واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: «شكار روباه» و جشنوارهي تئاتر فجر
مراسم اختتاميهي بخش بينالملل بيستوهفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر با اهداي جايزهي ويژه به نمايش «شكار روباه» دكتر علي رفيعي و معرفي حسين پارسايي به عنوان دبير بيستوهشتمين جشنواره تئاتر فجر برگزار شد. در اين مراسم كه ساعاتي قبل در تالار وحدت برگزار شد، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي طي سخنان كوتاهي از پيشرفت و ارتقاي هنر تئاتر در سراسر كشور ابراز خرسندي كرد و گفت: استقبال مردم هر روز از تئاتر بيشتر ميشود و جاي خرسندي است كه با آمار شش ميليون تماشاگر در طول سال جاري روبرو هستيم و اين آمار تا پايان سال حتما افزوده ميشود. او ادامه داد: رابطهي خوبي ميان مردم و تئاتر برقرار شده و با اين همراهي شاهد خلق صحنههاي شكوهمندي هستيم كه بايد خدا را شاكر باشيم، چرا كه اين پيشرفت در سايهي انقلاب اسلامي به دست آمده است كه امروز در قلهي سي سالگي قرار گرفته است. صفارهرندي سپس از زبان يكي از فيلسوفان معاصر غرب به تفسير پيام انقلاب پرداخت و گفت: اين فيلسوف به خوبي پيام انقلاب ما را درك كرده است كه معتقد است دگرگوني در درون مردم ما رخ داده و اين همان چيزي است كه بسياري آن را درك نكردهاند. به اعتقاد محمدحسين صفار هرندي رمز پيروزي در انقلاب و رمز مقاومت غزه از سوي مردمان جهان كمتر درك شده است.
او در پايان اظهار اميدواري كرد: مردم ايران توش و توان خود را در بازشناسي هر چه بيشتر انقلاب به كار ببندند و در كنار آن شاهد رشد و پيشرفت هنرهايي همچون هنر نمايشي باشيم. بر اساس اين گزارش، در اين مراسم قطعه كوتاه نمايشي با بازي پانتهآ بهرام در همدردي با مردم غزه اجرا شد. همچنين گزارش دبير جشنواره به صورت تصويري پخش شد. حسين مسافرآستانه دبير جشنواره بيست و هفتم تئاتر فجر تنها به بيان اين جمله اكتفا كرد كه: آنچه خير و خوبي و خلاقيت بود از شما هنرمندان است و كمبود و نقصان از سوي من. اين كمبود را بر من ببخشايد و اميدوارم هميشه مايهي سربلندي فرهنگ و هنر كشورتان باشيد. در اين مراسم با پخش تصاويري از هنرمنداني كه سال گذشته درگذشتند و با پخش صداي خسرو شكيبايي ياد و خاطرهي اين هنرمند فقيد در كنار چهرههايي همچون احمد آقالو، رضا ارحام صدر، رامين سليمانپور ، ابراهيم كريمي، جواد خدادادي گرامي داشته شد. سپس مراسم تقدير از هنرمندان پيشكسوت هما روستا، منصور براهيمي، رضا صابري و پرويز پورحسيني توسط وزير ارشاد، معاون هنري وزارت ارشاد و عزتالله انتظامي انجام شد.
مراسم پاسداشت 30 چهرهي فعال از سه نسل بعد از پيروزي انقلاب با گراميداشت شهيد حسين قشقايي برگزار شد كه طي آن علي نصيريان، سعيد كشنفلاح و حسين پارسايي از يدالله آقاعباسي، كريم اكبريمباركه، رضا ايرانمنش، ميلاد اكبرنژاد، رحمت اميني، اعظم بروجردي، نادر برهانيمرند، فرشيد بزرگنيا، هما جديكار، فريبا چوپاننژاد، عليرضا حنيفي، رضا خدادادبيگي، اصغر خليلي، مهرداد راياني مخصوص، كوروش زارعي، عبدالحي شماسي، علي شيدفر، يعقوب صديقجمالي، حسين عابد، مصطفي عبداللهي، سيدصادق فاضلي، مهدي متوسلي، طيبه محمدعلي، حسين نوري، مجيد واحديزاده، سيدجواد هاشمي، مرتضي هواسي، جهانشير ياراحمدي، محمدعلي صادقحسني و محمد كاسبي تقدير كردند. برگزيدگان بخش بينالملل جشنواره تئاتر فجر با جوايز 1500 تا چهار هزار دلار بدين شرح اعلام شدند: مجيد انتظامي جايزه موسيقي را به «آنكيدو دارش» به خاطر نمايش «متابوليك» اهداء كرد. جايزه طراحي صحنه و لباس توسط مجيد ميرفخرايي به «استفان وبر» به خاطر نمايش «قصر» از آلمان اهداء شد. ثريا قاسمي جايزه بازيگري زن را به «آنائيس ريشتا» بازيگر «مريض خيالي» از فرانسه اهداء كرد. همچنين محمود عزيزي جايزه بازيگري مرد را به قربان صابر به خاطر نمايش «رستم و سهراب» از تاجيكستان اهداء كرد. جايزه كارگرداني توسط مجيد مجيدي به توماس شوايكن به خاطر نمايش «قصر» از آلمان اهداء شد. جايزه ويژه توسط «دنيل بروكس» عضو هيات داوران اهداء شد. بروكس با خواندن بيانيه هيات داوران جشنواره گفت: «هفده نمايش از ده كشور را ديديم. هيات داوران تحت تاثير جسارات هنرمندان تئاتر ايران قرار گرفتند. ديدن نمايشهاي ايراني با كيفيت بالا در بخش خارج از مسابقه گاه براي ما ايجاد پرسش ميكرد البته در بخش بهترين متن برگزيدهاي نداشتيم، اما جايزه ويژه خود را با هماهنگي دبير جشنواره به نمايشي خارج از مسابقه به «شكار روباه» به كارگرداني دكتر علي رفيعي اهدا ميكنيم.» به گزارش ايسنا، به دليل حضور علي رفيعي در هفته فرهنگي ايران در جشنواره بلگراد جايزه او به حجت سيد عليخاني مجري طرح نمايش اهدا شد. جايزه بزرگ جشنواره هم توسط حميد سمندريان به نمايش «رستم و سهراب» به كارگرداني عثماناف از تاجيكستان اهداء شد.
حميد سمندريان گفت: بسياري خوشوقتم كه از دوست عزيزم علي رفيعي قدرداني شد و به كساني كه كار او را نديدهاند توصيه ميكنم به ديدن نمايش او كه يكي از بهترين آثار پس از انقلاب است بروند. او با اشاره به جايزه نقدي اين بخش كه مبلغ چهارهزار دلار بود، گفت: اينها ارقام كوچكي است، براي هنرمندان قوي دستي مانند سلطان عثماناف. به گزارش ايسنا، در اين مراسم هنرمنداني چون مرتضي احمدي، رضا كيانيان، آتيلا پسياني، محمدرضا خاكي، فرشيد ابراهيميان ، كتايون فيضمرندي، مريم معترف و ... حضور داشتند. كارگرداني اين مراسم را محمد حيدري برعهده داشت و طراحيصحنه و لباس آن را نرمين نظمي و سيامك احصايي انجام دادند. نويسندهي متن نيز حميدرضا آذرنگ و مجري مراسم حسن سلطاني بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 446]