واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: انتقاد منتقد آمريکايي از آمريکاچامسکي در مصاحبه با روزنامه السفير اظهار داشت: آمريکا جهان را به شيوه مافيا اداره ميکند.
نوام چامسکي زبانشناس و متفکر آمريکايي، در گفتوگو با روزنامهي السفير به انتقاد از سياستهاي دمکراتها پرداخته است.نحوه مديريت و سياست آمريکا را چگونه ارزيابي ميکنيد؟کساني که جمهوريخواه ميانهرو توصيف ميشدند، امروز به دموکرات تبديل شدهاند. نظام سياسي آمريکا به دو حزب راستگراي افراطي و راست گراي ميانه رو تقسيم شده است. استثناهايي نيز وجود دارد. حزب جمهوري خواه، حزب کارگران است. کارگران اين افراد را دوست دارند، ولي افکار آنان که اقتصاد را ويران خواهد کرد، نخواهند پذيرفت. جناح راستگرا بزرگترين حامي اسرائيل است و اين يکي از منابع نظريه لابي صهيونيستي است. اموال و آراء يهودي به سوي دموکراتها سرازير ميشود، ولي جمهوريخواهان از حاميان اسرائيل به شمار ميروند. رسانههايي مانند "وال استريت ژورنال" از بيشترين موسسات ويژه حاميان اسرائيل هستند. جامعه کارگري در آمريکا به شدت از اسرائيل حمايت ميکند. اگر مال و دارايي محرک سياستهاي آمريکاست، آيا در اين صورت اعراب ميانه رو قويتر نيستند؟سياستهاي آمريکا همواره از افراط گرايي راديکال حمايت کرده است وعربستان عليه سازمان آزاديبخش فلسطين. چرا آمريکا به شدت عليه ايران فعاليت ميکند، در حالي که خود دو جنگ در عراق و افغانستان را مديريت ميکند؟ميخواهم بپرسم تهديد ايران چيست؟ اسناد نظامي در مارس منتشر شد که بررسي اوضاع جهاني و تهديدات نظامي در آن مطرح شده بود. بندي نيز متعلق به ايران بود که در آن آمده است "ايران نفوذ نظامي ندارد و هزينه نظامي آن از دو درصد هزينه نظامي آمريکا تجاوز نميکند". در اين اسناد اعلام شد که ايران از اعمال زور ناتوان است و استراتژي نظامي آن به دفاع از مرزها محدود ميشود و اگر به فکر سلاح هستهاي باشد، جهت بازدارندگي در قبال هرگونه حملهاي است. پس به دو دليل ايران تا اين اندازه خطرناک جلوه داده ميشود؛ اول آنکه ايران تنها کشوري است که دستورات را اطاعت نميکند، در حاليکه همگان دستورات را پيروي ميکنند. بنابراين اين امر غيرقابل قبول است. آمريکاييها به همين دليل کوبا را 50 سال نابود کردند. کوبا کسي ر تهديد نميکرد، ولي از دستورات پيروي نميکرد. دومين مساله آن است که کساني که اصول اصلي روابط بين المللي را هدايت ميکنند، شبيه سران مافيا عمل ميکنند. اعراب سرکشي را نميپذيرند، عناصر کوچک بايد اطاعت کنند. هنگاميکه (آيت الله) سيستاني خواستار تظاهرات شد، هزاران تن به خيابانها آمدند. آمريکاييها ميتوانستند "شورشيان" را بکشند، اما از سيطره بر جمعيت ناتوان بودنداحتمال وقوع جنگ در منطقه را تا چه ميزان ارزيابي ميکنيد؟آمريکا براي جنگ آماده ميشود. در کنفرانس بازنگري معاهده منع گسترش سلاح هستهاي، مصر به عنوان سخنگوي کشورهاي جنبش عدم تعهد بار ديگر براي ايجاد منطقه عاري از سلاح هستهاي در خاورميانه فشار آورد. دولت آمريکا اين طرح را شگفت آور توصيف کرد و کلينتون زمانبندي آن را نامناسب دانست. نتانياهو نيز با تکرار موضع واشنگتن گفت که همه ما براي اين هدف متفق القول هستيم، ولي پس از آنکه به توافقنامه صلح فراگير دست يابيم. اين بدان معناست که آنها به مساله در اختيار داشتن سلاح هستهاي از سوي ايران اهميت نميدهند وگرنه براي ايجاد منطقه عاري از سلاح اقدام ميکردند.
دليل حمله به عراق را چه چيزي ميدانيد؟اوباما عراق را ترک ميکند، زيرا براي وي مشخص کردهاند که اين کشور را ترک کند و وي برنامههاي بوش را اجرا ميکند. آمريکاييها در عراق شکست خوردهاند. واشنگتن تلاش کرد اجازه برگزاري انتخابات را ندهد، زيرا هرگونه مکانيسم دموکراتيک به معناي پيروزي جمعيت شناختي ايران است. هنگاميکه (آيت الله) سيستاني خواستار تظاهرات شد، هزاران تن به خيابانها آمدند. آمريکاييها ميتوانستند "شورشيان" را بکشند، اما از سيطره بر جمعيت ناتوان بودند. اين چنين قدم به قدم به عقب بازگشتند و سياست روشن شد. در ژانويه 2008 کاخ سفيد اعلام کرد که هيچ گونه توافقنامه درباره وضع نيروهاي جنگي را نخواهد پذيرفت، مگر آنکه اين توافقنامه اجازه ايجاد پايگاه دائم نظامي به آمريکا و حق اجراي عمليات نظامي را بدهد. آيا احتمال بروز جنگ عليه ايران و لبنان جدي است؟بعيد است. اسرائيليها تا اندازه زيادي بيخرد شدهاند. اگر آنان اندکي خرد ورزي داشتند، اجازه ورود ما به کرانه باختري را ميدادند. بيخردي قوي، بدتر از بيخردي ضعيف است، زيرا چنين فردي تنها به خود آسيب ميرساند. چه دلايلي را براي تبديل شدن رژيم صهيونيستي به يک دولت ديني ميدانيد؟به لحاظ جمعيت شناسي افراد متدين به سرعت افزايش مييابند. اين افراد قدرتمند شدهاند و بسياري از آنان به ويژه در ارتش به آنچه خاخامها ميگويند نه آنچه دولت ميگويد متعهد هستند. به اعتقاد شما راه حل موثر براي بحران فلسطين چيست؟تغيير سياستهاي آمريکا و پيوستن اين کشور به ديگر کشورهاي جهان براي تشکيل دو کشور.تنظيم:س.آقازاده
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]