واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اینترنت و هوش اجتماعیباهوش اجتماعی کسی است که میتواند در شرایط مختلف و با آدمهایی با شخصیتها و علاقههای متفاوت درست ارتباط برقرار کند روانشناسان میگویند که از همین چت کردن بد نام میتوان برای پرورش هوش اجتماعی استفاده کرد بعضی از آنها حتی میگویند کسانی که «خوشچت»(!) هستند و با اولین پی.امی که میفرستند شما را به خودشان جذب میکنند نوعی هوش اجتماعی دارند که تا قبل از ظهور چت اصلاً امکان بروزش وجود نداشته است به هر حال از ارتباطات اینترنتی میتوان این استفادههای باهوشانه (از نوع اجتماعیاش) را داشت.
1- ذخیره کن و تامل کن!فضای مجازی برخلاف فضای واقعی که در آن حرفها باد هوا هستند و نمیشود به آنها ارجاع داد به ما امکان ذخیره کردن میدهد وقتی که شما دارید با کسی چت میکنید حرفها و شکلکهای یک متر بالاتر(!) هم هنوز جلو چشمانتان است.
بنابراین هم میتوانید به حرفهای قبلی ارجاع دهید و خودتان دیالوگ خودتان را تحلیل کنید و هم اینکه وقتی به سلامتی مکالمهتان تمام شد میتوانید با کامپیوترتان خلوت کنید و ببینید که کجا دسته گل به آب دادهاید و کجا دسته گل را از آب گرفتهاید اینجوری میتوانید نقاط ضعف ارتباطی خودتان را بشناسید و در مکالمههای بعدی اصلاحش کنید. البته معمولاً نوسنالژ بازها از این امکان فضای مجازی دقیقا همان استفادهای را میکنند که یک عاشق 2000 سال قبل با نامه نگاریهای معشوقش. فقط فرقش این است که هم گیرنده و هم فرستنده هر دو نامه با هم قاتی شده است و فرستاده شده است! 2- تامل کن و ذخیره کن!اینترنت این امکان را به ما میدهد که سخنانمان را سنجیدهتر بگوییم. البته این سنجیده سخن گفتن اصلاً به معنی نادیده گرفتن صراحت نیست اما به هر حال وقتی کسی چیزی را برای ما مینویسد یا تصویری را برای ما میفرستد، ما فرصت داریم که اول تأمل کنیم بعد جواب دهیم برخلاف ارتباطات رو در رو در فضای واقعی که توقع پاسخ فوری یک قرارداد نانوشته است، در فضای مجازی این سطح توقع خیلی پایینتر است ضمن اینکه نوشته طرف مقابل جلوی چشمانتان است و میتوانید بیشتر به آن فکر کنید تا جواب در خورتری دهید این امکان تامل میتواند به تدریج هوش اجتماعی شما را افزایش دهد چون جوابهای سنجیدهتر و خلافانهتر طرف مقابلتان را به وجود میآورد و شما کمکم به آدم خوش مشربتری تبدیل میشوید.
3- ناظر باش و پندگیرخیلی از شبکههای اجتماعی به شما امکان را میدهند که مکالمه دو نفر ناآشنا را با هم ببینید بیشتر وبلاگها هم امکان خواندن کامنتهای دیگران را به شما میدهند. در دنیای واقعی معمولاً آدمها دوست ندارند یک آدم ناآشنا حتی به تعامل غیر خصوصیشان زل بزند به هر حال دیدن این تعامل مجازی میتواند چندین اثر در هوش اجتماعی شما داشته باشد؛ اول اینکه شما شیوههای متفاوت برخورد دیگران با یک نوشته واحد را میتوانید ببینید و این در درک تنوع شخصیتها به شما کمک میکند دوم اینکه شیوههای متفاوت تعامل آدمها با یکدیگر را هم میتوانید شاهد باشید، شیوههایی که شاید خودتان اصلاً به فکرتان نرسیده باشد ضمن اینکه نتیجه شیوههای تعاملی مثبت و منفی را میتوانید به عینه در این فضاهای اجتماعی مجازی مشاهده کنید. برگرفته از همشهریتنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 444]