واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون سازمان غذا و دارو:بيشترين شكايات مردمي از شير و فرآوردههاي پروتئيني است
Multimedia_pics_1390_8_healt_21.jpg
معاون غذا سازمان غذا و دارو از تكميل و راهاندازي سامانه نظاممند توزيع فرآوردههاي غذايي، آرايشي و بهداشتي ظرف مدت يك سال آينده خبر داد و گفت: با تكميل شبكه توزيع فرآوردههاي سلامتمحور تا حدود زيادي جلوي قاچاق و ورود كالاهاي غيرمجاز به بازار گرفته ميشود.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر بهروز جنت در حاشيه برگزاري گردهمايي مديران حوزه غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي با بيان اينكه آييننامه سامانه نظاممند توزيع فرآوردههاي آرايشي، بهداشتي و غذايي تدوين شده و راهكارهاي اجرايي آن به تدريج بررسي و در دستور كار قرار ميگيرد، اظهار كرد: نميخواهيم اختلالي در روند توزيع اين فرآوردهها به وجود بيايد، بلكه هدف از راهاندازي اين سامانه، نظاممند كردن فرآيند توزيع كالاهاي بهداشتي، آرايشي و غذايي است.
وي با بيان اينكه البته اكنون حوزه نظارتي در كارخانهها مستقر و فعال است، اظهار كرد: نظارت به هنگام خروج محصول از كارخانه و در سطح عرضه به عهده شركتهاي بازرگاني است و اين خود باعث به وجود آمدن مشكلاتي براي سلامت كالاها ميشود به عنوان مثال ممكن است در حين حمل بار به يك محصول غذايي ضربه وارد شود و يا به دليل خاموش بودن يخچال حمل، دچار فسادپذيري شود.
معاون غذاي سازمان غذا و دارو، با تاكيد بر اينكه رعايت يك سلسله از اصول در نگهداري و حملونقل محصولات غذايي لازم است، گفت: گاهي مشاهده مي شود كه برخي انبارهاي توزيع محصولات مختلفي را در يك محل نگهداري ميكنند و يا محصولات غذايي فسادپذير را در معرض هواي آزاد قرار ميدهند كه اين خود باعث ميشود يك محصول غذايي پس از رسيدن به دست مصرف كننده، وي را دچار مشكل كند و زيان مالي و جاني برايش به همراه داشته باشد.
جنت با اشاره به اينكه هماكنون نيز شبكه توزيعي وجود دارد، اما قصد سازمان نظم دادن به اين شبكه است، اظهار كرد: بعضي شركتها خود سيستم توزيع راهاندازي كردهاند اما لازم است شبكههاي توزيع برخي نكات را در حمل مواد آرايشي و بهداشتي رعايت كنند. به عنوان مثال در يك سيستم حملونقلي مواد آرايشي نبايد در كنار مواد غذايي حمل شوند.
جنت افزود: به اين دليل كه محصول مجاز بايد از يك شركت توليدي مجاز تحويل و توسط يك شركت عرضهكننده مجاز به دست مصرفكننده برسد، طبعا ورود محصولات خارج از اين سيستم، غيرمجاز بوده و ميتواند در شناسايي محصولات قاچاق موثر واقع شود.
جنت در پاسخ به اين پرسش كه آيا كارخانه در قبال توزيع محصولاتش مسئول نيست، اظهار كرد: تداوم مسئوليت توليدكننده تا رسيدن محصول به دست مصرفكننده وجود دارد، اما وزن آن متفاوت است. گاهي مسئوليت كارخانه در حد نصب برچسب براي نحوه نگهداري محصول و اطلاعرساني بر روي بسته غذايي است و در مواردي نيز فراتر مي رود.
وي درباره سامانه رسيدگي به شكايات و عملكرد در حوزه مواد غذايي نيز توضيح داد: اين سامانه بخشي از شبكه ملي پايش فرآوردههاي آرايشي، بهداشتي و غذايي است كه در فاز ابتدايي منوط به هماهنگيهاي بين دانشگاهي ميشود، نتايج حاصل از پايلوت اين طرح در سه دانشگاه علوم پزشكي كشور بررسي شده و ايرادات آن مورد نقد قرار ميگيرد تا به هنگام اجراي سراسري آن مشكلي وجود نداشته باشد.
معاون غذاي سازمان غذا و دارو با بيان اينكه خلاءهايي در اين رابطه وجود داشت و گاهي اوقات زمان رسيدگي به شكايات طولاني ميشد، اظهار كرد: اگر اين سامانه الكترونيكي باشد، سقف زماني براي رسيدگي به شكايات نيز كوتاه ميشود.
وي با بيان اينكه پس از بررسيهاي صورت پذيرفته مشخص شد كه عمدهترين عامل شكايات در خصوص مواد غذايي و فسادپذيري در محصولات غذايي مربوط به شبكه توزيع است، اظهار كرد: بيشترين نقص را در زمينه توزيع داريم البته در حال پيگيري هستيم تا در هر شركت توزيعي يك مسئول فني وجود داشته باشد.
جنت با اشاره به اينكه در حوزه فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي مجاز و توليد داخل، شكايات كمتري به معاونتهاي غذا و دارو ارسال ميشود، اظهار كرد: البته در خصوص فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي قاچاق مشكلات زيادي داريم به اين علت كه مردم نميتوانند ميان محصولات مجاز و غيرمجاز تميز قائل شوند.
معاون غذا سازمان غذا و دارو ادامه داد: شكايت از محصولات آرايشي مجاز توليد داخل نيزعمدتا به يك يا دوعدد در سال نميرسد كه آن هم مربوط به عدم رعايت شرايط صحيح نگهداري و استفاده نادرست است.
وي با بيان اينكه در خصوص محصولات غذايي نيز بيشترين مشكل در حوزه فرآوردههاي لبني و پروتئيني است، گفت: سندهاي سلامت و ايمني محصولات پروتئيني و لبني تدوين شده و در دست بررسي است و به زودي در شوراي عالي ايمني و سلامت مواد غذايي به تصويب خواهد رسيد.
جنت در ادامه درباره نظارت بر فرآوردههاي فلهاي نيز گفت: در حال تعامل با وزارت جهاد كشاورزي براي ساماندهي محصولات فلهاي هستيم، البته اجراي اين طرح زمانبر است و علت آن اين است كه سيستم فروش و توزيع قديمي بوده و بر اساس فلهفروشي پايهريزي شده است.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]