واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: جنگ ماري!طبيعت گردي، يعني ماجراجويي! بنابراين عجيب نيست اگر در بخشي از سفرتان مار و عقرب و خرس و گرگ هم تصميم بگيرند در مسير شما شريک شوند و لحظاتي را با شما بگذرانند! هر چه باشد اين شماييد که به سکونتگاه آنها وارد شده ايد و بايد مراقب رفتار کردنتان باشيد! راه و روش اين رفتار کردن همان چيزي است که فرق يک گردشگر حرفه اي و آماتور را مشخص مي کند. اگر دوست داريد بدانيد که چطور با مارها کنار بياييد يا به جنگ آنها برويد، اين مطلب به کارتان خواهد آمد.
1- يک مکان خنک و سايه دار مثل يک شکاف سنگي، يک غار يا تورفتگي سنگي، سنگ هاي کنار چشمه ها، شاخه ها ي سايه دار درختها و... همانقدر که براي شما مي تواند جذاب باشد، براي يک مار هم که در طول روز مجبور به خنک نگه داشتن خود است جذاب خواهد بود. پس قبل از وارد شدن به اين مکان ها بسيار دقت کنيد و با سرو صدا کردن حضورتان را به مارها اعلام کنيد تا آنها به نفع شما منطقه را ترک کنند! بعضي ها براي پيشگيري از اين قضيه يک زنگوله کوچک به خود مي بندند که دايما صدا کند و مار ها از جلوي راهشان دور شوند، اگر حوصله اين همه آلودگي صوتي را نداريد پس حداقل از سوت زدن، آواز خواندن و ...غافل نشويد. 2- هنگام راه رفتن در ميان علف هاي بلند حتما با دقت به زير پاي خود نگاه کنيد. حتما هنگام راه رفتن از يک چوبدست، عصا، باتوم و.. استفاده کنيد و با کشيدن آن به زمين و ضربه زدن به سنگ ها و يا شاخه هاي جلوي پايتان مار را از ورود خود آگاه کنيد. اين فکر که مارهاي کوچک خطري ندارند، کاملا نادرست است. مار جعفري كه از سمي ترين انواع افعي هاي ايران به حساب مي آيد، ماري است بسيار زيبا، كوچك و ظريف و با قطري كم! 3- 85% مارگزيدگي ها در ناحيه زانو به پايين اتفاق ميفتد، پس در انتخاب کفش مناسب دقت کنيد و با پوشيدن جوراب هاي ضخيم تا زير زانوي خود را محافظت کنيد. 4- بدون دقت و بي محابا دست به زير سنگ هاي بزرگ و توده هاي علفي فرو نبريد حتي اگر از ديدن يک گل يا سبزي خاص ذوق زده شده ايد! 5- بعضي ها با ديدن مار وظيفه خود مي دانند که يا آن را بکشند و يا آن را بگيرند و هر طور شده ادب کنند. کاري که دليل اصلي 50% مارگزيدگي ها است! پس اگر در طبيعت با ماري مواجه شديد، سر به سرش نگذاريد و خيلي آرام بدون اينکه تحريکش کنيد عقب نشيني کرده و فقط از ديدن اين موجود زيبا لذت ببريد.
6- هيچوقت کوله پشتي خود را با در باز بر روي زمين رها نکنيد. 7- لباس هاي خود را براي مدت طولاني بر روي زمين رها نکنيد. 8- اگر کفش خود را در آورده ايد به هنگام دوباره پوشيدن آن دقت کنيد که چيزي داخل آن نرفته باشد. مارها از اين که شما پايتان را در خانه جديد و تاريک آنها فرو کنيد خوشحال نمي شوند! هرگز به يک مار حتي اگر مرده به نظر مي رسد، دست نزنيد چون ممکن است آنها هم داستان طوطي و بازرگان را شنيده باشند! 9- اگر چادر زده ايد، هميشه در آن را بسته نگه داريد و به هنگام شب وسايل و مخصوصا کفش هاي خود را به داخل چادر بياوريد اگر هم به هر دليلي ناچار به بيرون گذاشتن برخي لوازم از جمله كفش هاي خود شديد، حتما آنها را داخل يك كيسه غير قابل نفوذ قرار دهيد... هرچند که برخي از قديمي ها هم نسخه اي دارند و مي گويند ريختن تنباکوي خيس شده به دور چادر سبب دور شدن مارها مي شود.
10- اول خوب نگاه کنيد و بعد بپريد! هيچوقت به جايي که آنرا نمي بينيد (پشت يک سنگ، يک توده علفي و ...) نپريد. از کجا معلوم؟! شايد کنار يک افعي فرود بياييد! 11- هرگز به يک مار حتي اگر مرده به نظر مي رسد، دست نزنيد چون ممکن است آنها هم داستان طوطي و بازرگان را شنيده باشند! 12- اگر در فاصله بسيار نزديک (يکي دو قدم) با ماري مواجه شديد و ديديد که حالت دفاعي به خود گرفته است، خونسردي خود را حفظ کنيد و سعي کنيد بدون اينکه برگرديد با چند قدم به عقب، خيلي آرام از آن دور شويد. 13- اگر متوجه شخصي و ماري در نزديکي او شديد بدون اينکه هول شويد با صداي بلند و بدون اينکه او را بترسانيد به خوبي او را راهنمايي کنيد تا از منطقه خطر دور شود. 14- اين فکر که مارهاي کوچک خطري ندارند، کاملا نادرست است، از کجا مي دانيد شايد با يک بچه افعي مواجه شده باشيد! بد نيست بدانيد كه مار جعفري كه از سمي ترين انواع افعي هاي ايران به حساب مي آيد، ماري است بسيار زيبا، كوچك و ظريف و با قطري كم!
15- اوج فعاليت مارها پس از تاريكي هوا است که در اين هنگام به شکار مي پردازند و اين به معني آن است که شب هنگام مار مي تواند هر جايي باشد، پس اگر در شب قصد پياده روي داريد از چراغ استفاده کنيد و جلوي پاي خود را به دقت نگاه کنيد. 16-صبح زود مارها از سرماي دم صبح بي حال مي شوند، به همين خاطر براي گرم شدن خود را به مکان هايي که بعد از طلوع آفتاب گير هستند، مي کشانند، پس مراقب چنين مکان هايي باشيد! گروه گردشگري تبيان- الهام مراديبرگرفته از بيابان هاي ايران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 521]