واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: کلاهبرداری 419!حتما برایتان پیش آمده که ایمیلهایی با محتوای عجیب و غریب دریافت کرده باشید، مثلا با این مضمون: یک مرد ثروتمند اهل آفریقا که دچار سرطان شده، قصد دارد ارثیه هنگفت خود را به صورت تصادفی به چند نفر ببخشد. ارسالکننده ایمیل در مقام وکیل این مرد، با این ایمیل با شما تماس میگیرد و از شما میخواهد چند هزار دلار به او پرداخت کنید تا بتوانید ظرف مدت کوتاهی به ثروت چند میلیون دلاری برسید.
هر وقت چنین ایمیلهایی میگرفتم با خودم میگفتم، فرستندههای چنین میلهایی چه حوصله و صبری دارند، آخر مگر ممکن است که کسی به این سادگی دم به تله بدهد و پول برایشان واریز کند. اما خبری که امروز خواندم نظرم را عوض کرد:یک مرد اهل «لیمینگتون»، فریب ایمیلها را خورد و ۱۵۰ هزار دلار به خود و خانواده اش، زیان وارد آورد، کارش را به عنوان یک راننده بارکش از دست داد و دوستانش، ترکش کردند! این مرد «جان رمپل» نام دارد، او تازه بعد از مدتی طولانی و پیمودن مسافتهایی طولانی، متوجه شده است که چنین ارثیهای وجود خارجی ندارد و فریب خورده است.این دزدان ایمیلی روزانه حدود ۳۰ هزار ایمیل ارسال میکنند، فقط به امید اینکه به یکی دو تا از آنها پاسخ داده شود.به این نوع دزدی اینترنتی اصطلاحا Scam گفته میشود، Scam انواع مختلفی دارد، «نامه نیجریهای» مشهورترین نوع آن است. به نامه نیجریهای، کلاهبرداری ۴۱۹ هم گفته میشود. ۴۱۹ به بندی از قانون جزایی نیجریهای اشاره دارد که این جرم در آن تعریف شده است.تاریخچه نامه نیجریهای به سالهای اولیه دهه ۱۹۸۰ برمیگردد، زمانی که اقتصاد متکی به نفت نیجریه رو به افول بود. در این زمان چند دانشجوی نیجریهای شروع به فریب تجار برای سرمایهگذاری در مناطق نفتی نیجریه کردند. در آن سالها البته خبری از ایمیل نبود و کارها با تلفن، فکس و نامه انجام میشد. ایمیل کار این فریبکارهای اینترنتی را بسیار آسان و ارزان کرد.نوع مشهور دیگر Scam، به زندانی اسپانیایی مشهور است. در این ایمیلها ادعا میشود که یک زندانی ثروتمند گرفتار در زندان، میخواهد ثروتش را به گیرنده ایمیل ببخشد، ولی نیاز به مبلغی پول برای رشوه دادن به زندانبانها دارد!بسیاری از گروههای حرفهای که این نوع کلاهبرداری را انجام میدهند، حرفهای هستند و اگر کسی بخواهد تلفن و فکس موجود در میلها را چک کند، میبیند که همه چیز درست است، حتی تلفنهای ادارات دولتی را هم در شمارههای تماس آنها میتوان پیدا کرد.
بر اساس نتایج تحقیق که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد، تنها در انگلیس، سالانه قربانیان، ۱۵۰ میلیون دلار از دست میدهند، متوسط مبلغی که هر قربانی پرداخت میکند، ۳۱ هزار دلار است.زیان Scam ، همیشه منحصر به خسارت مالی نیست، تا به حال موارد متعددی از قتل، آدمربایی و دزدی به وسیله این دزدان گزارش شده است. حتی در مواردی خود قربانیان Scam، هم برای تأمین پول کلاهبردارها مجبور به دزدی شدهاند.در مورادی هم از طریق چت اقدام به کلاهبرداریهای مشابه نمودهاند. همچنین از این نوع کلاهبرداریها توسط ایمیلهایی به زبان فارسی نیز رخ داده است. آیا تا بحال در دام این کلاهبرداران حرفهای گرفتار شدهاید؟ تجربیات خود را برای دوستانتان بنویسید. وبلاگ "یک پزشک"
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 489]