واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: خاطرات آیت الله مروارید و مقام معظم رهبری
به مناسبت پنجمین سالگرد رحلت حضرت آیتالله مروارید، بخشی از خاطرات دیدارهای حضرت آیتالله خامنهای با ایشان منتشر میشود. این دیدارهای خصوصی، به پیشنهاد آیتالله مروارید و با اشتیاق متقابل دو طرف، اغلب در محل اقامت رهبر معظم انقلاب در مشهد و گاهی در حرم مطهر رضوی یا منزل مرحوم میرزا در فضایی صمیمی برگزار میشد.رهبری ایشان مایه اطمینان استحجتالإسلام مجتبی الهی خراسانی / رهبر انقلاب به عنوان مجتهدی صاحب نظر و چهرهای شناخته شده در حوزههای علمیه، همواره روابطی گرم و صمیمی با حوزویان سراسر كشور و به ویژه مراجع تقلید و آیات عظام داشته و دارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنهای (مدظله العالی) در این میان روابط نزدیك ایشان با علمای برجستهی مشهد مقدس، به واسطهی سالها اقامت و تحصیل و تدریس ایشان در این شهر، نمودی بیشتر دارد. به مناسبت پنجمین سالگرد رحلت عالم وارستهی خراسان، حضرت آیتالله مروارید، دیگران بخشی از خاطرات دیدارهای حضرت آیت الله خامنهای با ایشان را به روایت حجتالإسلام مجتبی الهی خراسانی از نوادگان مرحوم میرزا منتشر میكند.این دیدارهای خصوصی، به پیشنهاد آیتالله مروارید و با اشتیاق متقابل دو طرف، اغلب در محل اقامت رهبر معظم انقلاب در مشهد و گاهی در حرم مطهر رضوی یا منزل مرحوم میرزا در فضایی صمیمی برگزار میشد و اغلب اوقات به ذكر خاطرات و حكایات و گاه مباحثات علمی میگذشت.رهبر معظم انقلاب بلافاصله فرمودند: ایشان خودشان سند هستند؛ بنویسید سند: آقای مروارید!رهبر انقلاب نیز در هر ملاقات ضمن اظهار خوشوقتی از دیدن ایشان و اشتیاق به شنیدن سخنان ارزندهشان، اظهار میداشتند: من واقعاً از این كه شما با این سن و ضعف قوا، اظهار لطف میكنید، شرمنده و متأثر میشوم اما آن فقید سعید باز هم این ملاقاتها را استمرار داد...قیاس به نفس میفرمایید!در یكی از دیدارهای خصوصی مرحوم آیتالله مروارید با رهبر معظم انقلاب، به حضرت آقا عرض كردم: بنده برای انتخاب رشتهی تخصصی حوزویان، بهترین راهنما و مشاور را جنابعالی میدانم؛ چون علاوه بر توجه و دقت وافر به تخصصهای مختلف، اشراف شما در جایگاه رهبری بر نیازهای جوامع اسلامی، از همه بالاتر و فصل الخطاب است.از طرفی جنابعالی در سخنرانیهای مختلف، طلاب و فضلا را متوجه اولویتهای علمی حوزه كردهاید؛ و بر اساس بررسی بنده، روی كلام و دفع شبهات كلامی، فقه و پاسخ به نیازهای حكومت اسلامی، و تبلیغ و تربیت دینی جامعه تأكید فرمودهاید. برای بنده و طلاب دیگری كه درصدد انتخاب رشتهی تخصصی هستند، كدامیك را اولویت نخست میدانید؟ و ادامه دادم: بنده میخواهم تكلیف خودم روشن شود؛ اگر پاسخ شما نباید طرح عمومی شود، جای دیگری نقل نمیكنم.ایشان ضمن توضیح دلایل اهمیت هریك، هر سه را در یك رتبه تبیین فرمودند و سفارش كردند: میان این سه، استعداد و علاقهی طلبه ملاك قرار گیرد و بس. مرحوم میرزا همانطور كه سرشان را پایین انداخته بودند، فرمودند: چه اشكالی دارد امثال ایشان كه استعداد خوبی دارند، در هر دو رشتهی فقه و كلام كار كنند و تبلیغ را هم رها نكنند؟!آقا بلافاصله و با لبخند فرمودند: جنابعالی قیاس به نفس میفرمایید! چنین همت و بركتی فقط در امثال جنابعالی پیدا میشود كه بین فقه و كلام و حدیث جمع كردهاید اما بین طلبههای كنونی، آنهم با این گرفتاریهای مختلف و گاهی هم اتلاف وقتها، چنین چیزی پیدا نمیشود. همان گذشته هم افراد كمی مثل حضرتعالی موفق به جمع بین چند رشته شدهاند و غالباً در یك رشته بیشتر تخصص پیدا نمیكردند!
خانه پدری آیتالله خامنهای در مشهداز راست: حجتالإسلام مهدی غفاری(داماد آیتالله مروارید)، آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی، آیتالله مروارید، حجتالإسلام و المسلمین علی مروارید(فرزند آیتالله مروارید)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجتالإسلام و المسلمین علیاكبر الهی خراسانی(داماد آیتالله مروارید)رهبری ایشان مایه اطمینان استدر اوائل دوران رهبری، مرحوم آیتالله مروارید یكبار به من فرمودند: برای آقای خامنهای نگرانم؛ احتمال میدهم برای ایشان شرایط سختی پیش آمده باشد. عرض كردم: با توجه به مسؤولیت سنگین رهبری، ایشان همیشه گرفتاری و سختی دارند؛ چیز جدیدی نیست. فرمودند: نه، چون هروقت ما همدیگر را میبینیم، ایشان مطابق معمول هنگام جداشدن، التماس دعا میگویند اما این دفعه موقع جداشدن آهسته كنار گوشم گفتند: اُذكرنی عند ربّك. (كلام یوسف صدیق به هنگام آزادی زندانی همبندش) ایشان آدم ظریفی است، معلوم است مشكل حادی پیش آمده كه این طور بیان میكنند.جالب اینكه پس از رحلت حضرت امام، آیتالله مروارید نیز مانند بسیاری دیگر از بزرگان، نگران سامان امور كشور و ادارهی نظام بودند. اما پس از شنیدن خبر انتخاب آیتالله خامنهای به رهبری، ابراز خوشوقتی نموده، رهبری فردی خوشفكر مانند ایشان را مایهی اطمینان دانسته و میفرمود: من ایشان را از نوجوانی میشناسم. پدر ایشان با ما رفت و آمد داشت. خود ایشان هم طلبهای مستعد و فاضل بود. من در ایام ریاستجمهوری ایشان نیز به ایشان علاقمند بودم.
سند: آقای مروارید!خطیب فاضل حجتالإسلام و المسلمین راشد یزدی در سخنرانی مراسم هفتم مرحوم آقا در مسجد جامع گوهرشاد كه توسط آیتالله واعظ طبسی نمایندهی محترم ولی فقیه در استان خراسان برگزار شده بود، فرمودند: مرحوم آیتالله مروارید دعای كوتاهی را در محضر رهبر معظم انقلاب مطرح نمودند. بنده فرصت را مغتنم شمردم و آن را یادداشت كردم. سپس به مرحوم آقا عرض كردم: مأخذش را هم بفرمایید بنویسم! رهبر معظم انقلاب بلافاصله فرمودند: ایشان خودشان سند هستند؛ بنویسید سند: آقای مروارید!هر روز به یاد ایشان توسلی دارمدو ماه پس از فوت مرحوم آقا، حضرت آقا در یكی از تماسهای تلفنی با حجتالإسلام و المسلمین علیاكبر الهی خراسانی- داماد آیتالله مروارید- فرمودند: من از زمان فوت ایشان، هر روز برای ایشان توسل خاصی دارم! جالب اینكه شش ماه بعد هم كه اعضای خاندان مروارید برای تشكر از ایشان خدمت آقا رسیدند باز همین را تكرار فرمودند. منبع: همشهریتنظیم برای تبیان : سعید آقازاه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]