واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سوراخکاري با دريل حرفهاي تخصصي
دانش پژوهان عزيز، يکي از مهارت هاي پرکاربرد که در بسياري از پروژه ها مورد استفاده قرار مي گيرد، مهارت سوراخ کاري با دريل است که در زير توضيحاتي در مورد آن ارائه مي شود. انواع دريل:انواع دريل که در کارگاههاي آموزشي نصب ميشود عبارتاند از دريل روميزي و دريل ستوني. اجزاي اين دو نوع دريل مشابهاند، با اين تفاوت که دريل ستوني، پايهاي بلندتر و محکمتر به شکل ستون دارد و روي کف کارگاه نصب ميشود. نوع ديگري دريل، به نام دريل راديال نيز وجود دارد؛ اين نوع دريل بازويي شعاعي دارد که کلهگي ماشين روي آن نصب ميشود و در امتداد آن حرکت ميکند. اين نوع دريل معمولا"در کارگاههاي آموزشي يافت نميشود. اجزاي دريل:اجزاي اصلي دريل در هر دو نوع ستوني و روميزي مشابه است. کلهگي بخش بالايي ماشين است که روي ستون قرار دارد و فلکهها و تسمه در آن تعبيه شدهاند. دريل دو فلکه دارد: يکي روي الکتروموتور نصب ميشود و ديگري به محور دريل متصل است.
اين دو فلکه به وسيله تسمه جناغي به هم متصل ميشوند. هر فلکه معمولا"چهار پله (با قطرهاي مختلف) دارد. براي ثابت نگه داشتن فاصله بين پلهها، و بنابراين تعويض آسانتر محل تسمه براي تغيير سرعت، فلکهها را به ترتيب مخالف نصب ميکنند. فلکهاي که روي محور الکتروموتور نصب ميشود، طوري قرار ميگيرد که کوچکترين پله آن پايين و بزرگترين پله آن بالا باشد.
اما در فلکهاي که روي محور دريل نصب ميشود، کوچکترين پله در پايين و بزرگترين پله در بالاست. تسمه جناغي فلکه موتور و فلکه محور را به هم متصل ميکند. اين تسمه حرکت را از الکتروموتور به محور محرک ماشين انتقال ميدهد. محور ماشين محوري است که فلکه متحرک به آن متصل ميشود. در سر اينمحور سوراخي مخروطي تعبيه شده است که سهنظام يا بوشي مخروطي را در خود جاي ميدهد. ستون تکيهگاه کلهگي ماشين است.
پايه را معمولا" از چدن ميريزند. پايه تکيهگاه ستون و کلهگي است. پايه دريل را با پيچ به ميز کار، يا اگر دريل ستوني باشد، به کف کارگاه ميبندند. در پايه دريل شيارهايي تعبيه شده است که ميتوان قطعهکارهاي بزرگ را روي آن بست. سهنظام روي دماغه محور نصب ميشود و مته را ميگيرد. ميز دريل از چدن ساخته شده است و روي ستون نصب ميشود. ميز را ميتوان در هر وضعيتي روي ستون دريل تنظيم و با پيچ ثابت کرد.
اين ميز هم شيارهايي دارد و ميتوان قطعهکار يا گيره را با پيچ به آن بست، به ويژه وقتي از متهاي بزرگ استفاده ميشود. از اهرم پيشروي براي پايين آوردن محور و پيشروي مته در داخل قطعهکار استفاده ميشود. اين اهرم به وسيله مکانيسم ميلدنده و پيستون کنترل ميشود. از عمقسنج هنگامي استفاده ميشود که ايجاد سوراخکور با عمق معين مورد نظر باشد. براي تنظيم عمق مورد نظر، بايد مته را پايين آورد تا با سطح قطعهکار تماس پيدا کند؛ سپس بايد مهره را روي درجه (عمق) مورد نظر تنظيم و با مهرهقفلي قفل کرد. اين عمل را بايد پيش از شروع سوراخکاري انجام داد. تنظيم: نسرين صادقي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6129]