تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834901963
20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009 1) 20اسفندماه سال1368هجري شمسي: دكترعبدالحميد عرفاني شاعرومعاصرپاكستاني دارفاني را وداع گفت. اين شاعرمسلمان همواره درانديشه احياي فرهنگ اسلامي و مقابله با هجوم فرهنگ غرب به سرزمين خويش بود. ازدكترعرفاني بيش از40كتاب درزمينههاي مختلف ادبي باقيست و دركشورمان ايران چند اثراو به زبان فارسي ترجمه و چاپ شده است. دكترعرفاني ازاقبال شناسان برجسته بشمارميرفت و ازنزديكان همفكرو هم اعتقاد علامه اقبال لاهوري بود. دكترعبدالحميد عرفاني به هنگام مرگ 81 سال داشت.
2) 20 اسفند 1316 : تولد نوذر پرنگ شاعر و ترانهسرا : نوذر پرنگ ۲۰ اسفند ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. در دبیرستان دارالفنون و سالی به اجبار در دبیرستان ابوریحان تحصیل کرد. بسیاری از شعرهای خوب نوذر که باعث شهرت و محبوبیت او شد، نخستین بار در صفحه «ترانه های بهشتی» هفته نامه روشنفکر که فریدون مشیری متصدی آن بود، چاپ شد. در جوانی از دوستداران صائب تبریزی بود و تاثیر او بر اشعارش کاملا هویداست. اما بعد ها کوشید به سبک حافظ غزل بگوید. از همان دوران دبیرستان به خانه سینما می رفت و شعرهایی که به سبک او سروده بود، تشویق نیما را برمی انگیخت. در شعرهای پرنگ نگاه نیمایی به ویژه همان تیز بینی و گرایش نهیلیستی به چشم می خورد. در شعر او همه چیز صمیمی و بی تصنع است. در سال ۱۳۴۹ به دعوت برادرش راهی آمریکا شد و در آنجا به تحصیل در زمینه ادبیات پرداخت و سپس در دانشگاه رایس در حوزه ادبیات تطبیقی و زبان شناسی باستان تدریس کرد. سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۷ سال های موفقیت پرنگ بود. بهترین و زیباترین شعرهایش را در این سال ها سرود و در هفته نامه های روشنفکر، سپید و سیاه، امید ایران، فردوسی و ماهنامه سخن منتشر کرد. افزون بر این، سرودن ترانه هایی ماندگار مانند «بارون بارونه» و «تفنگ دسته نقره» جایگاه او را نزد عامه مردم نیز تثبیت کرد. نخستین مجموعه شعرش با نام «فرصت درویشان» در سال ۱۳۶۵ منتشر شد و در سال ۱۳۸۲ انتشارات سنایی مجموعه ای از سروده های او را با نام «آن سوی باد» به چاپ رساند که شامل غزل ها، شعرهای نیمایی، شعر سپید، مثنوی و چهار پاره های به هم پیوسته اوست. نوذر پرنگ که سال ها از آسم و سیروز کبدی رنج می برد سرانجام ۲۲ مرداد ۱۳۸۵ دارفانی را وداع گفت.
3) 20 اسفند 1328 : رونویسی از کتیبههای فُرس میانه در نقش رستم و نقش رجب حاجیآباد شیراز از سوي هنینگ از دانشگاه لندن
4) ولادت رسول خاتم، پيامبر اكرم(صلی الله علیه واله) بنابر قول اهل سُنَّت (سال عام الفيل) 5) درگذشت احمد بن حنبل، پيشواي مذهب حنبليها (241 ق) احمد بنحنبل بنهلال در ربيع الاول سال 164 ه . ق در بغداد متولد شد. وي از اصحاب امام شافعي بود و هزاران حديث ميدانست. عدهاي از جمله محمد بن اسماعيل بخاري و مسلم بن حجاج نيشابوري از وي اخذ حديث كردند. از جمله آثار احمد بن حنبل ميتوان كتاب العلل، كتاب التفسير، كتاب الزهد و كتاب الايمان را نام برد. وي بنيانگذار مذهب حنبليه از مذاهب چهارگانهي اهل سنت است. احمد بن حنبل در صبح روز جمعه 12 ربيعالاول سال 241 ق در 77 سالگي در بغداد درگذشت. گويند: اُبُهت تشييع جنازهي وي چنان بود كه در آن روز، 20 هزار تن از نصاري، يهود و مجوس به دين اسلام گرويدند. 6) تولد عالم و عارف بزرگ "شريعتاصفهاني" فقيه برجسته و مرجعكبير(1266ق) ملافتح اللَّه بن محمدجواد اصفهاني، معروف به شيخ الشريعهي اصفهاني فقيه، اصولي، رجالي، جامع معقول و منقول، حكيم و متكلم بود. او در ابتدا در حوزهي علميهي اصفهان به تحصيل مشغول شد و پس از مدتي اقامت در حوزهي مشهد، در سال 1295 ق، راهي حوزهي عظيم نجف اشرف گرديد و در درس حضرات آيات عظام: نصراللَّه مدرس، ملااحمد سبزواري، شيخ محمدتقي هِرَوي، شيخ محمد حسين كاظميني و ميرزا حبيباللَّه رشتي شركت جُست. از آن پس حلقهي درس خود را تشكيل داد و صدها نفر از طلاب علوم ديني در جلسات درس ايشان شركت ميكردند كه بعدها هر كدام، پشتوانهاي عظيم براي فرهنگ اسلامي و شيعي شدند. شيخ الشريعهي اصفهاني از اساتيدِ آيات عظام: صدر، سيدمحمدتقي خوانساري، سيدابوالقاسم خويى، شيخ عبدالكريم حائري، سيدمحمدحسين بروجردي، آقا ضياءالدين عراقي، سيدشهاب الدين مرعشي نجفي، سيدمحسن طباطبايي حكيم، محمدعلي شاه آبادي، سيدمحمد حجت كوه كمرهاي و سيدعبدالهادي شيرازي و بسياري ديگر از علماء و نيز همرزم ميرزاي شيرازي بود. شيخ الشريعهي اصفهاني داراي آثار متعددي ميباشد كه اِصالةُ الصِّحَه و قاعدهي لاضَرَر از آن جمله است. 7) رحلت فقيه، مفسر و محدث بزرگ "سيد مهدي قزويني" (1400 ق) آيتاللّه سيد مهدي بنسيدحسن قزويني در محضر شيخ مرتضي انصاري و ميرزاي شيرازي به فراگيري علوم ديني پرداخت و در 20 سالگي به اجتهاد رسيد. سيدمهدي علاوه بر تبحُّري كه در فقه، اصول، كلام، تفسير و حديث داشت در كمالات نفساني نيز كم نظير بود. اين عالم بزرگوار علاوه بر تدريس و تأليف، مردمان بسياري از اهالي حِلّه را به مذهب شيعه دعوت كرد و به هدايت و ارشاد آنان همت گماشت. همچنين كُتبِ آياتُ المُتِوَسِّمين و المُهَذَّب از جمله آثار اوست. سيد مهدي قزويني پس از فوت، در نجف اشرف مدفون گرديد.
8) آغاز هفتهي وحدت : وحدت و يكپارچگى مسلمانان و لزوم اتحاد و اتفاق كلمه ميان ايشان بلكه ضرورت توحيد كلمه بر محور كلمه توحيد براى همه موحدان و خداپرستان روى زمين، از تعاليم و آموزشهاى اساسى آيين اسلام و از اصول فرهنگ قرآنى است. و بر همين اساس، قرآن كريم يكى از عمده ترين و سازنده ترين اهداف رسالت رسول اكرم صلى الله عليه و آله را تاليف قلوب و ايجاد انس و تفاهم به جاى خصومت و دشمنى بيان مىدارد و اگر كسى در تاريخ، به ديده عبرت بنگرد اين معنى را از شاهكارهاى رسالت محمدى صلى الله عليه و آله مىيابد. «واعتصموا بحبل الله جميعا ولاتفرقوا»همگى به حبل و رشته خداوندى چنگ بزنيد و پراكنده نگرديد.
9) انتشار «دلار كاغذي» دهم مارس 1862 به تصميم دولت فدرال آمريكا براي نخستين بار در اين كشور دلار كاغذي رايج شد. در آن زمان آمريكا داراي دو دولت بود كه با هم در جنگ و ستيز بودند. دلارهاي كاغذي كه به صورت اسكناسهاي 5، 10، 20، 50، 100، 500 و 1000 دلاري انتشار يافته بود در ايالات شمالي (فدراسيون آمريكا) در اختيار مردم قرارگرفت و چون جنگ داخلي در جريان و حالت فوق العاده برقرار بود؛ مخالفت زيادي در برابر اين اقدام دولت كه براي تامين هزينه جنگ نياز به پول فراوان داشت و طلاي كافي موجود نبود ابراز نشد. ايالات جنوبي (كنفدراسيون آمريكا) هم براي خود به انتشار دلار كاغذي دست زدند كه از 50 دلاري شروع مي شد. دلار كاغذي پس از جنگ داخلي امريكا كه در 1965 پايان يافت اعتبار خود را از دست نداد و ادامه يافت كه با پايه محاسبات مالي قرار گرفتن آن پس از جنگ جهاني دوم، عامل قدرت آمريكا شده است. دولت آمريكا بعدا طلا را از پشتوانه دلار حذف كرد. دلار آمريكا در چند سال اخير (سالهاي منتهي به 2008) كه هزينه هاي دولتي درنتيجه عمليات نظامي درعراق و افغانستان افزايش يافته و دولت را مقروض ساخته ارزش برابري خود را در برابر پولهاي ديگر از دست داده و در سراشيبي قرارگرفته است و .... مداخله نظامي شوروي در افغانستان در دهه 1980، اين اتحاديه را هم به همين وضعيت افكنده بود.
10) 10مارس 1990ميلادي: نخستين بار پس ازجنگ جهاني دوم يك هواپيماي متعلق به شركت هواپيمايي آلمان غربي «لوفت هانزا» بطورمستقيم به آلمان شرقي پروازكرد. تا قبل ازاين تاريخ هواپيماهاي آلمان غربي مجبوربودند براي پروازبه آلمان شرقي ازآسمان چك و اسلواكي استفاده كنند؛ و پرواز ازخط مستقيم بين دو آلمان درانحصارشركتهاي هواپيمايي اِمريكا، فرانسه و انگلستان بوده؛ اين پروازمستقيم ازشهرفرانكفورت به لايپزيك انجام گرفت.
11) 10مارس سال1815ميلادي: بيسمارك معروف به صدراعظم آهنين آلمان بدنيا آمد. بيسمارك درخانوادهاي آشنا به امورسياسي بزرگ شد و درزمان ويلهلم اول به نخست وزيري آلمان رسيد. او با تسلط برامورداخلي و جنگهاي متعدد با اتريش، فرانسه و انگلستان؛ آلمان را بااتريش و سپس ايتاليا متحد كرد. بيسمارك بدين ترتيب دراروپا نقش داوري را پيش گرفت و آلماني قوي و مقتدررا بنيان گذاشت. بيسمارك با اقدامات اقتصادي مؤثرنفوذ تجارت آلمان را درمستعمرات سرعت بخشيد. 12) تولد "پير كورني" نويسنده و اديب معروف فرانسوي (1606م) پيِر كورني، نخستين شاعر دراماتيك و داستاني قرن هفدهم، در 10 مارس 1606م در شهر روان فرانسه به دنيا آمد. وي پس از پايان تحصيلات خود، ابتدا به شغل وكالت دعاوي پرداخت و پس از چندي به نمايشنامهنويسي روي آورد. كورني بعدها ساكن پاريس شد و زندگي خود را با سختي ادامه داد؛ با اين حال از كار دست نكشيد و به نوشتن ادامه داد. پيِر كورني به نمايشنامهنويسي علاقه بسيار داشت و در اين كار تا آنجا پيشرفت كرد كه بعدها پدر نمايشنامه نويسي فرانسه و بنيانگذار تئاتر كلاسيك در اين كشور لقب گرفت. كورني در اشعارش زباني ساده وروان را به كار ميگرفت و به همين دليل بسياري از اشعار او به صورت پند در ميان مردم فرانسه رواج يافته است. كورني در نمايشنامههاي خود در پي توصيف روح بشر بود و نمايش روح بشر را جايگزين نمايش ظواهر و افعال و حركات نمود. وي موضوع نمايشنامههاي خود را از اساطير و تاريخ ميگرفت. قهرمانان آثار او از معيار عادي زندگي فراتر رفته، انسانهايى شجاع و بشر دوست هستند و قدرت اراده و غرور و عقل را تا حد فوق بشر ارائه ميدهند. اين صفات اخلاقي در آثار كورني، با غريزه، احساس و سرشت آدمي به كشمكش ميپردازند. كورني در نمايشنامههايش به جاي اظهار ناتواني و سستي در برابر سرنوشت، آزادي بشر و قدرت اراده او را ترسيم ميكرد و انسان برتر و دستيابي به اعتلاي بشري را ميستود. كورني يك شاعر دراماتيك است گرچه چند نمايشنامه كمدي نيزنوشته است ولي شهرت او بيشتر در تراژدي ميباشد. او در حقيقت، تراژدي و حتي تئاتر كلاسيك جديد را خلق كرد و خود او آن را به جايى رساند كه برخي از آثارش در رأس اشعار دراماتيك زبان فرانسه قرار گرفتهاند. كورني به سبب خلق شخصيتهاي بزرگ و خصوصيتهاي عالي تراژدي و به سبب عظمت سبك انشاء، شخصيتي برجسته و ممتاز به شمار ميآيد. همچنين تراژديهاي كورني كه غالباً شهرت جهاني دارند از عاليترين نمونههاي ادبيات كلاسيك جهان محسوب ميشدند. با اين حال، كورني در اواخر عمر در تهيدستي و گمنامي در 26 ژوئيه 1686م در هشتاد سالگي درگذشت. اما بعدها با ساخت فيلم و تئاتر از آثار او، شهرت كورني فراگير شد. هوراس، سيدْ و پوليوكت از آثار مشهور اوست.
13) تولد "ژرژ سورا" نقاش بزرگ فرانسوي (1859م) ژرژ سورا نقاش معروف فرانسوي در دهم ماه مارس سال 1859م در خانواده متوسطي در فرانسه به دنيا آمد. او از 17 سالگي به آموختن هنر نقاشي پرداخت و طي مدت كوتاهي، در شمار نقاشان معروف عصر خود درآمد. سورا در 19 سالگي در مدرسه هنرهاي زيباي پاريس نام نويسي كرد و در همين سال به مطالعات عميق در رشته ادبيات و همچنين تحقيق علمي درباره رنگ و خط و نور پرداخت. پس از چندي، سورا و جمع ديگري از نقاشان جوان كه از روش نمايشگاه رسمي فرانسه ناراحت بودند و نظرات داوران آن را مردود ميدانستند گروه نقاشان مستقل را بنياد نهادند. هرچند اين گروه در ابتداي كار با استقبال مواجه نگرديد ولي به تدريج طبقه هنردوست جوان به آن پيوستند. در اين زمان، سبكهاي گوناگوني در نقاشي وجود داشت و كشاكش زيادي برسر شيوه نقاشي و هنر، بين مردم جاري بود. با اين حال، سورا مكتب و اصول جديدي را بنا نهاد كه تا جنگ جهاني اول ادامه يافت و در سير نقاشي تأثير شگرفي برجاي گذاشت. سورا مكتب خود را پوانتيليسم يا نقطهپردازي ناميد و آثار متعددي خلق كرد كه يكشنبه تابستاني در تفريحگاه، بيشه و مدلهاي نقاشي از آن جملهاند. سورا، در سال 1891م عقايد خود درباره نقاشي را در قالب يك كتاب تنظيم و منتشر نمود اما پس از چند ماه در هشتم دسامبر 1891م در 32 سالگي درگذشت. باوجود كوتاهي عمر و معدود بودن آثار، سورا در جهان نقاشي اثري عميق به جا گذاشت. در حقيقت ژرژ سورا از بانيان و پيشوايان مكتبهاي نوين نقاشي از جمله پست امپرسيونيسم بوده است.
14) اختراع تلفن توسط "الكساندر گراهامبل" مبتكر شهير اسكاتلندي(1876م) الكساندر گراهام بل مخترع امريكايى، در آغاز استاد ناشنوايان و افراد لال بود. او فكر اختراعِ وسيلهاي را در سر ميپروراند كه به وسيله آن بتوان بين دو نفر از راه دور، ارتباط برقرار نمود. گراهام بل به چگونگي تركيب و تغيير اصوات كنجكاو بود و راهي براي نوشتن اصوات پيدا كرد كه هر كس آنها را بر صفحه كاغذ ميديد، نوشته را به آساني درمييافت. او در حين آزمايش پي برد اصواتي كه به صورت علائم نوشته ميشوند، چندان اختلافي با خط مورْسْ ندارند، از اين رو به جستجوي وسيلهاي برآمد كه اصوات را با جريان برق از جايى به جاي ديگر بفرستد. او در همين موقع دستگاه ضبط صوتي را ابداع كرد كه به وسيله آن، طرز ادا كردن كلمات را به كرها ميآموخت. هنگامي كه فرد كري سخن ميگفت، اصوات به صورت خطوط بر صفحهاي نقش ميبست، آنگاه شخص سالمي همان كلمات را به درستي ادا ميكرد. سپس فرد ناشنوا، هر دو خط را مقايسه ميكرد و اشتباه خود را مييافت. بل پس از اين كار تصميم گرفت اصوات را به محركهاي برقي تبديل كند. او در انديشه ساختن دستگاهي بود كه به وسيله آن، اصوات اشخاص به صورت امواج، در سيمْ جريان پيدا كرده و شنيده شوند. فكر اصلي اختراع تلفن از اينجا شروع شد كه بل دستگاه سادهاي را ديد كه دو جعبه از يك باتري برق گرفته و هنگامي كه كسي در يكي از جعبهها حرف ميزد در جعبه ديگر ارتعاشاتي برميخاست كه به وسيله سوزن منعكس ميشد. بل تشخيص داد كه اگر تعداد سوزنها زياد شود، ارتعاشات صوتي به صورتي واضحتر انعكاس خواهند يافت. سرانجام بر اثر تلاش بسيار، نخستين مكالمه آزمايشي تلفني بين الكسانْدْر گراهامبل و دستيارش واتسون در دهم مارس 1876م با موفقيت انجام شد و تحولي بزرگ در وسايل ارتباطي به وجود آمد. بل براي اختراع اين وسيله ارتباط سريع، از تجارب و آزمايشهاي ساير مخترعين و محققين، استفاده كرد. البته دستگاه تلفن، پس از تكميل اختراع گراهامبل، توسط دانشمندان ديگر، به شكل پيشرفته كنوني درآمده است. (ر.ك: 3 مارس) 15) شكست سپاهيان ايتاليايي از قواي حبشه در نبرد آدوا (1896م) سپاهيان ايتاليايى كه به قصد تصرف حبشه، اتيوپي كنوني، به اين سرزمين حمله كرده بودند، در دهم مارس 1896م در ناحيهاي به نام آدوا شكست خوردند. هدف قواي ايتاليا از اين نبرد، تسخير حبشه و برقراري ارتباط ميان دو مستعمره ديگر ايتاليا در شمال شرقي افريقا، يعني اريتره و سومالي بود. در اين جنگ، عليرغم تجهيزات مدرن جنگي ارتش ايتاليا، قواي حبشه، پيروزي را نصيب خود كردند و نيروهاي ايتاليايي با تحمل خسارات جاني و مالي بسيار، مجبور به عقبنشيني شدند.
16) بمباران شديد توكيو توسط هواپيماهاي امريكايي (1945م) در جريان جنگ جهاني دوم، صدها فروند بمبافكن غولپيكر امريكايى، به دفعات، بمبهاي خود را بر شهر توكيو فرو ريختند. در ادامه جنگ، در اثر بمباران شديد توكيو در روز دهم مارس 1945م، نزديك به هزاران تن از غير نظاميان ژاپني كشته شدند. اين حمله هوايي امريكا، از سري حملات ايالات متحده به مناطق غير نظامي ژاپن بود، تا اين كشور را وادار به تسليم كند. بااينحال، ژاپن تا ماه اوت سال 1945م كه امريكا با بمب هستهاي، شهرهاي هيروشيما و ناكازاكي را هدف قرار داد و صدها هزار انسان بيگناه را نابود كرد، تسليم نشد. 17) وقوع كودتاي "باتيستا" در كوبا و آغاز ديكتاتوري او در اين كشور (1952م) فولخنْسيوْ باتيستا، ديكتاتور پيشين كوبا در سال 1901م به دنيا آمد. وي در 32 سالگي حزبي از طبقات متوسط كوبا را تشكيل داد و در سال 1933م در مقام رهبري حزب خود توانست به نوعي حكومت را در اختيار بگيرد و به طور غيرمستقيم قدرت را در دست داشته باشد. در نهايت، وي در سال 1940م به طور رسمي رياست جمهوري كوبا را برعهده گرفت و به مدت 4 سال در اين سمت قرار داشت. گرچه پس از آن قدرت و مسئوليت ظاهري در اختيار ديگران بود. اما باتيستا نفوذ و تسلط خود را در كشور حفظ كرد تا اينكه در نهايت، پس از مدتي در دهم مارس 1952م با انجام كودتايى موفق شد قدرت را به طور مطلق در دست بگيرد و حكومت ديكتاتوري خود راتا 7 سال ديگر ادامه دهد. دوره دوم حكومت باتيستا از يك طرف با مبارزات گروهها و احزاب گوناگون انقلابي همراه بود و از سوي ديگر با حمايتهاي مالي و نظامي امريكا از رژيم حاكم بر كوبا ادامه يافت. در اين سالها، باتيستا همچنان در مقابل مردم مقاومت مينمود. از اين رو تلاش انقلابيون در سال 1958م به اوج خود رسيد. در اين سال حملات باتيستا عليه مبارزان با هواپيما، تانك و بمبهاي آتشزا توام بود. امريكا نيز قوايي را براي كمك به دولت رو به زوال كوبا فرستاد و پليس مخفي باتيستا نيز بر شدت عمل خود افزود. با اوجگيري مبارزات چريكي در كوبا سرانجام باتيستا مجبور شد در اول ژانويه 1959م از كشور خارج شود و قدرت را به مردم بسپارد. 18) مرگ "كنستانتين چرنينكو" رهبر پيشين اتحاد جماهير شوروي سابق (1985م) كنستانتين چرنينكو رهبر پيشين اتحاد جماهير شوروي سابق در 24 سپتامبر 1911م در خانوادهاي بيبضاعت در روستايى در سيبري به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات خود، در 18 سالگي مسئول سازمان جوانان حزب كمونيست شوروي سابق شد و دو سال بعد به عضويت اين حزب درآمد. وي مدت 20 سال از اعضاي برجسته دفتر سياسي حزب كمونيست شوروي بود و بعدها به دبير كلي آن رسيد. از چرنينْكو به عنوان مردي اسرارآميز و خجول كه به افكار و عقايد بِرِژْنِف سخت پايبند بود، ياد ميشود. وي همچنين ميخائيل گورباچف كه مسئوليت نظارت بر امور كشاورزي شوروي را برعهده داشت تا رتبه دومين مقام اين كشور ارتقاء داد و دستيابي وي را به عاليترين مقام در اتحاد جماهير شوروي را ممكن نمود. چرنينكو در تمام طول دوران زمامداري بِرژنِف در تمامي كنفرانسهاي بينالمللي نزديكترين همراه او بود و به همين سببْ محافل غرب وي سايه بِرژنِف ناميده بودند. چرنينكو پس از مرگ بِرِژْنِف و آندروپُوف به رياست شوراي عالي اتحاد جماهير شوروي منصوب گرديد و پس از 13 ماه زمامداري در 10 مارس 1985م در 74 سالگي درگذشت. پس از مرگ چرنينكو، ميخائيل گورباچف آخرين رهبر اتحاد جماهير شوروي سابق به جانشيني او انتخاب شد.
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 567]
صفحات پیشنهادی
20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009
20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009-20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009 1) 20اسفندماه سال1368هجري شمسي: دكترعبدالحميد عرفاني ...
20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009-20 اسفند 1387 / 12 ربیع الاول 1430 / 10 مارس 2009 1) 20اسفندماه سال1368هجري شمسي: دكترعبدالحميد عرفاني ...
29 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول 1430 / 18 مارس 2009
29 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول 1430 / 18 مارس 2009-29 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 10) تولد "فردريك ژوليو" شيمي دان و فيزيكدان معروف فرانسوي (1900م) ژان ...
29 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول 1430 / 18 مارس 2009-29 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 10) تولد "فردريك ژوليو" شيمي دان و فيزيكدان معروف فرانسوي (1900م) ژان ...
30 اسفند 1387 / 22 ربیع الاول 1430 / 20 مارس 2009
20 مارس 2009 – 30 اسفند 1387 / 22 ربیع الاول 1430 / 20 مارس 2009-30 اسفند 1387 / 22 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... بود، تنها چند ماه از كل سلطنت 10 ساله خود را در انگلستان سپري نمود.
20 مارس 2009 – 30 اسفند 1387 / 22 ربیع الاول 1430 / 20 مارس 2009-30 اسفند 1387 / 22 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... بود، تنها چند ماه از كل سلطنت 10 ساله خود را در انگلستان سپري نمود.
18 اسفند 1387 / 10 ربیع الاول 1430 / 8 مارس 2009
18 اسفند 1387 / 10 ربیع الاول 1430 / 8 مارس 2009 1) 18اسفندماه سال1275هجري شمسي: « سيد جمال الدين ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... ويلي برانت از مردان بزرگ قرن 20 اروپا بشمار مي آيد.
18 اسفند 1387 / 10 ربیع الاول 1430 / 8 مارس 2009 1) 18اسفندماه سال1275هجري شمسي: « سيد جمال الدين ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... ويلي برانت از مردان بزرگ قرن 20 اروپا بشمار مي آيد.
28 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول 1430 / 18 مارس 2009
18 مارس 2009 – 28 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول 1430 / 18 مارس 2009 1) بمباران شيميايى ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... كرساكف در10سالگي پيانو را به استادي مينواخت و درسفرهايش با ...
18 مارس 2009 – 28 اسفند 1387 / 20 ربیع الاول 1430 / 18 مارس 2009 1) بمباران شيميايى ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... كرساكف در10سالگي پيانو را به استادي مينواخت و درسفرهايش با ...
22 اسفند 1387 / 14 ربیع الاول 1430 / 12 مارس 2009
22 اسفند 1387 / 14 ربیع الاول 1430 / 12 مارس 2009 1) روز بزرگداشت شهدا (سالروز صدور فرمان حضرت امام خمینی مبنی بر تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی – 1358 ...
22 اسفند 1387 / 14 ربیع الاول 1430 / 12 مارس 2009 1) روز بزرگداشت شهدا (سالروز صدور فرمان حضرت امام خمینی مبنی بر تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی – 1358 ...
13 اسفند 1387 / 5 ربیع الاول 1430 / 3 مارس 2009
vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید. تبلیغات ... 13 اسفند 1387 / 5 ربیع الاول 1430 / 3 مارس 2009. 13 اسفند 1387 ...
vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید. تبلیغات ... 13 اسفند 1387 / 5 ربیع الاول 1430 / 3 مارس 2009. 13 اسفند 1387 ...
19 اسفند 1387 / 11 ربیع الاول 1430 / 9 مارس 2009
19 اسفند 1387 / 11 ربیع الاول 1430 / 9 مارس 2009-19 اسفند 1387 / 11 ربیع الاول ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 6) 9 اسفند 898 : درگذشت سلطان علي مشهدي (10 ربيعالاول 926 هجري قمري)، ... و نيز طَبَقاتُ اعلامُ الشّيعه در 20 جلد حاوي زندگي دانشمندان شيعه، مهمترين آثار اين ...
19 اسفند 1387 / 11 ربیع الاول 1430 / 9 مارس 2009-19 اسفند 1387 / 11 ربیع الاول ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 6) 9 اسفند 898 : درگذشت سلطان علي مشهدي (10 ربيعالاول 926 هجري قمري)، ... و نيز طَبَقاتُ اعلامُ الشّيعه در 20 جلد حاوي زندگي دانشمندان شيعه، مهمترين آثار اين ...
16 اسفند 1387 / 8 ربیع الاول 1430 / 6 مارس 2009
16 اسفند 1387 / 8 ربیع الاول 1430 / 6 مارس 2009-16 اسفند 1387 / 8 ربیع الاول 1430 / 6 مارس ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 10) ثبت آسپرين به عنوان دارو ششم مارس 1899 فليكس هوفمان شيميدان ... كشور غنا 238/537 كيلومتر مربع وسعت و بيش از 20 ميليون نفر جمعيت دارد.
16 اسفند 1387 / 8 ربیع الاول 1430 / 6 مارس 2009-16 اسفند 1387 / 8 ربیع الاول 1430 / 6 مارس ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 10) ثبت آسپرين به عنوان دارو ششم مارس 1899 فليكس هوفمان شيميدان ... كشور غنا 238/537 كيلومتر مربع وسعت و بيش از 20 ميليون نفر جمعيت دارد.
25 اسفند 1387 / 17 ربیع الاول 1430 / 15 مارس 2009
25 اسفند 1387 / 17 ربیع الاول 1430 / 15 مارس 2009-25 اسفند 1387 / 17 ربیع الاول ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 5) 25اسفندماه سال1366هجري شمسي: عمليات والفجر10 با هدف آزادسازي بخشي .... كه بيماري خطرناكي براي كودكان محسوب ميشد، به كار گرفت و در 20 دسامبر 1891 ...
25 اسفند 1387 / 17 ربیع الاول 1430 / 15 مارس 2009-25 اسفند 1387 / 17 ربیع الاول ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 5) 25اسفندماه سال1366هجري شمسي: عمليات والفجر10 با هدف آزادسازي بخشي .... كه بيماري خطرناكي براي كودكان محسوب ميشد، به كار گرفت و در 20 دسامبر 1891 ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها