واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: حدس شما چیه!؟(3)با دقت به این 2 تصویر نگاه کنید:
به نظر شما عکس اول قسمتی از چه مکانی می تواند باشد و یا تصویر دوم بخشی از چه چیزی است؟شاید تصویر نخست حل شدن رنگ آبی آبرنگ در آب را نشان می دهد و عکس دوم هم نمایی میکروسکوپی از یک سکه قدیمی باشد. آیا امکان دارد دومین تصویر، یک تکه سنگ عجیب باشد و عکس اول تصویری ناواضح از صورت یک انسان. شما چه حدس می زنید؟لطفا قبل از خواندن پاسخ، حدس های خود را در قسمت نظرات وارد کنید تا ما و دیگران با افکار و تصورات ذهن خلاق شما آشنا شویم. (برای بزرگ دیدن تصاویر بر روی آن ها کلیک کنید.)این فرصتی است برای شما که دانش تصویری خود را درباره ی کیهان بیازمایید.
تصویر اول:ابرهای غبار میان ستاره ای و سحابی های تابان در صورت فلکی شکارچی فراوان هستند. یکی از روشن ترین آنها، M78 ، در مرکز این نمای منطقه وسیع و رنگارنگ قرار دارد که فضایی در شمال کمربند صورت فلکی شکارچی را می پوشاند. در فاصله ای حدود 1500 سال نوری، سحابی بازتابی آبی فام حدود 5 سال نوری پهنا دارد و ته رنگ آبی آن ناشی از انعکاس نور آبی ستاره های جوان و داغ توسط غبار می باشد. سحابی بازتابی NGC2071 در سمت چپ M78 قرار دارد. در سمت راست M78 سحابی McNeil که یک سحابی بی ثبات تازه تشخیص داده شده است قرار دارد.
تصویر دوم:باور بکنید یا نه، این قطب شمال سیاره زحل است. این تصویر قالب بندی، طول عمر و چگونگی خلق سامانه غیر عادی ابرهای شش ضلعی، در محیط اطراف قطب شمال زحل را به ما نشان می دهد. این سامانه ابتدا در طول گذر ویجر از زحل در دهه 1980 کشف شد؛ هیچ کس تا آن موقع چیزی شبیه به این در نقاط دیگر منظومه شمسی ندیده بود. هرچند روئیت این ابرها در تابش فروسرخ قبلاً هم توسط فضاپیما کاسینی که هم اکنون مدارگرد زحل است، امکان پذیر بود اما در طول سال پیش برای اولین بار پس از ملاقات کاسینی با زحل، گردبادهای شش ضلعی مرموز توسط بازتاب نور خورشید نمایان شدند. بارها کاسینی از چرخش این شش گوش ها در نور مرئی عکسبرداری کرده است، آن قدر که برای ساخت یک فیلم مرور زمان،کافی به نظر می رسد. نقطه مرکزی قطب مستثنی قرار گرفته و تصویر برداری نشده است. دانشمندان علوم سیاره ای تصمیم دارند تا به افزایش دانسته هایشان در مورد این ساختار غیر عادی ابرها، برای مدت ها ادامه دهند. افکارتان به واقعیت نزدیک بود؟ آیا توانستید پاسخی نزدیک به جواب های ارائه شده پیدا کنید؟ علاقه مندان به علم اخترشناسی و نجوم شاید به راحتی تصویر اول را حدس زده باشند اما پی بردن به پاسخ دومین تصویر کار مشکلی به نظر می رسد. فراموش نکنید شما تازه با گوشه بسیار کوچکی از این دنیای بی کران آشنا شده اید. برای ملاقات با مکان ها و اجرام دورافتاده سماوی هر پنج شنبه با ما همراه باشید. برگرفته از:apod.nojum.irگردآوری و تنظیم:م.ح.اربابی فر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]