تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826687047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حد ومرزی برای خواسته ها


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: حد و مرزي براي خواسته ها
خويشتنداري
در مقاله قبل با عنوان مهار غرايز از نوع آگاهانه بخشي از گفتگو هاي هفته نامه سلامت را با دکتر نور بالا بيان کرديم در اين بخش سعي داريم ادامه اين مباحث را با موضوع خويشتن داري ارائه نماييم. با ما همراه باشيد. آيا خويشتنداري صرفا يک مقوله مذهبي است؟خير. در واقع آموزه‌‌‌هاي ديني کمک مي‌کند که فرد دورانديش باشد و بتواند اصل زمان را در ارتباط با وقايع رعايت کند، يعني فرد با خويشتن‌داري خود بداند که نمي‌تواند سريع به خواسته‌‌‌هايش برسد و بداند که اگر چنين اتفاقي بيفتد، ممکن است براي وي عواقبي داشته باشد ولي اگر خواسته‌‌‌هايش مسير درست و مناسب خود را طي کند همان لذت‌طلبي براي وي رضايت مندي ايجاد خواهد کرد. آقاي دکتر! آيا جامعه مي‌تواند خويشتن‌داري را الگو سازي کند يا اينکه مقوله مذکور کاملا فردي است؟نقش جامعه بسيار مهم‌تر و پررنگ‌تر است به گونه‌اي که صاحب‌نظران، روحانيون، معلمان، اساتيد، پزشکان، هنرمندان و همه مسوولان جامعه نقش اساسي در فرهنگ‌سازي و نهادينه کردن مقوله خويشتن‌داري در جامعه دارند که اگر اين اتفاق نيفتد خويشتن‌داري به فراموشي سپرده مي‌شود. اگر مسوولان رده بالاي کشور و هنرمندان مورد علاقه مردم با رفتار و کردار خود باعث نهادينه شدن خويشتن‌داري شوند مردم ناخودآگاه به اين سمت کشيده مي‌شوند. البته خود افراد نيز مي‌توانند در نهادينه کردن مقوله خويشتن‌داري در جامعه نقش داشته باشند، به گونه‌اي که اگر آنها بخواهند به عنوان چهره‌‌‌هاي موجه در جامعه ظاهر شوند بايد به اصل خويشتن‌داري پايبند باشند. امام کاظم عليه السلام فرموده است: «تو با نفست مبارزه کن زيرا اين مقابله و مقاومت به اندازه مبارزه با دشمن‌‌‌هاي خارجي واجب است.» مي‌توان گفت نظارت دستگاه‌هاي دولتي مانند دستگاه‌‌‌هاي قضايي و انتظامي ‌نيز مي‌تواند افراد را به خويشتن‌داري دعوت کند، به اين معني که اين دستگاه‌‌‌ها مي‌توانند افراد خويشتن‌دار را به‌عنوان يک الگو به مردم معرفي کرده و آنها را مورد تشويق قرار دهند و به عکس افردي را که براي رسيدن به اميال خود حد و حدودي رعايت نمي‌کنند و قوانين را زير پا مي‌گذارند، تنبيه کنند و به آنان بفهمانند اين کارها اول به ضرر خود آنها و سپس به ضرر جامعه و مردم است. مي‌توانيم خويشتن‌داري را در جامعه الگوسازي کنيم؟
خويشتنداري
بله. هم در آموزه‌‌‌هاي ديني و هم در زندگي عادي افرادي وجود دارند که بسيار موفق بوده و الگوي ديگران هستند که مطمئنا بسياري از آنها با صبر، تحمل و خويشتن‌داري به اين مرحله رسيده‌اند به‌طور مثال ورزشکاري که با وجود توان بدني خود خويشتن‌داري کرده و دست فرد ضعيفتر را مي‌گيرد مي‌تواند به عنوان يک الگوي خويشتن‌داري به مردم معرفي شود.همچنين برخي از رفتارهاي خويشتن‌دارانه در بين مسوولان دستگاه‌‌‌هاي دولتي و غيردولتي نيز ديده مي‌شود به نحوي که آنها از اشتباهات زيردستان خود گذشته و آنان را مي‌بخشند. البته هميشه اين رفتارها فقط بين مسوولان و هنرمندان ديده نمي‌شود بلکه بسياري از افراد هستند که در رفتارهاي روزانه خود اصل خويشتن‌داري را رعايت مي‌کنند که همه آنها بايد به مردم معرفي شوند. متاسفانه اين روزها خويشتن‌داري برخي افراد حمل بر ترسو بودن و نداشتن جسارت آنها مي‌شود و مورد تهمت و تمسخر قرار مي‌گيرند، در حالي که آنها شايد از نظر بدني و توان مالي در شرايط بسيار خوبي قرار دارند اما در مشاجرات و برخورد‌‌‌هاي نامعقول ديگران خويشتن‌داري مي‌کنند.خويشتن‌داري مهار آگاهانه احساسات و غرايز است، به همين دليل فرد پس از انجام آن يک احساس رضايت دروني و امنيت مي‌کند که اين موضوع مي‌تواند براي فرد سلامت روان ايجاد کند.  در روان‌پزشکي چه ارتباطي بين خويشتن‌داري و سلامت روان وجود دارد؟خويشتن‌داري مهار آگاهانه احساسات و غرايز است، به همين دليل فرد پس از انجام آن يک احساس رضايت دروني و امنيت مي‌کند که اين موضوع مي‌تواند براي فرد سلامت روان ايجاد کند. گاهي اوقات فرد اگر در موضوعي کوتاه بيايد خود را ملامت کرده و نداشتن توان بدني را دليل اين کار مي‌داند که قطعا اين فرد نمي‌تواند احساس رضايت دروني و سلامت روان کند ولي اگر کسي با وجود داشتن توان در مقابل احساسات خود بايستد و نفس خود را کنترل کند سلامت روان خواهد داشت. در واقع بسياري از افراد با رضايت خاطر در مقابل اشتباهات افراد کوتاه مي‌آيند و با ديده اغماض به اين اشتباهات نگاه مي‌کنند که اين کار براي آنها آرامش، امنيت، سلامت روان و روح ايجاد کرده و از کرده خود خوشحال هستند بنابراين اين افراد سلامت روان بيشتري نسبت به افراد فاقد خويشتن‌داري خواهند داشت.اگر کسي با وجود داشتن توان در مقابل احساسات خود بايستد و نفس خود را کنترل کند سلامت روان خواهد داشت. تنظيم براي تبيان: کهتري  يه ذرّه همّت عادت هاي بد را اينگونه ترک کن! براي آنانکه نمي توانندببخشند... دعوتش کنيد آدمي باش با کار هاي غير معمولي رازي براي رسيدن به خواسته ها زندگي تان را هدايت کنيد!





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن