واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: پنجه در پنجه دشمن
لشگر27محمد رسول الله(قسمت دوم)براي مشاهده قسمت اول اينجا کليک کنيد.يازده ماه پس از عمليات بدر، عمليات عظيم "والفجر8" با عبور رزمندگان اسلام از رودخانه عظيم "اروندرود" شروع شد. در اين عمليات، لشکر 27 مأموريت داشت تا از "جاده فاوـ امالقصر" به سمت مواضع نيروهاي عراقي پيشروي نمايد. در مرحله اول عمليات، شهر فاو، تمام حيثيت و آبرويشان به فنا رفته بود، هر چه در چنته داشتند رو کردند تا بلکه بتوانند مواضع از دست رفته را باز پس بگيرند. اما استقامت و پايداري نيروهاي اسلام بالاخص رزمندگان لشکر 27 در محور "امالقصر" باعث شد تا دشمن نتواند به اهداف خود دست يابد.عاقبت، اين نبرد نابرابر نيز پس از هشتاد روز مقاومت و ايثار رزمندگان اسلام و عقب نشيني دشمن به پايان رسيد. پس از عمليات "والفجر 8" عراق در يک حرکت تبليغاتي و به منظور دادن روحيه به نيروهاي خود، دست به اقداماتي زد که آن را "پدافند متحرک" ناميد. در اين عملياتها عراق توانست بر بعضي از مناطق استراتژيک، از جمله شهر مهران دست پيدا کند. با سقوط شهر مهران، امام عزيز، با دم مسيحايي خود در کالبد رزمندگان دميدند و فرمودند که مهران بايد آزاد شود. در دهم تير ماه 1365، عمليات کربلاي يک با هدف آزادسازي شهر مهران از چند محور شروع شد. لشکر 27 با در اختيار داشتن چندين گردان آماده، مأموريت پيدا کرد تا با گذشتن از خط دشمن، ضمن عبور از رودخانه فصلي "گاوي"، "ده بهروزان" و چندين رده خط پدافندي دشمن، خود را به ارتفاعات "قلاويزان" برساند. اين عمليات نيز با موفقيت کامل انجام گرفت و منجر به آزادسازي شهر مهران گرديد. در اين عمليات، قائم مقام لشکر27، "حاج سيد محمد رضا دستواره" به خيل شهدا پيوست. پس از عمليات کربلاي يک و تا قبل از شروع عمليات کربلاي 5، لشکر 27 مسئوليت پدافند از خط مهران را نيز بر عهده داشت. با اعزام سپاهيان محمد (ص) به جبههها و تکميل گردانها، لشکر 27 مأموريت پيدا کرد تا نقش کليدي در عمليات بزرگ کربلاي 5، ايفاء نمايد.
گردانهاي لشکر 27، در گام اول با هدف دستيابي به کانال "پرورش ماهي"، رسيدن به جاده "شلمچه ـ بصره" و بستن عقبه دشمن از سمت کانال زوجي از قلب مواضع نيروهاي دشمن، پيشروي خود را شروع کرده و با پشت سر گذاشتن مواضع وسيع و غيرقابل نفوذ دشمن در شلمچه توانستند به اهداف اوليه عمليات دست يابند. از طرف ديگر دشمن بعثي، با احساس خطر از نفوذ رزمندگان اسلام، اقدام به پاتکهاي سنگين زرهي نمود به طوري که آتش توپخانه و هواپيماهاي دشمن لحظهاي قطع نميشد. فشار تانکهاي پيشرفته دشمن به حدي بود که يگانهاي مجاور لشکر 27، مجبور به ترک مواضع خود شدند. از اين رو نيروهاي لشکر 27 در يک منگنه فشار قرارگرفته و با تمام توان خود به مقابله با پاتکهاي دشمن پرداختند. در مرحله تکميلي کربلاي 5 قرار شد رزمندگان لشکر 27 با تصرف دژهاي "نوني شکل" ماشين جنگي عراق را در شلمچه از کار بيندازند که در اين مرحله متحمل فشارهاي سنگين زرهي دشمن شدند. در مجموع، عمليات "کربلاي 5" که از 19/10/65 شروع شده بود، با انجام عمليات "کربلاي 8" تا نيمه دوم فروردين 1366 به طول انجاميد. نزديک به يکصد روز جنگ بي امان ادامه داشت تا اين که با تثبيت مواضع رزمندگان اسلام و تشکيل خط پدافندي، اين نبرد سنگين هم به پايان رسيد. در اين عمليات حاج عليرضا نوري، قائم مقام فرماندهي لشکر به همراه تعداد زيادي از فرماندهان و معاونين گردانها به شهادت رسيدند. در مردادماه 1366، لشکر 27 مجدداَ جهت انجام عمليات، راهي منطقه غرب کشور شد تا در عمليات "نصر7" حضور پيدا کند. در اين عمليات، مأموريت لشکر 27، تصرف يال "دوپازا" و تثبيت ارتفاعات دوپازا بود که به نحو احسن انجام گرفت. شرکت در عمليات سخت و طاقت فرساي "بيتالمقدس2"، در منطقه ماووت، دست و پنجه نرم کردن با دشمن در سرماي چندين درجه زير صفر منطقه "دلبشک" و "سيد صادق" مأموريت ديگري بود که لشکر 27، آن را نيز به انجام رساند. ارتفاعات سرسبز "شاخ شميران" عراق، در اولين روزهاي بهاري سال 1367 ميزبان دريادلان بسيجي بود تا در رزمي ديگر پنجه در پنجه دشمن اندازند. تصرف ارتفاعات "شاخ شميران"، "شاخ سورمر"، "تيمورژنان" و "سد دربندي خان" از اهداف اين عمليات بود که طي چندين روز جنگ بيامان به پايان رسيد. بعد از عمليات "بيتالمقدس4" عراق با تقويت سازمان رزم خود، به انجام عملياتهاي محدود براي بازپس گيري مناطقي که در تصرف ايران بود اقدام کرد و بعضاَ هم موفق شد. عراق توانست فاو، مجنون، شلمچه، فکه و… را باز پس بگيرد.
جهت مقابله با پيشرويهاي دشمن، طرح عمليات "بيتالمقدس7"، در منطقه پاسگاه "زيدـ کوت سواري" ريخته شد، که بلافاصله هم به مرحله اجرا درآمد. در بيستم خرداد 1367، لشکر 27 مأموريت پيدا کرد تا با عبور از "کانال ادب"، خود را به کانال پرورش ماهي، در منطقه شلمچه برساند. چند روز پس از اين عمليات، دشمن پاتک سنگيني را در منطقه "ابو قريب" آغاز کرد. جهت مقابله با دشمن، رزمندگان "گردان عمار ياسر" به همراه سردار دلاور اسلام "حاج غلامرضا صالحي" به منطقه اعزام شدند که پس از نبردي شديد، عاقبت با شهادت تعدادي از رزمندگان گردان عمار ياسر و سردار دريا دل و باصفا، "حاج غلامرضا صالحي"، قائم مقام فرماندهي لشکر، دشمن به عقب رانده شد.ادامه دارد.منبع:راحلان نورمطالب مرتبط:سفر به رملستان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]