policy Center EPCEPC
در سال 1997 توسط گروهی از شخصیت های اروپایی به عنوان یک اندیشکده مستقل غیرانتفاعی تحت قوانین کشور بلژیک تاسیس شد ولی فعالیت اصلی این مرکز از سال 2003 در زمینه پژوهش های اروپایی آغاز گردید.دو نهاد تصمیم گیرنده در مرکز به ترتیب مجمع عمومی و هیات مدیره می باشند. ریاست مجمع عمومی EPC بر عهده آقای Peter Denis Sutherland است که در کارنامه خود سمت هایی چون: دادستان کل ایرلند، کمیسیونر اتحادیه اروپا (1985)، مدیرکل سازمان تجارت جهانی، مدیر شرکت سرمایه گذاری Goldman Sachs، مدیر شرکت بریتیش پترولیوم (BP) و نماینده ویژه کوفی عنان (2006) در امور پناهندگان را دارد. این شخصیت کاتولیک ایرلندی نقش مهمی در ترغیب احزاب ایرلند در رای گیری مجدد در خصوص پیمان لیسپون ایفا کرد.یکی از ارکان این مرکز، هیئت مدیره است که توسط مجمع عمومی انتخاب شده و تصمیمات مجمع را به اجرا می گذارد.شرکای راهبردی مرکز عبارتند از: بنیاد پادشاه بودولن و موسسه ایتالیایی San Paolo که کمک های مالی زیادی را در اختیار مرکز قرار می دهند. در واقع 38 درصد از بودجه مرکز توسط این دو بانی تامین می شود و 32 درصد از طریق اجرای برنامه ها و پروژه ها، 25 درصد از حق عضویت و پنج درصد کمک اتحادیه اروپا است. درآمد مرکز در سال 2009 بالغ بر دو میلیون و 800 یورو بوده است.برنامه های مرکز بر سه محور عمده متمرکز شده است:- همگرایی اروپایی- اقتصاد سیاسی اروپا- اروپا در صحنه جهانیاین مرکز در حال حاضر 411 عضو دارد:- 49 شرکت بزرگ اروپایی، آمریکایی و چند ملیتی از جمله شرکت مخابرات بریتانیا، شرکت بریتیش پترولیوم (BP)، شرکت مایکروسافت و شرکت های بزرگ دیگر- 110 سفارت و نمایندگی دیپلماتیک- 80 انجمن و اتحادیه اقتصادی و صنعتی- 46 سازمان بین دولتی- 44 موسسه منطقه ای و یا متعلق به کشور بلژیک- 26 بنیاد اجتماعی- سیاسی- 6 سازمان دولتی- 6 سازمان مذهبی (5 کلیسای مسیحی و یک نهاد یهودی)لازم به ذکر است که از دو سال قبل ایران مجددا به عضویت این مرکز در آمده است.آقای Hans Martens رییس EPC که یک شخصیت علمی- دانشگاهی دانمارکی است از سال 2003 با تصویب هیات مدیره، ریاست مرکز را بر عهده دارد.EPC در حال حاضر بزرگترین و معتبرترین اندیشکده اروپایی مستقر در پایتخت اتحادیه اروپا است. روسای جمهور، وزرا، کمیسیونرهای اروپایی و اساتید برجسته بین المللی در سمینارها و کنفرانس های مختلف مرکز شرکت نموده و سخنرانی می کنند.در چند ماه گذشته نخست وزیران ترکیه و اوکراین، رییس جمهور آذربایجان و وزرای خارجه سوئد، نروژ، یونان، جمهوری چک، لهستان، ترکیه، قبرس و مولداوی، رییس پارلمان اروپا و تعداد زیادی از کمیسیونرهای اروپایی، مقامات دولت های مختلف و نیز شخصیت های طراز اول اروپایی در نشست ها و کنفرانس های EPC شرکت و سخنرانی کرده اند.سال گذشته برنامه ویژه ای برای بحث در خصوص برنامه هسته ای کشورمان با سخنرانی آقایان هانس بلیکس، سر بازرس سازمان ملل در بازرسی از تاسیسات سلاح های کشتار جمعی عراق در زمان صدام حسین، و سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد IAEA توسط برگزار گردید که بسیار موفق بود و مورد استقبال خوب شرکت کنندگان قرار گرفت.با توجه به این مطالب، این برای نخستین بار است که وزیر خارجه کشورمان به عنوان یک مقام عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران در این مرکز مهم اروپایی حضور پیدا می کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]