واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: از دنياي عکاسي چه خبر...؟!
عکسهاي قديمي حرم عبدالعظيم در عکسخانه شهر يکصد و هفتمين نمايشگاه موزه عکسخانه شهر به نمايش عکسهاي دهه 20 تا 30 حرم حضرت عبدالعظيم (ع) اختصاص دارد. اين نمايشگاه روز يکشنبه، 8 دي، افتتاح ميشود. در اين نمايشگاه 20 عکس سياه و سفيد در ابعاد مختلف از آرشيو عکس توليت حرم عبدالعظيم (ع) به نمايش در ميآيد. علاقه مندان ميتوانند تا روز جمعه، 27 دي، از اين نمايشگاه ديدن کنند. موزه عکسخانه شهر (به جز شنبه ها) از يکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 تا 17 و جمعه ها از ساعت 10 تا 16 براي بازديد علاقه مندان گشوده است. موزه عکسخانه شهر: ميدان هفت تير، خيابان بهار شيراز، بوستان شيراز، عکسخانه شهر.
نمايشگاه نصرالله کسراييان در گالري دي نمايشگاهي از عکس هاي نصرالله کسراييان از روز يکشنبه، 8 دي، ساعت 16 در گالري دي افتتاح ميشود. در اين نمايشگاه 40 عکس رنگي در ابعاد 90×60 و 150×100 که روي بوم چاپ شدهاند و در کتابهاي مختلف ديده شدهاند به نمايش در ميآيد. کسراييان علت برگزاري اين نمايشگاه را دو دليل ذکر ميکند: اول اين که کيفيت چاپ عکسها خوب شده است و دوم اين که عکسها را در قطع مورد نظر خود چاپ کرده است. به گفته کسراييان، عکسهاي اين نمايشگاه از اين جهت جديد هستند که تا به حال کسي آن ها را با اين کيفيت نديده است. خود کسراييان اين نمايشگاه را اولين نمايشگاه جدي خود در 20 سال اخير ميداند که براي آن وقت گذاشته و به صورت حرفه اي و آن طور که خود ميخواسته کارها را ارائه کرده است. اين نمايشگاه تا روز دوشنبه، 16 دي، هر روز از ساعت 16 تا 20 و روزهاي يکشنبه و سه شنبه از ساعت 10 تا 13 براي بازديد علاقه مندان برپاست. گالري دي: پايين تر از فرهنگسراي نياوران، ابتداي پاسداران، تنگستان چهارم، كوچه ناز 1، بن بست ترانه، پلاك 3 سايت عباس کوثري افتتاح شد سايت اختصاصي عباس کوثري رسما افتتاح شد. در اين سايت ميتوانيد عکسهاي مستند و اجتماعي وي را ببينيد. عباس کوثري از نمايش عکسهاي مطبوعاتياش در اين سايت خودداري کرده و اعتقاد دارد که اين عکسها در روزنامهها ديده ميشوند و ديگر لازم نيست که در سايت شخصياش نمايش داده شوند. بهنام موذن درباره اين سايت نوشته است: "وبسايت عكسهاي عباس كوثري بر اساس سليقه گرافيكي او كه در تركيببندي عكسهايش هم كاملا واضح است طراحي شده. صفحه ورودي با حركت يك عكس مستند پانوراما آغاز ميشود كه به نوعي معرف سبك كلي كار عكاس است. فرم ساده و در عين حال كامل، سايزحروف و جاي عناوين دستهبنديها با كمترين تاثيرگذاري برروي تصوير انتخاب شده. رنگ زمينه سفيد است كه با عكس ها كه معمولا از غلظت رنگي بالايي برخوردارند كنتراست ايجاد مي كند و به ديده شدن هر چه بهتر عكس ها كمك ميكند. استفاده از سايت نيز به شكلي است كه بيننده را گمراه نميكند، همه ابزارها به راحتي در دسترس هستند. از هر جاي سايت به راحتي قابليت دسترسي به تمام آلبومها و حتي صفحه اول وجود دارد." عباس کوثري متولد سال 1348 است. وي فعاليت مطبوعاتي خود را با روزنامه تهران تايمز از سال 1373 شروع کرده است و با روزنامههاي جامعه، توس، زن، انتخاب، فتح و جام جم ادامه داده است. وي دبير سرويس عکس روزنامه شرق بوده و هم اکنون دبير سرويس عکس روزنامه اعتماد و سرمايه است. تسهيلات آموزش زبان براي عكاسان مطبوعات انجمن صنفي عكاسان مطبوعات ايران دوره آموزشي زبان انگليسي ويژه اعضاء برگزار ميکند. به گزارش روابط عمومي انجمن پس از پيگيري و تبادل تفاهم نامه با كانون زبان ايران اعضاء متقاضي دورههاي مختلف آموزش زبانهاي خارجي انجمن از تسهيلات ويژهاي برخوردار خواهند شد، كه براي اعضاء شماره يك انجمن تسهيلات (ثبت نام بدون نوبت) و تخفيف ويژه و براي اعضاء شماره دو انجمن فقط تسهيلات (ثبت نام بدون نوبت) مقرر شده است. متقاضيان ميتوانند جهت كسب اطلاعات بيشتر و ثبت نام با مراجعه به دبيرخانه انجمن واقع در باغ هنر ، خانه هنرمندان ايران يا با شماره تلفن 88310464 خانم زمانداري تماس بگيرند.
يازدهمين دوسالانه عکس ايران افتتاح شد اتاقهاي تو در توي گرد حيات مرکزي با حوض کوچک آبي رنگش عکسهاي دو سالانهاي را بر ديوار هاي خود جاي داده است که براي اولين بار است از تهران خارج شده. اينجا يزد است. شهري که مورخان بناي اوليه آن را به زمان ضحاک نسبت دادهاند و اين محل ساختمان گنجينه آن، که پيش از انقلاب بانک شاهي بوده و اينک کاربري فرهنگي و هنري يافته است. بعد از مدتي انتظار، هشت و سي دقيقه سهشنبه شب سوم دي ماه روبان قرمز جلوي در چوبي بريده شد تا جمعيت مشتاق، ميهمانان و عکاساني که به شوق ديدن کارهاي خود آمده بودند، وارد نمايشگاه شوند. نمايشگاهي که همزمان در موسسه فرهنگي هنري صبا در تهران و گالري مجازي سايت عکاسي نيز افتتاح شد. «براي اينکه بتواني عکس خوب بگيري بايد بتواني عکس خوب ببيني و اين نمايشگاه، چنين امکاني را براي ما فراهم کرده است.» اين را محدثه اباذري مي گويد که ساکن يزد و دانشجوي فيلمسازي است. غزل غضنفري يکي از عکاساني است که از مشهد آمده و به نمايندگي از دوستان ديگرش ميگويد: «از آنچه فکر مي کرديم بهتر بود.» و البته اميدوار است که اين گونه کارها ادامه يابد تا هم عکاسان حال و هوايي عوض کنند و هم امکان پيدا کنند تا از شهر هاي مختلف عکس بگيرند. محمد رضا جورابچيان عکسهاي روي ديوار باريک راهرو را که بر اثر رفت و آمد جا به جا شده صاف ميکند و ميگويد: «اگر کارها جاي بزرگتري عرضه ميشد، بهتر بود اما با توجه به امکانات موجود، نمايشگاه خوبي است. در ميان آثار روي ديوار نام آشناي حسن سربخشيان هم به چشم ميخورد. او که از اغلب عکاسان بينال پر سن و سال تر است هم از نمايشگاه راضي است. او ميگويد: «بعد از ساليان سال شاهد اتفاق خوبي در عرصه عکاسي هستيم. او اضافه مي کند:«هرچند تعداد زياد عکس هاي انتخاب شده جاي بحث دارد، اما دعوت از عکاسان کاري است که يزد از آن متضرر نخواهد شد چرا که هر کدام توشهاي از اين سفر بر ميدارند و اين قطعا در معرفي اين شهر موثر خواهد بود. سربخشيان معتقد است اگر بينال دوازدهم بلافاصله کليد بخورد، قطعا دوره بعد به انسجام و صلابت بيشتري دست پيدا خواهد کرد. اما افتتاح دوسالانه مقدمهاي هم داشت که در سالن باغ هتل مشير الممالک برگزار شد. در اين برنامه عليرضا ملکيان، معاون مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد، محمود شالويي، رييس مرکز هنر هاي تجسمي و احمد عجمين، مدير کل فرهنگ و ارشاد يزد در سخنان جداگانهاي برپايي اين نمايشگاه را به عکاسان و ميهمانان تبريک گفتند. کتاب دوسالانه هم رونمايي شد و نسخهاي از آن به همراه لوح يادبود دوسالانه به پاس زحمات اداره کل ارشاد يزد، به احمد عجمين اهدا شد. اما عکاسان بايد همچنان منتظر بمانند تا روز اختتاميه که نسخه اي از اين کتاب به همراه لوح يادبود و جوايز نقدي خود را دريافت کنند. يازدهمين دوسالانه عکس ايران تا سي ام دي ماه بر پاست.
عکس هاي سياوش نقشبندي با عنوان "اين دکهها..." در گالري مهروا افتتاح مي شود. در اين نمايشگاه 20 عکس در قطع 70×50 به نمايش در ميآيد . عکسهاي اين نمايشگاه حاصل 2 سال عکاسي از اين پروژه است. سياوش نقشبندي متولد 1366 است و از سال 83 عکاسي ميکند. اين نمايشگاه تا روز چهارشنبه، 11دي، از ساعت 17 تا 21 پذيراي بازيد علاقه مندان است. گالري مهروا پنجشنبهها تعطيل است. گالري مهروا: خيابان کريمخان زند، خيابان شهيد عضدي (آبان جنوبي)، پلاک ??.
?? برگزيدگان ششمين جشن تصوير سالدر مراسم اختتاميه جشن تصوير سال که روز جمعه، 29 آذر، در خانه هنرمندان ايران برگزار شد، از برگزيدگان تقدير شد. در بخش عکاسي که داوران آن نصراله کسرائيان، مريم زندي و آلفرد يعقوب زاده بودند در بخش عکاسي خبري مونا هوبه فکر نفر اول شد و حميد سعيدي و فضيلت سوخکيان ديپلم افتخار دريافت کردند. در اين بخش همچنين از حسام بختياري، محمد فاطمي، باقر نصير، سمانه غلام نژاد، سامان اقوامي، محسن رضايي و لادن شيرمرد تقدير شد. در بخش عکاسي مستند اجتماعي بابک بردبار نفر اول شد و عليرضا صوت اکبر و محمدخيرخواه ديپلم افتخار دريافت کردند. همچنين در اين بخش از محمد جواد مقيمي، مونا هوبه فکر، محمد شاه حسيني، مجيد عسگري پور، محمد سينايي پور، سارا ساساني، حميد نجفي، محمد حسين نيکوحرف ماهر و مريم تخت کشيان تقدير شد. در بخش عکاسي ورزشي نعيم احمدي نفر اول شد و سامان اقوامي و مريم مجد ديپلم افتخار دريافت کردند و از بابک بردبار، محمدرضا دهداري، علي محمدي، مونا هوبه فکر، حميد سعيدي، روشن نوروزي و حسين گلپا تقدير شد. در بخش عکاسي هنر و هنرمندان نازنين پيرمحمدي نفر اول شد و محمد شاه حسيني و مريم تخت کشيان ديپلم افتخار دريافت کردند. در اين بخش نيز از سامان اقوامي، مجيد عسگري پور، تارا مختار، تهمينه منزوي، بهرام گوهري، کاوه رسولي و ساغر برکات تقدير شد. در بخش ويژه عکاسي که به ورزش در محلات شهر تهران اختصاص داشت هيأت داوران که متشکل از علي کاوه، علي رهبر، احمد طلايي و حسن شکريان بود پيام پارسايي را به عنوان نفر اول، محمد نيکوحرف ماهر را به عنوان نفر دوم و امير طلايي را به عنوان نفر سوم برگزيدند. همچنين در اين بخش نيز از حنيف شعاعي، سيد محسن سجادي، نسيم ضابطي، رئوف محسني،حميد هراثي و مصطفي امان اله تقدير شد. در بخش گرافيک که داوران آن قباد شيوا، ابراهيم حقيقي و مجيد عباسي بودند سمانه حاج رضايي نفر اول شد و مسعود مورگان و محمود مختاري ديپلم افتخار دريافت کردند. در بخش کاريکاتور که داوران آن کامبيز درمبخش، جواد عليزاده و حسن کريم زاده بودند شاهين کلانتري نفر اول شد و رضا امير رياحي و مجيد اديبي ديپلم افتخار دريافت کردند. هيأت داوران جشنواره فيلم تصوير هنرمند: محمو کلاري، کامبوزيا پرتوي و محمد شيرواني رتبه اول را به فيلم "روياي سنجاقک " به کارگرداني عاطفه خادم الرضا اعطا کردند و به دو فيلم "نقل گرد آفريد" و "انيميشن ماه و ماهي" به ترتيب کار هايي از هادي آفريده و باران توجهي ديپلم افتخار اهدا کردند. همچنين در اين بخش نيز از فراز صيادي براي فيلم انيميشن"من "و آرش فايض براي فيلم " ديوار" تقدير شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 555]