واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: کفش ها کجا پارک می شود؟
ورودی، پرترافیكترین فضای خانه است؛ با یك چیدمان مناسب، آن را كاربردیتر كنید. محیط داخل همه خانهها ـ با هر ابعاد و وسعتی ـ از فضاهای گوناگونی ـ آن هم با تعریفها و كاربردهای مختلفـ تشكیل شده است. به عنوان مثال از اتاق خواب، آشپزخانه، اتاق نشیمن، سرویسهای بهداشتی و بالاخره ورودی خانه میتوان به عنوان فضاهای مختلف مشترك در همه خانهها نام برد كه هر كدام كاربردی متفاوت داشته و وجود آنها برای یك زندگی عادی ضروری است. ما نیز در اینجا قصد داریم به مشخصات یك ورودی مناسب ـ بهخصوص برای فصول سرد ـ پرداخته و با ارائه راهكارهای مختلف، راهنمایی برای تجهیز ورودی خانه شما باشیم. پیش از این لازم به توضیح است كه منظور از ورودی، فضای اطراف در ورودی در داخل خانه است؛ در واقع فضایی را كه هنگام ورود به خانه پا به آن میگذاریم، ورودی مینامند.البته فرم و ابعاد این ورودی با توجه به نقشه و وسعت ساختمان متفاوت است؛ گاهی وسعتی به اندازه یك پاگرد یك یا 2 متری داشته و در شرایطی یك فضای 5 الی 6متری یا حتی بیشتر به آن اختصاص مییابد. در بعضی از خانهها نیز معمولا به دلیل كمبود فضای كافی یا حتی ضعف در سیستم نقشهكشی، اساسا تفكیكی با این نام و كاربرد وجود ندارد و شما مجبور هستید در صورت امكان، با چیدن اسباب و لوازم مربوطه ـ آن هم در صورت وجود جای كافی برای این منظورـ تعریفی كاربردی با همین نام (ورودی) ایجاد كنید. از همه اینها كه بگذریم، ورودی یك خانه در شرایط عادی و با وسعتی حداقل 2 تا 3 متری- مانند هر فضای دیگر خانه ـ نیازمند لوازم و وسایل مربوط به آن محیط است تا نیاز افراد در آن مكان نیز برآورده شود. به طور كلی در صورت مناسب بودن موقعیت، به لحاظ نقشه و وسعت، این فضا به لوازم مختلفی نیاز دارد كه مهمترین آنها عبارتند از جاكفشی، رختآویز، آینه و پادری كه به هر یك از آنها خواهیم پرداخت:
جای پاركی برای كفشهایكی از مهمترین لوازم موردنیاز در محیط ورودی، جاكفشی است. كفشها اولین پوششی هستند كه هنگام ورود به خانه از بدن جدا میشوند؛ در نتیجه باید در همان محیط ورودی، جایی برای قرار دادن آنها ـ تا استفاده مجدد ـ وجود داشته باشد. این روزها جاكفشیهای متعددی در مدلها، رنگها و همچنین جنسهای مختلف تولید میشوند كه شما میتوانید با توجه به شرایط محیط ورودی خانهتان، مناسبترین آنها را انتخاب كنید.البته هنگام خرید جاكفشی ـ علاوه بر متناسب بودن مدل، رنگ و ابعاد آن برای فضا ـ به موارد زیر نیز توجه كنید:1 ـ با توجه به اینكه كفشهای زمستانی بیشتر به صورت چكمههای بلند و كوتاه بوده و ارتفاع آنها از كفشهای معمولی بیشتر است، اگر میخواهید جاكفشیای برای ورودی خانهتان تهیه كنید، حداقل ابعاد استاندارد چكمههای ساق كوتاه اهالی خانه را نیز در نظر بگیرید.2 ـ داشتن در، یكی از مهمترین ویژگیهای جاكفشی است؛ به این ترتیب، نه تنها ظاهر فضای ورودی و حتی محیط مجاور آن با جاكفشی بدون در، نازیبا نمیشود بلكه بوی بد ناشی از كفشها نیز در فضا پراكنده نخواهد شد؛ در ضمن كفشهای آلوده در دسترس بچههای كوچك خانواده قرار نمیگیرد. انتخاب جاكفشیهایی با مدلها، رنگها و فرمهای مختلف برای هر واحد نیز به لحاظ زیبایی و نظم محیط آپارتمان غیرقابل قبول است؛ در نتیجه باید برای هر واحد به صورت تكی یا برای 2 واحد همجوار به صورت مشترك، جاكفشیهایی متناسب با محیط، با یك مدل و رنگ برای كل طبقههای ساختمان تهیه شود. به این ترتیب، فضای داخل خانه هم اشغال نمیشود.
جایی برای لباسهابعد از بیرون آوردن كفشها از پا، پوشش بعدی، لباسهای مربوط به بیرون است كه گاه به خاطر ابعاد بزرگتر آنها نسبت به لباسهای تابستانی و احتمال خیس بودن آنها در فصول بارندگی معمولا به محض ورود ما در كمد لباسهای معمولی قرار نمیگیرند؛ بنابراین فراهم كردن رختآویزی در ورودی خانه برای این منظور نیازی ضروری به نظر میرسد، زیرا در صورت نبودن مكانی مختص به آنها، لباسها همواره روی دستههای صندلی، پشت مبلها، دستگیرههای در اتاقها و كمدها آویزان میمانند تا خشك شوند و دوباره روز بعد مورد استفاده قرار گیرند.علاوه بر اینها وجود جایگاهی برای آویختن لباسهای مهمانان نیز نیاز ثانویه یك ورودی است. در یك تقسیمبندی كلی، رختآویزها به 3دسته كلی تقسیم میشوند؛ یكی از آنها رختآویزهای دیواری شامل تعدادی گیرهآویز است كه به صورت چندتایی، جدا از هم یا در یك قالب تركیبی به یكی از دیوارهای ورودی نصب شده و لباسها را به آن میآویزند. مهمترین مزیت آنها هم كمجا بودنشان است؛ یعنی هیچ فضایی را روی زمین اشغال نمیكنند. دومی چوبلباسیهای پایهدار ایستاده از جنس فلز یا چوب است كه كاربرد آنها در قدیم نیز بسیار رایج بوده. این چوبلباسیها را معمولا به صورت مجزا در گوشهای از ورودی یا اتاق خواب قرار داده و لباسها را روی آن میآویزند كه البته در این مورد هم ـ مانند نمونه قبلی ـ اگرچه كمجاست ولی با انبوهی از لباسهای آویخته شده در مقابل دید، مواجه خواهیم شد و ظاهر ورودی را هم نازیبا میكند و این از جمله نقاط ضعف این مدل است؛ مگر آنكه از آن تنها برای آویزان كردن شالگردن، كلاه و چتر استفاده شده و لباسها در جایی دیگر دور از چشم، آویزان شوند. كمدهای دردار نمونه دیگری از این جالباسیها برای ورودی هستند كه بهترین نیز به حساب میآیند. با وجود چنین فضایی، لباسها در داخل كمد آویخته شده و توسط در كمد از نظرها پنهان میمانند. این نوع رختآویز مدلهای زیادی دارد؛ بنابراین در صورتی كه فضای ورودی خانه شما امكان اختصاص مكانی به چنین تركیبی را دارد، حتما این نوع را انتخاب كنید. فراهم كردن رختآویزی در ورودی خانه نیازی ضروری به نظر میرسد، زیرا در صورت نبودن مكانی اختصاصی لباسها همواره روی دستههای صندلی، پشت مبلها، دستگیرههای در اتاقها و كمدها آویزان میمانند تا دوباره استفاده شوند.یك راهكار همیشگی: اگر در فضای ورودی خانهتان با مشكل كمبود جا مواجه نیستید یا اینكه در یكی از دیوارهای آن فرورفتگیای با حداقل 30 سانتیمتر عرض وجود دارد، دیوار را به یك كمد دیواری سراسری (از كف تا سقف) اختصاص دهید. این كمد دیواری دردار نه تنها میتواند جایی برای آویختن لباسهای شما و اهل خانواده باشد بلكه بسیاری از لوازم و خردهریزهای گوناگون و حتی كفشها را نیز میتوان در آن جای داد؛ در ضمن با قراردادن آینه روی یكی یا همه درهای كمد میتوانید هم آینه موردنیاز در ورودی را فراهم كرده و هم فضا را بزرگتر و پرنورتر كنید.
فرشی به اندازه چند پایكی از نیازهای بسیار ضروری ورودی خانه ـ بهخصوص در فصول بارندگی سال ـ و در طرفین در ورودی، پادری است.البته توجه داشته باشید كه پادری انتخابی برای فضای بیرون و داخل ـ به لحاظ جنس و فرم ـ باید با هم متفاوت باشند؛ به این معنا كه پادری بیرون باید از جنس خشنتر، ضخیمتر و مقاومتر باشد زیرا با كشیدن ته كفشها بر آن، گل و لای آنها به راحتی كنده شده و به داخل خانه انتقال پیدا نكند ولی برای فضای داخل ورودی، پادری معمولی و پرزداری انتخاب كنید كه باقیمانده گل و لای و رطوبت حاصل از آن جذب پادری شده و ورودی را كثیف نكند؛ البته قابل شستوشو بودن و كیفیت هر دو پادری را هنگام خرید حتما موردتوجه قرار دهید. بهتر است جاکفشی را در کنار پادری بگذارید تا کف فضای ورودی به ته کفش ها آلوده نشود. پیشنهادات ابتكاری1 ـ شما میتوانید به جای جاكفشی در شكلها و مدلهای رایج، از صندوقچهها و چمدانهای قدیمی و حتی جدید برای این منظور استفاده كنید؛ تنها كافی است داخل آنها را با لایهای از پلاستیك و سپس روزنامه بپوشانید تا قرار دادن كفشهای نمدار، سبب آسیبدیدگی آنها نشود.2 ـ سكویی به عنوان جاكفشی: با توجه به اینكه برای پوشیدن كفشها و بیرون آوردن آنها از پا، نشستن بهترین حالت بدن بوده و به كمر نیز فشار نمیآورد ـ در صورت امكان ـ در فضای ورودی، یك صندلی یا مبل قرار دهید. همشهریخانواده و زندگی- تنظیم برای تبیان : کهتری دخترها چی می پسندن؟ طراحی برای اتاق های کوچک زیر زمین در نوعی دیگرطراحی متفاوت پرده حریر، فضای خصوصی! ناشیانه تصمیم نگیرید
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 871]